Салат з маринованими печерицями – 8 смачних рецептів

Навіть найсмачніші салати на святковому столі рано або пізно набридають. Тоді настає час для кулінарних експериментів. Почати варто з салатів з маринованими печерицями. Всім, хто любить грибочки в різних видах, такі закуски обов’язково припадуть до душі.

Салат з маринованими печерицями і курячою грудкою

Інгредієнти: велика куряча грудка, 170 г маринованих печериць, 4 варених яйця, 130 г твердого сиру, 80 г волоських горіхів, пучок кропу, сіль, майонез.

  • Сир подрібнюється за допомогою самої дрібної терки.
  • Яйця чистяться і ріжуться мініатюрними кубиками.
  • Філе відварюється до готовності і ріжеться середніми шматочками.
  • Волоські горіхи рубаються великої крихтою.
  • Печериці довільно нарізати.
  • Кріп дрібно рубається.
  • Всі шари можна викладати довільно. Головне, щоб першою йшла куряча грудка, а останнім – сир. Продукти промащуються майонезом і солятся.

Такий салат з маринованими печерицями і куркою добре настоюється перед подачею на холоді.

Рецепт приготування з шинкою

Інгредієнти: 370 г копчено-вареної шинки, 170 г твердого сиру, 2 невеликі банки маринованих грибів (печериць), 6 варених яєць, 2 варені морквини, кухонна сіль, легкий майонез.

  • Шинка нарізати невеликими брусочками. З вареної моркви знімається шкірка, а м’якоть ріжеться мініатюрними кубиками.
  • Гриби відкидаються на друшляк, щоб стекла вся рідина. Великі їх шматочки ріжуться навпіл.
  • Яйця подрібнюються яйцерезкой.
  • Сир ріжеться кубиками.

Салат з маринованими печерицями і шинкою замішується в глибокому салатнику, солиться і поливається легким майонезом.

Салат «Архієрейський» — з яловичиною

Інгредієнти: стандартна баночка маринованих печериць, 220 г відвареної яловичини, 3 варені бульби картоплі, велика морквина, свіжа ріпчаста цибулька, по 60 г волоських горіхів і вершкового масла, пара зубчиків часнику, сіль, мелений чорний перчик, майонез.

  • На вершковому маслі спочатку смажаться кубики цибулі, а потім овоч разом з тертою морквиною.
  • Варені овочі ріжуться середнім кубиком.
  • Готова охолоджена яловичина розбирається на волокна.
  • Підготовлені інгредієнти з’єднуються в мисці. До них надсилаються не різані грибочки без рідини, а також рубані гострим ножем горіхи і роздавлений часник.
Дивіться також:  Салат Мімоза – 7 класичних рецептів

Заправляється закуска майонезом, змішаним із сіллю і перцем.

Смачний салат з сиром

Інгредієнти: 80 г маринованих грибочків, великий свіжий огірок, 2 курячих яйця, 90 г твердого сиру, майонез, невеликий пучок свіжої зелені, дрібна сіль.

  • Огірок очищається від грубої шкірки і ріжуть тонкими брусочками. Він викладається в салатник першим.
  • Зверху розподіляються невеликі шматочки грибів без рідини, і наноситься майонезна сітка. Продукти присаливаются.
  • Далі розташовується шар кубиків сиру і варених яєць, подрібнених аналогічним чином. Знову повторюється сітка з соусу і солі.

Прикрашається цей смачний салат з сиром подрібненою зеленню. Замість неї можна взяти будь-які інші інгредієнти для оформлення закуски.

Салат з печерицями та копченою куркою

Інгредієнти: 240 г маринованих шампіньйонів, 360-390 г копченої курячої грудки, 120 г твердого сиру, 4-6 яєць, ріпчаста цибулька, легкий майонез або будь-який інший схожий готовий соус, сіль.

  • Грибочки краще відразу брати нарізані. У такому випадку залишиться просто злити з них рідину і висипати продукт в салатницю. Потрібно змастити його обраним соусом.
  • Яйця відварюють, заливаються холодною водою і відварюють до твердого жовтка. Останні після остигання потрібно відокремити від білків і дрібно покришити ножем. Білки подрібнюються за допомогою великої терки – вони стануть другим шаром закуски.
  • Курка висипається поверх білосніжного яєчного шару і на ній малюється сітка з соусу.
  • Кубики цибулі заливаються на кілька хвилин окропом. Це позбавить овоч від зайвої гіркоти. Далі цибулю висипається поверх курятини.
  • Залишається покрити тертим сиром і подрібненими яєчними жовтками.

Отриманий салат з печерицями та копченою куркою можна прикрасити пір’ям зеленого лука і консервованої солодкої кукурудзою.

Грибний салат з печінкою тріски

Інгредієнти: баночка печінки тріски (в натуральній олії), стандартна банка маринованих шампіньйонів, ріпчаста цибулька, 5 шт. відварену в мундирі картоплин, 3 варених курячих яйця, 5 дрібних маринованих огірочків, великий помідор, майонез, часник за смаком, дрібна сіль.

Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

  • Першим ділом потрібно зайнятися підготовкою рибного продукту. Печінка тріски виймається з банки, з неї зливається масло. Продукт можна одразу викладати в салатник, так як він стане першим шаром закуски. Промащувати печінка майонезом і солити не потрібно. У готових консервів і без того дуже насичений яскравий смак.
  • Охолоджена картопля, нарізана соломкою, стане наступним шаром. Вона щедро покривається соусом. Присаливается цей продукт за смаком, так як слідом буде йти шар маринованих огірочків. Вони подрібнюються кубиками.
  • На огірочки також малюється майонезна сітка.
  • Далі розташовуються дрібні шматочки помідора і кубики варених яєць. Ці інгредієнти добре солятся і промащуються соусом.
  • Останнім шаром закуски стануть мариновані грибочки, обсмажені з цибулею на будь-якому жирі.

За смаком у майонез можна додати подрібнений часник, що зробить соус більш пікантним і цікавим.

З м’ясом і солоними огірками

Інгредієнти: банка консервованих грибів, 240 г свинини, 2 великих солоних огірка, будь-які спеції за смаком, сіль, ароматне масло.

  • Для початку потрібно підготувати свинину. М’ясо вариться цілим шматком в солоній воді. Також в рідину для смаку і аромату можна додати лавровий листочок, перчик горщиком і будь-які інші вподобані інгредієнти. До речі, свинину допускається замінювати яловичиною. Готове м’ясо нарізати тонкою соломкою.
  • Огірки шинкують брусочками або середнім кубиком. За бажанням можна видалити з них шкірку.
  • Якщо печериці обрані в банку цілими, то вони ріжуться досить крупно. Можна просто порізати кожен грибок на 4 частини.

Заправляється закуска підсоленим ароматним маслом. За смаком у нього додаються будь-які спеції. Наприклад, спеціальна суміш для свинини або яловичини.

Грибна поляна з маринованими печерицями

Інгредієнти: 330 г маринованих грибів (цілих) і аналогічна кількість курячого філе, 3 середні картоплини, 4 шт. варених курячих яєць, 180 г твердого сиру, майонез, невеликий пучок зеленої цибулі і петрушки, сіль.

Дивіться також:  Салат з сухариками і кукурудзою – 10 смачних рецептів

  • Картопля і курятина варяться до готовності, після чого довільно подрібнюються. Найкраще картопля нарізати невеликими брусочками, а філе – рвати на волокна.
  • Грибочки потрібно вибирати цілі. Саме вони стають першим шаром закуски при її викладанні. Розташовуються печериці капелюшками вниз.
  • Зверху розподіляється рубана зелень, перемішана з майонезом і сіллю.
  • На зеленому шарі розташовуються терті варені яйця і знову соус.
  • Далі йде: тертий сир, курка, картопля. Всі шари промащуються майонезом, за смаком солятся і добре придавливаются ложкою.

В останню чергу миска покривається плоскою тарілкою і на неї перевертається закуска. На блюді виявиться акуратна «полянка», прикрашена грибами.

Прокрутка до верху