Салат з квасолею і шинкою – 8 рецептів

Якщо вам набрид всім відомий «Олів’є» і салат з крабових паличок, якщо вам хочеться чогось нового, але з доступними інгредієнтами, то спробуйте приготувати салат з квасолею та шинкою. Нижче наведено кілька його варіацій — одна смачніше іншого!

Класичний салат з квасолею і шинкою

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • спеції на свій смак;
  • 0,15 кг шинки;
  • банку квасолі;
  • морквина.

Процес приготування:

  • Овочі очищаємо, промиваємо, нарізаємо соломкою. Бекон подрібнюємо таким же способом.
  • Цибулю і моркву обсмажуємо до рум’яності. Квасоля звільняємо від зайвої рідини і промиваємо під холодною водою. З’єднуємо всі складові.
  • Додаємо спеції на свій смак, наприклад, сіль і перець, перемішуємо і подаємо.

З додаванням сиру

Необхідні продукти:

  • 0,15 кг твердого сиру;
  • банку консервованої квасолі;
  • спеції і майонез за смаком;
  • один свіжий огірок;
  • 0.5 кг шинки.

Процес приготування:

  • Приготуйте ємність, куди будете викладати салат.
  • Почніть підготовку з огірка. Промийте його і наріжте на тонкі смужки.
  • Далі таким же способом подрібнюємо бекон і кладемо поверх огіркової нарізки в миску, добре промазуємо майонезом.
  • Третім шаром піде квасоля, яку обов’язково потрібно злити і теж промазати майонезом, але більш тонким шаром.
  • Зверху присипаємо закуску тертим сиром і подаємо. За смаком ви можете крім майонезу приправляти інгредієнти сіллю і перцем.

Закуска з сухариками

Салат з квасолею і шинкою і сухариками – найпоширеніший варіант приготування обговорюваної закуски. Сухарики для нього можете зробити самі або ж використовувати покупної варіант.

Необхідні продукти:

  • спеції, часник і зелень на свій смак;
  • 200 грам шинки;
  • баночка консервованої квасолі;
  • близько 100 грам сухариків;
  • два солоних огірка;
  • три яйця;
  • майонез – близько трьох ложок.

Процес приготування:

  • Яйця відварюємо до стану «круто». Для цього стану їм знадобиться проваритися приблизно 10 хвилин після того, як вода закипить.
  • З квасолі зливаємо рідину, викладаємо її в миску, туди додаємо нарізану соломкою шинку, терті яйця, огірки кубиками, дрібно посічену зелень і часник. Все добре перемішуємо.
  • Додаємо майонез, пробуємо, при необхідності кладемо сіль і перець. Сухарики викладаємо в останню чергу прямо перед самою подачею.
Дивіться також:  Салат з капусти — 11 рецептів приготування салату

Салат з квасолею і шинкою і помідорами

Необхідні продукти:

  • 70 грам сиру;
  • 0,2 кг шинки;
  • спеції і майонез за смаком;
  • два зубки часнику;
  • два яйця;
  • два помідора;
  • банку квасолі.

Процес приготування:

  • Яйця відварюємо приблизно протягом десяти хвилин, після чого остуджуємо і нарізаємо кубиками.
  • З’єднуємо їх з беконом, подрібненим на тонкі смужки, і помідорами, нарізаними кубиками. Викладаємо на салат тертий сир і квасолю, з якою необхідно заздалегідь прибрати зайву рідину.
  • Додаємо пропущений через часник, дрібно порізану зелень за бажанням, майонез і спеції. Ретельно перемішуємо салат, після чого він готовий до подачі.

З печерицями

Необхідні продукти:

  • майонез і спеції за смаком;
  • баночка консервованої квасолі;
  • близько 100 грамів солоних або маринованих огірків;
  • 200 грам бекону;
  • печериці консервовані – одна банка.

Процес приготування:

  • З грибів і квасолі зливаємо рідину, поміщаємо продукти в салатницю, туди ж додаємо порізаний на тонкі смужки бекон.
  • Огірки нарізаємо на кубики, викладаємо до інших складових, приправляємо спеціями і майонезом, добре перемішуємо.

З маринованими огірками

Необхідні продукти:

  • майонез, зелень і спеції на свій смак;
  • 0,3 кг шинки;
  • баночка квасолі;
  • упаковка сухариків;
  • чотири маринованих огірка середнього розміру.

Процес приготування:

  • З квасолі прибираємо зайву рідину, промиваємо її під прохолодною водою і покласти в салатницю.
  • Шинку нарізаємо на тонкі скибочки, відправляємо до квасолі.
  • Огірки перетворюємо на невеликі кубики і змішати з іншими інгредієнтами.
  • За смаком додаємо будь-яку зелень, наприклад, дрібно нарізану петрушку і кріп. Заправляємо салат майонезом, після чого пробуємо і якщо необхідно, кладемо сіль і перець, перемішуємо.

Сухарики додаються в блюдо тільки перед самою подачею на стіл, так як можуть швидко розм’якнути і зіпсувати смак і вигляд салату.

Дивіться також:  Капуста Провансаль — 9 рецептів приготування

Оригінальний рецепт з ананасами

Цікаве поєднання, яке припаде до смаку любителям екзотичних фруктів.

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • майонез або сметана за смаком;
  • банку консервованої квасолі;
  • 0,3 кг твердого сиру;
  • 350 грам шинки;
  • банку ананасів.

Процес приготування:

  • Яйця заливаємо водою, ставимо варитися до стану «круто». Потім остуджуємо їх, нарізаємо на кубики, кладемо в миску.
  • Сир можна подрібнити квадратиками, але щоб консистенція салату була більш ніжною, краще перетерти його на тертці.
  • З ананасів прибираємо сік і нарізаємо їх так само, як і яйця. Змішуємо підготовлені компоненти.
  • Залишилося додати шинку. Попередньо перетворите її в тонкі смужки.
  • Заправте блюдо майонезом (бажано, не жирним) або ж сметаною, з’єднаної з невеликою кількістю солі і нарізаною зеленню. За смаком можна покласти й інші спеції.

Готуємо з червоною квасолею і шинкою

Салат з червоною квасолею готується частіше, ніж з білою. І справа тут не в її смаку, а в більш привабливому зовнішньому вигляді.

Для цієї страви можна взяти як консервований продукт, так і свіже, але останній потрібно буде відварити.

Необхідні продукти:

  • 200 грам червоної квасолі, консервована або відварена;
  • спеції і майонез за смаком;
  • 0,2 кг шинки;
  • два маринованих огірка;
  • упаковка сухариків.

Процес приготування:

  • Якщо у вас квасоля в банку, то її необхідно звільнити від зайвої рідини, промити і викласти в миску. Якщо ви підготували відвареної варіант, то відразу ж розміщуйте його в салатницю.
  • Шинку нарізаємо на тонкі скибочки або кубики — як більше подобається. Огірки подрібнюємо так само, як шинку, і ці продукти додаємо до квасолі.
  • Блюдо заправляємо майонезом і пробуємо. При необхідності додаємо солі і перцю, а перед самою подачею кладемо в салат сухарики. Перемішуємо.
Дивіться також:  Салат з консервованих кальмарів – 7 простих і смачних рецептів

Будь салат з квасолею і шинкою виходить смачною, ситною і красивим, за рахунок інгредієнтів. Таке блюдо підійде як для обіду, так і для святкового столу в якості закуски.

Прокрутка до верху