Будь-яка квасоля чудово поєднується з грибами. Особливо — в закусках. Такі продукти роблять страву дуже ситним. Як приготувати салат з квасолею та грибами смачно, розказано далі.
Салат з квасолею та грибами — рецепт «Хвилинка»
Склад: банка білої квасолі в томаті, 230 г маринованих опеньків, ріпчаста цибулина, 1 ст. л. оцту (6%).
- Цибулина дрібно ріжеться і заливається оцтом. Овоч залишають маринуватися на пару хвилин.
- В цей час гриби ріжуться довільними шматочками і викладаються в салатницю.
- До них відправляється квасолю разом з невеликою кількістю томати з банки.
- Додається замаринований цибулю.
Салат «Хвилинка» отримав свою назву завдяки швидкості його приготування. Продуктів з його складу не потрібно термічна обробка. Всього через кілька хвилин на столі опиниться смачна та ситна закуска.
З додаванням болгарського перцю
Склад продуктів: 120 г сухої квасолі, середній зубок часнику, 170 г стручкової квасолі, 180 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, великий болгарський перець, сіль, олія оливи, свіжа зелень петрушки.
- Бобові потрібно підготувати заздалегідь. Вони промиваються і замочуються у воді на 5-6 годин. Якщо є можливість, краще залишити квасоля в рідині на всю ніч. Вранці вона знову промивається і відварюється до розм’якшення.
- Цибулю дрібно ріжеться і разом з подрібненим часником обсмажується на оливковій олії. Через 6-7 хвилин до цих компонентів висипаються невеликі брусочки солодкого перцю і пластинки свіжих грибів.
- Коли перець розм’якшиться, можна всипати стручкову квасолю. Допускається додавати її відразу замороженою.
- Маса солиться і обсмажується на повільному вогні ще хвилин 10.
- Залишилось додати трохи води і відварену квасолю.
Готовий теплий салат прикрашають свіжою петрушкою і подається до столу.
Салат з квасолею, куркою і грибами
Склад продуктів: велика куряча грудка, 5-6 маринованих печериць, 90 г червоної квасолі, 80 г сиру, велика морквина, 90 мл несолодкого йогурту, пара пір’їнок зеленої цибулі, 1 головка ріпчастої цибулі, сіль, масло вершкове.
- Квасоля заливається водою і відправляється варитися на сильному вогні. По мірі википання рідини до неї підливається нова холодна приблизно по половині склянки. Такий контраст температур дозволяє швидко зварити бобові навіть без попереднього замочування.
- Філе вариться в невеликій кількості води з сіллю.
- Овочі дрібно нарізають і обсмажують на вершковому маслі.
- Гриби подрібнюються тонкими пластинками.
- Коли м’ясо звариться, його потрібно остудити і нашаткувати брусками.
- Сир крупно треться.
- Йогурт солиться за смаком і змішується з подрібненою зеленою цибулею.
- Коли квасоля розм’якшиться, її потрібно трохи остудити і зібрати закуску з усіх підготовлених інгредієнтів. Піджарка з цибулі і моркви також додається в блюдо охолодженої.
Зібраний салат з квасолею та куркою і грибами заправляється йогуртовим соусом і відразу подається до столу.
З шинкою
Склад продуктів: 330 г шинки, за стандартною банку консервованих печериць і червоної квасолі, 2 бочкових солених огірки, сіль, майонез.
- Шинка позбавляється від штучної або натуральної оболонки, після чого нарізають мініатюрної соломкою.
- Аналогічним чином або дрібними кубиками нарізати бочкові огірки.
- Печериці можна купувати відразу у вигляді тонких пластинок або самостійно подрібнити цілі.
- Всі інгредієнти змішуються в салатнику. Останньою у нього додають квасолю без рідини.
Закуска солиться і перемішується з майонезом.
З маринованими грибами
Склад продуктів: половина банки консервованої білої квасолі, 4 варених яйця, 320 г маринованих шампіньйонів, 2 шт. моркви та цибулі-ріпки, свіжа зелень, майонез, сіль.
- Цибулю дрібно рубається і обсмажується на будь-якому маслі до золотистої скоринки. Далі до нього вирушає терта морква і продукти готуються разом.
- Квасоля відкривається, із неї зливається рідина. Мариновані гриби нарізати четвертинками.
- Яйця чистяться і дрібно рубаються ножем.
- Всі підготовлені продукти зсипаються в широку миску, солятся і поливаються майонезом. Поліпшити смак соусу допоможе подрібнений часник.
Після перемішування салат з квасолею та маринованими грибами прикрашається рубаною зеленню.
Смачна закуска з сухариками
Склад продуктів: 340 г свіжих печериць, половина моркви, гість білих сухариків зі смаком сметани або часнику, 80 г сухої білої квасолі, 4-5 ст. ложок нежирної сметани, сіль, прянощі за смаком.
- Квасолею потрібно зайнятися заздалегідь. Бобові замочуються на 11-12 годин. Зручніше за все робити це з вечора, а вранці промити і відварити квасолю до м’якості. В цілому допускається використання і консервованого продукту, але з сухим саме цей варіант закуски виходить особливо вдалим.
- Гриби чистяться, миються і нарізати тонкими слайсами.
- Морквина крупно треться. Разом з грибами овоч обсмажується на розжареному жирі. На цьому етапі пора всипати вибрані прянощі. Щоб зробити салат менш калорійним, можна використовувати варені продукти.
- Обсмажені компоненти змішуються з остиглої квасолею.
- Закуска готова солиться за смаком і заправляється нежирної сметаною.
Безпосередньо перед подачею до столу частування посипається білими сухариками. Їх можна зробити самостійно з вчорашнього хліба або використовувати магазинний продукт.
Салат з консервованої квасолею і смаженими грибами
Склад продуктів: велика морквина, 260 г консервованої квасолі, ріпчаста цибулина, 270 г свіжих печериць, кухонна сіль, сушений кріп, мелений чорний перець.
- Свіжі гриби чистяться, миються і ріжуться тонкими слайсами.
- Овочі нарізати довільно.
- Спочатку на будь-якому розігрітому рафінованому маслі обсмажується цибуля з морквою, потім вони готуються вже разом з грибами. З сковорідки повинна повністю випаруватися вся рідина, яку виділять печериці.
- В глибокий салатник складається остигле вміст сковороди, додається квасоля без маринаду, а також зелень і перець. Маса солиться за смаком.
Можна нічим не заправляти салат з квасолею і смаженими грибами, так як в ньому виявиться масло з сковороди. Але за бажанням можна використовувати звичний майонез.
З цибулею та морквою
Склад продуктів: велика солодка морква, банку квасолі червоного кольору (консерви), цибуля-ріпка, 90 г Пармезану, 2 часникового зубчики, великий томат, зелень кропу, банка консервованих печериць, сіль, соус.
- На розігрітому маслі обсмажується подрібнений цибуля-ріпка і терта морква. Коли овочі зазолотятся, до них викладається роздавлений часник і слайсы маринованих грибів.
- Інгредієнти тужать разом 10-12 хвилин.
- У салатницю засипаються помідор, позбавлений від плодоніжки і нарізаний дрібними кубиками. Туди ж відправляється дрібно тертий сир і подрібнений кріп.
- В майбутню закуску викладається квасоля без рідини.
- Залишилося додати обсмажені компоненти і салат посолити.
Заправляється частування будь підходящий соусом. Можна вибрати для цієї мети легкий майонез або його суміш з невеликою кількістю кетчупу.