Закуски з яєць і стиглих овочів дуже популярні під час весняно-літнього сезону. Такі страви корисні, смачні і завжди доречні за обіднім столом. Внести різноманітність в щоденне меню допоможе вам легкий, свіжий і ніжний салат з огірком і яйцем, який готується швидко і просто в домашніх умовах.
Простий салат зі свіжим огірком і яйцем
Відмінний варіант для вечірньої трапези – апетитний, соковитий і низькокалорійний салат з яєць, хрустких огірочків і зелені.
Ці продукти дуже універсальні, оскільки не володіють яскраво вираженим смаком і тому чудово поєднуються з іншими інгредієнтами.
Для страви треба підібрати молоді овочі, а додавання перепелиних яєць додасть йому красу і вишуканість.
Необхідні компоненти:
- два курячих яйця;
- три свіжих огірка;
- зелена цибуля – 4 пера;
- перепелині яйця – 5 шт.;
- сметана (20%) – 50 грам;
- два листи салату;
- чотири гілочки петрушки;
- мелений перець, морська сіль – на свій смак.
Готуємо:
- Всі яйця закинути в холодну воду і зварити в круту. Потім остудити і звільнити від шкаралупи.
- Курячі яйця порізати квадратиками, а перепелині розділити на дві частини.
- Огірки помити і нашаткувати маленькими часточками.
- Листя салату сполоснути під краном, після чого нарізати тонкими смужками.
- У глибокій мисці з’єднати всі підготовлені продукти, потім присолити їх, насипати перець, заправити сметаною й перемішати.
Салат з яйцями і огірками готовий, його залишилося прикрасити гілочками петрушки і поставити на стіл. Подавати закуску потрібно охолодженої до смаженого м’яса або тушкованої птиці.
З додаванням редиски
В якості приємного перекусу можна запропонувати домашнім ароматний салат з редискою, огірком і яйцем. Це чудове блюдо порадує надзвичайно свіжим, весняним смаком, підвищить настрій і забезпечить корисними вітамінами.
Необхідні компоненти:
- редис – 0,3 кг;
- чотири ґрунтових огірка;
- три яйця;
- майонезний соус – 100 грам;
- цибуля-порей – 40 грам;
- дрібка солі.
Готуємо:
- Яйця залити холодною водою, поставити на плиту і варити протягом восьми хвилин. Потім остудити їх, почистити і нарізати дрібними брусочками.
- Зелена цибуля очистити від бруду, вимити, потім нашаткувати кільцями.
- Огірки покришити кубиками, редис промити і нарізати кружечками.
- Всі компоненти помістити у відповідний блюдо, посолити, після чого змішати з майонезом.
Вживати салат з редискою і огірком, яйцем рекомендується відразу після приготування. Частування буде корисніше і набуде більш м’який смак, якщо додати в нього зелений горошок.
Святкова закуска з кальмарами
Салати з морепродуктів з овочами мають привабливий вигляд і насичений аромат. Тому чудова закуска з кальмарів з огірком і яйцем обов’язково сподобається всім гостям, запрошеним на урочистий банкет.
Необхідні компоненти:
- яйця – 4 шт.;
- куряче м’ясо (варене) – 0,28 кг;
- цибулина фіолетового кольору;
- кальмари – 0,35 кг;
- огірки – 0,3 кг;
- червоний перець (замаринований) – 3 шт.;
- кріп, кінза – 40 грам;
- невелика банка консервованої спаржі.
Готуємо:
- Кальмари очистити, вимити, потім опустити в киплячу підсолену воду і варити близько п’яти хвилин. Готовим морепродуктів дати охолонути, після чого порізати їх довгими шматочками.
- Відварну птицю нарізати невеликими кубиками.
- Зварити яйця, потім подрібнити їх на квадратики.
- Цибуля позбавити від шкірки і нашаткувати півкільцями.
- Огірки добре вимити, після чого порізати соломкою.
- Дістати з банки маринований перець і розділити його на вузькі прямокутники.
- Всі інгредієнти покласти в салатник, додати спаржу, сіль (якщо потрібно) і заправити майонезом.
- Блюдо ретельно перемішати і засипати зверху дрібно порізаною зеленню.
Салат з кальмарів з огірком і яйцем відправити на холод і через два – три години запропонувати спробувати всім домашнім. Така закуска чудово поєднується з гарячим гарніром з картопляного пюре або круп.
Салат: крабові палички, кукурудза, яйця і огірок
Досить ситне і дуже приємне частування, яке може стати повноцінним другим блюдом на обід. Крабові палички відмінно підкреслюють смак всіх продуктів, що входять до складу салату, роблячи його пікантним і цікавим.
Необхідні компоненти:
- шість курячих яєць;
- один великий огірок;
- два яблука;
- крабові палички – дві упаковки;
- сир «Російський» – 180 грамів;
- цибуля (білий) – 2 шт.;
- йодована сіль – за смаком;
- банку солодкої кукурудзи;
- майонезний соус – 95 грам;
- зелень (будь-яка) – 7 – 8 гілочок.
Готуємо:
- Зварити яйця, потім почистити від шкаралупи і подрібнити гострим ножем.
- З яблук зрізати шкірку і видалити серцевину. Після чого натерти їх на тертці з великими дірочками.
- Покришити сир маленькими квадратиками.
- Відкрити банку з кукурудзою злити зайву рідину.
- Крабові палички вийняти з упаковок і нарізати прямокутними шматочками.
- Цибулю нашаткувати кільцями, зелень дрібно порубати.
- Продукти змішати, посолити, потім просочити майонезним соусом і викласти в красиву тарілку.
Страва з крабових паличок, кукурудзи, яйця і огірки рекомендується декорувати зеленню і подати до столу.
Закуска буде менш калорійною і більш корисною, якщо заправити її нежирним натуральним йогуртом.
Незвичайний варіант з черемшею
Салат з огірком, яйцем і черемшею має яскравий аромат і своєрідний смак, який викличе захват у любителів оригінальних страв. Тут важливо використовувати тільки свіжі і пружні огірки, так як мариновані овочі будуть розбивати гармонію інших інгредієнтів.
Необхідні компоненти:
- черемша – 130 грам;
- два яйця;
- огірки – 2 шт.;
- цибуля зелена – 5 пір’я;
- запашний перець – 3 грами;
- сметана (15%) – скільки знадобиться;
- кріп – 45 грам;
- сіль (дрібна) – 4 грами.
Готуємо:
- Черемшу очистити від плівок біля основи стебла і гарненько помити під краном з водою. Після чого дрібно нарізати і пересипати в глибоку ємність.
- Відварити яйця, потім охолодити їх, очистити і потерти на середній тертці.
- Огірки нашаткувати кубиками, зелений лук і кріп – як можна дрібніше.
- Покласти нарізані продукти в миску з черемшею, потім насипати сіль, рубаний кріп і трохи поперчити.
- Залити салат сметаною, після чого перемішати.
Вітамінна закуска з черемші з яйцем і огірком припаде до смаку і дорослим, і дітям. При бажанні, сметану можна замінити оливковою або олією.
Готуємо з тунцем
Вітамінний салат з додаванням тунця виходить поживним, смачним і виглядає дуже ефектно, ошатно.
Це блюдо підійде для прихильників правильного харчування, так як в його склад входять тільки корисні продукти.
Необхідні компоненти:
- великий огірок;
- салатні листя – 3 шт.;
- тунець (консервований) – 320 грам;
- два яйця;
- половинка лимона;
- оливкова олія – 20 мл;
- свіжий перець чилі – 10 грам;
- спеції, морська сіль – скільки потрібно.
Готуємо:
- Спочатку треба зварити яйця, потім остудити їх.
- Листя салату сполоснути водою, промокнути серветкою і розірвати на великі шматки.
- Огірок вимити і нашаткувати тоненькими кружечками
- Взяти глибоку тарілку і застелити дно салатними листям. Потім викласти на них порізаний огірок.
- Видалити шкаралупу з яєць і розрізати їх на п’ять частин. Після чого додати в миску до овочів.
- Розкрити банку з тунцем, дістати його і розділити на невеликі шматочки. Потім розкласти м’ясо по салату.
- Пекучий перець подрібнити і насипати на продукти в тарілці.
- Тепер закуску залишилося лише злегка присолити, полити соком лимона і заправити олією оливи.
Приготований салат поставити на стіл і пригостити всіх присутніх. Його можна вживати як окрему страву або подати з улюбленим гарніром.
З солоними огірками і яйцями
Шикарна закуска з маринованими огірками, овочами, м’ясом і яйцями має чудовий смак, апетитний вигляд і допоможе гідно прикрасити стіл на сімейному святі. Продукти в цьому салаті повинні розташовуватися шарами і просякати сметаною або майонезом.
Необхідні компоненти:
- відварна телятина (або яловичина) – 250 грам;
- морквина;
- чотири яйця;
- цибулина;
- солоні корнішони – 6 шт.;
- рис – 40 грам;
- майонезний соус – 150 грам;
- п’ять гілочок петрушки або кропу.
Готуємо:
- Варене м’ясо порізати маленькими брусочками.
- Рис засипати в гарячу солону воду і варити до повного випаровування рідини.
- Очистити від лушпиння цибулю і нарізати дрібними квадратиками. Огірки подрібнити соломкою. Моркву відварити, після чого потерти на тертці з великими отворами.
- Яйця зварити круто, позбавити від шкаралупи, потім відокремити жовтки від білкової маси і подрібнити їх окремо.
- На дно великої ємності постелити харчовий папір і покласти на неї шар рису. Потім додати м’ясні брусочки і покрити їх майонезом.
- Тепер рівномірно розподілити цибулю, після чого закинути нарізані корнішони і змастити їх соусом.
- Половину натертого жовтка насипати наступним шаром, зробити сітку з майонезу і додати моркву, яку теж заправити соусом.
- Після цього насипати подрібнений білок і трохи просочити його майонезом.
- Перевернути салат на плоску тарілку і прибрати папір. Посипати його залишилася желточной крихтою, по краях зробити окантовку з гілочок зелені.
Частування поставити на три години в холодильник, щоб воно добре просочилося і стало ще смачніше, потім подати до столу. Приємного апетиту!