Салат з квасолею і ковбасою – 8 рецептів приготування

Квасоля є дуже корисним і поживним продуктом. По своїй цінності для людського організму її навіть порівнюють з м’ясом. З неї можна приготувати безліч цікавих і смачних страв, наприклад, салат з квасолею та ковбасою.

Простий рецепт

Простий салат з квасолею та вареною ковбасою настільки легкий і швидкий у виконанні, що його можна навіть встигнути приготувати на сніданок перед відходом на роботу. До того ж, він досить поживний і не вимагає додавання солі. Для його приготування знадобиться:

  • 6-7 середніх картоплин;
  • 1 склянку квасолі (будь-який);
  • 300 г вареної ковбаси (краще всього підійде докторська);
  • 2-3 невеликих солоних огірка;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1/3 ч. л. цукру;
  • мелений перець за смаком;
  • майонез за смаком;
  • кріп або будь-яка інша зелень.

Процес приготування салату також дуже простий:

  • Картоплю потрібно відварити, злити воду і остудити. Потім очистити і порізати на дрібні кубики.
  • Квасолю відварити (можна використовувати білу або червону консервовану квасолю), злити рідину.
  • Солоні огірки порізати кубиками. Якщо шкірка занадто груба, її краще зняти.
  • Ковбасу порізати кубиками.
  • Цибулину очистити і дрібно нарізати.
  • Кріп подрібнити.
  • Змішати всі інгредієнти і заправити соусом з майонезу, цукру і перцю.

Для додання салату гостроти і пікантності можна додати в нього сік лимона чи суху гірчицю. Салат дуже універсальний і невибагливий, тому за бажанням можна додавати практично будь-які інгредієнти, наприклад, варені яйця, болгарський перець і т. д.

Доповнюємо блюдо сухариками

Додавання сухариків в будь-яку страву подарує йому не тільки пікантний смак і ситість, але і приємний хрускіт. Салат з квасолею, сухариками і ковбасою, який по достоїнству оцінять і дорослі, і діти, може стати прекрасним частуванням до святкового столу. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,5 склянки вареної квасолі;
  • 1 банка зеленого горошку;
  • 1 невеликий свіжий огірок;
  • 2-3 зварений круто яйця;
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 3 плавлених сирка;
  • невелика очищена цибулина;
  • майонез;
  • 2 шматочки хліба або батона (можна купити пачку готових сухариків в магазині);
  • сіль, спеції за смаком.
Дивіться також:  Салат з індичкою – 10 найбільш смачних рецептів

Підготувавши всі необхідні інгредієнти, можна приступати до роботи:

  • Ковбасу і огірок порізати на брусочки.
  • Яйця нарізати кубиками.
  • Цибулю дрібно нашаткувати.
  • Плавлені сирки прибрати на 10 хвилин в морозильну камеру, потім натерти на тертці.
  • Батон порізати на тонкі бруски і підсушити в духовці.
  • Все перемішати, додати сіль і спеції і заправити майонезом.

Таким смачним і легким у приготуванні салат можна додати у святкове меню або просто приготувати його, щоб порадувати близьких.

Салат з квасолею і копченою ковбасою

Прекрасним варіантом салату «на швидку руку» є салат з квасолею і копченою ковбасою. При цьому, в залежності від обраної ковбаси будуть змінюватися і відтінки смаку всього страви. Наприклад, використавши в салаті салямі, ви отримаєте солонуватий і терпкий смак. Сервелат буде давати більш м’які відтінки. Але в будь-якому випадку такий салат буде просочений апетитним копченим ароматом. До речі, це досить калорійне блюдо.

Для салату знадобиться:

  • 1 банка червоної консервованої квасолі для салату;
  • 150 г сиру твердих сортів;
  • 1 пачка сухариків;
  • 250 г копченої ковбаси;
  • майонез;
  • зелень.

Ковбасу і сир нарізати брусочками. Змішати всі складові. Сухарики краще всього додати перед самою подачею, щоб вони не встигли розмокнути. Ситний та ароматний салат з квасолею і копченою ковбасою готовий!

Рецепт приготування з кукурудзою

Блюдо, що містить квасоля і кукурудзу, володіє багатим кількістю рослинних білків. Його можна включити навіть дієтичне меню, так як воно дуже ситна та поживна. Для приготування салату з квасолею, ковбасою та кукурудзою не потрібно багато часу, він дуже простий, і всі продукти для нього не вимагають попередньої підготовки:

  • по 1 банку кукурудзи, квасолі і зеленого горошку;
  • 250 г вареної ковбаси;
  • 1 пачка сухариків (за бажанням);
  • майонез (щоб включити салат в дієту, можна замінити майонез на оливкову олію).
Дивіться також:  Салат з червонокачанної капусти — 8 простих рецептів приготування

Квасолю, кукурудзу і горошок потрібно відкинути на друшляк, щоб дати добре стекти маринаду. Потім все змішати, додати порізану кубиками ковбасу і заправити майонезом.

З консервованою квасолею, ковбасою і морквою

Такий салат не лише надзвичайно смачний і ситний, але і дуже корисний, оскільки крім квасолі (джерела вітамінів В6 і С), в ньому міститься морква, яка навіть у вареному вигляді не втрачає наявності каротину, вітамінів А, С, РР. Для його приготування знадобиться:

  • 1 банку квасолі;
  • 300 г копченої або напівкопченої ковбаси;
  • 1 варена морква середнього розміру;
  • 1 середня цибулини;
  • майонез.

Щоб приготувати смачний салат, потрібно слідувати опису:

  • Викласти квасолю в глибоку посуд, попередньо злив маринад.
  • Ковбасу порізати кубиками або соломкою.
  • Очистити моркву і дрібно нарізати.
  • Цибулю нарізати півкільцями.
  • Додати майонез і перемішати.

Смачна закуска з помідорами

Салат з квасолею, ковбасою і помідорами допоможе урізноманітнити святковий стіл і припаде до смаку всім гостям. Крім того, приготувати його можна і без приводу, оскільки він не потребує великих тимчасових і фінансових витрат. Для такої страви знадобиться:

  • 1 банку квасолі;
  • 200 г сервелат;
  • 3 невеликих помідора;
  • 3 зварених круто яйця;
  • майонез;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Етапи приготування:

  • Квасолю треба змішати з лимонним соком і дати настоятися.
  • Помідори очистити від шкірки і насіння.
  • Ковбасу і помідори нарізати тонкою соломкою.
  • Яйця нарізати дрібними кубиками.
  • Все змішати з майонезом.

Можна прикрасити салат зеленню і дольками лимона.

Легкий салат

Дієтичне меню виключає використання жирних і калорійних продуктів, але навіть на строгій дієті можна побалувати себе цікавими та смачними стравами. Наприклад, легкий салат з квасолею та вареною ковбасою відмінно скрасить суворе меню і не додасть зайвих кілограмів.

Дивіться також:  Салат із зеленої редьки — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти для салату:

  • 150 г докторської ковбаси;
  • 0,5 банки квасолі;
  • 1 невелика цибулина;
  • 2 свіжих огірка;
  • 100 г знежиреного сиру рідкої консистенції (можна замінити на натуральний йогурт);
  • 3 варених яйця;
  • 1/3 ч. л. сухої гірчиці.

Приготувати такий салат можна наступним чином:

  • Спочатку готуємо заправку, вона повинна трохи настоятися. Для цього потрібно розтерти 1 жовток з гірчицею і сиром, при бажанні можна додати зелень.
  • Ковбасу, огірки, яйця і цибулю нарізати кубиками.
  • Все перемішати разом із заправкою.

Таке чудове страву можна вживати, абсолютно не переживаючи про появу зайвої ваги.

З додаванням сиру

Прекрасний салат з квасолею, ковбасою і сиром можна подавати до столу як в якості закуски, так і основною стравою, завдяки ситості і високої енергетичної цінності продуктів, які в ньому містяться:

  • 200 г вареної ковбаси;
  • 1 банку квасолі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 80 г сиру;
  • 3 невеликих томата;
  • зелень за смаком (можна додавати кріп, петрушку, кинзу, базилік і т. д.);
  • майонез.

Сир і ковбасу потрібно порізати тоненькою соломкою, помідори — невеликими кубиками, часник натерти на дрібній тертці. Всі інгредієнти перемішати з майонезом і зеленню.

Прокрутка до верху