Будь-яка варіація салату з морською капустою і крабовими паличками замішується максимально легко і швидко. Велика частина його інгредієнтів не потребує варіння, обсмажування або інший попередньої підготовки. Досить просто змішати їх разом, додати заправку і можна насолоджуватися цікавим смаком вийшла закуски.
Салат з морською капустою, крабовими паличками і яйцями
Склад компонентів:
- морська капуста – 300 – 330 г;
- варені великі яйця – 4 – 5 шт.;
- соковиті крабові палички – 300 – 330 г;
- головка цибулі;
- солоний майонезний соус.
Готуємо послідовно:
- На першому етапі скоротити мариновану капусту. Зручніше зробити це, застосувавши кулінарні ножиці.
- Яйця остудити, почистити. Далі, довільно подрібнити продукт. Можна використовувати для цього ніж або тертку.
- Дуже дрібно нашаткувати білий цибулю.
- Рибні палички порізати середніми приблизно однаковими за розміром скибочками.
Змішати морську капусту, крабові палички, яйця та інші компоненти в загальній посуді. Заправити солоним соусом.
З кукурудзою
Склад продуктів:
- зерна консервованої кукурудзи – 6 – 7 десертних ложок;
- розморожені крабові палички – 100 – 150 г;
- морська капуста (консерви) – 1 ст.;
- салатний червоний/жовтий перець – ½ шт;
- міцний свіжий огірок – 1 шт.;
- підсолене масло оливи – для заправки.
Готуємо послідовно:
- Якщо маринована капуста з банки дуже солона, її варто промити проточною водою. Далі – можна підрізати продукт кулінарними ножицями, щоб його було зручніше є в салаті.
- Кукурудзяні зерна віджати від рідини. Огірок порізати великими брусочками.
- Салатний перець порізати досить крупно. Головне, попередньо зрізати з овоча плодоніжку і видалити зсередини все насіння.
- Розморожені палички порізати середніми шматочками.
- Всі відправити в загальну посуд.
Полити готовий салат підсоленим маслом. За бажанням можна використовувати і будь-який інший соус.
Готуємо з горошком
Склад компонентів:
- морська капуста – 300 – 350 г;
- соковите крабове м’ясо – 200 – 250 м;
- горошок (маринований, зелений) – 1 невелика банка;
- майонезний соус і сіль – за смаком.
Готуємо послідовно:
- Коротко порізати ножицями капусту.
- Довільно порубати крабове м’ясо. Чим крупніше вийдуть його шматочки, тим більш яскравим смак продукту виявиться в салаті.
- З горошку злити рідину.
З’єднати заявлені в рецепті продукти. За смаком присолити їх і заправити майонезним соусом.
Листковий салат з морською капустою і крабовими паличками
Склад компонентів:
- маринована морська капуста – 200 – 230 г;
- крабові палички – 300 – 330 г;
- корейська морква – 100 г;
- варені яйця – 3 – 4 шт.;
- сухий довгий рис – 50 г;
- підсолений майонезний соус.
Готуємо послідовно:
- Зварити крупу до готовності. Рис повинен стати м’яким, але не перетворитися на кашу.
- Викласти готову крупу першим шаром на тарілку, промазати соусом.
- Консервовані продукти віджати від зайвої маринаду. За бажанням вкоротити соломку інгредієнтів.
- Морську капусту викласти поверх рису.
- Потім розташувати великі шматочки крабових паличок. Все знову промазати соусом.
- Останніми додати підготовлену корейську моркву і терті яйця. Ці шари за смаком присмачуються соусом. Яйця краще залишити без нього, щоб верхня частина закуски була «пухнастою» і повітряної.
Готовий листковий салат обов’язково потрібно відправити в прохолоду настоятися.
З додаванням кальмарів
Склад продуктів:
- варені яйця – 4 – 5 шт.;
- морська капуста в маринаді – 300 – 350 г;
- солоний майонезний соус;
- кальмари – 250 – 300 г;
- крабові палички – 200 – 230 р.
Готуємо послідовно:
- Тушку морепродукта очистити від усього зайвого. Опустити м’ясо кальмара на 3 хвилини в киплячу воду. Остудити продукт і порізати середньої соломкою.
- Крабові палички очистити від плівок. Порізати тонкими довгими брусочками.
- Остудити яйця. Подрібнити їх за допомогою терки з найбільш об’ємними поділками.
- Капусту віджати від зайвої вологи. За бажанням – підрізати, щоб її було зручніше їсти у вже готовому салаті.
Все з’єднати в загальній ємності. Полити солоним соусом і добре вимішати.
Як приготувати із зеленим горошком
Склад компонентів:
- морська капуста – 300 – 350 г;
- філе білої риби – 250 – 270 г;
- крабові палички — 1 пачка;
- морозиво зелений горошок – 1 ст.;
- варені яйця – 4 шт.;
- майонезний соус з сіллю за смаком.
Готуємо послідовно:
- Для закуски добре підійде капуста з консервних банок, які продаються в будь-якому супермаркеті. Салат не пересолений і не потребує попереднього промивання.
- Філе білої риби без кісточок відправити в підсолену воду і зварити. Остудити вже готовий продукт і розібрати його прямо руками на невеликі шматочки. Можна використовувати для такого рецепта навіть бюджетний минтай.
- Зелений горошок прямо в замороженому вигляді відправити в киплячу воду (в окремій каструлі). Поварити 3 – 4 хвилини, після чого відразу обдати окропом. Це необхідно, щоб зберегти його яскравий апетитний колір.
- Крабові палички порізати шматочками. Також подрібнити і охолоджені яйця.
- Все змішати в загальній мисці.
Заправити готову закуску підсоленим майонезним соусом.
Салат: морська капуста, крабові палички і огірок
Склад продуктів:
- кислі огірки – 2 шт. (середні);
- морська капуста – 250 – 300 г;
- майонезний соус і сіль – за смаком;
- крабові палички – 1 пачка.
Готуємо послідовно:
- Порубати кислі огірки невеликими кубиками. Віджати з них зайву рідину.
- Змішати овочеві шматочки з морською капустою.
- Додати порізані середніми або великими шматочками крабові палички.
Всі доповнити підсоленим майонезним соусом. Добре перемішати.
Замість майонезу до салату з крабових паличок і морської капусти можна додавати й інші соуси. Наприклад, «Тар-тар» або сметанний з часником і спеціями. Дієтичний варіант салату краще заправляти звичайним маслом.