Салат з моцарелою – 8 дуже смачних рецептів

Будь салат з Моцарелою виходить оригінальним і свіжим. Гурмани відзначають, що такі закуски «пахнуть» Італією, морем і сонцем. Обговорюваний сир в салаті чудово поєднується не тільки з овочами, але і з різними іншими інгредієнтами.

Італійський салат з моцарелою

Інгредієнти:

  • сир – 1 великий кулька (130 – 150 м);
  • морська сіль з травами;
  • помідори – 1 великий рожевий;
  • свіжий зелений базилік – 3 гілочки;
  • масло оливи – 3 десертні ложки;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Вимиті і обсушені овочі нарізати тонкими пластинками.
  • Так само порубати кулька сиру.
  • Викласти отримані шматочки продуктів рядами внапуск, чергуючи Моцарелу і томати.
  • Зверху присипати інгредієнти морська сіль з травами. Доповнити подрібненим базиліком.

Полити готовий салат з помідорами і Моцарелою сумішшю з масла і оцту.

З руколою і помідорами черрі

Інгредієнти:

  • свіжа рукола – 1 пучок;
  • солодкі черрі – 7 – 9 шт.;
  • масло оливи – 2 ст. л.;
  • Моцарелла – 100 – 120 г;
  • бальзамічний оцет – ½ десертної ложки;
  • морська сіль зі спеціями.

Приготування:

  • Чисті сухі черрі без плодоніжок розрубати навпіл.
  • Зелень ретельно промити, струсити з неї зайву рідину. Можна залишити рукколу цілої або порвати руками.
  • Змішати зелень і половинки томатів.
  • Сир порізати кубиками і додати до решти продуктів.
  • Окремо з’єднати масло і оцет. Посолити.

Готову страву полити з руколою, помідорами чері та Моцарелою вийшла темної заправкою.

З креветками

Інгредієнти:

  • Моцарелла – 200 – 250 м;
  • стиглі м’ясисті помідори – 200 – 250 м;
  • дрібні креветки – 1 повний стакан;
  • авокадо – 2 шт.;
  • лайм – ½ шт;
  • листя зеленого салату – 3 – 4 шт.;
  • базилік (світлий) – 3 – 4 листків;
  • каперси (подрібнені) – 1 десертна ложка;
  • рослинна олія з часниковою сіллю – для заправки.
Дивіться також:  Салат з редьки з морквою – 7 смачних і корисних рецептів

Приготування:

  • Морепродукти відразу зварити до готовності. Почистити і остудити.
  • Моцарелу порізати невеликими шматочками. Томати – великими часточками.
  • М’якоть очищеного авокадо без кісточки порубати довільно. Змішати з сиром, овочами, креветками.
  • Додати в загальну миску каперси, порвані салатні листя і січений базилік.
  • Заправити все сумішшю з лаймового соку, масла і часниковою солі.

Для такої закуски можна використовувати Моцарелу в кульках. Їх досить буде розрізати навпіл або на 4 частини.

Грецький салат з моцарелою

Інгредієнти:

  • свіжі міцні огірки – 2 шт.;
  • Моцарелла – 200 – 250 м;
  • помідори (невеликі) – 6 – 7 шт.;
  • солодкий перець – 1 стручок;
  • синій цибуля – 1 головка;
  • маслини – 2 ст.;
  • лайм – ½ шт;
  • масло оливи – за смаком;
  • сіль, сушений орегано і перець.

Приготування:

  • Всі овочі вимити, обсушити і крупно порізати. Цибулю можна попередньо обдати окропом, якщо він сильно гірчить. Але саме свіжий овоч надає салату особливу соковитість.
  • Маслини порізати половинками і розчавити плоскою стороною ножа.
  • Сир порізати великими кубиками. Всі підготовлені продукти змішати в загальній посуді.
  • Для заправки з’єднати сік лайма з маслом, сіллю, орегано і перцем.

Полити ароматним соусом готовий «Грецький» салат. Подати його добре охолодженим. Таку закуску не варто готувати заздалегідь або запас, вона хороша лише в свіжому вигляді.

Як зробити з куркою

Інгредієнти:

  • філе курятини – 1 шт.;
  • салатні листя – ½ пучка;
  • томати – 1 шт.;
  • фіолетовий цибулю – половина;
  • Моцарелла – 130 – 150 м;
  • масло оливи – 5 десертних ложок;
  • солодка гірчиця – 1 ч. ложка;
  • рослинне масло – 2 десертні ложки;
  • часник – за бажанням;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Промите куряче м’ясо обсушити, натерти спеціями і сіллю.
  • Смажити філе на розігрітому маслі з усіх боків до рум’яності і повної готовності.
  • Порвати салатні листя і висипати в тарілку. Зверху додати скибочки томатів.
  • Посипати основу салату великими півкільцями фіолетового лука.
  • Додати сир і порізану великими скибочками курятину.
  • Для соусу змішати масло, гірчицю, сіль, розім’ятий часник. За смаком можна доповнити його соєвим соусом.
Дивіться також:  Як приготувати крабовий салат – 8 рецептів з паличок і крабового м’яса

Полити салат готової пікантною заправкою.

Швидка закуска з авокадо

Інгредієнти:

  • велике стигле авокадо – 1 шт.;
  • стиглі м’ясисті помідори – 3 – 4 шт.;
  • Моцарелла – 200 – 250 м;
  • масло оливи – 3 десертні ложки;
  • сухий базилік – пара дрібних пучків;
  • сіль і за бажанням перець.

Приготування:

  • Ретельно вимити, обсушити і авокадо почистити. Дбайливо зняти з нього шкірку дуже гострим ножем вирізати кісточку, а м’якоть порізати кубиками середнього розміру. Якщо салат буде замішуватися не відразу, то отримані шматочки варто збризнути лаймовим/лимонним соком – так вони збережуть свій приємний колір і не потемніють.
  • Сир порізати кубиками аналогічного розміру з фруктовими. З’єднати їх.
  • Помідори вимити й обсушити. Відмінно поєднуються з обговорюваним салатом і черрі. Останні можна не нарізати або порубати половинками. Великі томати обов’язково подрібнити.
  • Всі інгредієнти змішати в загальному салатнику. Доповнити сухим базиліком. Можна замінити його іншою зеленню по своєму смаку.
  • Залити все якісним оливковою олією. Посолити і поперчити.
  • Ретельно перемішати компоненти закуски. Залишити настоятися і просочитися ароматами.

Подати готовий салат до столу добре охолодженим. Доповнити хрусткими житніми/пшеничними тостами.

Салат з в’яленими помідорами і моцарелою

Інгредієнти:

  • мікс свіжих салатних листя – 1 упаковка;
  • в’ялені томати – 7 – 8 шт.;
  • солодкі великі черрі – 10 – 12 шт.;
  • Моцарелла в кульках – 1 упаковка (250 – 300 м);
  • очищені кедрові горішки – 2 жмені;
  • бальзамічний оцет і масло оливи – за смаком;
  • сіль, свежеперемолотый перець – за смаком.

Приготування:

  • Помити черрі. Розрізати кожен плід на 2 – 4 частини.
  • Салатний мікс розібрати на листочки. Кожен добре промити, струсити зайву рідину, обсушити.
  • Сирні кульки порізати половинками. Можна зробити шматочки дрібніше або і зовсім залишити їх цілими – за смаком.
  • З в’ялених томатів злити зайве масло. Самі овочі порізати тонкими смужками.
  • Для соусу змішати оцет бальзамік і масло оливи в бажаних пропорціях. За смаком можна доповнити заправку лаймовим соком. Посолити і присипати перцем. Добре перемішати всі компоненти.
  • На велике блюдо першим ділом висипати салатний мікс, порваний руками на великі шматочки. Зверху додати шматочки свіжих і в’ялених помідорів. Розподілити Моцарелу.
  • Все залити цією заправкою.
Дивіться також:  Буряк по-корейськи – 7 найсмачніших рецептів приготування в домашніх умовах

Вже готовий салат присипати очищеними кедровими горішками.

З базиліком і гірчичною заправкою

Інгредієнти:

  • дрібно порізані листя свіжого базиліка (світлого) – 1,5 ст.;
  • черрі – півкіло;
  • великі помідори – 2 кіло;
  • масло оливи – 1,5 ст.;
  • червоний винний оцет – 3 десертні ложки;
  • Моцарелла – півкіло;
  • діжонська гірчиця – 4 ложки;
  • сіль, цукор, перець.

Приготування:

  • Почати варто з заправки змішати винний червоний оцет, гірчицю. Додати зазначені в рецепті сипучі компоненти, регулюючи їх кількість по своєму смаку.
  • Все залити олією оливи, додаючи її поступово і невеликими порціями. Добре перемішати.
  • Порізати сир і обидва видів помідорів невеликими шматочками.
  • Все посипати свіжим подрібненим базиліком.
  • Полити заправкою.

Добре перемішати отриманий салат і подати до столу.

Щоб закуски вийшли вдалими, дуже важливо підібрати для них смачну Моцарелу. Сир повинен бути максимально свіжим і ні в якому разі не пересоленим. Можна використовувати і продукт з добавками у вигляді різних прянощів.

Прокрутка до верху