Якщо вам набрид всім відомий «Олів’є» і салат з крабових паличок, якщо вам хочеться чогось нового, але з доступними інгредієнтами, то спробуйте приготувати салат з квасолею та шинкою. Нижче наведено кілька його варіацій — одна смачніше іншого!
Класичний салат з квасолею і шинкою
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- спеції на свій смак;
- 0,15 кг шинки;
- банку квасолі;
- морквина.
Процес приготування:
- Овочі очищаємо, промиваємо, нарізаємо соломкою. Бекон подрібнюємо таким же способом.
- Цибулю і моркву обсмажуємо до рум’яності. Квасоля звільняємо від зайвої рідини і промиваємо під холодною водою. З’єднуємо всі складові.
- Додаємо спеції на свій смак, наприклад, сіль і перець, перемішуємо і подаємо.
З додаванням сиру
Необхідні продукти:
- 0,15 кг твердого сиру;
- банку консервованої квасолі;
- спеції і майонез за смаком;
- один свіжий огірок;
- 0.5 кг шинки.
Процес приготування:
- Приготуйте ємність, куди будете викладати салат.
- Почніть підготовку з огірка. Промийте його і наріжте на тонкі смужки.
- Далі таким же способом подрібнюємо бекон і кладемо поверх огіркової нарізки в миску, добре промазуємо майонезом.
- Третім шаром піде квасоля, яку обов’язково потрібно злити і теж промазати майонезом, але більш тонким шаром.
- Зверху присипаємо закуску тертим сиром і подаємо. За смаком ви можете крім майонезу приправляти інгредієнти сіллю і перцем.
Закуска з сухариками
Салат з квасолею і шинкою і сухариками – найпоширеніший варіант приготування обговорюваної закуски. Сухарики для нього можете зробити самі або ж використовувати покупної варіант.
Необхідні продукти:
- спеції, часник і зелень на свій смак;
- 200 грам шинки;
- баночка консервованої квасолі;
- близько 100 грам сухариків;
- два солоних огірка;
- три яйця;
- майонез – близько трьох ложок.
Процес приготування:
- Яйця відварюємо до стану «круто». Для цього стану їм знадобиться проваритися приблизно 10 хвилин після того, як вода закипить.
- З квасолі зливаємо рідину, викладаємо її в миску, туди додаємо нарізану соломкою шинку, терті яйця, огірки кубиками, дрібно посічену зелень і часник. Все добре перемішуємо.
- Додаємо майонез, пробуємо, при необхідності кладемо сіль і перець. Сухарики викладаємо в останню чергу прямо перед самою подачею.
Салат з квасолею і шинкою і помідорами
Необхідні продукти:
- 70 грам сиру;
- 0,2 кг шинки;
- спеції і майонез за смаком;
- два зубки часнику;
- два яйця;
- два помідора;
- банку квасолі.
Процес приготування:
- Яйця відварюємо приблизно протягом десяти хвилин, після чого остуджуємо і нарізаємо кубиками.
- З’єднуємо їх з беконом, подрібненим на тонкі смужки, і помідорами, нарізаними кубиками. Викладаємо на салат тертий сир і квасолю, з якою необхідно заздалегідь прибрати зайву рідину.
- Додаємо пропущений через часник, дрібно порізану зелень за бажанням, майонез і спеції. Ретельно перемішуємо салат, після чого він готовий до подачі.
З печерицями
Необхідні продукти:
- майонез і спеції за смаком;
- баночка консервованої квасолі;
- близько 100 грамів солоних або маринованих огірків;
- 200 грам бекону;
- печериці консервовані – одна банка.
Процес приготування:
- З грибів і квасолі зливаємо рідину, поміщаємо продукти в салатницю, туди ж додаємо порізаний на тонкі смужки бекон.
- Огірки нарізаємо на кубики, викладаємо до інших складових, приправляємо спеціями і майонезом, добре перемішуємо.
З маринованими огірками
Необхідні продукти:
- майонез, зелень і спеції на свій смак;
- 0,3 кг шинки;
- баночка квасолі;
- упаковка сухариків;
- чотири маринованих огірка середнього розміру.
Процес приготування:
- З квасолі прибираємо зайву рідину, промиваємо її під прохолодною водою і покласти в салатницю.
- Шинку нарізаємо на тонкі скибочки, відправляємо до квасолі.
- Огірки перетворюємо на невеликі кубики і змішати з іншими інгредієнтами.
- За смаком додаємо будь-яку зелень, наприклад, дрібно нарізану петрушку і кріп. Заправляємо салат майонезом, після чого пробуємо і якщо необхідно, кладемо сіль і перець, перемішуємо.
Сухарики додаються в блюдо тільки перед самою подачею на стіл, так як можуть швидко розм’якнути і зіпсувати смак і вигляд салату.
Оригінальний рецепт з ананасами
Цікаве поєднання, яке припаде до смаку любителям екзотичних фруктів.
Необхідні продукти:
- три яйця;
- майонез або сметана за смаком;
- банку консервованої квасолі;
- 0,3 кг твердого сиру;
- 350 грам шинки;
- банку ананасів.
Процес приготування:
- Яйця заливаємо водою, ставимо варитися до стану «круто». Потім остуджуємо їх, нарізаємо на кубики, кладемо в миску.
- Сир можна подрібнити квадратиками, але щоб консистенція салату була більш ніжною, краще перетерти його на тертці.
- З ананасів прибираємо сік і нарізаємо їх так само, як і яйця. Змішуємо підготовлені компоненти.
- Залишилося додати шинку. Попередньо перетворите її в тонкі смужки.
- Заправте блюдо майонезом (бажано, не жирним) або ж сметаною, з’єднаної з невеликою кількістю солі і нарізаною зеленню. За смаком можна покласти й інші спеції.
Готуємо з червоною квасолею і шинкою
Салат з червоною квасолею готується частіше, ніж з білою. І справа тут не в її смаку, а в більш привабливому зовнішньому вигляді.
Для цієї страви можна взяти як консервований продукт, так і свіже, але останній потрібно буде відварити.
Необхідні продукти:
- 200 грам червоної квасолі, консервована або відварена;
- спеції і майонез за смаком;
- 0,2 кг шинки;
- два маринованих огірка;
- упаковка сухариків.
Процес приготування:
- Якщо у вас квасоля в банку, то її необхідно звільнити від зайвої рідини, промити і викласти в миску. Якщо ви підготували відвареної варіант, то відразу ж розміщуйте його в салатницю.
- Шинку нарізаємо на тонкі скибочки або кубики — як більше подобається. Огірки подрібнюємо так само, як шинку, і ці продукти додаємо до квасолі.
- Блюдо заправляємо майонезом і пробуємо. При необхідності додаємо солі і перцю, а перед самою подачею кладемо в салат сухарики. Перемішуємо.
Будь салат з квасолею і шинкою виходить смачною, ситною і красивим, за рахунок інгредієнтів. Таке блюдо підійде як для обіду, так і для святкового столу в якості закуски.