Салат з пекінською капустою і курячою грудкою — це блюдо, яке можна приготувати різними способами. До основних інгредієнтів додають свіжі і мариновані овочі, боби, фрукти, зелень або цитрусові. Майонез, сметана, та різноманітні соуси виступають в якості заправки.
Простий салат з пекінською капустою і курячою грудкою
Щоб швидко приготувати салат з «пекинкой», варто скористатися цим рецептом.
Для приготування страви потрібні:
- 480-500 г капусти;
- 350 г м’яса курки;
- будь-яка зелень;
- майонезний соус.
Порядок роботи:
- Зварити куряче філе, остудити і розібрати на волокна.
- Нашаткувати промиту капусту смужками і порубати зелень.
- Змішати складові і приправити майонезом, не забувши додати трохи солі.
Припустимо брати в якості заправки суміш майонезного соусу і сметани.
З додаванням сухариків
Сухарі для цієї страви краще зробити самостійно, підсушивши білий або чорний хліб в духовці, але можна придбати готовий варіант.
Для страви знадобляться продукти:
- 350 г пекінської капусти;
- 2 шматка курячої грудки;
- 180 г моркви;
- сухарі;
- майонез.
Спосіб приготування:
- Відварити птицю, дати їй охолонути і порізати м’якоть невеликими шматочками.
- Потерти моркву на крупній тертці і порізати капусту.
- Скласти складові в миску, додати сухарі, сіль, майонезний соус і перемішати.
Увага! Заправляти салат незадовго до подачі, інакше сухарі розмокнуть, що істотно зіпсує смак страви.
Салат з пекінською капустою, куркою і ананасами
Прекрасним доповненням до курятині і пекінській капусті стане ананас, він вигідно відтінятиме смак страви. А якщо додати мариновані гриби, салат стане більш насиченим.
Для приготування страви потрібно:
- 250 р «пекінкі»;
- 350 р філе курки;
- 250 г консервованих ананасів;
- 250 г маринованих грибів будь-якого виду;
- легкий майонез.
Спосіб приготування:
- Розібрати відварену курку на волокна і залишити остигати.
- Порізати тонкими смужками пекінську капусту.
- Відцідити від соку гриби, ананаси, подрібнити ножем.
- З’єднати всі підготовлені компоненти в глибокому посуді, заправити салат з ананасом соусом і обережно розмішати.
Припустимо замінити консервовані ананаси свіжими, а відварене філе — копченою куркою.
Салат з пекінською капустою, куркою і кукурудзою
Можна зробити ситний салат з пекінською капустою і куркою, додавши до основних інгредієнтів яйця і консервовану кукурудзу.
Для приготування знадобиться:
- 200 р «пекінкі»;
- 3 яйця;
- 200 г курки;
- консервована кукурудза;
- 3 свіжих огірка;
- пучок кропу;
- сметана або майонез.
Порядок приготування:
- Зварити курку і яйця, остудити і дрібно порізати.
- Вимити капусту, огірки і зелень подрібнити ножем і покласти до курки і яєць.
- Злити сік з кукурудзи і висипати її в салат, додати сіль, сметану або майонезний соус, акуратно перемішати.
Важливо! Змішувати курку і яйця з іншими компонентами можна тільки після того, як вони повністю охолонуть, інакше блюдо придбає неприємний смак.
Салат з пекінської капусти, курячого філе і сиру
Тим, хто не любить страви з майонезом, сподобається салат з пекінської капусти з курячим філе, сиром і заправкою з оливкового масла.
Для приготування знадобляться такі продукти:
- 300 г китайської капусти;
- 300 г курки;
- 200 г копченого сиру;
- жменю маслин без кісточок;
- помідори черрі;
- оливкова олія.
Порядок приготування:
- Зварити куряче філе, дати остудитися і розібрати на волокна.
- Китайську капусту порізати тонкими смужками, а помідори черрі розділити на четвертинки.
- Подрібнити на тертці копчений сир або порізати його кубиками.
- Скласти продукти в миску, додати маслини, сіль, заправити оливковою олією і перемішати.
Любителі гострих страв можуть покласти в цей салат часник, попередньо роздавивши зубчики пресом.
Салат з копченою грудкою, пекінською капустою і апельсином
Салат з пекінської капусти і копченої грудинки вийде незвичайним і смачним, якщо додати в нього апельсин.
Для приготування знадобиться:
- 200 г копченої курки;
- 300 г китайської капусти;
- 2 солодких болгарських перцю;
- кілька стебел селери;
- великий апельсин;
- пучок кінзи або базиліка;
- половинка лимона;
- рафінована олія.
Порядок роботи:
- Вимити овочі та зелень, висушити, порізати і скласти в миску.
- Порізати дрібними шматочками копчену грудку.
- Очистити апельсин, розібрати на часточки, обережно зняти з них шкурки і поділити на кілька частин.
- Вичавити сік з половинки лимона і змішати з такою ж кількістю рослинного масла без запаху.
- З’єднати підготовлені компоненти, посолити і заправити підготовленим соусом.
Для приготування такого салату допустимо замінити апельсин грейпфрутом.
Легкий салат з «пекінкі» з куркою, авокадо і огірком під лимонно-часниковим соусом
Тим, хто стежить за калорійністю страв, підійде салат з китайської капусти з огірком, куркою і авокадо, заправлений лимонним соком і тиском часником.
Для приготування знадобиться:
- 3 шматка курячої грудки;
- 300 г китайської капусти;
- 3 свіжих огірка;
- плід авокадо;
- лимон;
- 3-5 часникових зубчиків;
- пучок кропу;
- рослинна олія без запаху.
Порядок роботи:
- Зварити курку, дістати з бульйону, дати остудитися, подрібнити ножем.
- Порізати вузькими смужками китайську капусту, огірок нашаткувати напівкруглими часточками.
- Зняти шкірку з авокадо, вийняти кісточку і нарізати м’якоть кубиками.
- Приготувати заправку з рубаного кропу, роздавленого часнику, лимонного соку і рослинного масла.
- З’єднати всі компоненти, підсолити, залити соусом і перемішати.
На замітку. Відтінити смак страви допоможуть кунжутне насіння, які можна попередньо підрум’янити на сковороді перед тим, як додати в блюдо.
Салат з пекінської капусти і курки з додаванням помідорів і креветок
При готуванні салату з пекінської капусти можна поєднувати курку з морепродуктів і томатами.
Для приготування страви потрібно:
- 350 г китайської капусти;
- 2 шматки філе курки;
- банку маринованих креветок;
- 100 г бринзи;
- свіжий огірок;
- 3-4 міцних томатів;
- червоний болгарський перець;
- житні сухарики;
- майонез.
Порядок приготування:
- Зварену в підсоленій воді курку обробити на шматки, дати охолонути і поділити на волокна.
- Нарізати смужками капусту, огірки і помідори тонкими скибочками, а болгарський перець півкільцями.
- Бринзу натерти на крупній тертці.
- Злити маринад з креветок і додати їх до інших інгредієнтів.
- Салат посолити, насипати сухарі, покласти майонез і перемішати.
Замість сухариків можна покласти в салат оливки або маслини і приправити не майонезним соусом, а лимонним соком і рослинним жиром без запаху.
Салат з пекінською капустою, смаженою курячою грудкою і овочевим асорті
Влітку, коли свіжі овочі цілком доступні за ціною, можна зробити салат з пекінською капустою, куркою і овочевим асорті.
Склад компонентів:
- 3 шматки грудинки;
- 350 р «пекінкі»;
- цибуля;
- морква;
- болгарський перець різних кольорів;
- зелень;
- рафінований жир;
- лимон.
Порядок роботи:
- Нарізати грудку тонкими смужками і обсмажити на рослинному жирі разом з дрібно нашаткованим цибулею.
- Очистити, вимити і порізати капусту, перець і зелень, а моркву потерти на тертці.
- Скласти компоненти в салатницю, полити лимонним соком, посолити і перемішати.
Можна доповнити салат із селерою, зеленою цибулею, маслинами або огірками, а також додати терте зелене яблуко.
Салат з «пекинкой», куркою, чорносливом та горіхами
Сухофрукти чудово поєднуються з м’ясом, а якщо доповнити салат з пекінською капустою і куркою не тільки чорносливом, але і горіхами, а потім полити медово-гірчичним соусом, блюдо вийде зовсім незвичайним.
Для приготування знадобиться:
- кілька шматків філе курки;
- 350 г китайської капусти;
- жменя чорносливу;
- очищені волоські горіхи;
- 50 г рідкого меду;
- гірчичний соус;
- столова ложка салатного олії.
Порядок приготування:
- Замочити сухофрукти в воді, потім ретельно ополоснути і висушити.
- Зварити курку, остудити і розділити на волокна.
- Подрібнити ядра волоських горіхів качалкою або відправити їх в кавомолці.
- Нарізати капусту вузькими смужками.
- Змішати рідкий мед, гірчицю, салатне олію і заправити соусом салат, попередньо посоливши його.
Волоські горіхи дозволяється замінити арахісом, гарбузовим насінням або кунжутом, а замість чорносливу взяти курагу або родзинки.
Закуска з курячим філе, пекінською капустою і грибами
Салат з пекінської капусти і курячого філе можна подати не тільки традиційним способом, але і в тарталетках.
Для закуски будуть потрібні:
- копчене філе;
- китайська капуста;
- печериці;
- ріпчаста цибуля;
- яйця;
- щільний сир;
- майонезний соус;
- тарталетки середнього розміру.
Порядок приготування:
- Порізати печериці та цибулю, обсмажити, а потім викласти в друшляк, щоб стік зайвий жир.
- Дрібно порубати пекінську капусту розібрати філе на волокна, порізати зварені яйця і потерти на тертці твердий сир.
- Змішати підготовлені компоненти, посолити, заправити соусом і розкласти по тарталеткам. Робити це потрібно перед подачею, щоб вони не розмокли.
На замітку. Можна зробити таку закуску у формі рулетів, загорнувши суміш в тонкий вірменський лаваш і порізів його порційними шматочками після просочення.
Класичний «Цезар» з пекінською капустою
Для приготування «Цезаря» можна брати не тільки салатні листя, але і «пекинку».
Його роблять з таких компонентів:
- 350 г китайської капусти;
- 250 г філе птиці;
- кілька скибок білого хліба;
- помідори сорту черрі;
- огірки;
- сир;
- маслини;
- лимонний сік і оливкову олію в рівних пропорціях.
Порядок роботи:
- Розібрати варене філе на волокна, капусту порубати тонкими смужками.
- Нарізати білий хліб кубиками і підсушити в духовці, сир потерти або подрібнити ножем.
- Порізати огірки напівкруглими часточками, а помідори черрі розділити на 4 частини.
- З’єднати підготовлені інгредієнти в салатниці, додати маслини, сіль, лимонний сік і оливкову олію, ретельно перемішати.
Готувати «Цезар» потрібно в такій кількості, щоб салат був з’їдений відразу, інакше сухарі розмокнуть і їжа втратить колишній смак.
Салат «Ластівчине гніздо»
Салат «Ластівчине гніздо» простий в приготуванні і прикрасить будь-який стіл.
До складу входить:
- копчена куряча грудка і шинка в рівних частках;
- 250 г китайської капусти;
- 250 г маринованих грибів;
- 2 курячих яйця і 5 перепелиних;
- морква;
- майонез;
- зелень для прикраси.
Порядок роботи:
- Нарізати соломкою шинку і копчену грудку, дрібно порубати курячі яйця, а перепелині почистити і відкласти в сторону.
- Потерти моркву, капусту тонко нарізати, з грибів відцідити маринад.
- Змішати підготовлені інгредієнти, заправити сіллю і майонезом.
- Викласти отриману суміш на кругле блюдо у вигляді гнізда, в центрі помістити очищені перепелині яйця.
- Декорувати салат гілочками свіжої зелені.
Щоб підвищити ситність страви, припустимо додати в нього відварений картопля.
Апетитний салат «Ніжність»
Назва страви говорить сама за себе, воно дійсно виходить ніжним і надзвичайно смачним.
Для готування необхідні продукти:
- 300 г копченої курки;
- 450 г свіжих грибів будь-якого виду;
- ріпчаста цибуля;
- жменя чорносливу;
- пекінська капуста;
- 4-6 яєць;
- щільний сир;
- арахіс;
- майонезний соус.
Порядок роботи:
- Посмажити гриби з цибулею, остудити і злити жир.
- Порізати копчену курку, яйця, пекінську капусту, сир потерти на тертці.
- Викласти салат шарами у такій послідовності: чорнослив, курка, капуста, смажені гриби з цибулею, яйця, сир. Кожен пласт змастити майонезом і трохи підсолити, а верхівку салату посипати подрібненим арахісом.
Перед подачею необхідно дати страві настоятися 2-3 години, щоб шари добре просочилися соусом.