Салат з морепродуктів – 15 рецептів

На різноманітні салати з морепродуктів варто звернути увагу всім, хто стежить за своїм меню і намагається харчуватися правильно. Такі закуски з додаванням овочів і зелені виходять поживними, але при цьому малокалорийными. Для святкового столу краще вибрати більш складні, складові варіанти, наприклад, листковий салат з ікрою або улюблений багатьма «Цезар» з додаванням креветок.

Теплий салат з морепродуктами

Інгредієнти:

  • 20 г тертого Пармезану;
  • 1 стручок солодкого перцю;
  • по 100 г мідій, креветок, кальмарів і маленьких восьминогів;
  • 150 г черрі;
  • масло оливи;
  • сіль;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 ст. л. соку лайма/лимона;
  • свіжий базилік;
  • 50 г спаржі (свіжої);
  • суміш перців.

Приготування:

  • Креветки з кальмарами промити, обдати гарячою водою і почистити. Після цього подрібнити та приготувати на грилі. Можна використовувати гриль-сковороду з невеликою кількістю оливкової олії.
  • Маленьких восьминогів і мідій бланшувати протягом 1 – 1,5 хв.
  • Перець нарізати смужками і так само приготувати на грилі. Разом з ним злегка обсмажити крупно порізані томати.
  • Спаржу опустити в окріп на 3 хвилини.
  • Для заправки з’єднати масло, сік лайма/лимона, пасту з часнику, подрібнений базилік і Пармезан.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти. Посолити і поперчити.

Полити закуску заправкою і подати теплий салат з морепродуктів до столу відразу ж, поки він не встиг охолонути.

З додаванням пекінської капусти

Інгредієнти:

  • 100 г пекінкі;
  • 2 заздалегідь зварені курячі яйця;
  • 1 свіжий огірок;
  • 3 ст. л. сметани середньої жирності;
  • 150 г маринованого морського коктейлю;
  • сіль і мелений чорний перець за бажанням.

Приготування:

  • Пекинку дрібно нашаткувати, розім’яти руками і висипати в салатник.
  • З морепродуктів злити маринад. При необхідності порізати їх і відправити до китайської капусти.
  • Туди ж висипати слайсы свіжого огірка і крупно порізані яйця.
  • Отриманий салат з додаванням пекінської капусти смачніше всього заправляти сметаною, доповненої сіллю і меленим перцем за бажанням.

Молочний продукт за смаком можна брати легкий або жирний.

Закуска з руколою

Інгредієнти:

  • 30 г очищений кедрових горішків;
  • 5 г діжонської гірчиці;
  • 150 г руколи;
  • 150 г томатів черрі;
  • 250 г великих свіжих тигрових креветок;
  • 1 часниковий зубок;
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту;
  • половина лайма;
  • 1 ч. л. бджолиного меду;
  • 2 скибочки стиглого апельсина;
  • 6 десертних ложок оливкової олії;
  • 40 г дрібно тертого Пармезану.

Приготування:

  • Рукколу відразу промити і обсушити. За бажанням, крупно порвати руками. Всипати у велику миску.
  • До зелені відправити половинки чері і весь Пармезан.
  • Креветки почистити за допомогою ножиць. Видалити пищеводы, панцирі, хвости і голови. М’якоть залити сумішшю олії оливи (2 ст. л.) і розім’ятого часнику. Залишити на чверть години.
  • Для соусу з’єднати мед, сік лайма і апельсинових часточок, сіль, гірчицю, перець і половину від решти масла. Якщо бджолиний продукт зацукрувався, його потрібно розтопити на водяній бані.
  • Обсмажити замариновані креветки на маслі і викласти їх до помідорів і зелені.
  • Зверху висипати кедрові горішки і Пармезан. Доповнити салат соусом і добре перемішати.
Дивіться також:  Крабовий салат без рису – 7 рецептів

Полити салат з руколою бальзаміком і відразу зняти пробу.

Салат з авокадо та морепродуктів

Інгредієнти:

  • 2 шт. великих стиглих плодів авокадо;
  • 400 г варених очищених дрібних креветок;
  • 3 ст. л. соусу Тартар;
  • 3 – 4 пера зеленого цибулі;
  • 1 ст. л. лаймового соку;
  • перець і сіль.

Приготування:

  • Кожен плід авокадо розрізати на 2 рівні частини, вийняти кісточку і видалити всю м’якоть за допомогою ложки.
  • Витягнуту частина плоду нарізати невеликими шматочками (за розміром приблизно рівними креветок).
  • З’єднати авокадо з морепродуктів, посолити і поперчити.
  • Додати в закуску Тартар, рубаний лук і сік лайма. Перемішати інгредієнти.

Викласти салат з авокадо і морепродуктів в отримані в першому кроці «човники». Прикрасити за власним смаком.

Класичний «Цезар» з креветками

Інгредієнти:

  • 6 жмень будь-якого листового салату (найкраще взяти Айсберг або Ромен);
  • 2/3 склянки тертого Пармезану;
  • 12 королівських креветок;
  • 8 – 9 шт. черрі;
  • свіжа чіабатта;
  • сухий часник;
  • 5 – 6 ст. л. класичної заправки для «Цезаря»;
  • рослинне масло і сіль.

Приготування:

  • Чіабатту нарізати на великі довгі сухарики, посипати сухим часником, сіллю і полити олією. Укласти на деко і запікати до рум’яності.
  • Очищені креветки обсмажити з двох сторін на розігрітій олії і так же присипати їх сухим часником.
  • Порвати листя салату і висипати на блюдо. Полити частиною заправки і присипати невеликою кількістю сиру.
  • Додати скибочки томатів і остиглі креветки.
  • Висипати решту Пармезан і вилити залишилася заправку.

Прикрасити закуску сухариками і відразу подати до столу.

Через брак чіабатти можна використовувати саморобні сухарики з будь-якого хліба або купити невелику пачку готових в магазині.

З морською капустою і крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 250 г маринованої морської капусти;
  • 2 дрібку цукрового піску;
  • 3 десертні ложки класичного соєвого соусу
  • 250 г охолоджених крабових паличок;
  • рослинна олія;
  • ½ Ріпчастої цибулі.

Приготування:

  • Цибулю порізати півкільцями, обшпарити окропом і через пару хвилин віджати. Це позбавить овоч від гіркоти.
  • Змішати підготовлений цибулю з морською капустою.
  • Додати в основу салату невеликі шматочки крабових паличок і всипати цукор.
  • Перемішати компоненти, заправити сумішшю з соєвого соусу і рослинної олії (1 ст. л.).

Охолодити закуску і зняти пробу.

Салат коктейлю з морепродуктів

Інгредієнти:

  • 250 г морського коктейлю в маслі;
  • 5 заздалегідь зварених яєць;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 100 г дрібно тертого твердого сиру;
  • 2 свіжих огірка;
  • 1 головка цибулі;
  • свіжа зелень і сіль;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • Кубики цибулі висипати в чашку і залити окропом. Віджати їх і перемістити в салатник.
  • Половинку одного огірка овочерізкою подрібнити на тонкі довгі пластинки. Інші частини порізати кубиками. Так само порубати варені яйця.
  • Морський коктейль відкинути на друшляк, позбавити його від зайвого масла. Нарізати морепродукти. Кілька залишити цілими.
  • Змішати продукти, додати кукурудзу без маринаду і сир.
  • Заправити закуску майонезом з сіллю.
Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Прикрасити салат коктейлю з морепродуктів зеленню, залишилися пластинками огірка (згорнутими) і цілими креветками або маленькими восьминогами.

Пісна закуска з кальмарами

Інгредієнти:

  • 5 – 6 варених картоплин;
  • 2 тушки кальмара;
  • 1 банку зеленого горошку (консерви);
  • 2 свіжих огірка;
  • 1 цибулина;
  • пісний майонез і сіль;
  • 2 варені моркви.

Приготування:

  • Підготовлені тушки морепродуктів опустити в окріп. Варити 3 – 4 хвилини. Остудити і порізати кубиками. Якщо кальмари випадково переваряться, не виймайте їх з води, а продовжуйте варити ще 40 хвилин. Після закінчення цього часу м’ясо знову стане м’яким.
  • Так само подрібнити варені коренеплоди і сиру цибулю.
  • Змішати продукти, посолити і заправити пісним майонезом.

Отриманий салат стане пісним варіантом улюбленого усіма «Олів’є».

З грушею і креветками

Інгредієнти:

  • 12 – 14 шт. королівських креветок;
  • 1 грейпфрут;
  • 1 ч. л. меду;
  • 2 стиглих солодких груші;
  • 1 лайм;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • дрібна сіль;
  • кріп;
  • 1 ст. л. горішків кеш’ю;
  • запашний мелений перець.

Приготування:

  • Очищені креветки обсмажити з кожного боку на сковороді з розпеченим маслом. Досить буде готувати їх 4 – 5 хвилин.
  • Помити і обсушити груші. Разом з шкіркою нарізати їх тонкими скибочками.
  • Грейпфрут почистити і розділити на часточки. З кожної акуратно зняти щільну плівку.
  • З лимона вичавити сік. Додати до нього мед, оливкова олія, сіль і запашний перець. Збити соус на високій швидкості блендера.
  • Гіркою викласти на блюдо остиглі морепродукти. Поруч розподілити шматочки груші і грейпфрута.

Полити закуску заправкою. Прикрасити кропом і кешью.

Оригінальний салат з вугра і раків

Інгредієнти:

  • 200 г м’яса варених раків;
  • 250 – 350 г копченого вугра;
  • 2 свіжих щільних огірка;
  • 4 – 5 невеликих варених яєць;
  • 1 ст. класичного майонезу;
  • 3 варених картоплини;
  • кріп і сіль.

Раків найкраще відварювати разом з кропом і розрізаними навпіл кисло-солодкими яблуками.

Приготування:

  • Копченого вугра нарізати ромбиками або кубиками.
  • Картоплю остудити, очистити і дрібно порубати. Так само подрібнити яйця і свіжі огірки.
  • Змішати всі інгредієнти. Додати до них м’ясо варених раків і подрібнений кріп.

Салат посолити і заправити класичним майонезом. Замість останнього можна використовувати будь-який інший свій улюблений соус.

«Морська перлина» для свята

Інгредієнти:

  • 2 тонких лаваша;
  • ½ Кіло крабових паличок;
  • 100 г вареного рису;
  • 100 г подрібненого сиру;
  • 5 варених яєць;
  • 150 г зерен консервованої кукурудзи;
  • пучок салатних листків;
  • сіль, французькі трави, майонез.

Приготування:

  • Лаваші нарізати квадратами і вкласти у формочки для кексів. Підсушити їх в духовці, щоб вони перетворилися в оригінальні глибокі тарталетки.
  • Крабові палички перемолоти блендером. Додати кубики варених яєць і кукурудзу. Вмішати в салат остиглий рис.
  • Заправити суміш майонезом з сіллю і французькими травами. Перемішати салат і виліпити з нього великі рівні кульки.
  • У кожну остиглу тарталетку з лаваша вкласти половинку салатного листя, а зверху опустить сформований із закуски кульку.
Дивіться також:  Салат з солоними огірками – 14 рецептів для приготування смачних салатів з огірочками

Присипати всю конструкцію тертим сиром і відправити «кошики» охолоджуватися.

Легка закуска з овочами

Інгредієнти:

  • 350 р морського коктейлю;
  • 1 стручок жовтого солодкого перцю;
  • 1/3 фіолетовою цибулини;
  • 40 г вершкового масла;
  • пучок свіжої петрушки;
  • оливкова олія;
  • сіль;
  • 2 помідори;
  • 2 ч. л. лаймового соку.

Приготування:

  • На розігрітому вершковому маслі обсмажити коктейль з морепродуктів. Досить готувати його 3 – 3,5 хвилини. Якщо перетримати морський коктейль на плиті, його складові стануть жорсткими. В процесі обсмажування не потрібно накривати морепродукти кришкою.
  • Цибулю нарізати довільними шматочками і обдати окропом.
  • Нарізати довгими широкими смужками і інші овочі.
  • Дрібно порубати петрушку.
  • Змішати продукти в загальній посуді.

Заправити частування сумішшю з лаймового соку, олії та солі.

Морський салат з кальмарами і креветками

Інгредієнти:

  • 2 тушки кальмарів;
  • 250 р дрібних варено-морожених креветок;
  • 2 завчасно зварених яйця;
  • 3 картоплини;
  • 150 г червоної ікри;
  • класичний майонез і сіль.

Приготування:

  • Зварити картоплю в шкірці до м’якості. Почистити і порізати дуже дрібними кубиками.
  • Креветки на 3 хвилини залити окропом і викласти на друшляк. За бажанням, їх можна порізати.
  • Яйця розділити на складові. Білки порубати кубиками, а жовтки розкришити руками.
  • Кальмари без плівок зварити в солоній воді. Остиглий морепродукт порізати довгими смужками.
  • Викласти закуску шарами: картоплю з майонезом і сіллю, кальмари з таким же соусом, креветки, білки з підсоленим майонезом і, нарешті, жовтки.

Залишилося тільки прикрасити закуску червоною ікрою. За бажанням, можна повторювати всі шари кілька разів.

Простий варіант з мідіями

Інгредієнти:

  • 6 аркушів свіжого салату;
  • 1 банку мідій в олії;
  • сіль і мелений чорний перець;
  • 150 г тертого напівтвердого сиру.

Приготування:

  • Промити салатні листя, струсити з них зайву вологу і порубати гострим ножем в довільному порядку або просто порвати руками.
  • У високій мисці з’єднати зелень з молюсками і присипати сиром.
  • Змішати масло від мідій з перцем і сіллю.

Полити цією заправкою готовий салат і дати йому настоятися кілька годин. Після цього закуску можна подати до столу.

Салат «Айсберг» з креветками

Інгредієнти:

  • 100 г дрібних креветок;
  • 100 г слабосоленої сьомги;
  • 2 варених курячих яйця;
  • 50 г тертого сиру;
  • 1 ст. л. класичного майонезу і сіль.

Приготування:

  • У порційні піали висипати першими шарами терті яйця і змастити їх підсоленим майонезом.
  • Зверху розподілити сир і порізану кубиками червону рибу.
  • Зварити креветки до готовності і подрібнити. Висипати їх на сьомгу і промазати майонезом.

Прикрасити закуску свіжою зеленню.

Для салату підійдуть різні морепродукти. Можна додавати в нього креветки, кальмари, крабові палички або асорті з «морських гадів». Щоб прискорити процес приготування закуски, варто вибрати відразу мариновані або варені інгредієнти. Втім, морепродукти отже готуються швидко, тому їх можна брати і просто охолодженими.

Прокрутка до верху