Печінка тріски не відноситься до продуктів для приготування щоденних страв. Вона призначена для створення атмосфери свята і свята. Тому в будь-якому ласощах вона потребує гідного обрамленні. Для того щоб зробити салат з печінки тріски, скористайтесь відібраними рецептами.
Класичний салат з консервованої печінки тріски
Ще в позаминулому столітті цю страву готували на найбільш значущі свята.
Інгредієнти:
- печінка тріски – банку;
- перець;
- картопля – 2 великих бульби;
- сіль;
- огірок – 2 шт. свіжий;
- петрушка – 15 г;
- яйце – 3 шт.;
- кріп – 15 г;
- цибуля зелена – 15 р.
Приготування:
- Залити картоплю водою. Не зрізати шкірку.
- Зварити.
- У вируючу воду покласти яйця.
- Зварити.
- Злити воду з продуктів.
- Почистити.
- Взяти тертку крупного помелу. Перетерти.
- Розім’яти печінку.
- Порубати огірок. Дрібні шматки будуть смачніші.
- Нашаткувати зелень.
- Перемішати.
- Підсолити.
- Залити маслом з банки від консервів.
- Перемішати.
З рисом
Салат з печінки тріски з рисом виходить не жирним, але дуже ситним.
Інгредієнти:
- цибуля зелена;
- печінка тріски – банку;
- перець;
- рис – 0,5 склянки;
- сіль;
- огірок – 2 шт. маринований;
- яйце -3 шт.;
- майонез – 2 ст. ложки;
- кріп.
Приготування:
- Розім’яти печінку виделкою.
- Проварити рис.
- Закинути в окріп яйця.
- Проварити. Шкаралупу видалити.
- Натерти, використовуючи крупного помелу тертку.
- Огірки нашаткувати.
- Порубати зелень.
- Перемішати.
- Залити майонезом.
- Підсолити.
- Присипати перцем. Перемішати.
Святковий салат з печінки тріски в тарталетках
На будь-якому святі буде доречним страву в тарталетках. Така подача закуски завжди виглядає привабливо.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- тарталетки – 13 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- майонез;
- цибуля порей – 1 стебло;
- сир – 120 г;
- печінка тріски – банку.
Приготування:
- Проварити моркву.
- В окропі проварити яйця.
- Очистити продукти.
- Натерти. Використовувати дрібну тертку.
- Порей нашаткувати.
- Олію з банки злити.
- Розім’яти печінку.
- Перетерти сир, використовуючи крупну тертку.
- З’єднати продукти.
- Підсолити.
- Залити майонезом. Перемішати.
- Помістити масу в тарталетки.
Оригінальна «Мімоза» з консервами
Це хіт радянських господинь, але і в наш час користується великою популярністю. Зазвичай блюдо готують з рибних консервів, але для святкового столу підійде більш вишуканий варіант салату мімоза з печінкою тріски.
Інгредієнти:
- печінка тріски – банку;
- картопля – 4 шт.;
- майонез – 240 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 5 шт.;
- сіль;
- сир плавлений – 70 р.
Приготування:
- Картоплю залити водою.
- Проварити.
- У киплячу воду помістити яйця.
- Проварити.
- Подрібнити. Скористатися великою теркою.
- Розім’яти печінку.
- Нашаткувати цибулю.
- Викласти картоплю.
- Промазати майонезом.
- Вкрити цибулею.
- Розмістити печінку.
- Присипати яйцями.
- Натерти сир.
- Промазати майонезом.
- Посипати поверхню заготовки.
- Помістити в холодильник.
- Настояти дві години.
Листковий салат
Таке блюдо виходить смачною, ситною. Дуже красиво викладати в келихи. Кожен шар такої ємності добре проглядається, роблячи ласощі ошатним. Яскраве, барвисте страву, завдяки своїй оригінальності не вимагає додаткового прикраси. Щоб салат був насичений за смаком, соковитий і максимально ніжний, перед подачею необхідно потримати блюдо в холодильнику пару годин.
Інгредієнти:
- печінка тріски – 1 шт.;
- перець чорний;
- картопля – 3 бульби;
- майонез – 240 мл;
- яйце – 3 шт.;
- сир-60 г;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 35 г зелений;
- огірок – 4 солоний.
Приготування:
- З банки злити масло.
- Взяти вилку. Розім’яти печінку.
- Присипати перцем. Перемішати.
- У воду покласти картоплю, потім додати моркву. Закип’ятити.
- Проварити.
- У киплячу воду покласти яйця.
- Проварити.
- Рідину злити.
- Охолодити.
- Очистити.
- Натерти картоплю. Використовуйте крупну тертку.
- Для моркви знадобляться дрібні осередки. Подрібнити.
- Білок натерти.
- Потім – жовток.
- Зрізати шкірку з огірків. Взяти крупного помелу тертку. Перетерти. Злити не потрібний сік.
- Сир перетерти на крупній тертці.
- Нашаткувати цибулю.
- Викласти картоплю.
- Розподілити печінку.
- Посипати цибулею.
- Залити майонезом.
- Розкласти огірок.
- Слідом – білок.
- Посипати морквиною.
- Присипати сиром.
- Промазати майонезом.
- Прикрасити жовтком.
Спосіб готування з яйцем
Це легка варіація виходить неймовірно смачною, яка займає мінімум часу. Не вимагає додаткових соусів. Можна вживати, як салат або використовувати як основу для бутербродів. Відмінно виглядає в тарталетках.
Інгредієнти:
- цибуля – 160 г зелений;
- печінка тріски – 320 г;
- сіль;
- яйце – 7 шт.
Приготування:
- Печінка розім’яти виделкою.
- Проварити яйця.
- Натерти на дрібній тертці.
- Нашаткувати цибулю.
- Перемішати продукти.
- Підсолити.
- Залити маслом з банки.
- Розмішати.
З додаванням огірка
Володіє легким шармом. Відрізняється простотою приготування. Ретельно вибирайте зелений овоч. Він повинен бути обов’язково свіжим, міцним, хрустким і не гірчити.
Інгредієнти:
- печінка тріски – 320 г;
- перець;
- огірок – 3 шт.;
- сіль;
- яйце – 4 шт.;
- майонез – 3 ст. ложки;
- цибуля – 5 зелених стебел.
Приготування:
- Порізати огірки.
- Нашаткувати цибулю.
- Проварити яйця. Натерти.
- Злити масло з банки.
- Розім’яти печінку.
- Перемішати продукти.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Залити майонезом. Розмішати.
З додаванням сиру
Для оформлення підійдуть листя салату, на якому закуска буде гарно виглядати.
Інгредієнти:
- цибуля – 45 г зелений;
- печінка тріски – 320 г;
- сіль;
- яйце – 4 шт.;
- майонез – 4 ст. ложки;
- сир – 95 р.
Приготування:
- Закип’ятити воду.
- Помістити яйця.
- Проварити.
- Олію з банки злити.
- Взяти вилку. Перетерти печінку.
- Нашаткувати цибулю.
- Взяти тертку дрібніші. Подрібнити сир.
- Перемішати підготовлені інгредієнти.
- Залити майонезом.
- Присолити.
- Розмішати.
З картоплею
Відмінний варіант для любителів щільно поснідати.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 головка;
- печінка тріски – 320 г;
- сіль;
- картопля – 430 р.
Приготування:
- Залити водою картоплю. Проварити.
- Очистити. Нарізати. Потрібні дрібні часточки.
- Цибулю потрібно у вигляді півкілець.
- Печінку нарізати. Потрібні шматочки.
- Змішати продукти.
- Залити маслом з банки.
- Підсолити.
- Розмішати.
Поради
- Це страва необхідно правильно подавати. Красиво викладати в прозорі порційні ємності. Приготувати салат під силу кожному. Найголовніше – стежити за жирністю. Не слід заливати всім маслом з банки. Майонезу також не варто використовувати багато. Інакше страва вийде дуже калорійним і жирним. Якщо до складу страви входить картопля або рис, то заправки можна додати трохи більше.
- Поліпшити смак страви допоможуть оливки, шматочки лимона, журавлина. Якщо додати їх у закуску, то звична страва наповниться новими нотками.
- При купівлі основного продукту слід звернути увагу на склад. Печінка повинна бути натуральною. Додатковими компонентами можуть бути лише перець, лавр і сіль. Масла у складі також бути ніякого не має. В маринаді повинен бути присутнім тільки натуральний жир печінки.
- Якщо ви придбали тарталетки великого розміру, то всі продукти слід подрібнювати побільше. Для дрібних – смачніше буде, якщо інгредієнти будуть дрібними.