Вгадайте з одного разу, яка закуска здатна стати одночасно терапевтичним засобом, способом втамування голоду і довго не портящимся стравою? І це, звичайно, салат з пекінською капустою і кукурудзою, основою якого є петсай — китайський конкурент нашого белокочанного овоча. Трав’яниста рослина не тільки лікує, але й формує смак, красу страви, подовжує термін його придатності.
Простий салат з пекінською капустою, кукурудзою і огірком
Невибаглива страва готується за кілька хвилин, а от приємний післясмак залишається довгий час.
Склад продуктів:
· масло оливи;
· капуста пекінська — качан;
· кукурудза — банку консервів;
· свіжі огірки — 2 шт.;
· спеції, зелень.
Спосіб приготування:
1. Добре промиваємо вилок китайського овоча. При цьому підставляємо під кран місце зрізу плодоніжки качана, щоб вода не потрапила всередину нещільно сполучених листя.
2. Стряхиваем з капусти зайві краплі, промокаємо паперовими серветками. Відокремлюємо зелену частину вилка (відступаємо від краю на 5 см), нижню половину не викидаємо — використовуємо для отримання дуже корисного соку.
3. Розбираємо вилок на окремі листя, нарізаємо їх соломкою. Черешки видаляємо в бік, використовуємо їх в суп або борщ. Для любителів «похрумтіти» рубаємо овоч разом з його жорсткими місцями.
4. Викладаємо нарізку в чашу. Додаємо розкришений невеликими шматочками огірка. Зливаємо з кукурудзи рідина, відправляємо мариноване зерно до нашого аппетитному складу.
Заправляємо салат сіллю, присмачую маслом оливи, прикрашаємо зеленню і з задоволенням подаємо до столу.
З крабовими паличками
Доповнюємо асортимент закуски улюбленими морепродуктів. Отримуємо дивовижний, красиво оформлений крабовий салат.
Список інгредієнтів:
· яйця — 4 шт.;
· крабові палички — 250 г;
· не дуже великі огірки — 2 шт.;
· свіжий майонез — до 100 м;
· маринована кукурудза — 200 г;
· вилок капусти пекінської;
· спеції, запашні трави.
Етапи приготування салату з пекінською капустою, крабовими паличками, кукурудзою:
1. Відварюємо 10 хвилин яйця. Охолоджуємо їх у воді, очищаємо, шаткуємо кубиками, викладаємо в салатник.
2. Витягаємо основний інгредієнт упаковки, нарізаємо в тій же формі, що і яйця, поміщаємо в посудину.
3. Обробляємо качан, видаляємо жорсткі частини, поділяємо листя на вузькі смужки. Відправляємо їх до яєць і шматочках морепродуктів.
4. Рубаємо невеликими кубиками огірки. Якщо плоди не зовсім молоді, від шкірочки краще позбутися. Додаємо зелені овочі в загальну посуд.
5. Відкриваємо банку з кукурудзою, поміщаємо її вміст в друшляк. Коли стече рідина, споліскуємо зерно, відправляємо до інших компонентів салату.
6. Приправляємо закуску свіжим майонезом, все акуратно перемішуємо. Солимо і перчимо страву за бажанням.
Прикрашаємо блюдо нарубаної зеленню, подаємо до столу.
Рецепт для тих, хто постить
Відмова від скоромної їжі зовсім не означає виключення з раціону поживною і смачною їжі. Овочеве блюдо з пекінською капустою і кукурудзою — ідеальне дієтичне страву.
Список продуктів:
· цибуля-ріпка;
· масло оливи;
· огірки — 3 шт.;
· шпинат — пучок;
· стручок перцю чилі;
· спеції, зелень;
· пекінська капуста — 400 г;
· сік ½ лимона.
Порядок приготування:
1. У перерахунку співвідношення кількості корисних речовин до ваги рослини, шпинат — абсолютний лідер. Однак і банальної бруду на його ніжних листочках теж предостатньо. Тому відокремлюємо їх від черешків, промиваємо самим ретельним чином. Стряхиваем зайві краплі, просушуємо зелень серветками.
2. Тонко нарізаємо листя шпинату або просто розриваємо їх руками.
3. Оброблену капусту шаткуємо соломкою, з’єднуємо в чаші зі столовою зеленню.
4. Сюди ж поміщаємо очищені від шкірки і нарубані скибочками свіжі огірки.
5. Звільняємо від лушпиння синій лук, ріжемо його півкільцями, які відразу відправляємо до решти продуктів разом з подрібненим стручком чилі (насіння попередньо видаляємо).
6. Збризкуємо всі компоненти салату свіжим маслом оливи, добре перемішуємо, відразу подаємо до столу.
Представлений рецепт закуски, призначеної для тих, хто постить, цілком підійде всім прихильникам здорового харчування.
Салат з куркою, пекінською капустою і кукурудзою
Нейтральний смак японського овоча допускає присутність в салаті м’ясного продукту, який робить їжу ситної і дуже апетитною.
Набір компонентів:
· масло пісне;
· філе куряче — 400 г;
· соус соєвий — 50 мл;
· яйця — 4 шт.;
· качан капусти пекінської;
· гірчиця французька — 20 г;
· кукурудза — 1 банка консервів;
· гурток лимона, кунжут, сіль.
Процес приготування:
1. Очищаємо відварені й охолоджені яйця, рубаємо їх смужками або невеликими шматочками.
2. Промиваємо куряче м’ясо, просушуємо паперовими рушниками, шаткуємо соломкою. Обсмажуємо філе птиці в розпеченій з маслом сковороді. Постійно перемішуємо шматочки, щоб на них утворилася рівномірна рожева скоринка.
3. Відокремлюємо верхню частину капусти. Підставляємо овоч під водний струмінь, потім стряхиваем зайву вологу, нарізаємо листя довгими «стрічками».
4. З’єднуємо в піалі соєвий соус і зерна діжонської гірчиці.
5. Викладаємо в сервірувальний посуд всі підготовлені компоненти салату, збризкуємо їх соком з часточки лимона. Додаємо витягнуту з банки кукурудзу, приправляємо страва китайським соусом, добре все перемішуємо.
Салат вийшов незвичайно смачний і дуже ситний — цілком самостійне блюдо!
Закуска з ковбасою
Любителі сміливих кулінарних експериментів не залишать без уваги представлений рецепт страви з китайським овочем і ковбасою.
Перелік компонентів:
· баночка кукурудзи;
· цибуля-ріпка — 1 головка;
· свіжий майонез;
· вилок капусти пекінської — до 400 м;
· ковбаса копчена — 350 г;
· горошок зелений — 100 г;
· спеції.
Поетапне приготування:
1. Обробляємо капусту звичайним способом, поділяємо на половинки, які поміщаємо в пластмасову чашу приладу для подрібнення овочів. Рубаємо продукт невеликими шматочками.
2. Знімаємо з ковбаси пакувальний матеріал, поділяємо копченость на кружечки, а потім на тонкі смужки.
3. Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями або чвертями кілець.
4. Викладаємо в чашу всі підготовлені інгредієнти. Додаємо консервований горошок і кукурудзу. Солимо і перчимо склад, присмачую його майонезом.
Ретельно все перемішуємо, посипаємо нарубаної зеленню, подаємо до столу.
З додаванням помідорів
Один з «смачних» варіантів приготування закуски з ніжними листками пекінської капусти і кукурудзою — салат з додаванням стиглих томатів.
Необхідні продукти:
· свіжа сметана і майонез в бажаному кількості;
· баночка кукурудзи;
· качан капусти (не дуже великий);
· помідори — 3 шт.;
· спеції, зелень.
Методика приготування:
1. Ретельно промиваємо пекінський овоч, прибираємо нижню, більш жорстку частину. Рвемо листочки руками на невеликі шматочки, поміщаємо їх у просторий посуд.
2. Обробляємо помідори, нарізаємо їх досить великими скибочками, відправляємо в чашу з капустою.
3. Відкриваємо банку з кукурудзою. Хорошим варіантом для такого салату стане асорті з жовтих зерен і зеленого горошку. Зливаємо рідину, промиваємо склад, додаємо до інших компонентів закуски.
4. З’єднуємо майонез зі сметаною в потрібному співвідношенні, приправляємо страва отриманим соусом і ретельно перемішуємо продукти.
Салат з додаванням помідорів готовий. Подаємо це страва в якості гарніру до різноманітних м’ясних страв або просто втамовує голод в будь-який час дня.
Салат: пекінська капуста, шинка, кукурудза і сухарики
Апетитна і поживна закуска готується просто і дуже швидко.
Склад інгредієнтів:
· суміш перців;
· густий майонез — 60 г;
· сир «Гауда» — 300 г;
· кукурудза в банку;
· капуста — 2 вилка;
· якісна шинка — 300 г;
· сухарі — 100 р.
Спосіб приготування:
1. Промиваємо капустяний качан (нижню частину відокремлюємо). Стряхиваем з овоча останні краплі вологи. Промокаємо листочки паперовими серветками, нарізаємо не дуже дрібно, викладаємо в глибоку посуд.
2. Оформляємо шинку невеликими смужками, додаємо в чашу з формованим салатом.
3. Сюди ж поміщаємо витягнуту з банки кукурудзу, хрусткі сухарики і крупно тертий голландський сир. Зрілий продукт відрізняє легка і дуже приємна гострота, яка додасть салату особливу ніжність.
4. Додаємо до продуктів майонез, перчимо і солимо блюдо, добре перемішуємо.
Отримане страва відрізняє яскравий і дуже виразний смаковий букет.
Як приготувати з маслинами
Приготування цієї легкою, ніжною, апетитною закуски, яку можна подати на обід або виставити в якості прикраси святкового столу, не потребує багато часу або матеріальних витрат.
Список продуктів:
· масло пісне;
· улюблена зелень;
· капуста пекінська — невеликий вилок;
· томати, цибуля-ріпка, огірки — по 2 шт.;
· маслини — від 15 шт.;
· сік лимона;
· спеції (перець, сіль).
Як приготувати салат з маслинами:
1. Ретельно промиваємо і просушуємо всі овочі.
2. Нарізаємо верхню частину капусти тонкими смужками.
3. Очищаємо від шкірки свіжі огірки, шаткуємо їх кубиками. Моркву дрібно рубаємо, маслини без кісточок ділимо на половинки.
4. Щоб позбавити нашатковану півкільцями цибулю від гіркоти, заливаємо його на кілька хвилин окропом.
5. Викладаємо всі підготовлені компоненти холодної закуски простору чашу, збризкуємо соком половинки лимона і приправляємо ароматним пісним (оливковим) маслом. Добре заважаємо складу.
Подаємо салат з маслинами в красивій сервіровочної посуді, прикрашаємо страву зеленню.
З консервованим тунцем
Закуска, отримана з пекінської капусти з додаванням консервованих або свіжих морепродуктів, — класика китайської кухні.
Необхідні компоненти:
· банка кукурудзи;
· якісний майонез;
· цибуля-ріпка:
· молодий огірок;
· кукурудза маринований — 50 г;
· тунець консервований — 250 г;
· сметана — 150 г;
· спеції.
Процес приготування:
1. Дістаємо рибу з банки, викладаємо в глибоку піалу, добре розминаємо виделкою. Унікальність отриманого салату полягає саме в додаванні тунця. Його смак не схожий ні на рибний, ні на м’ясний продукт. Вражаючий ефект!
2. Звільняємо цибуля від лушпиння, рубаємо тонкими півкільцями. Додаємо їх до розім’ятого рибного м’яса і перемішуємо складу.
3. Дрібно шаткуємо молодий огірок, приєднуємо його до інших компонентів страви. Сюди ж поміщаємо витягнуті з маринаду зерна кукурудзи, все перемішуємо.
Приправляємо закуску свіжою сметаною і прикрашаємо нарубаною зеленню. Насолоджуємося казковим смаком салату з капусти пекінської з консервованим тунцем.
З кукурудзою і грибами
Чудове блюдо з печериць, ніжних листів китайського овоча і маринованого кукурудзяного зерна.
Перелік продуктів:
· гриби — 400 г;
· масло пісне;
· майонез;
· філе курки — 400 г;
· кукурудза — 150 г;
· сир (вибираємо з твердих сортів) — 100 г;
· качан капусти;
· цибуля-ріпка;
· оцет яблучний — 10 мл;
· суміші перців, сіль.
Приготування страви:
1. Ретельно промиваємо філе птиці, видаляємо прожилки і плівки, промокаємо м’ясо серветками.
2. З’єднуємо в піалі 30 мл свіжого олії, оцет, перець і сіль. Поміщаємо шматочки курки в приготовлений склад, маринуємо півгодини, потім обсмажуємо на сковороді-гриль до готовності. Охолоджений продукт ділимо на невеликі кубики.
3. Оброблену капусту шаткуємо тонкою соломкою.
4. Очищену цибулину ріжемо маленькими шматочками і пасеруємо на олії. Потім приєднуємо розділені на слайсы гриби і смажимо їх до рум’яного кольору.
5. Викладаємо в чашу промиту і просушену кукурудзу, а також стружку тертого сиру. Додаємо до продуктів решта приготовлені компоненти страви, приправляємо їх сіллю, ретельно розмішуємо.
Присмачую закуску майонезним соусом безпосередньо перед подачею на стіл.
Салат з пекінською капустою і кукурудзою володіє дивовижною здатністю: чим частіше його включаємо в наш раціон, тим більше отримуємо задоволення від смаків приготованого блюда. Приголомшливе, довго не проходить відчуття насолоди!