Салат з пекінською капустою і шинкою – це набір доступних, недорогих інгредієнтів, які в результаті дають ситне і смачне блюдо для вечері або прийому гостей.
Класичний салат з пекінською капустою і шинкою
Необхідні продукти:
• 200 грам шинки;
• зелень, спеції майонез на свій смак;
• 0,2 кг пекінської капусти;
• горошок консервований – 200 грам.
Процес приготування:
1. Капусту добре промиваємо, нарізаємо на тонкі смужки, покласти в салатницю.
2. З горошку видаляємо зайву рідину і відправляємо до капусти.
3. Шинку найкраще нарізати на невеликі кубики, а обрану зелень дрібно порубати. Ці компоненти змішуємо з іншими.
4. Приправляємо блюдо спеціями і майонезом виходячи зі свого смаку, перемішуємо й подаємо.
З додаванням кукурудзи
Варіант салату з додаванням кукурудзи.
Він виходить більш насиченим, але при цьому зберігає легкість.
Необхідні продукти:
• спеції і сметана за смаком;
• одна невелика пекінська капуста;
• один огірок;
• 150 грам кукурудзи і стільки ж шинки.
Процес приготування:
1. Капусту добре промиваємо, даємо їй обсохнути самостійно або прискорюємо процес за допомогою паперових рушників і нарізаємо на тонкі смужки.
2. Шинку подрібнюємо на скибочки, змішуємо з капустою.
3. Кукурудзу зливаємо, додаємо до решти інгредієнтів.
4. Огірок перетворюємо в кубики, але не занадто дрібні і теж викладаємо в миску з салатом.
5. Залишилося приправити страву обраними спеціями за смаком і викласти трохи сметани. Можна використовувати замість неї і майонез, бажано приготований самостійно.
З сухариками
Якщо ви вирішили зробити салат з сухариками, то зверніть увагу, що вони кладуться в останню чергу перед подачею страви, щоб зберегли цілісність і не зіпсували смак.
Необхідні продукти:
• одна пекінська капуста;
• спеції за смаком;
• три ложки рослинного масла;
• 300 грам шинки;
• упаковка сухариків;
• два помідора;
• 200 грам консервованої кукурудзи.
Процес приготування:
1. У салатницю викладаємо промиту і нарізати на квадратики капусту.
2. Таким же чином подрібнюємо шинку і помідори, перемішуємо всі складові.
3. З кукурудзи прибираємо зайву рідину, додаємо в салат.
4. Заправляємо блюдо рослинним маслом, сіллю і іншими спеціями за бажанням. А перед подачею викладаємо сухарики і перемішуємо.
Салат з пекінською капустою, шинкою і огірками
Необхідні продукти:
• 0,2 кг шинки;
• невелика цибулина;
• одна пекінська капуста;
• спеції і майонез за смаком;
• два огірка;
• два яйця.
Процес приготування:
1. Яйця ставимо варитися, вони повинні бути «круто». Потім нарізаємо на кубики і відправляємо в салатницю.
2. Капусту подрібнюємо на тонкі смужки, так само як і шинку, огірки можна порізати на четвертинки або часточки, а цибулю на невеликі квадратики. Всі інгредієнти викладаємо до яєць.
3. Добре перемішуємо, додаємо спеції, майонез і можна подавати до столу.
Закуска з грибами
Необхідні продукти:
• одна цибулина;
• 0,4 кг печериць;
• зелень, спеції і майонез за смаком;
• один огірок;
• пекінська капуста;
• 200 грам шинки.
Процес приготування:
1. Яйця відварюємо протягом 10 хвилин після того, як вони почнуть кипіти, остуджуємо, чистимо і нарізаємо на кубики.
2. Цибуля перетворюємо на невеликі квадратики, відправляємо на сковороду і через кілька хвилин додаємо до нього нарізані на скибочки гриби, продовжуємо смажити, поки не випарується вся волога.
3. Шинку, огірок, капусту нарізайте будь-яким зручним способом.
4. Викладіть всі підготовлені інгредієнти в салатницю. Додайте дрібно посіченою зелені, спецій, майонезу і добре перемішайте.
Рецепт приготування з сиром
Необхідні продукти:
• 200 грам шинки;
• два помідора;
• майонез і приправи за смаком;
• качан пекінської капусти;
• близько 100 грам твердого сиру.
Процес приготування:
1. Шинку ріжемо на тонкі смужки, так само чинимо і з капустою, яку попередньо добре промиваємо і підсушуємо.
2. Помідори подрібнюємо як завгодно, а сир тремо на тертці. Ці компоненти змішуємо з іншими.
3. Блюдо заправляємо майонезом, обраними приправами і подаємо до столу. За бажанням зверху можна викласти трохи чіпсів.
З помідорами
Необхідні продукти:
• зубчик часнику;
• приправи і майонез за смаком;
• два стиглих помідора;
• 200 грам шинки;
• одна невелика пекінська капуста;
• сухарики.
Процес приготування:
1. Капусту добре промиваємо, розбираємо на листя, обсушуємо їх і нарізаємо на тонкі смужки, потім викладаємо в блюдо для салату.
2. Зазначене кількість шинки подрібнюємо на кубики або брусочки, з’єднуємо з капустою.
3. Помідори обполіскуємо, протираємо паперовими рушниками і перетворюємо на квадратики невеликого розміру, після чого відправляємо до інших інгредієнтів.
4. Кладемо на блюдо роздавлений часник, вибрані приправи, наприклад сіль і чорний перець, а також майонез, все ретельно перемішуємо.
5. Перед подачею присипаємо салат сухариками. Можна купити вже готові вироби зі смаком шинки, або просто нарізати хліб, обсмажити шматочки на сковороді до рум’яності.
Салат: пекінська капуста, шинка і болгарський перець
Необхідні продукти:
• 100 грам консервованої кукурудзи;
• одна невелика пекінська капуста;
• 200 грам шинки;
• зелень, майонез і спеції за смаком;
• один солодкий болгарський перець.
Процес приготування:
1. Капусту добре промийте, розділіть на листочки і наріжте їх на тонкі смужки, після чого викладіть в салатницю.
2. Туди ж додайте шинку, подрібнену на бруски.
3. З болгарського перцю зріжте хвостик, видаліть насіння, промийте всередині і наріжте, так само як і шинку. Викладіть до решти інгредієнтів.
4. Додайте кукурудзу попередньо зливши з неї рідину, приправте все обраними спеціями, наприклад меленим чорним перцем, сіллю і майонезом. Покладіть його спочатку зовсім небагато, спробуйте салат і при необхідності додайте. Подавайте, присипавши зверху дрібно посіченою свіжої зеленню.