Моцарелла — це знаменитий італійський сир. Він буває кількох видів: м’яким, твердим і копченим. Перша різновид використовується для створення салатів, друга — при приготуванні гарячих страв (наприклад, піца або пасти), а третю подають як закуску. У цій рубриці ми розглянемо різні рецепти приготування салату з Моцарелою і помідорами.
Простий салат з Моцарелою і помідорами
В якості заправки для салату з Моцарелою і помідорами італійці найчастіше використовують соус Песто або суміш оливкової олії з соком лимона. Сіль для цієї страви не потрібна, оскільки сир містить її в достатній кількості.
Щоб приготувати найпростіше блюдо, знадобляться такі продукти:
- дрібні помідори;
- кульки Моцарелли;
- масло оливи;
- половинка лимона.
Як зробити салат:
- Моєму помідори і розрізаємо їх на четвертинки. Якщо вони не занадто дрібні, можна поділити плоди на 6 частин.
- Розбираємо з допомогою ножа кульки Моцарелли на шматочки або додаємо їх до помідорів.
- З’єднуємо оливкова олія з лимонним соком, заливаємо салат і обережно перемішуємо.
Щоб страва виглядало красиво, перед подачею можна присипати його рубаною зеленню або сумішшю прованських трав.
З руколою
Рукола чудово доповнить помідори і Моцарелу, головне — ретельно промити листочки в підкисленою невеликою кількістю оцту, лимонної кислоти воді. Це допоможе не тільки очистити, але і кілька освіжити зелень.
Для роботи знадобиться:
- помідори черрі;
- Моцарелла;
- рукола;
- кілька гілочок розмарину;
- італійські трави;
- масло оливи.
Готуємо салат з руколою, Моцарелою і помідорами черрі:
- Ріжемо помідори на дві частини, складаємо в глибоку салатницю.
- Додаємо листя руколи і подрібнену Моцарелу.
- Вводимо розмарин рубаний, масло і трави, обережно розмішуємо.
Рада. Страва буде мати більш привабливий вигляд, якщо взяти помідори черрі двох кольорів — червоні і жовті.
Закуска з огірками
Для приготування такої страви однаково підійде як відварна, так і копчена курятина, все залежить від смаку господині.
У процесі роботи знадобляться такі продукти:
- куряче м’ясо;
- помідори;
- огірки;
- Моцарелла;
- базилік;
- оливки без кісточок;
- трохи дрібних сухарів;
- сік лимона;
- масло оливи.
Як зробити салат з овочами, Моцарелою і куркою:
- Розбираємо куряче м’ясо на волокна, кладемо в салатницю.
- Ріжемо помідори, огірки і базилік, відправляємо до курятині.
- Насипаємо в блюдо оливки і сухарики, додаємо Моцарелу.
- Поливаємо салат лимонним соком, додаємо трохи оливкової олії і перемішуємо.
Щоб повною мірою насолодитися смаком цього чудового блюда, вживати його краще відразу після заправки.
Традиційний італійський салат з Моцарелою і помідорами
Тим, хто бажає приготувати салат з помідорами і Моцарелою так, як це роблять італійці, потрібно скористатися цим рецептом.
Для роботи знадобляться такі компоненти:
- томати;
- Моцарелла;
- гілочки базиліка;
- бальзамічний оцет;
- масло оливи;
- чорний мелений перець;
- суміш прованських трав.
Як приготувати італійський салат з сиром Моцарелла і помідорами:
- Ріжемо помідори гуртками, а Моцарелу — тонкими скибочками.
- Змішуємо бальзамічний оцет з оливковою олією до однорідності.
- Викладаємо салат на плоску тарілку, чергуючи шари помідорів з Моцарелою і збризкуючи кожен з них заправкою.
- Верхівку страви посипаємо чорним перцем і сумішшю прованських трав, прикрашаємо базиліком.
Якщо немає бажання витрачати час на викладку закуски, можна порізати часточками томати, а потім змішати всі інгредієнти в глибокій салатниці і подати до столу.
Із соусом Песто
Для такого салату потрібно плоске блюдо, тому що його потрібно викласти в один шар і прикрасити.
У процесі роботи використовують такі продукти:
- помідори;
- Моцарелла;
- зелень;
- половинка лимона;
- чорний перець прованські трави;
- соус Песто.
Як зробити салат:
- Ріжемо помідори товстими кружальцями, а якщо вони великі — напівкруглими часточками.
- Подрібнюємо Моцарелу і зелень, видавлюємо сік з лимона.
- На блюді розкладаємо скибочки томатів так, щоб кожен наступний трохи прикривав попередній.
- Поливаємо нарізку соком лимона, зверху сиплемо чорний перець і трави.
- Рівномірно розподіляємо по поверхні подрібнену Моцарелу і зелень, а по краях тарілки робимо «острівці» з соусу Песто.
Є такий салат потрібно, вмочаючи посипані сиром і зеленню часточки помідорів в соус.
Готуємо з базиліком
Приготування такого салату займе трохи більше часу, але страва того варто.
Для роботи знадобляться:
- баклажани;
- головка фіолетового цибулі;
- Моцарелла;
- томати;
- рукола або салатний мікс;
- оливкова олія;
- гострі сухі приправи для салату.
Як готувати страву:
- Подрібнюємо цибульну голівку і баклажани, обсмажуємо і остуджуємо.
- Моєму рукколу, ріжемо помідори і Моцарелу.
- З’єднуємо компоненти в миску, додаємо спеції і оливкове масло, перемішуємо.
На замітку. Любителі гострих страв кладуть в цей салат трохи гірчиці.
Салат з Моцарелою і в’яленими помідорами
З цим блюдом теж знадобиться трохи повозитися, але шкодувати про це не доведеться – салат вийде смачним і ситним.
Для приготування візьміть такі компоненти:
- томати середнього розміру;
- зубчики часнику;
- бекон;
- Моцарелла;
- оливкова олія;
- бальзамічний оцет;
- трохи зелені;
- італійські приправи.
Як зробити салат з Моцарелою, в’яленими помідорами і беконом:
- Розрізаємо навпіл помідори, наносимо на кожну часточку роздавлений часник, збризкуємо сумішшю бальзамічного оцту і оливкового масла, відправляємо запікатися в духовку. Вони будуть готові приблизно через півгодини.
- Поки запікаються томати, злегка підсмажуємо на сковорідці нарізаний смужками бекон, потім охолоджуємо.
- Подрібнюємо Моцарелу і зелень, з’єднуємо всі компоненти в салатниці, посипаємо італійськими приправами, перемішуємо і подаємо до столу.
Такий салат можна робити не тільки з беконом, але і з відварною або копченим м’ясом, птицею або слабосоленої червоною рибою.
Рецепт з креветками
Для приготування такого салату можна взяти консервовані креветки або ж відварити заморожені, особливої різниці немає.
У процесі роботи знадобляться такі продукти:
- пучок салатних листків;
- помідори;
- огірки;
- креветки;
- маслини без кісточок;
- Моцарелла;
- половина лимона;
- масло оливи;
- трохи солі;
- чорний перець і суміш італійських приправ для салату.
Як зробити закуску з креветками:
- Обполіскуємо салатні листя, сушимо і подрібнюємо.
- Ріжемо помідори, огірки і Моцарелу.
- З’єднайте підготовлені продукти, вводимо креветки.
- Посипаємо блюдо невеликою кількістю солі, чорним перцем і італійськими приправами.
- Заправляємо салат сумішшю соку лимона і олії оливи.
При подачі закуску варто прикрасити рубаним розмарином або базиліком.
Готувати салати з помідорами і Моцарелою зовсім неважко, це не відніме у господині багато часу і зусиль. Але результати виходять приголомшливими! Будь-яка з наведених страв обов’язково сподобається членам сім’ї та гостям.