Будь салат з Моцарелою виходить оригінальним і свіжим. Гурмани відзначають, що такі закуски «пахнуть» Італією, морем і сонцем. Обговорюваний сир в салаті чудово поєднується не тільки з овочами, але і з різними іншими інгредієнтами.
Італійський салат з моцарелою
Інгредієнти:
- сир – 1 великий кулька (130 – 150 м);
- морська сіль з травами;
- помідори – 1 великий рожевий;
- свіжий зелений базилік – 3 гілочки;
- масло оливи – 3 десертні ложки;
- бальзамічний оцет – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Вимиті і обсушені овочі нарізати тонкими пластинками.
- Так само порубати кулька сиру.
- Викласти отримані шматочки продуктів рядами внапуск, чергуючи Моцарелу і томати.
- Зверху присипати інгредієнти морська сіль з травами. Доповнити подрібненим базиліком.
Полити готовий салат з помідорами і Моцарелою сумішшю з масла і оцту.
З руколою і помідорами черрі
Інгредієнти:
- свіжа рукола – 1 пучок;
- солодкі черрі – 7 – 9 шт.;
- масло оливи – 2 ст. л.;
- Моцарелла – 100 – 120 г;
- бальзамічний оцет – ½ десертної ложки;
- морська сіль зі спеціями.
Приготування:
- Чисті сухі черрі без плодоніжок розрубати навпіл.
- Зелень ретельно промити, струсити з неї зайву рідину. Можна залишити рукколу цілої або порвати руками.
- Змішати зелень і половинки томатів.
- Сир порізати кубиками і додати до решти продуктів.
- Окремо з’єднати масло і оцет. Посолити.
Готову страву полити з руколою, помідорами чері та Моцарелою вийшла темної заправкою.
З креветками
Інгредієнти:
- Моцарелла – 200 – 250 м;
- стиглі м’ясисті помідори – 200 – 250 м;
- дрібні креветки – 1 повний стакан;
- авокадо – 2 шт.;
- лайм – ½ шт;
- листя зеленого салату – 3 – 4 шт.;
- базилік (світлий) – 3 – 4 листків;
- каперси (подрібнені) – 1 десертна ложка;
- рослинна олія з часниковою сіллю – для заправки.
Приготування:
- Морепродукти відразу зварити до готовності. Почистити і остудити.
- Моцарелу порізати невеликими шматочками. Томати – великими часточками.
- М’якоть очищеного авокадо без кісточки порубати довільно. Змішати з сиром, овочами, креветками.
- Додати в загальну миску каперси, порвані салатні листя і січений базилік.
- Заправити все сумішшю з лаймового соку, масла і часниковою солі.
Для такої закуски можна використовувати Моцарелу в кульках. Їх досить буде розрізати навпіл або на 4 частини.
Грецький салат з моцарелою
Інгредієнти:
- свіжі міцні огірки – 2 шт.;
- Моцарелла – 200 – 250 м;
- помідори (невеликі) – 6 – 7 шт.;
- солодкий перець – 1 стручок;
- синій цибуля – 1 головка;
- маслини – 2 ст.;
- лайм – ½ шт;
- масло оливи – за смаком;
- сіль, сушений орегано і перець.
Приготування:
- Всі овочі вимити, обсушити і крупно порізати. Цибулю можна попередньо обдати окропом, якщо він сильно гірчить. Але саме свіжий овоч надає салату особливу соковитість.
- Маслини порізати половинками і розчавити плоскою стороною ножа.
- Сир порізати великими кубиками. Всі підготовлені продукти змішати в загальній посуді.
- Для заправки з’єднати сік лайма з маслом, сіллю, орегано і перцем.
Полити ароматним соусом готовий «Грецький» салат. Подати його добре охолодженим. Таку закуску не варто готувати заздалегідь або запас, вона хороша лише в свіжому вигляді.
Як зробити з куркою
Інгредієнти:
- філе курятини – 1 шт.;
- салатні листя – ½ пучка;
- томати – 1 шт.;
- фіолетовий цибулю – половина;
- Моцарелла – 130 – 150 м;
- масло оливи – 5 десертних ложок;
- солодка гірчиця – 1 ч. ложка;
- рослинне масло – 2 десертні ложки;
- часник – за бажанням;
- сіль і спеції.
Приготування:
- Промите куряче м’ясо обсушити, натерти спеціями і сіллю.
- Смажити філе на розігрітому маслі з усіх боків до рум’яності і повної готовності.
- Порвати салатні листя і висипати в тарілку. Зверху додати скибочки томатів.
- Посипати основу салату великими півкільцями фіолетового лука.
- Додати сир і порізану великими скибочками курятину.
- Для соусу змішати масло, гірчицю, сіль, розім’ятий часник. За смаком можна доповнити його соєвим соусом.
Полити салат готової пікантною заправкою.
Швидка закуска з авокадо
Інгредієнти:
- велике стигле авокадо – 1 шт.;
- стиглі м’ясисті помідори – 3 – 4 шт.;
- Моцарелла – 200 – 250 м;
- масло оливи – 3 десертні ложки;
- сухий базилік – пара дрібних пучків;
- сіль і за бажанням перець.
Приготування:
- Ретельно вимити, обсушити і авокадо почистити. Дбайливо зняти з нього шкірку дуже гострим ножем вирізати кісточку, а м’якоть порізати кубиками середнього розміру. Якщо салат буде замішуватися не відразу, то отримані шматочки варто збризнути лаймовим/лимонним соком – так вони збережуть свій приємний колір і не потемніють.
- Сир порізати кубиками аналогічного розміру з фруктовими. З’єднати їх.
- Помідори вимити й обсушити. Відмінно поєднуються з обговорюваним салатом і черрі. Останні можна не нарізати або порубати половинками. Великі томати обов’язково подрібнити.
- Всі інгредієнти змішати в загальному салатнику. Доповнити сухим базиліком. Можна замінити його іншою зеленню по своєму смаку.
- Залити все якісним оливковою олією. Посолити і поперчити.
- Ретельно перемішати компоненти закуски. Залишити настоятися і просочитися ароматами.
Подати готовий салат до столу добре охолодженим. Доповнити хрусткими житніми/пшеничними тостами.
Салат з в’яленими помідорами і моцарелою
Інгредієнти:
- мікс свіжих салатних листя – 1 упаковка;
- в’ялені томати – 7 – 8 шт.;
- солодкі великі черрі – 10 – 12 шт.;
- Моцарелла в кульках – 1 упаковка (250 – 300 м);
- очищені кедрові горішки – 2 жмені;
- бальзамічний оцет і масло оливи – за смаком;
- сіль, свежеперемолотый перець – за смаком.
Приготування:
- Помити черрі. Розрізати кожен плід на 2 – 4 частини.
- Салатний мікс розібрати на листочки. Кожен добре промити, струсити зайву рідину, обсушити.
- Сирні кульки порізати половинками. Можна зробити шматочки дрібніше або і зовсім залишити їх цілими – за смаком.
- З в’ялених томатів злити зайве масло. Самі овочі порізати тонкими смужками.
- Для соусу змішати оцет бальзамік і масло оливи в бажаних пропорціях. За смаком можна доповнити заправку лаймовим соком. Посолити і присипати перцем. Добре перемішати всі компоненти.
- На велике блюдо першим ділом висипати салатний мікс, порваний руками на великі шматочки. Зверху додати шматочки свіжих і в’ялених помідорів. Розподілити Моцарелу.
- Все залити цією заправкою.
Вже готовий салат присипати очищеними кедровими горішками.
З базиліком і гірчичною заправкою
Інгредієнти:
- дрібно порізані листя свіжого базиліка (світлого) – 1,5 ст.;
- черрі – півкіло;
- великі помідори – 2 кіло;
- масло оливи – 1,5 ст.;
- червоний винний оцет – 3 десертні ложки;
- Моцарелла – півкіло;
- діжонська гірчиця – 4 ложки;
- сіль, цукор, перець.
Приготування:
- Почати варто з заправки змішати винний червоний оцет, гірчицю. Додати зазначені в рецепті сипучі компоненти, регулюючи їх кількість по своєму смаку.
- Все залити олією оливи, додаючи її поступово і невеликими порціями. Добре перемішати.
- Порізати сир і обидва видів помідорів невеликими шматочками.
- Все посипати свіжим подрібненим базиліком.
- Полити заправкою.
Добре перемішати отриманий салат і подати до столу.
Щоб закуски вийшли вдалими, дуже важливо підібрати для них смачну Моцарелу. Сир повинен бути максимально свіжим і ні в якому разі не пересоленим. Можна використовувати і продукт з добавками у вигляді різних прянощів.