Салат з квасолею і кукурудзою – 12 смачних рецептів

Всі салати з квасолею і кукурудзою виходять легкими, соковитими і хрусткими. Вони стануть відмінним доповненням до ситного святкового або щоденного обіднього столу. Обидва головних інгредієнта краще використовувати у вигляді консервів.

Класичний салат з квасолею і кукурудзою

Склад продуктів:

  • по 1/2 банки солодкої кукурудзи і темної квасолі;
  • 2 томата;
  • 2 часникових зубки;
  • 60 мл олії оливи і 20 мл винного оцту;
  • 2 жмені пшеничних білих сухариків;
  • сіль.

Приготування:

  • Помідор разом з шкіркою порізати невеликими кубиками.
  • Вміст банок з консервами викласти на друшляк.
  • Змішати шматочки томата з кукурудзою та квасолею без рідини.
  • Додати розім’яту часник, білі сухарі.
  • Посолити салат з квасолею, сухариками, кукурудзою. Заправити сумішшю масла і оцту.

З додаванням сухариків і ковбаси

Склад продуктів:

  • 1 повний стакан консервованої квасолі червоного кольору;
  • 1 стакан консервованих зерен солодкої кукурудзи;
  • ½ Ст. готових житніх сухариків;
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 200 – 250 г ковбасного сиру;
  • класичний майонез і сіль.

Приготування:

  • З вареної ковбаси зняти плівку. Порубати її мініатюрними однаковими за розміром шматочками.
  • Висипати в салатник ковбасу з житніми сухариками, які можна вибирати з будь-якими смаками. Добре підійдуть для такого салату сухарики з беконом.
  • З кукурудзи й квасолі злити рідину. Злегка підсушити інгредієнти.
  • Ковбасний сир потерти на тертку з великими поділками.
  • З’єднати кукурудзу, квасолю, сухарики, ковбасу. Засипати їх подрібненим сиром.
  • Злегка посолити салат, додати класичний майонез. Добре перемішати всі складові.
  • Подавати частування відразу, поки сухарики не втратили тверду основу.

Готуємо по мексиканському рецептом

Склад продуктів:

  • 1 червона цибулинка;
  • 1 стручок жовтого солодкого перцю;
  • 1 стручок солодкого червоного перцю;
  • 1 шт. манго;
  • 5 десертних ложок рослинного масла;
  • 2 десертні ложки лаймового соку;
  • по 2 ст. консервованої червоної квасолі та солодкої кукурудзи;
  • свіжа зелень петрушки і кінзи;
  • кухонна сіль;
  • по щіпці меленого чорного перцю і червоного;
  • 1 зубок часнику.

Приготування:

  • Квасоля береться в власному соку. Якщо вона в томаті, бобові компоненти слід промити перед подальшим використанням в салаті.
  • З кукурудзи злити маринад.
  • Солодкий і жовтий перець очистити від насіння. Залишилися його частини порізати акуратними невеликими брусочками.
  • Манго очистити. М’якоть порізати маленькими кубиками. Також подрібнити червоний лук.
  • Дрібно нарізати ножем всю заявлену в рецепті зелень.
  • Змішати подрібнені продукти в загальній посуді. Посолити.
  • Для заправки з’єднати олію, лаймовий сік, вичавлений часник і два види меленого перцю
  • Полити «Мексиканський» салат приготованим соусом. Дати настоятися близько чверті години.
Дивіться також:  Салат олів’є – класичний рецепт з ковбасою та 7 варіантів

З квасолею, кукурудзою і куркою

Склад продуктів:

  • 300 – 350 г курячого філе;
  • 0,5 склянки білої квасолі у вигляді консервів;
  • 3 маринованих огірка;
  • 1 ст. зерен консервованої кукурудзи;
  • сіль, сметана кріп для заправки.

Приготування:

  • Зварити курятину. Остудити прямо в бульйоні. Потім порізати акуратними кубиками.
  • З кукурудзи й квасолі злити маринад.
  • Огірочки дрібно довільно нарізати.
  • Для заправки змішати мелкорубленный кріп і сметану. Посолити масу.
  • Продукти змішати. Полити соусом.
  • Отриманий салат з квасолею, кукурудзою і куркою добре перемішати і охолодити.

З сухариками і часником

Склад продуктів:

  • по 1 банку червоною квасолі та кукурудзи;
  • 100 г дрібно нашаткованої молодої капусти (білокачанної);
  • 1 помідор;
  • 2 – 3 свіжі часникові часточки і 2 щіпки гранульованого часнику;
  • 3 скибочки білого хліба;
  • рослинна олія;
  • легкий майонез.

Приготування:

  • З білого хліба зрізати скоринки. Нарубати його акуратними однаковими за розміром кубиками. Збризнути хліб маслом, посипати гранульованим часником.
  • Підсушити сухарики до рум’яності на сковорідці або на деку в духовці.
  • З кукурудзи й квасолі злити рідину.
  • Помідор нарізати брусками. Свіжий часник розчавити.
  • Все змішати. Додати нашатковану капусту.
  • Посолити салат з кукурудзою, квасолею, сухарики, часником. Заправити його будь-яким легким майонезом. Ідеальний варіант – соус, приготовлений вдома.

Пісний салат з консервованої квасолею і кукурудзою

Склад продуктів:

  • 300 – 350 г кольорової квасолі (консерви);
  • 2 варених моркви;
  • 1 ст. зерен консервованої кукурудзи;
  • 1 червона цибулинка;
  • 5 десертних ложок пісного майонезу;
  • 100 г маринованого перцю;
  • кухонна сіль;
  • кілька пір’я зеленої цибулі.

Приготування:

  • Варену моркву і сиру цибулю посікти кубиками.
  • Змішати компоненти з першого кроку з консервованими продуктами.
  • Додати до них подрібнений маринований перець і мелкорубленые пір’я зеленої цибулі.
  • Посолити складові салату.
  • Заправити готову закуску з квасолею, кукурудзою, морквою порцією пісного майонезу.
Дивіться також:  Салат з морепродуктів – 15 рецептів

Варіант приготування з сиром

Склад продуктів:

  • 2/3 ст. консервованої квасолі будь-якого кольору;
  • 1 повний стакан зерен консервованої кукурудзи;
  • 150 р «Гауді» (сиру);
  • 3 заздалегідь зварені курячі яйця;
  • кухонна сіль за смаком;
  • класичний майонез;
  • 2 – 3 часникових зубка.

Приготування:

  • Кукурудзу і квасолю промити від маринаду. Бобовий компонент можна взяти і в сухому вигляді. У такому разі квасоля потрібно відварити в несолоної воді до розм’якшення.
  • Відправити інгредієнти з першого кроку у спільну миску.
  • Додати до них весь сир, подрібнений великою теркою.
  • Охолоджені яйця позбавити від шкаралупи і порубати акуратними кубиками. Всипати шматочки до інших складових салату.
  • Класичний майонез змішати з розчавленим часником. Посолити.
  • Получившимся часниковим соусом заправити закуску. Добре перемішати компоненти.

Смачна закуска з шинкою

Склад продуктів:

  • 400 – 450 г курячої шинки;
  • 1,5 ст. віджатою від маринаду корейської морквини;
  • 270 р (1 банку) квасолі червоного кольору у вигляді консервів;
  • 350 г консервованої кукурудзи;
  • 40 г пір’я зеленого лука без білої частини;
  • 2/3 ст. класичного майонезу і сіль.

Приготування:

  • На дно салатника викласти квасолю без рідини. Майонез посолити. Промазати їм квасоля.
  • Зверху викласти кукурудзяні зерна. Промазати соусом.
  • Розподілити поверх кукурудзи шинку, нарізану тонкою довгою соломкою.
  • Покрити м’ясної інгредієнт корейською морквою. Якщо остання занадто довга, можна її порізати на частини.
  • Останній шар змастити підсоленим майонезом і прикрасити рубаним зеленим луком.
  • Смачно подавати такий салат в пісочних або вафельних тарталетках.

Салат з горошку, кукурудзи й квасолі

Склад продуктів:

  • по маленькій банку консервованої квасолі в томат, зеленого горошку і кукурудзи;
  • 100 г білих часникових сухариків;
  • 200 г напівкопченої ковбаси з мінімальною кількістю сала;
  • 100 г ковбасного сиру;
  • класичний майонез і дрібна сіль.

Приготування:

  • Кожен консервований інгредієнт по черзі викласти на друшляк. Злити з них маринад. За бажанням можна промити продукти проточною водою.
  • Напівкопчену ковбасу очистити від плівки. Порізати кубиками приблизно однаковими за розміром.
  • Таким же чином подрібнити ковбасний сир. Можна використовувати будь-який інший напівтвердий сорт.
  • Змішати всі складові в загальній посуді, крім сухариків.
  • Присолити і полити салат класичним майонезом.
  • Сухарики висипати на закуску в останню чергу. Інакше вони швидко почнуть розмокати, і салат перестане бути хрустким.
Дивіться також:  Заправка для салату «Цезар» класична і 8 варіантів рецепта

З крабовими паличками

Склад продуктів:

  • 200 – 250 г соковитих крабових паличок;
  • 1 ріпчаста цибулька;
  • 3 зварених курячих яйця;
  • 1 банка консервованої червоної квасолі;
  • ½ Пучка зелені петрушки;
  • 1 дрібка солі;
  • 1,5 ст. цукрової консервованої кукурудзи;
  • 2 ст. л. натурального яблучного оцту;
  • оливковий майонез.

Приготування:

  • Крабові палички порізати середніми шматочками.
  • Яблучний оцет змішати з невеликою кількістю води. Отриманою сумішшю залити цибулю, нарізану кубиками. Залишити овоч в такому вигляді на 20 – 25 хвилин.
  • У салатнику змішати крабові палички, віджатий від оцтового маринаду цибулю, варені яйця, нарізані кубиками.
  • Додати рубану зелень, обидва консервованих інгредієнта.
  • Салат посолити.
  • Заправити страву оливковою олією і добре перемішати.

Святковий рецепт з креветками

Склад продуктів:

  • по 200 – 250 г білої квасолі і кукурудзяних зерен (консерви);
  • 300 г варених дрібних креветок;
  • салатні листя;
  • сіль, перчик, масло оливи.

Приготування:

  • Дати стекти з кукурудзи й квасолі зайвої рідини.
  • Змішати ці компоненти з остиглими вареними морепродуктів. Відправити їх у загальний посуд.
  • Додати салат, порваний руками.
  • Всипати перець і сіль.
  • Полити закуску маслом.

Салат з червоною квасолею і кукурудзою

Склад продуктів:

  • 2 ст. цукрової кукурудзи (консерви);
  • склянка маринованих шампіньйонів;
  • склянку червоної квасолі (консерви);
  • свіжий часник за смаком;
  • сіль;
  • легкий майонез або олія оливи.

Приготування:

  • Злити маринади з усіх консервів.
  • Змішати їх у загальній посуді. Засипати розім’ятим свіжий часник.
  • Посолити складові страви.
  • Заправити їх легким майонезом або масляним соусом.

За бажанням готовий салат з червоною квасолею можна доповнити житніми сухарями або бобовими компонентами. Страву варто готувати безпосередньо перед обідом або приходом гостей. Саме в свіжому вигляді вони особливо апетитні і хрусткі. В якості заправки для салатів підійде будь майонез, різноманітні йогуртові, сметанні і масляні соуси.