Морепродукти сьогодні перестали бути делікатесами. Їх цілий рік і за прийнятною ціною можна придбати практично в будь-якому супермаркеті. Особливо, якщо використовувати заморожені асорті. Такі продукти стануть основою смачних салатів з морського коктейлю.
Салат з консервованого морського коктейлю в розсолі
Інгредієнти:
- коктейль в розсолі – півкіло;
- свіжий середній огірок – 1 шт.;
- цибуля-порей – 100 г (тільки білої частини);
- велике яйце – 1 шт.;
- кефір (жирний) – 3 десертні ложки;
- салат і петрушка – 1 пучок;
- сіль.
Приготування:
- Порей порізати дрібними колечками.
- Злити розсіл з консервованого морського коктейлю. Змішати його частина з цибулею. Залишити в такому вигляді хвилин на 8 – 9.
- Вміст сирого яйця злегка збити. Відправити до нього пару ложок залишився розсолу. Вилити на суху сковорідку і перемішати лопаткою. Обсмажити шматочки до зарум’янювання.
- Довільно порізати огірок і змішати з іншими продуктами. Додати і сам коктейль без рідини, а також порвану руками зелень.
Заправити частування сумішшю з солоного кефіру і все того ж розсолу (пари великих ложок).
Із замороженого морського коктейлю
Інгредієнти:
- заморожені морепродукти – 600 г;
- свіжі огірки – 2 шт.;
- черрі – 6 — 7 шт.;
- маслини без кісточок – 10 шт.;
- часник – кілька часточок;
- салатні листя – 6 шт.;
- тертий сир – 2/3 ст.;
- соєвий соус – 2 десертні ложки.
Приготування:
- Спочатку відправити заморожені морепродукти на суху сковорідку. Помішуючи коктейль, дочекатися, поки випарується весь розтанув лід.
- Тільки після цього відправити на сковорідку невелику кількість будь-якого жиру. Засмажити на ньому асорті до готовності.
- Свіжі овочі нашаткувати довільно. Особливо ефектно виглядає салат з мініатюрними кружечками черрі і огірка. Також порізати і маслини. Можна вибирати варіанти з рибної /сирною начинкою замість кісточок.
- Змішати компоненти (в тому числі і заздалегідь подрібнений сир). Додати до них розім’ятим часник.
Викласти закуску із замороженого морського коктейлю на салатні листочки. Полити соусом.
З пекінською капустою
Інгредієнти:
- соковитий качан пекінської капусти – ½ частину;
- морський коктейль (консерви) – 150 г;
- свіжий огірок – 1 — 2 шт.;
- варені яйця – 2 шт.;
- сметана (густа) – 2 десертні ложки;
- сіль і перець.
Приготування:
- Сполоснути овоч. Просушити листочки. Відрізати від них м’яку частину і порізати тонкими довгими смужками. Не варто використовувати для такого частування тверду білу серединку листя.
- До капусти викласти консервовані морепродукти. Обов’язково попередньо злити з них рідина.
- Туди ж висипати довільно порізані свіжі огірочки і кубики охололих варених яєць.
- Все змішати, посолити і поперчити за смаком.
Заправити салат з морепродуктів (морським коктейлем) густою сметаною. Можна відразу пробувати на смак.
Салат з руколою і морським коктейлем
Компоненти:
- рукола – 300 г;
- заморожений коктейль – 550 г;
- мед – 2 десертні ложки;
- гранатовий соус – 2 десертні ложки;
- масло оливи – 5 десертних ложок;
- кедрові горіхи (очищені) – 1 жменя;
- фета – 130 — 150 м;
- оцет (бальзамік) – 2 десертні ложки;
- лимон – ½ шт.
Приготування:
- Обов’язково вибрати для такого частування якісну зелень. Її листочки повинні бути хрусткими, без будь-яких плям і слідів гниття. Достатньо промити рукколу і порвати руками.
- Коктейль залити окропом і залишити на 3 хвилини. Потім злити всю рідину. Розморожений продукт обсмажити на гарячій олії оливи до повної готовності всього асорті.
- Очищені горішки прожарити на сухій сковорідці до легкої рум’яності.
- Ропні сир порізати середніми шматочками.
- Для соусу змішати сік цитруса, вичавлений з половинки плода і проціджений від кісточок, з медом. Додати бальзамік і соус з гранатів.
- Першою висипати на тарілку зелень. Зверху розподілити сир і остиглі горішки.
- Далі – морепродукти. Все залити соусом.
За бажанням можна не остуджувати окремі компоненти страви, а подати його в теплому вигляді. Для цього і соус потрібно злегка підігріти.
З кукурудзою і яйцями
Інгредієнти:
- асорті морепродуктів – півкіло;
- крабові палички – 5 — 6 шт.;
- варені яйця – 3 шт.;
- кукурудза – ½ ст. (консерви);
- томати – 3 шт.;
- сіль, майонез і зелень.
Приготування:
- Однаково порізати помідори, охолоджені яйця і рибні палички – кубиками.
- З кукурудзяних зерен злити маринад.
- Асорті морепродуктів зварити в солоній воді протягом 3 – 4 хвилин.
- Все змішати. Заправити солоним соусом.
Розкласти закуску порційно і прикрасити зеленню.
Готуємо з маслинами і помідорами
Інгредієнти:
- морський коктейль – 350 г;
- рукола – 1 пучок;
- маслини – 5 — 6 шт.;
- лаврові листочки – 3 шт.;
- біле сухе вино – 100 мл;
- масло оливи – 5 десертних ложок;
- помідори черрі – 2 жмені (солодкі);
- лайм – 1 шт.;
- сіль, італійські приправи.
Приготування:
- Довести вино з лаврушкой до кипіння. Підійде і «Шардоне» та будь подібне.
- Асорті морепродуктів відварити протягом 2 хвилин в окропі в окремому посуді. Перекласти його ще гарячим у кипляче вино. Залишити на 8 – 9 хвилин.
- Викласти готове асорті на друшляк. Почекати, щоб стік весь алкоголь. Видалити лаврушку.
- Для заправки з’єднати сік лайма, масло і сіль.
- Маслини порізати половинками, черрі – довільно (можна навіть залишити цілими).
- Висипати на тарілку рукколу. Зверху розкласти інші підготовлені інгредієнти в довільному порядку.
Залити все заправкою, присипати приправою. Перемішувати не треба.
Салат з морського коктейлю в маслі
Інгредієнти:
- морське асорті в маслі – 250 г;
- кукурудза (банка консервів, солодка) – ½ ст.;
- зварені яйця – 5 шт.;
- свіжі огірки – 2 шт.;
- будь сир – 70 г;
- цибуля – 1 головка;
- сіль, майонез.
Технологія:
- Цибулю порізати маленькими кубиками. Залити крутим окропом на 6 – 7 хвилин. Це дозволить позбавити овоч від гіркоти.
- Трохи крупніше (але теж кубиками) порубати зварені яйця, сир і огірки.
- Морське асорті відкинути на друшляк. Залишити трохи масла для заправки.
- Все змішати. Додати кукурудзяні зерна і віджатий від рідини цибулю.
Посолити блюдо і заправити сумішшю з майонезу і залишеного масла від коктейлю.
Сир фетакса
Компоненти:
- морський коктейль в маслі – 350 г;
- листовий салат – 350 г;
- томати сорту черрі – 300 г;
- сир фетакса – 200 г;
- кедрові горішки – 60 г;
- лайм – половинка;
- гірчиця – 1 мал. ложка;
- цукор – 1 мал. ложка;
- сіль, орегано, часник.
Приготування:
- Щоб приготувати салат за таким рецептом, потрібно відразу злити з морепродуктів масло. Залишити їх на друшляку.
- Три великих ложки олії, змішати з гірчицею, соком з половинки лайма, цукром, орегано, сіллю і часником (сухим, размятым) за смаком.
- У велике блюдо висипати промитий і порваний прямо руками салат, горішки.
- Черрі порізати навпіл. Сир порізати середніми кубиками. Відправити ці інгредієнти до салату.
- Додати морепродукти.
Все добре перемішати і приправити ароматною заправкою.
У морський коктейль можуть входити різні морепродукти. Наприклад, тільки креветки і кальмари або ж мідії, восьминоги, каракатиці, молюски. Тому перед покупкою потрібно обов’язково уважно вивчати склад упаковки, і вибрати собі за смаком.