Салат з морської капусти – надзвичайно корисне і оригінальне блюдо, яке стане прикрасою святкового застілля і додасть яскравих фарб в сірі будні. Салат сподобається всім членам сім’ї. Його можна вживати людям, які дотримуються дієти і правильного харчування.
Салат з морської капусти – простий і корисний рецепт
Салат з морської капусти з яйцем дуже ситний і корисний. Його можна подавати до дитячого столу.
Інгредієнти:
- яйце куряче – 6 штук;
- морська капуста консервована– 470 г;
- цибуля – 1 штука;
- майонез на перепелиних яйцях – 110 г;
- масло коров’яче вершкове – 13 г;
- сіль за смаком.
Приготування:
Можна замінити майонез сметанним соусом або свіжими вершками. Рекомендується подавати блюдо, прикрасивши ягодами журавлини або гілочкою кінзи.
Рецепт приготування по-корейськи
Блюдо виходить пряним і гоструватим, ідеально підходить для чоловічого застілля або похмілля. Можна подавати з відварною картоплею або рисом.
Інгредієнти:
- сушена морська капуста – 110 г;
- цибуля – 1 штука;
- свиняче м’ясо – 190 г;
- олія оливкова – 45 г;
- соєвий соус – 65 г;
- часник – 4 зубчики;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
Салат по-корейськи подають до столу в гарячому вигляді. Щоб надати страві гостроти, можна покласти подрібнений стручок перцю.
Салат з морською капустою і грибами
Салат насичує організм клітинами йоду і корисними мікроелементами. Подають страву, доповнюючи пюре з топінамбура або суцвіть цвітної капусти.
Інгредієнти:
- морська капуста сушена – 110 г;
- свіжі гриби-лисички – 190 г;
- цибуля – 1 штука;
- сметана – 140 г;
- сіль за смаком.
Приготування:
Салат ідеально підійде для святкового застілля. Подається з чорним зерновим хлібом або часниковими грінками.
Салат з морської капусти з кальмарами і овочами
Салат вражає унікальністю і смаком. Припаде до душі любителям морепродуктів.
Інгредієнти:
- консервована морська капуста – 190 г;
- свіжий огірок – 1 штука;
- свіжий перець болгарський – 1 штука;
- консервовані маслини – 60 г;
- консервовані кальмари в маслі – 135 г;
- лайм – 1 штука;
- масло рослинне – 50 г;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
Блюдо виходить яскраве і соковите. Ідеально впишеться в літнє меню, додавши ще більше фарб жарким сонячним дням. Салат можна доповнити яєчним соусом з гарячими грінками.
Морський салат з крабовими паличками – покроковий рецепт
Блюдо для любителів оригінальною і корисної кухні. Салат добре поєднується з тушкованими баклажанами, морквою по-корейськи і смаженими говяжьими ковбасками.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 штука;
- крабові палички – 120 г;
- консервована морська капуста – 220 г;
- майонез оливковий – 120 г;
- яйце – 3 штуки;
- кінза – 16 г;
- масло коров’яче вершкове – 17 г;
- сіль за смаком.
Приготування:
Салат буде смачнішим, якщо додати консервовану сайру або скумбрію.
Страву подавати з часниковими грінками і сирним соусом.
Оригінальний салат з морською капустою і кукурудзою
Блюдо виходить з пікантним смаком і неповторним ароматом. Можна прикрасити салат апельсиновими часточками або листочками базиліку.
Інгредієнти:
- маринована морська капуста – 330 г;
- морквина – 330 г;
- консервована кукурудза – 330 г;
- соєвий соус – 55 г;
- олія оливкова – 55 г;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
Салат подавати з смаженою картоплею або тушкованими овочами. Можна вживати і як самостійне блюдо. Ідеально поєднується з фруктовими газованими напоями.
Салати з морської капусти насичують організм поживними речовинами і покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Варіацій безліч, кожна господиня може вибрати саме той, який полюбиться її родині.