Салат з редьки з морквою – 7 смачних і корисних рецептів

Редька була популярна на Русі ще з незапам’ятних часів. Відварену її їли і маринованої, а також споживали у сирому вигляді. Зараз цей корисний овоч можна зустріти на столах не так часто, але все ж тих, хто із задоволенням їсть різні страви на його основі, не так вже й мало. У цій рубриці ми розглянемо 7 рецептів салатів з редьки з морквою та іншими складовими.

Салат із зеленої редьки з морквою

Почнемо з самого простого способу приготування салату із зеленої редьки з морквою. Для цього знадобляться такі продукти:

  • 2-3 редьки середнього розміру;
  • пара морквин;
  • цибулина;
  • майонезний соус або салатне масло;
  • сіль.


Як приготувати салат:

  • Моєму редьку і моркву чистимо і подрібнюємо на тертці з великими отворами.
  • Ріжемо цибулину тонкими півкільцями і додаємо до натертим овочів.
  • Солимо блюдо, заправляємо соусом або маслом, перемішуємо і подаємо до столу.

Рада. Якщо салат заправляється маслом, можна додати пару столових ложок оцту, щоб надати його смаку більш виражені нотки.

Готуємо з чорного овочу

Цей рецепт теж досить простий у виконанні, але склад страви буде дещо іншим. Для приготування салату з чорної редьки з морквою потрібні такі складові:

  • кілька редек;
  • 2-3 моркви;
  • цибулина;
  • часникові зубчики;
  • зелень;
  • сіль;
  • оцет;
  • салатне масло.


Як робити страву:

  • Подрібнюємо на тертці редьку, ріжемо цибулину і складаємо в миску.
  • З’єднуємо олію з оцтом і виливаємо до овочів, після чого перемішуємо і даємо промаринуватися півгодини.
  • Ріжемо смужками або подрібнюємо на крупній тертці моркву, тиснемо в пресі часникові зубці, шаткуємо зелень.
  • Додаємо підготовлені інгредієнти до замариновавшимся складовим, солимо блюдо і ретельно вимішуємо.

Такий салат виходить дуже смачним і вважається найкращою закускою до спиртних напоїв, особливо до горілки.

Дивіться також:  Салат «Столичний» з куркою – 7 рецептів

Увага! Не варто зловживати цим блюдом і є його занадто багато, навіть якщо воно дуже сподобається. Справа в тому, що ферменти, які містяться в чорній редьці, мають стимулюючий вплив на серце, що може призвести до різкого почастішання його ритму і різним проблемам, пов’язаним з цим порушенням.

Корисна страва з яблуком

При поєднанні гострої редьки з кисло-солодкими яблуками виходить вельми оригінальне блюдо. А щоб зробити справжній вітамінний коктейль, потрібно збагатити його та іншими овочами, а також додати зелень. Для створення закуски знадобиться:

  • велика редька;
  • кілька кисло-солодких яблук;
  • морква;
  • 2-3 огірка;
  • зелена цибуля;
  • трохи кропу;
  • сіль і майонезний соус.


Як зробити салат з редьки з морквою і яблуками:

  • Трьом редьку і моркву на крупній тертці.
  • Звільняємо яблука від серцевини і насіння, при бажанні знімаємо шкірку і подрібнюємо так само, як і овочі.
  • Ріжемо огірки напівкруглими скибочками або кубиками, як зручно.
  • Шаткуємо з допомогою ножа або ножиць пір’я зеленої цибулі.
  • З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, додаємо сіль і майонезний соус, перемішуємо.

На замітку. Існує й інший варіант приготування цієї страви, коли до перерахованим складовим додаються трохи відвареного рису і дрібно нарізані крабові палички. Це допомагає зробити салат більш ситним і поживним.

Салат з маргеланской редьки, моркви і капусти

Редьку Маргеланскую в народі називають зеленою, це зовсім частий продукт, який можна придбати практично в кожному супермаркеті або овочевому магазині. На основі цього овоча ще радянські жінки робили чудовий салат до обіду і навіть святкового столу, який можна зустріти в кулінарних книгах того часу під назвою «Рожевий». Приємний колір надавала закуски відварений буряк.

Щоб зробити таке блюдо, будуть потрібні наступні продукти:

  • редька;
  • 2 буряків середнього розміру;
  • морква;
  • 250-300 г свіжої капусти;
  • пучок зеленої цибулі;
  • майонезний соус;
  • сіль.
Дивіться також:  Салат з чорної редьки – 13 рецептів

Як готувати салат «Рожевий»:

  • Відварюємо буряк, остуджуємо, чистимо і подрібнюємо на середній тертці.
  • Точно так же трьом моркву і редьку, додаємо до буряка.
  • Тонко нашинковываем капусту, зелений лук ріжемо.
  • Складаємо підготовлені інгредієнти в салатницю, посипаємо сіллю, додаємо майонез і перемішуємо.


На замітку. Деякі господині додають у страву волоські горіхи, а відварну редьку подрібнюють не на тертці, а в м’ясорубці.

Як приготувати з редискою

Салат, приготований за цим рецептом, буде дуже ситним і цілком зможе замінити повноцінний прийом їжі. У таку страву додають варену ковбасу або відварне м’ясо. Притому неважливо, буде це курятина, свинина чи яловичина. Для роботи знадобиться:

  • один плід редьки;
  • морква;
  • 10-15 редисок;
  • 2-3 яйця;
  • 300 г ковбаси чи м’яса;
  • одна велика картоплина;
  • зелена цибуля;
  • сіль;
  • домашня сметана.


Як приготувати ситне блюдо:

  • Відварюємо яйця і картоплю, нарізаємо кубиками.
  • Подрібнюємо ковбасу, а якщо використовуються м’ясо, варимо його і розбираємо на волокна.
  • Шаткуємо на тертці редьку і моркву, додаємо до основних інгредієнтів.
  • Ріжемо редис і зелений лук, кладемо на блюдо.
  • Заправляємо салат сіллю і домашньою сметаною.

При бажанні можна доповнити блюдо дрібно нарізаним кропом або петрушкою.

Рецепт з редькою «Дайкон»

Редька «Дайкон» дуже популярна в Японії, приблизно так само, як в Росії картопля. На її основі готують багато різних страв, додаючи туди цей овоч свіжим, відварною або маринованим. Розглянемо рецепт приготування салату з редькою у відповідності з традиціями японської кухні. Потрібні такі складові:

  • 2-3 редьки «Дайкон»;
  • 3-4 моркви;
  • кілька стебел селери;
  • 450-550 мл води;
  • 80 мл рисового оцту;
  • 2 столових ложки цукру;
  • дрібка гірчичних зерен;
  • порошковий перець чилі за смаком;
  • сіль.


Як зробити салат з редькою «Дайкон» по-японськи:

  • Ріжемо моркву і редьку на тонкі смужки або використовуємо тертку зі спеціальною, «корейської» насадкою.
  • Кип’ятимо воду і додаємо в неї сіль, цукор і рисовий оцет.
  • Тримаємо складу на плиті, поки сипучі інгредієнти не розчиняться, а потім вимикаємо вогонь.
  • Утрамбовуємо у скляну банку подрібнені овочі, перемішані із зернами гірчиці, заливаємо гарячим маринадом і закриваємо кришкою.
  • Коли вміст ємності повністю охолоне, поміщаємо її в холодильник на дві доби.
Дивіться також:  Салат з шинкою — 16 рецептів приготування в домашніх умовах

Перед подачею на стіл салат потрібно ретельно перемішати і додати дрібно нарізані стебла селери.

Салат з білої редькою і морквою

Це ще один варіант приготування смачної страви, яке з успіхом замінить один із прийомів їжі. Знадобляться такі продукти:

  • одна велика редька;
  • пара морквин;
  • цибулина;
  • 160-180 г маринованих грибів;
  • відварна яловичина або птиця;
  • кілька яєць;
  • пучок кропу;
  • майонезний соус і сіль.

Як приготувати салат:

  • Відварюємо м’ясо, моркву і яйця, остуджуємо.
  • Яловичину або птицю розбираємо на волокна, моркву подрібнюємо на тертці, а яйця ріжемо кубиками.
  • Зливаємо маринад з грибів, додаємо в салат.
  • Подрібнюємо на тертці редьку, шаткуємо кріп і кладемо до решти інгредієнтів.
  • Посипаємо блюдо сіллю і заправляємо майонезом.

Використовуючи наведені рецепти, можна готувати смачні страви з простих інгредієнтів. Вони можуть бути легкими або поживними, все залежить від уподобань господині і її домочадців. А також допустимо експериментувати і вносити свої корективи в представлені способи створення салатів на основі редьки і моркви.

Прокрутка до верху