Ніжний і корисний салат з пекінською капустою і сухариками обов’язково повинен бути в раціоні людей, які люблять смачно поїсти, не нашкодивши при цьому здоров’ю. У капусті міститься величезна кількість вітамінів, мінералів, клітковини, все, що потрібно для зміцнення організму і його нормальної роботи. Доповнивши блюдо іншими компонентами, можна отримати ситну закуску, яка стане справжньою прикрасою святкового або повсякденного меню.
Салат з пекінською капустою, сухариками і курячим філе
Готується салат з пекінської капустою куркою і сухариками менше ніж за 30 хвилин з:
- пекінської капусти;
- курячого філе – 300 г;
- сухариків – 40 г;
- майонезу;
- зелені.
Попередньо філе слід промити і відварити в підсоленій воді. Капуста, очищена від верхніх листочків, шинкуется і поміщається в глибоку миску. Слідом відправляється м’ясна нарізка і сухарики, приготовані самостійно або придбані в магазині. Блюдо приправляється майонезним соусом, зеленню і подається до столу.
Доповнюємо рецепт помідорами
Для приготування страви слід запастися:
- пекінською капустою – 300 г;
- курячим філе – 200 г;
- твердим сиром – 70 г;
- білим хлібом – пару скибочок;
- дрібними помідорами – 6 шт.;
- майонезом;
- рослинним маслом;
- приправою, сіллю.
Скибочки білого батона слід нарізати і підсушити на сковороді. Філе курки нарізати невеликими кубиками, замаринувати у спеціях, після чого обсмажити на олії.
Пекінська капуста промивається і шинкуется не дуже тонкими смужками. Свіжі помідори нарізати кружечками, сир натирається на тертці.
На посуді, яка буде подаватися на стіл, викладається капуста, зверху м’ясо, помідори і майонезний соус. Слідом викладаються сухарі і сир. Солити салат зазвичай не потрібно, так як в м’ясі і майонезі буде достатньо солі.
Рецепт салату: капуста, курка, сухарики, огірок, яйце
Це блюдо не тільки смачне, але і швидке, багате різноманітними вітамінами. Салат пекінська капуста, курка, огірок, яйце здивує цікавим смаком, вгамує голод і наповнить організм енергією завдяки поєднанню корисних речовин.
Готується він із:
- капусти пекінської – 0,5 кг;
- курячого м’яса – 400 г;
- свіжих огірків – 140 г;
- зеленої цибулі – 45 г;
- відварених яєць – 2 шт.;
- сухариків – 65 г;
- гілочок кропу;
- солі, перцю;
- майонезу.
Яйця відварюють круто, остуджувати і очищаються. Щоб шкаралупа швидко відставала від білка, необхідно тільки зварений продукт помістити під проточну воду або залити 2 рази холодною водою. М’ясо відварити, остудити, нарізати кубиками. Капусту подрібнити з допомогою ножа або шинкування, огірок нарізати півкільцями, не знімаючи шкірки. Змішати ці продукти в глибокій мисці, додати нарізку з зеленої цибулі та яєць. Слідом відправляються сухарики.
У майонез додається потрібну кількість солі, перцю. Можна розбавити його зі сметаною 1:1. Вся нарізка заправляється соусом, вимішується і подається до столу, прикрашена зеленню.
Салат з сухариками, шинкою і пекінською капустою
Салат готується на основі:
- кукурудзи консервованої – пів склянки;
- капусти пекінської;
- твердого сиру – 140 г;
- шинки – 170 г;
- сухариків;
- майонезу;
- меленого чорного перцю.
Капуста з шинкою нарізати соломкою, сир натирається на тертці. Всі продукти змішуються у великій ємності, приправляються спеціями і майонезом. Соус для салату краще всього приготувати домашній. Для цього в окремій ємності слід збити білок з жовтком, поступово влити 200 г рослинного жиру, лимонний сік і суху гірчицю – по 10 мл Такий соус буде більш корисний, що важливо при дотриманні здорового харчування.
З квасолею
Раніше вживати страви з пекінської капусти могли собі дозволити тільки заможні люди. Зараз цей овоч доступний для всіх – він смачний, корисний і чудово поєднується з іншими продуктами.
Для приготування салату з квасолею слід запастися:
- курячою грудкою – 400 г;
- квасолею – 0,5 ст.;
- маленькими помідорами -10 шт;
- пекінською капустою;
- сухариками – 80 г;
- сиром – 120 г;
- майонезом;
- спеціями за смаком.
Куряча грудка відварюється в підсоленій воді з лаврушкой, гвоздикою і горошинами перцю. Попередньо замоченная червона квасоля заливається водою і вариться до готовності.
У мисці змішується відварена квасоля і курка, нарізана невеликими шматочками. Томати розрізаються на декілька рівних частин, капуста подрібнюється ножем. Сир натирається на тертці. Все змішується, заправляється соусом і спеціями. Сухарики краще додати перед тим, як подавати страву на стіл, інакше вони розтопляться, і не будуть хрустіти.
Цезаріон салат
Хто пробував цей салат, закохуються в нього буквально з першої ложки. Він дуже смачний, ситний, багатий правильно підібраними компонентами. Таку закуску можна сміливо подавати з будь-яким гарніром.
Готується він із:
- копченого курячого стегенця – пару штук;
- грибів свіжих – 300 г;
- цибуля – 2 шт.;
- помідор – 3 шт.;
- сиру – 380 г;
- майонезу, часнику.
Копчене м’ясо відокремити від кісток і нарізати дрібними кубиками. Грибочки з цибулею обсмажити на маслі, сир подрібнити теркою, томати нарізати невеликими брусочками. Викласти шарами в підходящу посуд м’ясо, піджарку, томати, сир. Кожен шар промащується білим соусом, крім самого верхнього.
Оригінальна святкова закуска з тунцем
Для приготування смачної страви варто запастися:
- капустою китайської – 380 г;
- консервованим тунцем – 240 г;
- свіжим огірком;
- цибулею;
- сухариками;
- майонезом і сметаною – по 80 мл;
- сіллю.
Капуста промивається і красиво шинкуется. Тунець без розсолу розминається і змішується з капустою. Туди ж додається цибулю, нарізану кубиками, огірок. Окремо сметану змішують з майонезом, додають сіль і заправляють продукти. В кінці вводяться сухарики.
Щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним, необхідно правильно вибрати основний продукт – тунець. Його не можна замінити іншими консервами, інакше закуска не вийде. А ось сухарики можна брати звичайні магазинні, в тому числі і зі смаком морепродуктів, зелені або сметани.
Стріли амура з морепродуктами
Ця закуска не на кожен день. Вона вимагає чималих витрат і часу, однак виходить по-справжньому вишуканим і ніжною, вона зробить стіл багатшими. Частіше всього продукти викладаються у формі серця, тому салат сміливо можна готувати до будь-якого романтичної вечері.
Для приготування страви слід запастися:
- пекінською капустою – 290 г;
- замороженої коктейльної креветкою – 120 г;
- вареним яйцем;
- зернами граната – пару жмень;
- ананасами – 80 г;
- майонезом;
- зеленню;
- спеціями.
Морепродукти розморожуються в гарячій воді. Додатково відварювати їх не потрібно – вони вже приготовані (якщо використовуються інші креветки, готувати їх потрібно відповідно до інструкції). Капуста шинкуется, змішується з креветками і яйцем, відвареним і дрібно нарізаним. До них додаються кубики ананаса – замороженого або свіжого. Якщо немає цього екзотичного фрукта, можна замінити яблуками, апельсинами або кукурудзою.
Зерна граната додаються в кінці – вони додадуть страві яскравих фарб. Все заправляється майонезом і спеціями. За бажанням можна додати сухарики.
Салат «Ревнивець»
На святковий або повсякденний стіл добре приготувати закуску з цікавою назвою «Ревнивець». Він ситний, має багатий склад.
Готується з:
- курячого м’яса – 220 г;
- пекінської капусти;
- болгарського перчика – половина плоду;
- консервованої кукурудзи – 60 г;
- моцарели;
- сухариків білих;
- кунжуту – пару чайних ложок;
- мандаринових часточок – пару штук;
- майонезу.
М’ясо відварити і нарізати. Китайська капуста, очищена від верхніх листочків, шинкуется ножем. Качан нарізати не потрібно, в цьому салаті використовуються тільки ніжні листочки плода. Солодкий перчик червоного кольору нарізають дрібними брусочками. Все змішується в глибокій ємності. Слідом відправляється кукурудза, жменя сирних кульок і сухарів. Заправляються продукти спочатку мандариновим соком, після майонезним соусом. В кінці додаються кунжутне насіння, особливо корисні для чоловічого організму.
Салат «Хвилинка» з сирокопченою ковбасою
Ця закуска готується на швидку руку, буквально за хвилину, так як не вимагає тривалої обробки продуктів.
Для її приготування варто запастися:
- сирокопченою ковбасою – 360 г;
- капустою китайської – 0,5 кг;
- кукурудзою – 70 г;
- помідором – пару штук;
- сухариками;
- майонезом, спеціями, зеленню.
Ковбасу нарізати тонкою соломкою. Хрусткий овоч шинкуется, додається до ковбаси. Помідор нарізати часточками, змішується з іншими продуктами і кукурудзою. Все заправляється майонезом та спеціями. За бажанням такий салатик можна викласти у вигляді овалу — їжачка, зверху викласти сухарики замість колючок. Носик можна зробити з маслини, а очі – з чорного перчика. Така закуска, напевно, приверне увагу гостей, особливо маленьких.
Корисна страва з капустою, огірком, цибулею і сиром
Корисний салатик готується на основі:
- китайської капусти – 0,2 кг;
- огірки – 2 шт.;
- твердого сиру – 40 г;
- лука – за смаком;
- бальзамічного оцту – 0,5 ч. л.;
- оливкової олії – 1 ч. л.;
- соєвого соусу – 1,5 ч. л.;
- солі, спецій.
Китайська капуста шинкуется тоненькими смужками, огірочки нарізати соломкою, цибулю тонкими півкільцями. Сир (будь-який твердий) подрібнюється теркою.
Окремо готується заправка з оцту, олії і соєвого соусу. За смаком додаються спеції. Всі продукти змішуються в ємності, заправляють соусом. Калорійність такого страви – не більше 200 ккал. Воно легке, дієтичне і дуже корисне.