Оригінальні салати з маринованими огірками стають відмінним доповненням для будь-якого святкового столу. Особливо якщо до нього планується подати міцні алкогольні напої. Для приготування подібних закусок можна взяти як домашні огірки, так і магазинну консервацію.
Салат з яловичиною та маринованими огірками
Інгредієнти:
- напівкопчена ковбаса – 230 – 250 м;
- мариновані огірки – 3 – 4 шт. (залежить від розміру плодів);
- варене м’ясо – 180 – 200 г;
- сир – 80 – 100 м;
- зварені яйця – 1 – 2 шт.;
- майонезний соус і сіль.
Приготування:
- Заздалегідь зварити й остудити м’ясо. Руками крупно порвати на волокна.
- Натерти всі огірки і яйця. Кількість останніх можна збільшити по своєму смаку до 4 шт.
- Змішати всі підготовлені продукти.
- Останній засипати в блюдо тонку довгу ковбасну соломку і подрібнений сир.
Полити салат з яловичиною та маринованими огірками майонезним соусом. Досолити і розмішати.
Готуємо з куркою
Інгредієнти:
- варена куряча грудка – 150 – 170 г;
- мариновані огірки (не занадто пряні/гострі) – 4 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- зварені яйця (великі) – 2 шт.;
- сіль, листовий салат, соус.
Приготування:
- Курятину зварити, зрізати з кістки широкими шматочками.
- Відправити в салатник разом огіркової соломкою.
- Відразу посолити інгредієнти і полити соусом (підійде звичайний майонез). Перемішати і викласти на свіжі хрусткі листя салату.
- Зверху розподілити тонкі цибульні кільця і крупно порізані яйця.
Прикрасити його можна журавлиною або декількома зернятками граната.
Якщо у господині є час, то цибулю попередньо варто замаринувати в суміші води, оцту і цукрового піску. З додаванням такого овочу страва виходить особливо смачною.
Як приготувати з шинкою
У кулінарних книгах такий варіант закуски нерідко називається «чоловічим». Ймовірно, таку назву він отримав за ситність і легку пікантність, яку надає страві свіжий часник.
Інгредієнти:
- свиняча шинка – 150 – 170 г;
- консервований горошок – 3 десертні ложки;
- мариновані огірки – 3 шт.;
- сир – 70 г;
- оливковий майонез – 2 десертні ложки;
- цибуля – 1 головка;
- часник – 2 зубчики.
Приготування:
- Майже всі заявлені інгредієнти потрібно порізати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками. Це сир, огірки і м’ясний продукт.
- Цибулю слід подрібнити максимально дрібно.
- Часник розчавити будь-яким зручним способом.
- З горошку просто злити рідину.
Все з’єднати і заправити солоним оливковим майонезом.
Святковий салат з язиком і маринованими огірками
Інгредієнти:
- яловичий язик – 250 г;
- печериці – 100 — 130 г;
- зварені яйця – 3 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- огірок (маринований) – 2 шт.;
- петрушка – маленький пучок;
- соняшникову олію і майонез – 2 десертні ложки;
- сіль і суміш перців.
Приготування:
- Язик варити протягом 2 – 2,5 годин. З готового продукту зняти плівку і порубати його тонкою соломкою. При варінні для приємного аромату можна додавати у воду горошини перцю і лаврушку.
- Цибулю дрібно порубати і засмажити на олії до прозорості.
- Додати до нього пластинки грибів. Все поперчити, посолити. Готувати до рум’яності інгредієнтів.
- Огірки подрібнити соломкою. Змішати з м’ясним продуктом і засмажкою.
- Останніми додати маленькі кубики варених яєць і рубану петрушку
Полити частування з мовою і маринованими огірками майонезним соусом. Розмішати.
З курячою печінкою
Можна готувати подібні салати не тільки з куркою, але і з субпродуктами. Наприклад, з курячою печінкою. Це дозволить знизити вартість страви і зробить його смак більш оригінальним.
Інгредієнти:
- зварені яйця – 3 шт.;
- куряча печінка – 200 – 230 г;
- мариновані огірки – 2 шт.;
- морква і цибуля – 1 шт.;
- сир – 80 – 100 м;
- сіль, масло, зелень і майонезний соус.
Приготування:
- Печінку без прожилок і плівок зварити протягом 12 – 14 хвилин. Остудити і дрібно натерти.
- Також вчинити з заздалегідь звареними остиглими яйцями.
- З цибулі і моркви (подрібнених) приготувати на маслі рум’яну засмажку.
- На плоску тарілку поставити сервірувальне кільце. Замість нього можна взяти звичайну обрізану пластикову пляшку (дуже широку).
- Першими у форму висипати змащені підсоленим майонезом яйця (половину).
- Зверху розподілити: печінку – зажарку – терті огірки – подрібнений сир. За смаком також промащувати шари соусом.
- Все затягнути плівкою прямо у формі і прибрати в холод хвилин на 40.
Перед подачею видалити «бортики» і прикрасити акуратну порцію салату зеленню.
З додаванням грибів
Інгредієнти:
- свіжі гриби – 370 – 400 г;
- філе курятини – 300 – 320 г;
- варена морква – 200 – 230 г;
- мариновані огірки – 200 – 230 г;
- цибуля – 1 головка;
- подрібнений сир – 130 – 150 м;
- класичний майонез, сіль, зелень.
Щоб приготувати салат, в якому вдало поєднуватися шампіньйони, свіжі/мариновані овочі і сир, потрібно підібрати для нього якісні інгредієнти і викласти їх шарами.
Приготування:
- Заздалегідь зварити куряче філе. Порубати його середніми кубиками.
- Зварити моркву до м’якості. Її і мариновані огірки порізати так само, як і курятину.
- Подрібнені цибулю і гриби смажити в загальній сковорідці до готовності.
- Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
- Викласти компоненти шарами: курятина – шампіньйони – огірки – морквина. Промазати їх присолене соусом.
Засипати готовий салат подрібненим сиром і будь рубаною зеленню. Добре підходить для цієї мети кріп.
Салат з буряка з маринованими огірками
Інгредієнти:
- картопля – півкіло;
- мариновані огірки – 200 – 250 м;
- буряк – півкіло;
- гірчиця (солодка або гостра) – 20 г;
- рослинне масло і сіль.
Приготування:
- Обмити коренеплоди з щіткою. Зварити їх в окремому посуді або запекти до готовності.
- Остудити, очистити. Порізати акуратними апетитними кубиками однакового розміру.
- Таким же чином покришити огірки і злегка віджати від виділився маринаду.
- Змішати масло з солодкою/гострою гірчицею.
- З’єднати всі інгредієнти. Полити заправкою.
Ненадовго відправити закуску в прохолоду, щоб дати частування просочитися.
Закуска з квасолею
Інгредієнти:
- консервована квасоля (підійде і біла і червона) – 1 банка;
- морква і цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зубки;
- мариновані корнішони – 4 – 5 шт.;
- житні сухарики з будь-яким смаком – 1 маленький пакетик;
- майонез, масло і сіль.
Приготування:
- З дрібно нарізаних овочів (моркви і цибулі) приготувати рум’яну засмажку на олії. Остудити її.
- Огірки порізати дрібними кубиками.
- Злити рідину з квасолі. Викласти бобові в глибоку посуд.
- Змішати з огірками, остиглої засмажкою, розчавленим часником. Все полити присолене майонезом або іншим відповідним соусом. Добре розмішати.
Житні сухарики засипати в салатницю останніми. Якщо закуска готується заздалегідь, то підсушений хліб потрібно відправляти у неї перед самою подачею, інакше він розмокне.
Щоб закуски з маринованими огірками виходили особливо смачними, при консервації овочів варто використовувати різні спеції. Наприклад, кольорові перець, лаврушку. Відмінно доповнить заготівлю часник і всіляка зелень.