Квасоля є дуже корисним і поживним продуктом. По своїй цінності для людського організму її навіть порівнюють з м’ясом. З неї можна приготувати безліч цікавих і смачних страв, наприклад, салат з квасолею та ковбасою.
Простий рецепт
Простий салат з квасолею та вареною ковбасою настільки легкий і швидкий у виконанні, що його можна навіть встигнути приготувати на сніданок перед відходом на роботу. До того ж, він досить поживний і не вимагає додавання солі. Для його приготування знадобиться:
- 6-7 середніх картоплин;
- 1 склянку квасолі (будь-який);
- 300 г вареної ковбаси (краще всього підійде докторська);
- 2-3 невеликих солоних огірка;
- 1 маленька цибулина;
- 1/3 ч. л. цукру;
- мелений перець за смаком;
- майонез за смаком;
- кріп або будь-яка інша зелень.
Процес приготування салату також дуже простий:
- Картоплю потрібно відварити, злити воду і остудити. Потім очистити і порізати на дрібні кубики.
- Квасолю відварити (можна використовувати білу або червону консервовану квасолю), злити рідину.
- Солоні огірки порізати кубиками. Якщо шкірка занадто груба, її краще зняти.
- Ковбасу порізати кубиками.
- Цибулину очистити і дрібно нарізати.
- Кріп подрібнити.
- Змішати всі інгредієнти і заправити соусом з майонезу, цукру і перцю.
Для додання салату гостроти і пікантності можна додати в нього сік лимона чи суху гірчицю. Салат дуже універсальний і невибагливий, тому за бажанням можна додавати практично будь-які інгредієнти, наприклад, варені яйця, болгарський перець і т. д.
Доповнюємо блюдо сухариками
Додавання сухариків в будь-яку страву подарує йому не тільки пікантний смак і ситість, але і приємний хрускіт. Салат з квасолею, сухариками і ковбасою, який по достоїнству оцінять і дорослі, і діти, може стати прекрасним частуванням до святкового столу. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 склянки вареної квасолі;
- 1 банка зеленого горошку;
- 1 невеликий свіжий огірок;
- 2-3 зварений круто яйця;
- 200 г вареної ковбаси;
- 3 плавлених сирка;
- невелика очищена цибулина;
- майонез;
- 2 шматочки хліба або батона (можна купити пачку готових сухариків в магазині);
- сіль, спеції за смаком.
Підготувавши всі необхідні інгредієнти, можна приступати до роботи:
- Ковбасу і огірок порізати на брусочки.
- Яйця нарізати кубиками.
- Цибулю дрібно нашаткувати.
- Плавлені сирки прибрати на 10 хвилин в морозильну камеру, потім натерти на тертці.
- Батон порізати на тонкі бруски і підсушити в духовці.
- Все перемішати, додати сіль і спеції і заправити майонезом.
Таким смачним і легким у приготуванні салат можна додати у святкове меню або просто приготувати його, щоб порадувати близьких.
Салат з квасолею і копченою ковбасою
Прекрасним варіантом салату «на швидку руку» є салат з квасолею і копченою ковбасою. При цьому, в залежності від обраної ковбаси будуть змінюватися і відтінки смаку всього страви. Наприклад, використавши в салаті салямі, ви отримаєте солонуватий і терпкий смак. Сервелат буде давати більш м’які відтінки. Але в будь-якому випадку такий салат буде просочений апетитним копченим ароматом. До речі, це досить калорійне блюдо.
Для салату знадобиться:
- 1 банка червоної консервованої квасолі для салату;
- 150 г сиру твердих сортів;
- 1 пачка сухариків;
- 250 г копченої ковбаси;
- майонез;
- зелень.
Ковбасу і сир нарізати брусочками. Змішати всі складові. Сухарики краще всього додати перед самою подачею, щоб вони не встигли розмокнути. Ситний та ароматний салат з квасолею і копченою ковбасою готовий!
Рецепт приготування з кукурудзою
Блюдо, що містить квасоля і кукурудзу, володіє багатим кількістю рослинних білків. Його можна включити навіть дієтичне меню, так як воно дуже ситна та поживна. Для приготування салату з квасолею, ковбасою та кукурудзою не потрібно багато часу, він дуже простий, і всі продукти для нього не вимагають попередньої підготовки:
- по 1 банку кукурудзи, квасолі і зеленого горошку;
- 250 г вареної ковбаси;
- 1 пачка сухариків (за бажанням);
- майонез (щоб включити салат в дієту, можна замінити майонез на оливкову олію).
Квасолю, кукурудзу і горошок потрібно відкинути на друшляк, щоб дати добре стекти маринаду. Потім все змішати, додати порізану кубиками ковбасу і заправити майонезом.
З консервованою квасолею, ковбасою і морквою
Такий салат не лише надзвичайно смачний і ситний, але і дуже корисний, оскільки крім квасолі (джерела вітамінів В6 і С), в ньому міститься морква, яка навіть у вареному вигляді не втрачає наявності каротину, вітамінів А, С, РР. Для його приготування знадобиться:
- 1 банку квасолі;
- 300 г копченої або напівкопченої ковбаси;
- 1 варена морква середнього розміру;
- 1 середня цибулини;
- майонез.
Щоб приготувати смачний салат, потрібно слідувати опису:
- Викласти квасолю в глибоку посуд, попередньо злив маринад.
- Ковбасу порізати кубиками або соломкою.
- Очистити моркву і дрібно нарізати.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Додати майонез і перемішати.
Смачна закуска з помідорами
Салат з квасолею, ковбасою і помідорами допоможе урізноманітнити святковий стіл і припаде до смаку всім гостям. Крім того, приготувати його можна і без приводу, оскільки він не потребує великих тимчасових і фінансових витрат. Для такої страви знадобиться:
- 1 банку квасолі;
- 200 г сервелат;
- 3 невеликих помідора;
- 3 зварених круто яйця;
- майонез;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Етапи приготування:
- Квасолю треба змішати з лимонним соком і дати настоятися.
- Помідори очистити від шкірки і насіння.
- Ковбасу і помідори нарізати тонкою соломкою.
- Яйця нарізати дрібними кубиками.
- Все змішати з майонезом.
Можна прикрасити салат зеленню і дольками лимона.
Легкий салат
Дієтичне меню виключає використання жирних і калорійних продуктів, але навіть на строгій дієті можна побалувати себе цікавими та смачними стравами. Наприклад, легкий салат з квасолею та вареною ковбасою відмінно скрасить суворе меню і не додасть зайвих кілограмів.
Інгредієнти для салату:
- 150 г докторської ковбаси;
- 0,5 банки квасолі;
- 1 невелика цибулина;
- 2 свіжих огірка;
- 100 г знежиреного сиру рідкої консистенції (можна замінити на натуральний йогурт);
- 3 варених яйця;
- 1/3 ч. л. сухої гірчиці.
Приготувати такий салат можна наступним чином:
- Спочатку готуємо заправку, вона повинна трохи настоятися. Для цього потрібно розтерти 1 жовток з гірчицею і сиром, при бажанні можна додати зелень.
- Ковбасу, огірки, яйця і цибулю нарізати кубиками.
- Все перемішати разом із заправкою.
Таке чудове страву можна вживати, абсолютно не переживаючи про появу зайвої ваги.
З додаванням сиру
Прекрасний салат з квасолею, ковбасою і сиром можна подавати до столу як в якості закуски, так і основною стравою, завдяки ситості і високої енергетичної цінності продуктів, які в ньому містяться:
- 200 г вареної ковбаси;
- 1 банку квасолі;
- 3 зубчики часнику;
- 80 г сиру;
- 3 невеликих томата;
- зелень за смаком (можна додавати кріп, петрушку, кинзу, базилік і т. д.);
- майонез.
Сир і ковбасу потрібно порізати тоненькою соломкою, помідори — невеликими кубиками, часник натерти на дрібній тертці. Всі інгредієнти перемішати з майонезом і зеленню.