Салат з маринованими грибами можна приготувати різними способами і завжди в результаті вийде ситне блюдо. Спробуйте один із запропонованих рецептів.
Простий салат з маринованими грибами і куркою
Салат з куркою і маринованими грибами – це найвідоміше і шалено смачне блюдо.
Необхідні продукти:
- цибулина і моркву;
- майонез і спеції на свій смак;
- п’ять яєць;
- 300 грам маринованих грибів;
- 400 грам курки;
- чотири картоплі.
Процес приготування:
- Картоплю, моркву, курятину і яйця ставимо варитися, помістивши в різні ємності.
- Коли все буде готово потрібно подрібнити продукти – просто наріжте на невеликі квадратики і викладіть в салатницю.
- Цибулю нарізати кубиками, злегка обсмажити і коли охолоне з’єднати з іншими інгредієнтами.
- Залишилося додати гриби, приправи і майонез, після чого перемішати, і страву можна подавати.
Як приготувати з кукурудзою?
Салат з грибами і кукурудзою – ще один варіант як можна урізноманітнити звичне блюдо.
Необхідні продукти:
- 150 грам маринованих грибів;
- приправи на свій смак;
- 100 грам консервованої кукурудзи;
- дві картоплі;
- червона цибулина;
- зелень і 20 мілілітрів масла рослинного.
Процес приготування:
- Картоплю відправляємо варитися. На це знадобиться приблизно 15 хвилин після кипіння.
- З кукурудзи зливаємо зайву рідину і викладаємо в миску.
- Туди ж додаємо тонко нарізаний півкільцями червоний лук і перемішуємо.
- З’єднуємо з вже остившім і нарізаною на кубики картоплею і посіченою зеленню.
- Розрізаємо гриби навпіл і викладаємо до інших складових, заправляємо спеціями та олією по своєму смаку.
Салат з маринованими грибами і шинкою
Не складний рецепт, але при цьому вийде легкий вечерю.
Необхідні продукти:
- дві картоплини;
- майонез і спеції за смаком;
- баночка маринованих грибів;
- 250 грам шинки;
- три яйця;
- пучок зеленого цибулі.
Процес приготування:
- Для початку відваріть яйця і картоплю, дочекайтеся, поки вони охолонуть, і наріжте на невеликі квадратики.
- Візьміть салатницю і почніть викладати інгредієнти шарами. Зверніть увагу, що кожен з них потрібно промащувати майонезом і за бажанням солити, перчити. Першими підуть гриби, посипати подрібненим зеленим луком.
- Далі шинка, подрібнена на кубики, картопля і яйця.
- Перед подачею закуску деякий час потримати в холодильнику.
З копченою куркою
Салат з копченою грудкою – страва гідне святкового столу. А копчене м’ясо надає йому неповторний аромат і смак.
Необхідні продукти:
- чотири яйця;
- цибулина;
- одна копчена грудка;
- 350 грам маринованих грибів;
- приправи, майонез – за смаком;
- 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Візьміть глибоку миску. Покладіть в неї попередньо нарізану на квадратики курку.
- Туди ж додайте гриби половинками.
- Цибулю перед з’єднанням з іншими продуктами бажано трохи обсмажити.
- Яйця відварюємо круто, нарізаємо на кубики, відправляємо в салатницю.
- Зверху посипати сиром.
- Заливаємо майонезом за смаком.
- Присипаємо спеціями, добре все змішавши.
Ситний салат з шинкою
Якщо ви хочете більш поживний варіант, то варто заправляти майонезом, якщо віддаєте перевагу легкому страві, то використовуйте невелику кількість рослинного масла.
Необхідні продукти:
- 150 грам маринованих грибів;
- по 50 грам майонезу і сметани;
- 250 грам шинки;
- 150 грам сиру;
- приправи і зелень;
- маленька баночка горошку.
Процес приготування:
- У миску додаємо горошок, попередньо зливаємо зайву рідину.
- Потім нарізану шматочками шинку і гриби половинками.
- Додаємо тертий сир і переходимо до приготування заправки.
- Для цього змішуємо сметану з майонезом, викладаємо на салат. Солимо, перчимо, додаємо зелень в якості прикраси.
З солоними огірками
Це легкий салат, який підійде для перекусу або як доповнення до основної страви.
Необхідні продукти:
- пучок зеленої цибулі;
- два солоних огірка;
- баночка маринованих грибів;
- три картоплини;
- 15 мл рослинної олії, щіпка цукру.
Процес приготування:
- Підготуйте картоплю – відваріть її, охолодіть і наріжте кубиками.
- Подрібніть огірки, гриби, все змішайте.
- Заправте маслом, нарубаним цибулею і невеликою кількістю цукру.
Готуємо з мовою – просто і смачно
Ситне блюдо, в якому гриби надають особливий пікантний смак, а м’ясний делікатес – поживну цінність.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- 200 грам яловичого мови;
- дві ложки масла вершкового;
- баночка маринованих грибів;
- майонез і спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Мову необхідно відварити, дочекатися, поки він охолоне, нарізати тонкими смужками.
- Цибуля перетворити на квадратики і довести до рум’яності на гарячій сковороді з топленим маслом.
- У салатницю викласти шматочки мови, гриби без зайвої рідини і цибулю. Все це посипати спеціями, додати майонез і перемішати.
Листковий торт – салат з маринованими грибами
Готувати цю страву слід заздалегідь. Якщо ввечері ви хочете порадувати гостей, то вже вранці салат повинен бути в холодильнику.
Необхідні продукти:
- моркву і цибулина;
- одне невелике куряче філе;
- три яйця;
- дві картоплини;
- майонез і спеції;
- баночка маринованих грибів;
- 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Для початку відварюємо картоплю, куряче філе і яйця.
- Потім все це остуджуємо і подрібнюємо: яйця і моркву тремо, картоплю і курку нарізаємо квадратиками.
- Беремо плоску тарілку і починаємо викладати салат у вигляді торта – шарами, кожен необхідно промазати майонезом, а картоплю посолити.
- Першим йде картоплю, потім курка, зверху дрібно подрібнені гриби і цибулю.
- Далі викладаємо терті яйця, моркву і завершує все сир.
- Одержаний овочевий торт можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.
З корейською морквою
Салат обов’язково припаде до смаку тим, хто любить гострі страви.
Необхідні продукти:
- баночка маринованих грибів;
- три зубчики часнику;
- три ложки оливкової олії;
- 300 грам корейської моркви;
- цибулина;
- по одній ч. ложці цукру, соєвого соусу і оцту.
Процес приготування:
- З’єднуємо між собою оцет, олію, соєвий соус, роздавлений часник, цукор за смаком, можна додати інші спеції. Перемішуємо і отримуємо маринад.
- Цибулю нарізаємо на кільця і заливаємо цією сумішшю, даємо постояти близько 10 хвилин.
- Нарізані гриби перемішуємо з морквою, а потім і з маринадом.
З помідорами черрі
Цікавий і незвичайний салат.
Необхідні продукти:
- два кислих яблука;
- 250 грам маринованих грибів;
- майонез і сіль за смаком;
- 15 помідор сорту черрі.
Процес приготування:
- Яблука спочатку промиваємо, знімаємо з них шкірку, потім видаляємо всі тверді частини, які знаходяться всередині. Подрібнюємо на квадратики невеликого розміру.
- Гриби можна використовувати цільні або ж нарізати, якщо вони занадто великі за розміром.
- Помідори розрізаємо на чотири частини. Замість черрі можна взяти звичайні помідори, але тоді подрібнити їх на кубики.
- Всі підготовлені інгредієнти змішати в салатниці, всипати сіль за смаком, заправити необхідною кількістю майонезу і добре перемішати до однорідності.