Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Урізноманітнити меню в холодну пору допоможе салат з квасолею та куркою – смачний, поживний, корисний для роботи внутрішніх органів. Є багато варіацій приготування цього чудового блюда, з додаванням різних овочів і спецій. Всі разом продукти стануть справжнім вітамінним коктейлем для організму і святом для гурманів.

Салат з консервованої квасолею і куркою

Якщо немає багато часу, а потрібно швидко накрити стіл до приходу гостей або домочадців, виручить салат з консервованої квасолею і куркою.

Готується він на основі:

  • курячого філе – 500 г;
  • червоної квасолі в томатному соусі – 1 банка;
  • невеликого лука;
  • пари невеликих маринованих огірків;
  • рослинного масла.

М’ясо курки можна відварити в підсоленій воді або запекти, скориставшись грилем. Цибулю нарізати півкільцями і обдати окропом для усунення гіркоти. Готове філе подрібнити ножем, сформувавши однакового розміру кубики. Огірки ріжуться соломкою чи кружальцями. Всі продукти потрібно змішати, посолити за смаком, якщо потрібно) і заправити рослинним маслом.

З додаванням маринованих грибів

Салат з ніжним курячим філе, квасолею і маринованими грибами має не тільки чудовий смак, але і славиться гарною подачею. Таке блюдо можна готувати до свят або повсякденний стіл, подаючи з різними гарнірами.

Готується страва з:

  • курячої грудки – 350 г;
  • білої консервованої квасолі – 250 г;
  • консервованих печериць – 250 г;
  • сухариків – 40 г;
  • картоплі – пару штук;
  • курячих яєць – кілька штук;
  • маринованих огірків – 1-3 шт. (залежно від розміру);
  • майонез – 120 г;
  • салатних листків (в якості оформлення страви);
  • солі.

Куряча грудка відварюється в підсоленій воді до готовності. Бульби картоплі потрібно відварити в шкірці, яйця круто зварені (варити не менше 10 хвилин). Приготовлені продукти слід остудити, очистити і подрібнити, надавши форму маленьких кубиків.

Мариновані гриби нарізати дрібними брусочками і додаються до решти нарізці. Туди ж слід відправити порізані огірочки.

Консервовану квасолю, обов’язково білу і без томату, потрібно відкинути на друшляк і промити під проточною водою. Коли вода стече, продукт можна додавати в миску до овочів, грибів і м’яса. В кінці всі інгредієнти приправляються майонезом – магазинним або домашнім, вимішуються і солятся за смаком.

Подати готову страву рекомендується на плоскій тарілці, яку потрібно викласти свіжі листя салату і сама страва, скориставшись кулінарним кільцем. Зверху на салат кладуть сухарики, і страва подається до столу.

Дивіться також:  Салат вітамінний з капусти та моркви — 8 рецептів

Салат з куркою, квасолею і сухариками

У салат з куркою, квасолею і сухариками входить маленький набір продуктів, проте він виходить в результаті смачною, ситною і корисним, що важливо.

Для приготування страви потрібно взяти:

  • консервовану квасоля (домашню або заводську) – 380 г;
  • куряче м’ясо – 550 г;
  • моркву і цибулю;
  • кілька підсушених скибочок хліба;
  • майонезний соус;
  • спеції, сіль.

Куряче філе рекомендується обсмажити на олії з обох сторін, порізавши невеликими шматочками. Щоб отримати дієтичне блюдо, м’ясо слід відварити або приготувати на пару. Морква і цибулина очищаються від шкірки, подрібнюються як на зажарку і обсмажують в олії до рум’яності. Квасоля промивається і додається до м’яса.

Хліб, бажано брати не свіжий, потрібно порізати на красиві брусочки невеликого розміру, полити рослинним жиром і посипати спеціями. Поки він просочується улюбленими травами, потрібно розігріти масло в сковороді і обсмажити на ньому хлібні скибочки.

Готові продукти змішуються в підходящої ємності, солятся і заправляють соусом до смаку. Подається Салат до столу прикрашений зеленню кропу або петрушки.

З морквою по-корейськи

Побалувати домочадцям смачною і ситною вечерею можна, приготувавши на стіл цікаву страву – салат з квасолею, м’ясом і корейською морквою.

Для приготування страви слід запастися:

  • квасолею відварний – 180 г;
  • курячим філе – 300 г;
  • морквою по-корейськи – 130 г;
  • твердим сиром – 70 г;
  • сіллю, чорним меленим перцем;
  • сметаною або майонезом.

Ніжну м’якоть курки слід відварити в підсоленій воді, після чого нарізати красивими акуратними кубиками. Слідом відправити до м’яса відварену квасолю і моркву по-корейськи. Зверху покласти тертий сир, сіль, спеції і вибраний соус (можна використовувати майонез або сметану). Все ретельно перемішати і подати на стіл.

Легкий салат з білої квасолі і курки

Легкий, але ситний салат на швидку руку можна приготувати всього з 5 продуктів:

  • курячої грудки – 300 г;
  • білої консервованої квасолі – 420 г;
  • цибулі ріпчастої червоного – 4 шт.;
  • оливкової олії – 60 мл;
  • зелені кінзи.

Калорійність такого страви – близько 97 ккал. Часу на приготування знадобиться не більше 45 хвилин.

Куряча грудка, відварена у воді, остуджується і нарізати невеликими шматочками (можна порвати на волокна). Квасоля без розсолу додається до м’яса, разом з порізаним червоним цибулею, кінзою і спеціями. Всі поливається оливковою олією, перемішується і подається до столу.

Дивіться також:  Салат з маринованими опеньками – 8 рецептів приготування

З солоними огірочками

Такий салат підходить для любителів гостреньких закусок. Готується він швидко, буквально за кілька десятків хвилин.

Для приготування страви потрібно взяти:

  • відварну курку – 200 г;
  • огірки солоні – 120 г;
  • сир (можна використовувати моцарелу, твердий, сулугуні або будь-який інший)– 120 г;
  • сметану – 120 мл;
  • червону консервовану квасоля – 1 банку;
  • пару часникових зубков.

Курку традиційно потрібно відварити в підсоленій воді і розібрати на волокна (можна нарізати). Огірки, залежно від їх розміру, нарізаються кубиками або кільцями. Часник разом з сиром натираються на тертці і відправляються в ємність до решти продуктів. Слідом відправляється квасолю, все вимішується і приправляється сметаною.

З копченою куркою

Здивувати і порадувати всю сім’ю можна, приготувавши салат з квасолею і копченою куркою. Завдяки вхідним до складу різнобарвним інгредієнтів, страва виходить не тільки смачним, але і красивим.

Для приготування страви слід запастися:

  • копченою куркою – 550 г;
  • червоної консервованої квасолею – 1 банкою;
  • відвареними курячими яєчками – пару штук;
  • відвареної морквою – 250 г;
  • твердим сиром – 180 г;
  • майонезом – 130 мл;
  • свіжою зеленню;
  • сіллю і перчиком.

Є 2 варіанти приготування страви. У першому рекомендується усі готові продукти подрібнити, перемішати і заправити соусом. У другому варіанті можна заявлені компоненти нарізати і викласти на блюдо шарами, перемазав кожен майонезом. І той і дугою варіант страви вийде смачним і красивим.

Зі стручковою квасолею

Таке блюдо і його варіації часто готують жителі сонячної Туреччини, де люблять і цінують стручкову квасолю і пісне м’ясо.

Щоб приготувати смачне і корисне страву, слід запастися:

  • твердим сиром – 120 г;
  • вареними крутими яйцями – 2-4 шт.;
  • стручкової квасолею – 250 г;
  • вареним курячим м’ясом – 250 г;
  • часником – кілька часточок;
  • майонезом або сметаною (можна використовувати оливкову олію);
  • сіллю, перцем, зеленню.

Відварене ніжне м’ясо потрібно подрібнити і скласти в ємність. Окремо на плиті, у підсоленій воді, відварюється квасолю протягом 7 хвилин, після чого нарізають довжиною 1-2 див Відварені яйця натираються на дрібній тертці.

На блюді, в якому буде подаватися салат, спочатку викладається шар м’яса, посипається часником і спеціями. Зверху потрібно полити трохи майонезом і викласти спаржу. Після знову соус і далі яйця, сіль, майонез. Верх страви посипається тертим сиром, прикрашається зеленню. Рекомендується салат залишити для просочення на 30-40 хвилин, після чого подати до столу.

Дивіться також:  Страви з хурми – 8 смачних і дуже корисних рецептів

Салат із стручкової квасолею можна готувати на основі копченої курки і маринованих грибів. Продукти можна змішувати або перемазывать, укладаючи шарами.

Салат «Мюнхен»

Салат «Мюнхен» є одним з найдорожчих і найпопулярніших закусок багатьох ресторанів. Ця оригінальна закуска готується досить швидко і порадує смаковими якостями навіть найвибагливіших гурманів.

Готується страва на основі:

  • курячого м’яса – 240 г;
  • копчених ковбасок мисливських – 150 г;
  • консервованої квасолі – 250 г;
  • солоних огірків, яблук і салатного лука – по 1 продукту;
  • лимона – 0,5;
  • оливкової олії – 60 мл;
  • гірчиці – 0,5 ч. л.;
  • салатного листя – 7 шт.;
  • солі, перцю, зелені.

Відварена курка, огірочки, очищене яблучко потрібно нарізати кубиками, ковбасу – кружечками. Все змішати, додати квасолю і салат, попередньо подрібнений. Окремо приготувати заправку на основі лимонного соку, гірчиці, масла, солі і перцю, додати до нарізки, перемішати.

Готуємо з кукурудзою

Готувати таку страву можна, використовуючи варене чи копчене м’ясо. Що стосується соусу, то за рецептом йде майонез, але його цілком можна замінити більш корисною сметаною.

Для приготування салату потрібно запастися:

  • курячим філе – 280 м;
  • квасолею – 125 г;
  • консервованою кукурудзою – 1 банка;
  • маринованими огірками – 2-5 шт. (залежно від розміру);
  • часником – пару зубків;
  • зеленню;
  • сметаною – 50 мл;
  • сіллю, чорним меленим перцем;
  • житніми сухариками – 1 ст.

Попередньо замочену на ніч квасолю слід відварити і після прибрати зайву вологу, скориставшись друшляком. Філе відварюється, остуджується і нарізати невеликими брусочками. Сухарики натираються часничком, сбрызгиваются маслом і трохи підсушуються в духовій шафі. Огірочки нарізати і всі продукти змішуються, у тому числі і кукурудза, приправляють соусом. Єдине, що не додається в салат на цьому етапі, так це сухарі.

Після того, як страва постоїть і просочиться, можна додати в нього сухарі, все перемішати і подати до столу. Влітку замість маринованих огірочків можна брати свіжі томати, додавати сметану, гірчицю, використати відварену кукурудзу.

Прокрутка до верху