Салат з маринованими огірками – 8 рецептів приготування

Оригінальні салати з маринованими огірками стають відмінним доповненням для будь-якого святкового столу. Особливо якщо до нього планується подати міцні алкогольні напої. Для приготування подібних закусок можна взяти як домашні огірки, так і магазинну консервацію.

Салат з яловичиною та маринованими огірками

Інгредієнти:

  • напівкопчена ковбаса – 230 – 250 м;
  • мариновані огірки – 3 – 4 шт. (залежить від розміру плодів);
  • варене м’ясо – 180 – 200 г;
  • сир – 80 – 100 м;
  • зварені яйця – 1 – 2 шт.;
  • майонезний соус і сіль.

Приготування:

  • Заздалегідь зварити й остудити м’ясо. Руками крупно порвати на волокна.
  • Натерти всі огірки і яйця. Кількість останніх можна збільшити по своєму смаку до 4 шт.
  • Змішати всі підготовлені продукти.
  • Останній засипати в блюдо тонку довгу ковбасну соломку і подрібнений сир.

Полити салат з яловичиною та маринованими огірками майонезним соусом. Досолити і розмішати.

Готуємо з куркою

Інгредієнти:

  • варена куряча грудка – 150 – 170 г;
  • мариновані огірки (не занадто пряні/гострі) – 4 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • зварені яйця (великі) – 2 шт.;
  • сіль, листовий салат, соус.

Приготування:

  • Курятину зварити, зрізати з кістки широкими шматочками.
  • Відправити в салатник разом огіркової соломкою.
  • Відразу посолити інгредієнти і полити соусом (підійде звичайний майонез). Перемішати і викласти на свіжі хрусткі листя салату.
  • Зверху розподілити тонкі цибульні кільця і крупно порізані яйця.

Прикрасити його можна журавлиною або декількома зернятками граната.

Якщо у господині є час, то цибулю попередньо варто замаринувати в суміші води, оцту і цукрового піску. З додаванням такого овочу страва виходить особливо смачною.

Як приготувати з шинкою

У кулінарних книгах такий варіант закуски нерідко називається «чоловічим». Ймовірно, таку назву він отримав за ситність і легку пікантність, яку надає страві свіжий часник.

Дивіться також:  Салат мімоза з рисом – 7 рецептів

Інгредієнти:

  • свиняча шинка – 150 – 170 г;
  • консервований горошок – 3 десертні ложки;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • сир – 70 г;
  • оливковий майонез – 2 десертні ложки;
  • цибуля – 1 головка;
  • часник – 2 зубчики.

Приготування:

  • Майже всі заявлені інгредієнти потрібно порізати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками. Це сир, огірки і м’ясний продукт.
  • Цибулю слід подрібнити максимально дрібно.
  • Часник розчавити будь-яким зручним способом.
  • З горошку просто злити рідину.

Все з’єднати і заправити солоним оливковим майонезом.

Святковий салат з язиком і маринованими огірками

Інгредієнти:

  • яловичий язик – 250 г;
  • печериці – 100 — 130 г;
  • зварені яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • огірок (маринований) – 2 шт.;
  • петрушка – маленький пучок;
  • соняшникову олію і майонез – 2 десертні ложки;
  • сіль і суміш перців.

Приготування:

  • Язик варити протягом 2 – 2,5 годин. З готового продукту зняти плівку і порубати його тонкою соломкою. При варінні для приємного аромату можна додавати у воду горошини перцю і лаврушку.
  • Цибулю дрібно порубати і засмажити на олії до прозорості.
  • Додати до нього пластинки грибів. Все поперчити, посолити. Готувати до рум’яності інгредієнтів.
  • Огірки подрібнити соломкою. Змішати з м’ясним продуктом і засмажкою.
  • Останніми додати маленькі кубики варених яєць і рубану петрушку

Полити частування з мовою і маринованими огірками майонезним соусом. Розмішати.

З курячою печінкою

Можна готувати подібні салати не тільки з куркою, але і з субпродуктами. Наприклад, з курячою печінкою. Це дозволить знизити вартість страви і зробить його смак більш оригінальним.

Інгредієнти:

  • зварені яйця – 3 шт.;
  • куряча печінка – 200 – 230 г;
  • мариновані огірки – 2 шт.;
  • морква і цибуля – 1 шт.;
  • сир – 80 – 100 м;
  • сіль, масло, зелень і майонезний соус.
Дивіться також:  Салат з маринованими опеньками – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Печінку без прожилок і плівок зварити протягом 12 – 14 хвилин. Остудити і дрібно натерти.
  • Також вчинити з заздалегідь звареними остиглими яйцями.
  • З цибулі і моркви (подрібнених) приготувати на маслі рум’яну засмажку.
  • На плоску тарілку поставити сервірувальне кільце. Замість нього можна взяти звичайну обрізану пластикову пляшку (дуже широку).
  • Першими у форму висипати змащені підсоленим майонезом яйця (половину).
  • Зверху розподілити: печінку – зажарку – терті огірки – подрібнений сир. За смаком також промащувати шари соусом.
  • Все затягнути плівкою прямо у формі і прибрати в холод хвилин на 40.

Перед подачею видалити «бортики» і прикрасити акуратну порцію салату зеленню.

З додаванням грибів

Інгредієнти:

  • свіжі гриби – 370 – 400 г;
  • філе курятини – 300 – 320 г;
  • варена морква – 200 – 230 г;
  • мариновані огірки – 200 – 230 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • подрібнений сир – 130 – 150 м;
  • класичний майонез, сіль, зелень.

Щоб приготувати салат, в якому вдало поєднуватися шампіньйони, свіжі/мариновані овочі і сир, потрібно підібрати для нього якісні інгредієнти і викласти їх шарами.

Приготування:

  • Заздалегідь зварити куряче філе. Порубати його середніми кубиками.
  • Зварити моркву до м’якості. Її і мариновані огірки порізати так само, як і курятину.
  • Подрібнені цибулю і гриби смажити в загальній сковорідці до готовності.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Викласти компоненти шарами: курятина – шампіньйони – огірки – морквина. Промазати їх присолене соусом.

Засипати готовий салат подрібненим сиром і будь рубаною зеленню. Добре підходить для цієї мети кріп.

Салат з буряка з маринованими огірками

Інгредієнти:

  • картопля – півкіло;
  • мариновані огірки – 200 – 250 м;
  • буряк – півкіло;
  • гірчиця (солодка або гостра) – 20 г;
  • рослинне масло і сіль.
Дивіться також:  Олів’є з куркою – 6 рецептів приготування

Приготування:

  • Обмити коренеплоди з щіткою. Зварити їх в окремому посуді або запекти до готовності.
  • Остудити, очистити. Порізати акуратними апетитними кубиками однакового розміру.
  • Таким же чином покришити огірки і злегка віджати від виділився маринаду.
  • Змішати масло з солодкою/гострою гірчицею.
  • З’єднати всі інгредієнти. Полити заправкою.

Ненадовго відправити закуску в прохолоду, щоб дати частування просочитися.

Закуска з квасолею

Інгредієнти:

  • консервована квасоля (підійде і біла і червона) – 1 банка;
  • морква і цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • мариновані корнішони – 4 – 5 шт.;
  • житні сухарики з будь-яким смаком – 1 маленький пакетик;
  • майонез, масло і сіль.

Приготування:

  • З дрібно нарізаних овочів (моркви і цибулі) приготувати рум’яну засмажку на олії. Остудити її.
  • Огірки порізати дрібними кубиками.
  • Злити рідину з квасолі. Викласти бобові в глибоку посуд.
  • Змішати з огірками, остиглої засмажкою, розчавленим часником. Все полити присолене майонезом або іншим відповідним соусом. Добре розмішати.

Житні сухарики засипати в салатницю останніми. Якщо закуска готується заздалегідь, то підсушений хліб потрібно відправляти у неї перед самою подачею, інакше він розмокне.

Щоб закуски з маринованими огірками виходили особливо смачними, при консервації овочів варто використовувати різні спеції. Наприклад, кольорові перець, лаврушку. Відмінно доповнить заготівлю часник і всіляка зелень.