Різноманітні салати з пекінською капустою і курячою грудкою – це дивовижне поєднання свіжості, легкості і ситності. Вони актуальні і для свят, і для повсякденних обідів. Додаткові інгредієнти в таких закуски можна вибирати за власним смаком.
Салат з пекінською капустою і копченою курячою грудкою
Соус для закуски можна використовувати практично будь-який. Підійде і звичний майонез, і суміш рослинного масла з часником і/або спеціями. Інгредієнти: півкілограма копченої грудинки і така ж кількість капусти, півбанки солодкої кукурудзи (консерви), болгарський перчик, 2 помідора, сіль.
- Томати і копчене м’ясо ріжеться кубиками.
- Капуста дрібно шинкуется гострим ножем. Перчик нарізається брусочками.
- Всі складові з рецепту з’єднуються, солятся і заправляються обраним соусом.
За смаком можна використовувати всю банку солодкої кукурудзи.
З додаванням ананасів
Цей варіант рецепту точно припаде до смаку любителям закусок з солодкуватим присмаком. Інгредієнти: качан пекінкі», стандартна банку ананасів в сиропі (консерви), 320 г копченої курятини, сіль, часник, майонез.
- Капуста шинкуется дуже тонкою соломкою. Важливо попередньо добре вимити овоч під проточною водою, щоб між його листям не залишалося піску і бруду.
- Грудка ріжеться великими брусочками.
- Ананас краще відразу брати нарізаний кубиками.
- Залишилося з’єднати всі інгредієнти, посолити і заправити майонезом.
Головною «родзинкою» закуски стане додавання часнику. Він зробить її більш пікантною.
Оригінальний рецепт з чорносливом
Солодкуватий смак сухофрукта врівноважить солоний арахіс. Інгредієнти: 230 г курячої грудки і стільки ж капусти (пекінської), 4 курячих яйця, 90 г солоного арахісу, 6 шт. чорносливу, майонез, сіль.
- Курятина відварюється до готовності в солоній воді.
- Яйця варяться яйця, після чого поділяються на складові і труться на дрібну тертку.
- Охолоджена грудка ріжеться кубиками. Чорнослив – довільними шматочками.
- Овоч дрібно рубається гострим ножем.
- Арахіс злегка обсмажується на сковороді і перемелюється в блендері.
- Салат формується шарами: курочка – білок – капуста – чорнослив – жовток – горішки.
За смаком «поверхи» закуски промащуються майонезом і присаливаются.
Салат з пекінською капустою і відвареною курячою грудкою
Таку закуску можна без кінця змінювати, додаючи все нові продукти. Але в класичному варіанті рецепт включає в себе наступні інгредієнти: півкіло пекінської капусти, банку солодкої кукурудзи (консерви), 3 добірних яєчка, 350 г птиці (грудки), кухонна сіль, майонез, суміш перчиком.
- Яйця і курятина варяться до готовності. Далі подрібнюються будь-яким зручним чином.
- Капуста дрібно рубається.
- З консервованих зерен зливається рідина.
- Всі подрібнені продукти солятся і заправляються майонезом. Зверху вони посипаються кукурудзою.
За бажанням можна поперчити.
З смаженою куркою
Особливо смачною виходить грудка, приготована на грилі. Але можна для її обсмажування використовувати стандартну сковорідку. Інгредієнти: 130 мл несолодкого жирного йогурту, 120 г будь-якого твердого сиру, півкіло пекінської капусти, свіжий огірочок, пара часникових зубчиків, сіль, прованські трави.
- М’ясо ріжеться досить великими шматочками, підсолювати, перчится і сильно на добре розігрітому маслечко до рум’яної скоринки.
- Огірок ріжеться брусками, пекинка тонко шинкуется.
- Сир можна як нашаткувати тонкими пластами, так і подрібнити теркою.
- Йогурт підсолювати і змішується з розчавленим часником.
- Всі подрібнені продукти з’єднуються і заправляються приготованим соусом.
Якщо планується подавати такий салат теплим, то варто замінити свіжий огірочок на маринований овоч. Або і зовсім замість цих овочів використовувати обсмажені на сковороді брусочки солодкого перцю.
З сиром і сухариками
З пекинкой можна приготувати спрощений варіант «Цезаря». А щоб довго не возитися зі складним оригінальним соусом – заправити його звичайним майонезом. Інгредієнти: 90 г пармезану, 170 г шинки, півкіло курячої грудки, велика жменю білих сухариків, півкіло помідорів сорту черрі, майонез, сіль.
- Грудка відварюється в солоній воді, після чого ріжеться брусочками. Шинка подрібнюється аналогічним чином. Разом вони обсмажуються на добре розігрітому вершковому маслі до скоринки.
- Помідори ріжуться навпіл. Капуста дрібно шинкуется гострим ножем.
- Сир треться на самій дрібній тертці.
- На тарілку викладається подрібнена капуста, сухарики і розрізані черрі. Зверху відправляється курка і шинка.
- Продукти посипаються тертим сиром і покриваються тонкою сіточкою майонезу.
Красиво подавати таку закуску на листках салату. Сухарики краще за все робити самостійно в духовці з невеликою кількістю оливкової олії і гранульованого часнику.
Класичний «Цезар»
Найвідомішим салатом з пекінською капустою і курятиною є, звичайно, «Цезар» за класичним рецептом. Варто постаратися і приготувати для нього традиційну заправку на основі сирих яєць і гірчиці. Інгредієнти: 230 г свіжого курячого філе, 55-65 г пармезану (замінити його іншим твердим сиром), невеликий пучок листя пекінської капусти, мініатюрна булка білого хліба, 2 сирих яйця (курячі), 120 мл оливкової олії, 2 м’ясистих томату, пара часникових зубчиків, сіль, прованські трави, 3 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку, велика ложка сухої гірчиці, щіпка гранульованого часнику.
- Для приготування сухарів з обраної булочки ретельно зрізаються всі скоринки. Далі мініатюрні кубики хліба сбрызгиваются маслом, посипаються гранульованим часником і запікаються в духовці або мікрохвильовій печі. Сухарики повинні вийти хрусткими.
- Для заправки варяться яйця, після чого їх жовтки розтираються з подрібненим свіжим часником. В цю ж масу всипається суха гірчиця, додається сіль за смаком і лимонний сік. Залишається влити оливкову олію і ретельно перемішати всі складові соусу.
- Курка ріжеться шматочками, солиться, присипається травами і обсмажується до апетитної скоринки на розігрітому маслі.
- Пекінська капуста промивається, обсушивается і рветься руками.
- Всі підготовлені негарячі інгредієнти викладають на тарілку, посипаються подрібненим за допомогою дрібної терки сиром і щедро поливається заправкою.
Прикрашається невеликими скибочками помідорів.
З додаванням грибів
Ця цікава закуска має окрему назву – «Зодіак». Інгредієнти: 230 г маринованих шампіньйонів, свіжий огірочок, фіолетова цибулина, 260 г відвареного курячого м’яса, 190 г пекінської капусти, 4 зварених круто курячих яйця, банка консервованої кукурудзи, сіль, суміш перців, майонез.
- Спочатку кубики цибулі страхуються на маслі, після чого обсмажуються разом з тонкими слайсами грибів. Коли маса охолоне, її можна перемішати з курятиною, розділеної на волокна.
- Яйця і огірок ріжуться дрібними кубиками. Капуста шинкуется і злегка мнеться прямо руками.
- Всі нарізані продукти з’єднуються в красивому салатнику. До них висипається кукурудзу без рідини.
- Закуска присаливается, посипається перчиком і заправляється майонезом.
- Залишиться лише прикрасити свіжою зеленню або половинками помідорів чері і подавати до столу.
Якщо часу на обжарку інгредієнтів немає, можна відмовитися від цього етапу. Цибулю нарізати кубиками і просто на пару хвилин заливається окропом.
З кукурудзою
Кукурудзу для цієї страви потрібно брати консервовану солодку. Досить застосувати стандартну баночку. Інгредієнти: 1 кг капусти (пекінської), великої філе курки, 2-3 добірних яйця, кілька пір’їнок зеленої цибулі, сіль, майонез.
- Капуста добре промивається проточною водою, струшується від зайвої рідини і шинкуется тонкими смужками.
- Яйця варяться 10-12 хвилин, остуджувати і нарізати невеликими кубиками.
- Цибулю дрібно рубається. З кукурудзи зливається вода.
- Філе вариться в солоній воді до готовності і довільно ріжеться.
- Залишилося з’єднати всі подрібнені продукти і кукурудзу, а також посолити їх.
- Заправляється частування майонезом або часниковим соусом на основі сметани.
Якщо хочеться трохи змінити смак, можна використовувати замість вареної курятини копчений продукт і/або додати будь-які свіжі овочі. Наприклад, свіжий огірок, солодкий перець, томати.