Салат з морепродуктами – 10 простих та дуже смачних рецептів на святковий стіл

Салат з морепродуктами – це завжди делікатес, який не може залишитись непоміченим на багатому столі, навіть за наявності величезної кількості інших апетитних страв. Повірте, лише раз подавши таку страву до свята, ви виявите, що така закуска розлітається з тарілок насамперед і за лічені хвилини. Але тут і немає нічого дивного, бо не існує людей, байдужих до смачних та поживних морепродуктів. «Морський» компонент відмінно гармонує з оливковими заправками та міксом свіжих овочів, обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте, що приділили хвилинку та прочитали нашу збірку!

Смачний салат з морепродуктами на святковий стіл

Смачний салат з морепродуктами на святковий стіл під назвою «Квіткова галявина» – це страва, яка викликає захоплення у кожного, тому що ця страва відрізняється не тільки дивовижним смаком і чарівним ароматом, але й оригінальною подачею, як у ресторані.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Восьминіг консервований – 200 гр.
  • Креветки консервовані – 200 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Маслини – 5 шт. без кісточок
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Редиска – 150 гр.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з морськими стравами на святковий стіл? Продукти, які нам потрібні для приготування викладаємо на робочий стіл.

Знімаємо шкірку з редис і нарізаємо головки пластинами, видаляємо з перцю грубу шкірку.

Спеціальними формами або ножем вирізаємо з овочів квіточки різних розмірів.

Дно плоскої страви вистилаємо промитим листям зеленого салату.

Посипаємо зелень «обрізками» перцю та редиски.

Акуратно викладаємо морепродукти.

Розподіляємо кільця маслин і збризкуємо салат лимонним соком та оливковою олією.

Салат із морепродуктами готовий! Солимо, перчимо і подаємо. Смачного!

Салат із морепродуктами «Морський коктейль»

Салат з морепродуктами «Морський коктейль» – це високобілкова і дуже смачна страва, яка відмінно підходить для збалансованого перекушування або подачі до святкового столу. Як заправку використовується майонез, він чудово поєднує всі смаки та аромати.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Морський коктейль – 300 грн.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 грн.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морський коктейль витягаємо з розсолу та промокуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Дрібними кубиками нарізаємо свіжі огірки та морепродукти.

Крок 3. Картоплю та курячі яйця відварюємо до готовності, очищаємо та подрібнюємо аналогічно іншим складовим.

Крок 4. Змішуємо компоненти, посоливши та заправивши майонезом.

Крок 5. Також доповнюємо склад рубаною цибулею та зернами солодкої кукурудзи – дегустуємо та насолоджуємось. Смачного!

Крабовий салат із морепродуктами

Крабовий салат з морепродуктами – це справжній делікатес, який можна приготувати в домашніх умовах і подати до столу так само, як і в закладах швидкого харчування. Кожен інгредієнт відмінно гармонує з іншими, завдяки чому страва виходить вишуканою та апетитною.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 грн.
  • Салат “айсберг” – 60 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 грн.
  • Яйце – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Креветки – 200 гр.
  • Майонез – 3 ст.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Сік лимона – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Салат з тунцем - 10 рецептів класичного салату з консервованим тунцем

Процес приготування:

Крок 1. Яйця відварюємо 8-10 хвилин після закипання, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. Креветки відварюємо в окропі 1-2 хвилини, даємо стекти рідини і збризкуємо кислим соком цитрусовим.

Крок 3. Невеликими кубиками нарізаємо сурімі, солодкий перець та яйця – висипаємо в салатник і додаємо кукурудзу, а також чорний перець та сіль.

Крок 4. Також до компонентів відправляємо подрібнену кінзу та майонез – перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо салат на зелене листя айсберга та прикрашаємо морепродуктами. Смачного!

Салат з морепродуктами та рукколою

Салат з морепродуктами і рукколою – це смачна і легка страва, яка чудово підходить для пізньої вечері тих, хто стежить за фігурою або апетитного аперитиву перед головною трапезою. Вся «родзинка» закуски полягає в оригінальній заправці та кедрових горішках.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гірчиця дижонська – 5 гр.
  • Рукола – 110 грн.
  • Черрі – 100 грн.
  • Креветки тигрові – 230 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Горіхи кедрові – 20 гр.
  • Крем бальзамічний – 20 гр.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Апельсин – 1-2 скибочки.
  • Лимон/лайм – до смаку.
  • Оливкова олія – 20 мл.
  • Пармезан – 20 грн.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Ретельно промиваємо руків’я і обсушуємо, натираємо на тертці сир, часник пропускаємо через прес, черрі розрізаємо навпіл.

Крок 3. Будь-яким зручним способом чистимо креветки, не забуваючи видалити стравохід.

Крок 4. Збризкуємо креветки оливковою олією, змішуємо з часником і залишаємо для просочення на 10-15 хвилин.

Крок 5. Паралельно змішуємо складові заправки: рідкий мед, гірчицю, мелений перець, сіль, цитрусовий сік та оливкову олію.

Крок 6. На розпеченій сковороді обсмажуємо креветки до рум’яності при постійному помішуванні (2-3 хвилини достатньо).

Крок 7. У салатнику об’єднуємо руків’я, морепродукти та чері – поливаємо заправкою.

Крок 8. Сервіруємо салат, прикрашаючи страву кедровими горішками, натертим на тертці пармезаном та бальзаміком. Смачного!

Салат з морепродуктами та пекінською капустою.

Салат з морепродуктами та пекінською капустою – це хрумка закуска, яка приємно здивує вас своїм незвичайним смаком та приємною текстурою. Особливий смак та аромат салату додають солодкі зерна граната, а також сметано-гірчична заправка – пальчики оближеш!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 0,5 шт.
  • Креветки салатні – 500 гр.
  • Ананас консервований – 1 банк.
  • Гранат – 0,5 шт.

Для заправки:

  • Сметана – 3 ст.
  • Олія оливкова – 1,5 ст.л.
  • Сік лимона – 1 год.
  • Гірчиця французька – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки засипаємо в киплячу воду і проварюємо протягом півтори хвилини, відкидаємо на друшляк і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Капусту розбираємо на листочки і вирізаємо грубу основу, розрізаємо на квадрати зелену частину і висипаємо в чашу з високими бортами.

Крок 3. До пекінки висипаємо морепродукти, зерна гранату та скибочки солодкого ананасу.

Дивіться також:  Салат з консервованою кукурудзою – 16 рецептів смачного приготування

Крок 4. В окремій мисці змішуємо всі заправки.

Крок 5. Змішуємо компоненти із соусом і перекладаємо в гарний салатник.

Крок 6. Охолоджуємо салат у холодильній камері близько 15 хвилин і подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Морський салат із морепродуктів з червоною ікрою

Морський салат з морепродуктів з червоною ікрою – це справжній делікатес, яким можна потішити себе не тільки під час свят, а й у звичайний буденний вечір, бо на одну порцію потрібно зовсім небагато дорогих компонентів. А якщо готувати таку закуску на банкет, то рекомендується порційна подача в келихах або склянках.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Морепродукти – 200 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ікра червона – 2 ч. л.
  • Салат латук – 2-3 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед ретельно промиваємо та обсушуємо листовий салат, розморожуємо «морських гадів».

Крок 2. Протягом 10 хвилин відварюємо куряче яйце, перекладаємо у крижану воду.

Крок 3. На розігрітій столовій ложці оливкової олії швидко обсмажуємо морепродукти не більше однієї хвилини.

Крок 4. Довільно рубаємо яйце та помідор, висипаємо в салатник.

Крок 5. Додаємо нарізаний латук і морепродукти, що остигли, солимо і перчимо, збризкуємо оливковою олією.

Крок 6. Розкладаємо закуску по порційному посуді і прикрашаємо червоною ікрою і креветкою тигрової – знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

Дуже смачний салат з морепродуктів з креветками та кальмарами.

Дуже смачний салат із морепродуктів з креветками та кальмарами – це справжнє буйство смаків та ароматів, зібраних у єдине ціле у цьому салатику. Так як кожен інгредієнт має досить яскравий смак і насичений аромат, заправлятимемо страву легким соусом із часнику та петрушки.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 200 грн.
  • Креветки очищені – 150 гр.
  • Салат листовий – 100 гр.
  • Черрі – 8-10 шт.
  • Маслини – 16 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – ​​5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Великі креветки варимо три хвилини окропу, дрібні тушки кальмарів – одну хвилину. Інгредієнти остудити та обсушувати, нарізати.

Крок 2. У ступці розтираємо листочки петрушки, зубчики часнику та цукор, змішуємо кашку з соєвим соусом, олією та соком лимона.

Крок 3. Залежно від розміру, розрізаємо чері на дві чи чотири частини.

Крок 4. На плоску страву віночком викладаємо рубану зелень, зверху красиво розподіляємо морепродукти, маслини та помідори.

Крок 5. Поливаємо заправкою та починаємо дегустацію. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Теплий салат із морепродуктами

Теплий салат з морепродуктами – це криниця вітамінів і мікроелементів, тому що в його складі також присутні овочі, яких потребує кожна людина. Для додаткової ситості ви також можете додати до основних інгредієнтів кукус або кіноа.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки (хвости) – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Черрі – 100 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Салат латук – 40 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Оцет винний – 1 ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – 3-4 гілочки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Салат з квасолею і крабовими паличками – 7 швидких рецептів приготування смачного салату

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо лушпиння з головки цибулі і зубчика часнику, промиваємо зелень і розморожуємо креветки.

Крок 2. Протягом трьох хвилин на розігрітій рослинній олії обсмажуємо розчавлений часник, цибульні півкільця та соломку солодкого перцю.

Крок 3. До овочів закидаємо очищені морепродукти і, помішуючи, смажимо ще одну хвилину.

Крок 4. Паралельно готуємо основу салату: рвемо руками зелене листя, томати розрізаємо навпіл чи четвертинки, рубаємо на кубики м’яку м’якоть авокадо. З’єднуємо компоненти у ємності, зручній для перемішування.

Крок 5. Об’єднуємо теплі та холодні інгредієнти, збризкуємо винним оцтом, солимо та перчимо, додаємо петрушку.

Крок 6. Відразу подаємо до столу і дегустуємо. Смачного!

Простий салат з морепродуктів з майонезом та яйцями

Простий салат із морепродуктів із майонезом та яйцями – це делікатес під назвою «Морська перлина» і названий він так неспроста. Весь секрет полягає в тому, що закуска практично повністю складається з апетитних морепродуктів, таких як кальмари, сурімі та червона ікра.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 грн.
  • Палички крабові – 240 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені тушки кальмара закидаємо в окріп і проварюємо 2-3 хвилини, даємо час охолонути.

Крок 2. Ріжемо соломкою.

Крок 3. Довільно подрібнюємо сурімі.

Крок 4. Яйця відварюємо круто, очищаємо і відокремлюємо жовтки, вони нам не знадобляться. Білки натираємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. Змішуємо складові, додавши сіль та червону ікру.

Крок 6. Заправляємо салат майонезом.

Крок 7. Сервіруємо салат, за бажанням прикрасивши гіркою з червоної ікри та перепелиним яйцем. Готуйте та отримуйте задоволення!

Салат “Цезар” з морепродуктами

Салат «Цезар» з морепродуктами – це закуска, яка користується величезною популярністю у всіх закладах громадського харчування, кафе або ресторан. То чому б не побалувати собі звичайним буденним вечором і не приготувати цю смакоту своїми руками?

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Салат ромен/айсберг – 6 жмень
  • Креветки королівські – 9-12 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Пармезан тертий – 3 ст.
  • Багет/чіабатта – 150-200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус “цезар” – 3-5 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Білий хліб нарізаємо невеликими скибочками та змішуємо із зубчиком часнику, пропущеним через прес, викладаємо на деко в один шар.

Крок 2. Підрум’янюємо в духовці, попередньо прогрітою до 190-200 градусів.

Крок 3. Розморожені креветки чистимо і швидко обсмажуємо на краплі олії до апетитної скоринки.

Крок 4. Натираємо на тертці пармезан.

Крок 5. Листя салату рвемо руками на невеликі сегменти і викладаємо на блюдо, поливаємо третиною заправки та присипаємо невеликою жменею сиру.

Крок 6. Далі розподіляємо рум’яні морепродукти та часточки томатів, знову поливаємо соусом та прикрашаємо сиром та сухариками. Смачного!

Прокрутка до верху