Чудова смачна закуска до будь-якого свята або повсякденний стіл — салат з квасолею і крабовими паличками сподобається всім без винятку. Є кілька варіантів приготування страви, з різноманітністю додаткових продуктів. Готується салат дуже швидко, містить багато корисних речовин. Підійде до будь-якого гарніру, наситить і збагатить організм вітамінами, мікроелементами.
Класичний салат з квасолею і крабовими паличками
Краще всього готувати цей салат з консервованої квасолею, яку не потрібно заздалегідь замочувати і довго варити. Що стосується крабових паличок, то можна використовувати будь-які, головне свіжі і хорошої якості.
Для приготування страви слід запастися:
- готовою квасолею (будь-який)– 200 г;
- крабовим м’ясом – 180 г;
- яєчками – 2 шт.;
- зеленню;
- майонезним соусом;
- спеціями;
- приправою.
Яєчка відварюють до готовності. Для запобігання розтріскування шкаралупи у воду можна додати трохи солі або оцтової кислоти. Готовий продукт рекомендується обдати холодною водою, після чого почистити і подрібнити ножем.
М’ясо краба нарізати невеликими брусочками, перекласти в салатник. До них додається готову квасолю, яйця, дрібно нарізана зелень. Все перемішати, приправити сіллю і спеціями. Додати потрібну кількість соусу, перемішати. Подати салат можна, прикрасивши зеленню або маленькими помідорами.
З болгарським перцем
Швидкий салат, багатий вітамінами, легко приготувати на домашній кухні до обіду або несподіваного приходу гостей.
Готується страва на основі:
- червоної консервованої квасолі – 280 м;
- сиру твердого – 190 г;
- крабових паличок – 180 г;
- перцю червоного солодкого;
- майонезного соусу;
- зелені петрушки;
- спецій.
Ця закуска з червоною квасолею дуже яскрава завдяки багатому складу. Вона не вимагає додаткового прикраси, красиво виглядає, відрізняється відмінним смаком. Подавати її можна відразу після приготування.
Спочатку нарізаються попередньо очищені крабові палички. Червоний перчик, очищений від насіння, подрібнюється дрібною соломкою. Твердий сир натирається на тертці – звичайною або корейке. Дрібно шинкуется попередньо промита зелень, консервована квасоля відкидається на друшляк, щоб прибрати розсіл.
У велику ємність викладаються всі нарізані продукти, заправляють спеціями і соусом. Усе ретельно вимішується і подається до столу.
Закуска з кукурудзою
Крабові палички добре поєднуються з кукурудзою. Якщо додати до них трохи бобових, вийде цікаве блюдо, дуже поживне, легка в приготуванні.
Готується страва з:
- крабового м’яса – 400 г;
- кукурудзи консервованої – 1 банка;
- квасолі – 280 м;
- болгарського перцю жовтого і червоного кольору;
- яєць – 3 шт.;
- зелені;
- соусу майонезного середньої жирності.
Відварені яйця подрібнити. Крабові палички і перчик нарізати маленькими кубиками. У салатниці змішуються квасоля, крабові палички, яйця, кукурудза та інші продукти. Все вимішується, заправляється соусом до смаку. Красиву форму страви можна додати, скориставшись кулінарним кільцем.
Швидкий салат з консервованої червоною квасолею
Страва готується на основі:
- крабових паличок – 150 г;
- консервованої квасолі – 180 г;
- яєць курячих – пару штук;
- зеленої цибулі;
- крабових паличок – 190 г;
- хліба житнього або готових сухариків;
- часнику;
- жиру рослинного;
- солі;
- майонезного соусу.
Спочатку готуються всі продукти. Яєчка відварюються і очищаються від шкаралупи, консервована квасоля і кукурудза відкидаються на друшляк. Хліб, нарізаний кубиками, обсушивается на деку в духовій шафі. Окремо готується заправка з масла і пропущеного через прес часнику, у неї опускаються сухарі для просочення на кілька хвилин. Для видалення зайвого жиру сухарі після готовності рекомендується помістити на паперовий рушник.
Крабове мясо і яєчка подрібнити, зелень посікти. Змішати з квасолею, кукурудзою, зеленим цибулею. Заправити соусом, посолити. Перед подачею на стіл додати сухарі.
Простий варіант з яйцями
Це один з найбільш простих і швидких салатиків.
Готується він на основі:
- крабових паличок – 235 г;
- кукурудзи консервованої – 280 м;
- лука;
- яєць курячих відварених – 5 шт.;
- квасолі консервованої – ½ банки;
- майонезу.
Цибулю, яйця і крабові палички нарізати кубиками. З квасолі і кукурудзи видаляється розсіл. Всі компоненти змішуються в підходящої ємності, заправляють соусом.
За бажанням можна додати в закуску пару зелених огірків, нарізаних кубиками. Вони додадуть страві свіжості і розбавлять його яскравою фарбою.
З печерицями
До будь-якого свята можна приготувати простий, але, в той же час, смачний салат з доступних продуктів.
Для його приготування слід запастися:
- кукурудзою – 380 г;
- білою квасолею – 380 г;
- крабовими паличками – 250 г;
- цибулею ріпчастою – пару штук;
- свіжими печерицями – 0,5 кг;
- майонезним соусом;
- рослинним жиром.
Грибочки нарізаються красивими пластинами і обсмажують на розжареній олії до рум’яності разом з цибулею. Крабове м’ясо подрібнити, квасоля промити і відкинути на друшляк. Змішати всі продукти у великій ємності, посолити, заправити майонезним соусом. Подати, прикрасивши зеленими гілочками кропу і петрушки.
Салат: крабові палички, квасолю і помідори
Для приготування закуски слід запастися:
- квасолею червоної консервованої;
- крабовими паличками – 270 г;
- свіжими помідорами – пару штук;
- часниковими зубами – за смаком;
- зеленню;
- майонезним соусом – 4 ст. л.;
- меленим перцем, сіллю.
Квасолю промити, томати подрібнити максимально дрібно. Крабові палички подрібнити ножем, зелень дрібно нашаткувати. Змішати все в великий ємності, додати рубаний часник, соус, спеції. Перемішати.
Для святкового столу салат краще подати в красивій прозорій ємності, виклавши продукти на свіжі салатні листя. Зверху можна посипати сухариками, яєчним жовтком. Замість майонезу добре використовувати йогурт домашнього приготування.