Салат з рибних консервів – 8 рецептів

Будь салат із рибних консервів зазвичай готується дуже швидко і легко. Головний його компонент не вимагає попередньої термічної обробки, а, значить, такі рецепти ідеальні ситуаціях «коли гості на порозі». Підійде для приготування закуски продукт практично з будь-якої риби – хоч з червоної, хоч їх білою.

Класичний рецепт «Мімози» з консервованою рибою

Склад продуктів:

  • сайра консервована або сардина;
  • голівка білої цибулі;
  • 4 завчасно зварених яйця;
  • щіпка солі;
  • 4 відварені картоплини;
  • варена морквина;
  • ½ Ст. класичного майонезу.

Алгоритм дій:

  • Першим шаром на сервірувальне блюдо викласти ретельно розім’яті консерви без рідини і кісток. Намалювати на них сітку їх майонезу.
  • Другим шаром розподілити терті білки варених яєць.
  • Далі – терту моркву і кубики цибулі. Посолити і промазати їх майонезом. Якщо гірчить цибулю, попередньо слід обшпарити його окропом.
  • Передостаннім шаром розкласти терту картоплю з соусом.
  • Останніми розсипати терті жовтки.
  • Прикрасити салат на смак і дати йому настоятися і в прохолоді.

Це найпоширеніший класичний рецепт «Мімози» без яких-небудь додаткових компонентів.

Простий салат з рисом і консервами

Склад продуктів:

  • 1 банку будь-якої риби в маслі;
  • 5 заздалегідь зварених яєць;
  • 1/3 ст. вареного рису;
  • 1 шт. ріпчастої цибулі;
  • 1/3 ст. класичного майонезу;
  • велика сіль.

Алгоритм дій:

  • Витягти консерви з банки і розтерти їх з невеликою кількістю масла.
  • Цибулю дрібно порізати і відразу висипати до риби.
  • Додати в основу салату дрібні кубики варених яєць і остиглу крупу.
  • Посолити інгредієнти і заправити майонезом.

Добре перемішати салат з рисом і відразу подати до столу.

Готуємо з кукурудзою

Склад продуктів:

  • 3 яйця, зварених до твердого жовтка;
  • 1 ст. зерен вареної кукурудзи;
  • 1 банка консерви з тунця;
  • кріп, сіль, легкий майонез.
Дивіться також:  Салат Прага – 11 рецептів, смакота незвичайна!

Алгоритм дій:

  • Розтерти тунця виделкою разом з рідиною з банки.
  • Додати до нього варені кукурудзяні зерна. Частину залишити для оформлення страви.
  • Всипати в майбутній салат кубики охололих яєць і додати дрібно порваний прямо руками свіжий кріп.
  • Посолити складові і заправити салат з кукурудзою і тунцем легким майонезом.

Святкова закуска з кальмарами

Склад продуктів:

  • півкіло заморожених кальмарів;
  • 1 банка шпротів;
  • 3 заздалегідь зварені яйця (потрібні тільки білки);
  • 1 головка цибулі;
  • морська сіль і класичний майонез.

Можна приготувати аналогічний салат з рибних консервів «Сайра».

Алгоритм дій:

  • Вимити морепродукти, вивернути і ретельно очистити від залишків нутрощів. Відправити тушки в активно вируючий окріп і варити 2,5 – 3 хвилини.
  • Охолодити відварених морських мешканців і порізати соломкою.
  • Варені охолоджені білки порізати по тому ж принципу, що і кальмари.
  • Очищену цибулю тонко нашаткувати, залити на кілька хвилин окропом, після чого віджати.
  • У консервованих рибок зрізати хвости і голови. Видалити великі кістки і дрібно порізати тушки.
  • Змішати всі продукти, посолити і заправити соусом.

Рибний салат з консервів з картоплею

Склад продуктів:

  • баночка консервованого лосося або горбуші в маслі;
  • зелень петрушки, за бажанням;
  • 1 велика морква;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2 яйця;
  • соус;
  • сіль.

Алгоритм дій:

  • Вимити картопляні бульби з використанням жорсткої щітки. Зварити коренеплоди до розм’якшення, очистити від шкірки і грубо потерти.
  • В окремому посуді за таким же принципом зварити моркву. Теж остудити і потерти на тертці з великими отворами.
  • Яйця зварити і поділити на складові. Білки крупно потерти.
  • Цибуля довільно порізати. Шматочки повинні вийти дуже дрібними.
  • З риби злити масло і невелику його частину додати в соус. Посолити останній.
  • Викласти закуску шарами в салатник, застелений харчовою плівкою, у такій черговості: морква, білки, половина цибулі, риба, залишився цибулю і картоплю. Овочеві шари потрібно промащувати соусом.
  • Відправити ємність на кілька годин в холод, після чого акуратно перевернути закуску на плоску тарілку, зняти плівку.
Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Прикрасити рибний салат з консервів з картоплею раскрошенным жовтком і зеленню.

Оригінальний варіант з крекерами

Склад продуктів:

  • 250 – 300 г солоних крекерів;
  • 150 р «Голландського» сиру;
  • 1 ст. горбуші в маслі;
  • 4 варених яйця;
  • свіжий часник і зелений лук;
  • сіль;
  • майонез.

Алгоритм дій:

  • Досолити майонез змішати з размятым часником.
  • Варені яйця розділити на жовту і білу частину.
  • На тарілку викласти шар хрустких крекерів, зверху потерти білки і промазати їх солоним майонезом.
  • Далі розподілити: черговий шар крекерів, розім’яту рибу з майонезом, шматочки зеленого цибулі, крекери, сир з соусом і знову крекери.
  • Верхній шар густо промазати майонезом і присипати розтертими просто руками жовтками.

На просочення салату потрібно не менше 2 годин в теплі.

З консервами з тунця і листям салату

Склад продуктів:

  • 1 банку тунця (консерви);
  • 2 м’ясистих помідора;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 зварених заздалегідь яйця;
  • пучок салатних листків;
  • сіль;
  • 2 десертні ложки якісного масла оливи;
  • 0,5 ч. ложки соку лайма.

Алгоритм дій:

  • Розтерти рибу ложкою з рідиною з банки.
  • Додати до тунцу довільно нарізану ріпчасту цибулю. Перемішати, посолити.
  • На тарілку висипати порвані руками, промиті і обсушені салатні листя.
  • Зверху висипати гіркою рибу з цибулею.
  • Розкласти на салат слайсы томатів і шматочки заздалегідь зварених яєць.

Для такої закуски в якості заправки ідеально підходить суміш з лаймового соку і масла. Можна додати за смаком сіль.

Незвичайний смак з чорносливом

Склад продуктів:

  • будь-які консерви з риби в олії;
  • класичний майонез;
  • кам’яна сіль;
  • 3 заздалегідь зварені курячі яйця;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 50 г сиру;
  • 6 – 8 шт. в’яленого чорносливу без кісточок.

Алгоритм дій:

  • Злити з риби рідину і розтерти виделкою. Зробити консерви першим шаром салату на плоскій тарілці.
  • Зверху висипати дрібні цибульні кубики, за яким намалювати майонезну сітку.
  • Далі розподілити подрібнені жовтки, дрібно тертий сир і тонку соломку заздалегідь розмоченого чорносливу з майонезом.
  • Закрити закуску білками, перетертими і сдобренными соусом.
Дивіться також:  Салат соняшник з чіпсами – класичний рецепт

Салату потрібно дати настоятися не менше півгодини.

Прокрутка до верху