Салат з морського коктейлю – 8 рецептів приготування

Морепродукти сьогодні перестали бути делікатесами. Їх цілий рік і за прийнятною ціною можна придбати практично в будь-якому супермаркеті. Особливо, якщо використовувати заморожені асорті. Такі продукти стануть основою смачних салатів з морського коктейлю.

Салат з консервованого морського коктейлю в розсолі

Інгредієнти:

  • коктейль в розсолі – півкіло;
  • свіжий середній огірок – 1 шт.;
  • цибуля-порей – 100 г (тільки білої частини);
  • велике яйце – 1 шт.;
  • кефір (жирний) – 3 десертні ложки;
  • салат і петрушка – 1 пучок;
  • сіль.

Приготування:

  • Порей порізати дрібними колечками.
  • Злити розсіл з консервованого морського коктейлю. Змішати його частина з цибулею. Залишити в такому вигляді хвилин на 8 – 9.
  • Вміст сирого яйця злегка збити. Відправити до нього пару ложок залишився розсолу. Вилити на суху сковорідку і перемішати лопаткою. Обсмажити шматочки до зарум’янювання.
  • Довільно порізати огірок і змішати з іншими продуктами. Додати і сам коктейль без рідини, а також порвану руками зелень.

Заправити частування сумішшю з солоного кефіру і все того ж розсолу (пари великих ложок).

Із замороженого морського коктейлю

Інгредієнти:

  • заморожені морепродукти – 600 г;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • черрі – 6 — 7 шт.;
  • маслини без кісточок – 10 шт.;
  • часник – кілька часточок;
  • салатні листя – 6 шт.;
  • тертий сир – 2/3 ст.;
  • соєвий соус – 2 десертні ложки.

Приготування:

  • Спочатку відправити заморожені морепродукти на суху сковорідку. Помішуючи коктейль, дочекатися, поки випарується весь розтанув лід.
  • Тільки після цього відправити на сковорідку невелику кількість будь-якого жиру. Засмажити на ньому асорті до готовності.
  • Свіжі овочі нашаткувати довільно. Особливо ефектно виглядає салат з мініатюрними кружечками черрі і огірка. Також порізати і маслини. Можна вибирати варіанти з рибної /сирною начинкою замість кісточок.
  • Змішати компоненти (в тому числі і заздалегідь подрібнений сир). Додати до них розім’ятим часник.
Дивіться також:  Салат з рибою – 15 дуже смачних рецептів приготування

Викласти закуску із замороженого морського коктейлю на салатні листочки. Полити соусом.

З пекінською капустою

Інгредієнти:

  • соковитий качан пекінської капусти – ½ частину;
  • морський коктейль (консерви) – 150 г;
  • свіжий огірок – 1 — 2 шт.;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • сметана (густа) – 2 десертні ложки;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Сполоснути овоч. Просушити листочки. Відрізати від них м’яку частину і порізати тонкими довгими смужками. Не варто використовувати для такого частування тверду білу серединку листя.
  • До капусти викласти консервовані морепродукти. Обов’язково попередньо злити з них рідина.
  • Туди ж висипати довільно порізані свіжі огірочки і кубики охололих варених яєць.
  • Все змішати, посолити і поперчити за смаком.

Заправити салат з морепродуктів (морським коктейлем) густою сметаною. Можна відразу пробувати на смак.

Салат з руколою і морським коктейлем

Компоненти:

  • рукола – 300 г;
  • заморожений коктейль – 550 г;
  • мед – 2 десертні ложки;
  • гранатовий соус – 2 десертні ложки;
  • масло оливи – 5 десертних ложок;
  • кедрові горіхи (очищені) – 1 жменя;
  • фета – 130 — 150 м;
  • оцет (бальзамік) – 2 десертні ложки;
  • лимон – ½ шт.

Приготування:

  • Обов’язково вибрати для такого частування якісну зелень. Її листочки повинні бути хрусткими, без будь-яких плям і слідів гниття. Достатньо промити рукколу і порвати руками.
  • Коктейль залити окропом і залишити на 3 хвилини. Потім злити всю рідину. Розморожений продукт обсмажити на гарячій олії оливи до повної готовності всього асорті.
  • Очищені горішки прожарити на сухій сковорідці до легкої рум’яності.
  • Ропні сир порізати середніми шматочками.
  • Для соусу змішати сік цитруса, вичавлений з половинки плода і проціджений від кісточок, з медом. Додати бальзамік і соус з гранатів.
  • Першою висипати на тарілку зелень. Зверху розподілити сир і остиглі горішки.
  • Далі – морепродукти. Все залити соусом.
Дивіться також:  Салат з чорної редьки – 13 рецептів

За бажанням можна не остуджувати окремі компоненти страви, а подати його в теплому вигляді. Для цього і соус потрібно злегка підігріти.

З кукурудзою і яйцями

Інгредієнти:

  • асорті морепродуктів – півкіло;
  • крабові палички – 5 — 6 шт.;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • кукурудза – ½ ст. (консерви);
  • томати – 3 шт.;
  • сіль, майонез і зелень.

Приготування:

  • Однаково порізати помідори, охолоджені яйця і рибні палички – кубиками.
  • З кукурудзяних зерен злити маринад.
  • Асорті морепродуктів зварити в солоній воді протягом 3 – 4 хвилин.
  • Все змішати. Заправити солоним соусом.

Розкласти закуску порційно і прикрасити зеленню.

Готуємо з маслинами і помідорами

Інгредієнти:

  • морський коктейль – 350 г;
  • рукола – 1 пучок;
  • маслини – 5 — 6 шт.;
  • лаврові листочки – 3 шт.;
  • біле сухе вино – 100 мл;
  • масло оливи – 5 десертних ложок;
  • помідори черрі – 2 жмені (солодкі);
  • лайм – 1 шт.;
  • сіль, італійські приправи.

Приготування:

  • Довести вино з лаврушкой до кипіння. Підійде і «Шардоне» та будь подібне.
  • Асорті морепродуктів відварити протягом 2 хвилин в окропі в окремому посуді. Перекласти його ще гарячим у кипляче вино. Залишити на 8 – 9 хвилин.
  • Викласти готове асорті на друшляк. Почекати, щоб стік весь алкоголь. Видалити лаврушку.
  • Для заправки з’єднати сік лайма, масло і сіль.
  • Маслини порізати половинками, черрі – довільно (можна навіть залишити цілими).
  • Висипати на тарілку рукколу. Зверху розкласти інші підготовлені інгредієнти в довільному порядку.

Залити все заправкою, присипати приправою. Перемішувати не треба.

Салат з морського коктейлю в маслі

Інгредієнти:

  • морське асорті в маслі – 250 г;
  • кукурудза (банка консервів, солодка) – ½ ст.;
  • зварені яйця – 5 шт.;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • будь сир – 70 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • сіль, майонез.
Дивіться також:  Салат з чорносливом – 15 рецептів приготування смачних салатів

Технологія:

  • Цибулю порізати маленькими кубиками. Залити крутим окропом на 6 – 7 хвилин. Це дозволить позбавити овоч від гіркоти.
  • Трохи крупніше (але теж кубиками) порубати зварені яйця, сир і огірки.
  • Морське асорті відкинути на друшляк. Залишити трохи масла для заправки.
  • Все змішати. Додати кукурудзяні зерна і віджатий від рідини цибулю.

Посолити блюдо і заправити сумішшю з майонезу і залишеного масла від коктейлю.

Сир фетакса

Компоненти:

  • морський коктейль в маслі – 350 г;
  • листовий салат – 350 г;
  • томати сорту черрі – 300 г;
  • сир фетакса – 200 г;
  • кедрові горішки – 60 г;
  • лайм – половинка;
  • гірчиця – 1 мал. ложка;
  • цукор – 1 мал. ложка;
  • сіль, орегано, часник.

Приготування:

  • Щоб приготувати салат за таким рецептом, потрібно відразу злити з морепродуктів масло. Залишити їх на друшляку.
  • Три великих ложки олії, змішати з гірчицею, соком з половинки лайма, цукром, орегано, сіллю і часником (сухим, размятым) за смаком.
  • У велике блюдо висипати промитий і порваний прямо руками салат, горішки.
  • Черрі порізати навпіл. Сир порізати середніми кубиками. Відправити ці інгредієнти до салату.
  • Додати морепродукти.

Все добре перемішати і приправити ароматною заправкою.

У морський коктейль можуть входити різні морепродукти. Наприклад, тільки креветки і кальмари або ж мідії, восьминоги, каракатиці, молюски. Тому перед покупкою потрібно обов’язково уважно вивчати склад упаковки, і вибрати собі за смаком.

Прокрутка до верху