Всі салати з квасолею і кукурудзою виходять легкими, соковитими і хрусткими. Вони стануть відмінним доповненням до ситного святкового або щоденного обіднього столу. Обидва головних інгредієнта краще використовувати у вигляді консервів.
Класичний салат з квасолею і кукурудзою
Склад продуктів:
- по 1/2 банки солодкої кукурудзи і темної квасолі;
- 2 томата;
- 2 часникових зубки;
- 60 мл олії оливи і 20 мл винного оцту;
- 2 жмені пшеничних білих сухариків;
- сіль.
Приготування:
- Помідор разом з шкіркою порізати невеликими кубиками.
- Вміст банок з консервами викласти на друшляк.
- Змішати шматочки томата з кукурудзою та квасолею без рідини.
- Додати розім’яту часник, білі сухарі.
- Посолити салат з квасолею, сухариками, кукурудзою. Заправити сумішшю масла і оцту.
З додаванням сухариків і ковбаси
Склад продуктів:
- 1 повний стакан консервованої квасолі червоного кольору;
- 1 стакан консервованих зерен солодкої кукурудзи;
- ½ Ст. готових житніх сухариків;
- 200 г вареної ковбаси;
- 200 – 250 г ковбасного сиру;
- класичний майонез і сіль.
Приготування:
- З вареної ковбаси зняти плівку. Порубати її мініатюрними однаковими за розміром шматочками.
- Висипати в салатник ковбасу з житніми сухариками, які можна вибирати з будь-якими смаками. Добре підійдуть для такого салату сухарики з беконом.
- З кукурудзи й квасолі злити рідину. Злегка підсушити інгредієнти.
- Ковбасний сир потерти на тертку з великими поділками.
- З’єднати кукурудзу, квасолю, сухарики, ковбасу. Засипати їх подрібненим сиром.
- Злегка посолити салат, додати класичний майонез. Добре перемішати всі складові.
- Подавати частування відразу, поки сухарики не втратили тверду основу.
Готуємо по мексиканському рецептом
Склад продуктів:
- 1 червона цибулинка;
- 1 стручок жовтого солодкого перцю;
- 1 стручок солодкого червоного перцю;
- 1 шт. манго;
- 5 десертних ложок рослинного масла;
- 2 десертні ложки лаймового соку;
- по 2 ст. консервованої червоної квасолі та солодкої кукурудзи;
- свіжа зелень петрушки і кінзи;
- кухонна сіль;
- по щіпці меленого чорного перцю і червоного;
- 1 зубок часнику.
Приготування:
- Квасоля береться в власному соку. Якщо вона в томаті, бобові компоненти слід промити перед подальшим використанням в салаті.
- З кукурудзи злити маринад.
- Солодкий і жовтий перець очистити від насіння. Залишилися його частини порізати акуратними невеликими брусочками.
- Манго очистити. М’якоть порізати маленькими кубиками. Також подрібнити червоний лук.
- Дрібно нарізати ножем всю заявлену в рецепті зелень.
- Змішати подрібнені продукти в загальній посуді. Посолити.
- Для заправки з’єднати олію, лаймовий сік, вичавлений часник і два види меленого перцю
- Полити «Мексиканський» салат приготованим соусом. Дати настоятися близько чверті години.
З квасолею, кукурудзою і куркою
Склад продуктів:
- 300 – 350 г курячого філе;
- 0,5 склянки білої квасолі у вигляді консервів;
- 3 маринованих огірка;
- 1 ст. зерен консервованої кукурудзи;
- сіль, сметана кріп для заправки.
Приготування:
- Зварити курятину. Остудити прямо в бульйоні. Потім порізати акуратними кубиками.
- З кукурудзи й квасолі злити маринад.
- Огірочки дрібно довільно нарізати.
- Для заправки змішати мелкорубленный кріп і сметану. Посолити масу.
- Продукти змішати. Полити соусом.
- Отриманий салат з квасолею, кукурудзою і куркою добре перемішати і охолодити.
З сухариками і часником
Склад продуктів:
- по 1 банку червоною квасолі та кукурудзи;
- 100 г дрібно нашаткованої молодої капусти (білокачанної);
- 1 помідор;
- 2 – 3 свіжі часникові часточки і 2 щіпки гранульованого часнику;
- 3 скибочки білого хліба;
- рослинна олія;
- легкий майонез.
Приготування:
- З білого хліба зрізати скоринки. Нарубати його акуратними однаковими за розміром кубиками. Збризнути хліб маслом, посипати гранульованим часником.
- Підсушити сухарики до рум’яності на сковорідці або на деку в духовці.
- З кукурудзи й квасолі злити рідину.
- Помідор нарізати брусками. Свіжий часник розчавити.
- Все змішати. Додати нашатковану капусту.
- Посолити салат з кукурудзою, квасолею, сухарики, часником. Заправити його будь-яким легким майонезом. Ідеальний варіант – соус, приготовлений вдома.
Пісний салат з консервованої квасолею і кукурудзою
Склад продуктів:
- 300 – 350 г кольорової квасолі (консерви);
- 2 варених моркви;
- 1 ст. зерен консервованої кукурудзи;
- 1 червона цибулинка;
- 5 десертних ложок пісного майонезу;
- 100 г маринованого перцю;
- кухонна сіль;
- кілька пір’я зеленої цибулі.
Приготування:
- Варену моркву і сиру цибулю посікти кубиками.
- Змішати компоненти з першого кроку з консервованими продуктами.
- Додати до них подрібнений маринований перець і мелкорубленые пір’я зеленої цибулі.
- Посолити складові салату.
- Заправити готову закуску з квасолею, кукурудзою, морквою порцією пісного майонезу.
Варіант приготування з сиром
Склад продуктів:
- 2/3 ст. консервованої квасолі будь-якого кольору;
- 1 повний стакан зерен консервованої кукурудзи;
- 150 р «Гауді» (сиру);
- 3 заздалегідь зварені курячі яйця;
- кухонна сіль за смаком;
- класичний майонез;
- 2 – 3 часникових зубка.
Приготування:
- Кукурудзу і квасолю промити від маринаду. Бобовий компонент можна взяти і в сухому вигляді. У такому разі квасоля потрібно відварити в несолоної воді до розм’якшення.
- Відправити інгредієнти з першого кроку у спільну миску.
- Додати до них весь сир, подрібнений великою теркою.
- Охолоджені яйця позбавити від шкаралупи і порубати акуратними кубиками. Всипати шматочки до інших складових салату.
- Класичний майонез змішати з розчавленим часником. Посолити.
- Получившимся часниковим соусом заправити закуску. Добре перемішати компоненти.
Смачна закуска з шинкою
Склад продуктів:
- 400 – 450 г курячої шинки;
- 1,5 ст. віджатою від маринаду корейської морквини;
- 270 р (1 банку) квасолі червоного кольору у вигляді консервів;
- 350 г консервованої кукурудзи;
- 40 г пір’я зеленого лука без білої частини;
- 2/3 ст. класичного майонезу і сіль.
Приготування:
- На дно салатника викласти квасолю без рідини. Майонез посолити. Промазати їм квасоля.
- Зверху викласти кукурудзяні зерна. Промазати соусом.
- Розподілити поверх кукурудзи шинку, нарізану тонкою довгою соломкою.
- Покрити м’ясної інгредієнт корейською морквою. Якщо остання занадто довга, можна її порізати на частини.
- Останній шар змастити підсоленим майонезом і прикрасити рубаним зеленим луком.
- Смачно подавати такий салат в пісочних або вафельних тарталетках.
Салат з горошку, кукурудзи й квасолі
Склад продуктів:
- по маленькій банку консервованої квасолі в томат, зеленого горошку і кукурудзи;
- 100 г білих часникових сухариків;
- 200 г напівкопченої ковбаси з мінімальною кількістю сала;
- 100 г ковбасного сиру;
- класичний майонез і дрібна сіль.
Приготування:
- Кожен консервований інгредієнт по черзі викласти на друшляк. Злити з них маринад. За бажанням можна промити продукти проточною водою.
- Напівкопчену ковбасу очистити від плівки. Порізати кубиками приблизно однаковими за розміром.
- Таким же чином подрібнити ковбасний сир. Можна використовувати будь-який інший напівтвердий сорт.
- Змішати всі складові в загальній посуді, крім сухариків.
- Присолити і полити салат класичним майонезом.
- Сухарики висипати на закуску в останню чергу. Інакше вони швидко почнуть розмокати, і салат перестане бути хрустким.
З крабовими паличками
Склад продуктів:
- 200 – 250 г соковитих крабових паличок;
- 1 ріпчаста цибулька;
- 3 зварених курячих яйця;
- 1 банка консервованої червоної квасолі;
- ½ Пучка зелені петрушки;
- 1 дрібка солі;
- 1,5 ст. цукрової консервованої кукурудзи;
- 2 ст. л. натурального яблучного оцту;
- оливковий майонез.
Приготування:
- Крабові палички порізати середніми шматочками.
- Яблучний оцет змішати з невеликою кількістю води. Отриманою сумішшю залити цибулю, нарізану кубиками. Залишити овоч в такому вигляді на 20 – 25 хвилин.
- У салатнику змішати крабові палички, віджатий від оцтового маринаду цибулю, варені яйця, нарізані кубиками.
- Додати рубану зелень, обидва консервованих інгредієнта.
- Салат посолити.
- Заправити страву оливковою олією і добре перемішати.
Святковий рецепт з креветками
Склад продуктів:
- по 200 – 250 г білої квасолі і кукурудзяних зерен (консерви);
- 300 г варених дрібних креветок;
- салатні листя;
- сіль, перчик, масло оливи.
Приготування:
- Дати стекти з кукурудзи й квасолі зайвої рідини.
- Змішати ці компоненти з остиглими вареними морепродуктів. Відправити їх у загальний посуд.
- Додати салат, порваний руками.
- Всипати перець і сіль.
- Полити закуску маслом.
Салат з червоною квасолею і кукурудзою
Склад продуктів:
- 2 ст. цукрової кукурудзи (консерви);
- склянка маринованих шампіньйонів;
- склянку червоної квасолі (консерви);
- свіжий часник за смаком;
- сіль;
- легкий майонез або олія оливи.
Приготування:
- Злити маринади з усіх консервів.
- Змішати їх у загальній посуді. Засипати розім’ятим свіжий часник.
- Посолити складові страви.
- Заправити їх легким майонезом або масляним соусом.
За бажанням готовий салат з червоною квасолею можна доповнити житніми сухарями або бобовими компонентами. Страву варто готувати безпосередньо перед обідом або приходом гостей. Саме в свіжому вигляді вони особливо апетитні і хрусткі. В якості заправки для салатів підійде будь майонез, різноманітні йогуртові, сметанні і масляні соуси.