Навіть найсмачніші салати на святковому столі рано або пізно набридають. Тоді настає час для кулінарних експериментів. Почати варто з салатів з маринованими печерицями. Всім, хто любить грибочки в різних видах, такі закуски обов’язково припадуть до душі.
Салат з маринованими печерицями і курячою грудкою
Інгредієнти: велика куряча грудка, 170 г маринованих печериць, 4 варених яйця, 130 г твердого сиру, 80 г волоських горіхів, пучок кропу, сіль, майонез.
- Сир подрібнюється за допомогою самої дрібної терки.
- Яйця чистяться і ріжуться мініатюрними кубиками.
- Філе відварюється до готовності і ріжеться середніми шматочками.
- Волоські горіхи рубаються великої крихтою.
- Печериці довільно нарізати.
- Кріп дрібно рубається.
- Всі шари можна викладати довільно. Головне, щоб першою йшла куряча грудка, а останнім – сир. Продукти промащуються майонезом і солятся.
Такий салат з маринованими печерицями і куркою добре настоюється перед подачею на холоді.
Рецепт приготування з шинкою
Інгредієнти: 370 г копчено-вареної шинки, 170 г твердого сиру, 2 невеликі банки маринованих грибів (печериць), 6 варених яєць, 2 варені морквини, кухонна сіль, легкий майонез.
- Шинка нарізати невеликими брусочками. З вареної моркви знімається шкірка, а м’якоть ріжеться мініатюрними кубиками.
- Гриби відкидаються на друшляк, щоб стекла вся рідина. Великі їх шматочки ріжуться навпіл.
- Яйця подрібнюються яйцерезкой.
- Сир ріжеться кубиками.
Салат з маринованими печерицями і шинкою замішується в глибокому салатнику, солиться і поливається легким майонезом.
Салат «Архієрейський» — з яловичиною
Інгредієнти: стандартна баночка маринованих печериць, 220 г відвареної яловичини, 3 варені бульби картоплі, велика морквина, свіжа ріпчаста цибулька, по 60 г волоських горіхів і вершкового масла, пара зубчиків часнику, сіль, мелений чорний перчик, майонез.
- На вершковому маслі спочатку смажаться кубики цибулі, а потім овоч разом з тертою морквиною.
- Варені овочі ріжуться середнім кубиком.
- Готова охолоджена яловичина розбирається на волокна.
- Підготовлені інгредієнти з’єднуються в мисці. До них надсилаються не різані грибочки без рідини, а також рубані гострим ножем горіхи і роздавлений часник.
Заправляється закуска майонезом, змішаним із сіллю і перцем.
Смачний салат з сиром
Інгредієнти: 80 г маринованих грибочків, великий свіжий огірок, 2 курячих яйця, 90 г твердого сиру, майонез, невеликий пучок свіжої зелені, дрібна сіль.
- Огірок очищається від грубої шкірки і ріжуть тонкими брусочками. Він викладається в салатник першим.
- Зверху розподіляються невеликі шматочки грибів без рідини, і наноситься майонезна сітка. Продукти присаливаются.
- Далі розташовується шар кубиків сиру і варених яєць, подрібнених аналогічним чином. Знову повторюється сітка з соусу і солі.
Прикрашається цей смачний салат з сиром подрібненою зеленню. Замість неї можна взяти будь-які інші інгредієнти для оформлення закуски.
Салат з печерицями та копченою куркою
Інгредієнти: 240 г маринованих шампіньйонів, 360-390 г копченої курячої грудки, 120 г твердого сиру, 4-6 яєць, ріпчаста цибулька, легкий майонез або будь-який інший схожий готовий соус, сіль.
- Грибочки краще відразу брати нарізані. У такому випадку залишиться просто злити з них рідину і висипати продукт в салатницю. Потрібно змастити його обраним соусом.
- Яйця відварюють, заливаються холодною водою і відварюють до твердого жовтка. Останні після остигання потрібно відокремити від білків і дрібно покришити ножем. Білки подрібнюються за допомогою великої терки – вони стануть другим шаром закуски.
- Курка висипається поверх білосніжного яєчного шару і на ній малюється сітка з соусу.
- Кубики цибулі заливаються на кілька хвилин окропом. Це позбавить овоч від зайвої гіркоти. Далі цибулю висипається поверх курятини.
- Залишається покрити тертим сиром і подрібненими яєчними жовтками.
Отриманий салат з печерицями та копченою куркою можна прикрасити пір’ям зеленого лука і консервованої солодкої кукурудзою.
Грибний салат з печінкою тріски
Інгредієнти: баночка печінки тріски (в натуральній олії), стандартна банка маринованих шампіньйонів, ріпчаста цибулька, 5 шт. відварену в мундирі картоплин, 3 варених курячих яйця, 5 дрібних маринованих огірочків, великий помідор, майонез, часник за смаком, дрібна сіль.
- Першим ділом потрібно зайнятися підготовкою рибного продукту. Печінка тріски виймається з банки, з неї зливається масло. Продукт можна одразу викладати в салатник, так як він стане першим шаром закуски. Промащувати печінка майонезом і солити не потрібно. У готових консервів і без того дуже насичений яскравий смак.
- Охолоджена картопля, нарізана соломкою, стане наступним шаром. Вона щедро покривається соусом. Присаливается цей продукт за смаком, так як слідом буде йти шар маринованих огірочків. Вони подрібнюються кубиками.
- На огірочки також малюється майонезна сітка.
- Далі розташовуються дрібні шматочки помідора і кубики варених яєць. Ці інгредієнти добре солятся і промащуються соусом.
- Останнім шаром закуски стануть мариновані грибочки, обсмажені з цибулею на будь-якому жирі.
За смаком у майонез можна додати подрібнений часник, що зробить соус більш пікантним і цікавим.
З м’ясом і солоними огірками
Інгредієнти: банка консервованих грибів, 240 г свинини, 2 великих солоних огірка, будь-які спеції за смаком, сіль, ароматне масло.
- Для початку потрібно підготувати свинину. М’ясо вариться цілим шматком в солоній воді. Також в рідину для смаку і аромату можна додати лавровий листочок, перчик горщиком і будь-які інші вподобані інгредієнти. До речі, свинину допускається замінювати яловичиною. Готове м’ясо нарізати тонкою соломкою.
- Огірки шинкують брусочками або середнім кубиком. За бажанням можна видалити з них шкірку.
- Якщо печериці обрані в банку цілими, то вони ріжуться досить крупно. Можна просто порізати кожен грибок на 4 частини.
Заправляється закуска підсоленим ароматним маслом. За смаком у нього додаються будь-які спеції. Наприклад, спеціальна суміш для свинини або яловичини.
Грибна поляна з маринованими печерицями
Інгредієнти: 330 г маринованих грибів (цілих) і аналогічна кількість курячого філе, 3 середні картоплини, 4 шт. варених курячих яєць, 180 г твердого сиру, майонез, невеликий пучок зеленої цибулі і петрушки, сіль.
- Картопля і курятина варяться до готовності, після чого довільно подрібнюються. Найкраще картопля нарізати невеликими брусочками, а філе – рвати на волокна.
- Грибочки потрібно вибирати цілі. Саме вони стають першим шаром закуски при її викладанні. Розташовуються печериці капелюшками вниз.
- Зверху розподіляється рубана зелень, перемішана з майонезом і сіллю.
- На зеленому шарі розташовуються терті варені яйця і знову соус.
- Далі йде: тертий сир, курка, картопля. Всі шари промащуються майонезом, за смаком солятся і добре придавливаются ложкою.
В останню чергу миска покривається плоскою тарілкою і на неї перевертається закуска. На блюді виявиться акуратна «полянка», прикрашена грибами.