Будь салат із рибних консервів зазвичай готується дуже швидко і легко. Головний його компонент не вимагає попередньої термічної обробки, а, значить, такі рецепти ідеальні ситуаціях «коли гості на порозі». Підійде для приготування закуски продукт практично з будь-якої риби – хоч з червоної, хоч їх білою.
Класичний рецепт «Мімози» з консервованою рибою
Склад продуктів:
- сайра консервована або сардина;
- голівка білої цибулі;
- 4 завчасно зварених яйця;
- щіпка солі;
- 4 відварені картоплини;
- варена морквина;
- ½ Ст. класичного майонезу.
Алгоритм дій:
- Першим шаром на сервірувальне блюдо викласти ретельно розім’яті консерви без рідини і кісток. Намалювати на них сітку їх майонезу.
- Другим шаром розподілити терті білки варених яєць.
- Далі – терту моркву і кубики цибулі. Посолити і промазати їх майонезом. Якщо гірчить цибулю, попередньо слід обшпарити його окропом.
- Передостаннім шаром розкласти терту картоплю з соусом.
- Останніми розсипати терті жовтки.
- Прикрасити салат на смак і дати йому настоятися і в прохолоді.
Це найпоширеніший класичний рецепт «Мімози» без яких-небудь додаткових компонентів.
Простий салат з рисом і консервами
Склад продуктів:
- 1 банку будь-якої риби в маслі;
- 5 заздалегідь зварених яєць;
- 1/3 ст. вареного рису;
- 1 шт. ріпчастої цибулі;
- 1/3 ст. класичного майонезу;
- велика сіль.
Алгоритм дій:
- Витягти консерви з банки і розтерти їх з невеликою кількістю масла.
- Цибулю дрібно порізати і відразу висипати до риби.
- Додати в основу салату дрібні кубики варених яєць і остиглу крупу.
- Посолити інгредієнти і заправити майонезом.
Добре перемішати салат з рисом і відразу подати до столу.
Готуємо з кукурудзою
Склад продуктів:
- 3 яйця, зварених до твердого жовтка;
- 1 ст. зерен вареної кукурудзи;
- 1 банка консерви з тунця;
- кріп, сіль, легкий майонез.
Алгоритм дій:
- Розтерти тунця виделкою разом з рідиною з банки.
- Додати до нього варені кукурудзяні зерна. Частину залишити для оформлення страви.
- Всипати в майбутній салат кубики охололих яєць і додати дрібно порваний прямо руками свіжий кріп.
- Посолити складові і заправити салат з кукурудзою і тунцем легким майонезом.
Святкова закуска з кальмарами
Склад продуктів:
- півкіло заморожених кальмарів;
- 1 банка шпротів;
- 3 заздалегідь зварені яйця (потрібні тільки білки);
- 1 головка цибулі;
- морська сіль і класичний майонез.
Можна приготувати аналогічний салат з рибних консервів «Сайра».
Алгоритм дій:
- Вимити морепродукти, вивернути і ретельно очистити від залишків нутрощів. Відправити тушки в активно вируючий окріп і варити 2,5 – 3 хвилини.
- Охолодити відварених морських мешканців і порізати соломкою.
- Варені охолоджені білки порізати по тому ж принципу, що і кальмари.
- Очищену цибулю тонко нашаткувати, залити на кілька хвилин окропом, після чого віджати.
- У консервованих рибок зрізати хвости і голови. Видалити великі кістки і дрібно порізати тушки.
- Змішати всі продукти, посолити і заправити соусом.
Рибний салат з консервів з картоплею
Склад продуктів:
- баночка консервованого лосося або горбуші в маслі;
- зелень петрушки, за бажанням;
- 1 велика морква;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 2 яйця;
- соус;
- сіль.
Алгоритм дій:
- Вимити картопляні бульби з використанням жорсткої щітки. Зварити коренеплоди до розм’якшення, очистити від шкірки і грубо потерти.
- В окремому посуді за таким же принципом зварити моркву. Теж остудити і потерти на тертці з великими отворами.
- Яйця зварити і поділити на складові. Білки крупно потерти.
- Цибуля довільно порізати. Шматочки повинні вийти дуже дрібними.
- З риби злити масло і невелику його частину додати в соус. Посолити останній.
- Викласти закуску шарами в салатник, застелений харчовою плівкою, у такій черговості: морква, білки, половина цибулі, риба, залишився цибулю і картоплю. Овочеві шари потрібно промащувати соусом.
- Відправити ємність на кілька годин в холод, після чого акуратно перевернути закуску на плоску тарілку, зняти плівку.
Прикрасити рибний салат з консервів з картоплею раскрошенным жовтком і зеленню.
Оригінальний варіант з крекерами
Склад продуктів:
- 250 – 300 г солоних крекерів;
- 150 р «Голландського» сиру;
- 1 ст. горбуші в маслі;
- 4 варених яйця;
- свіжий часник і зелений лук;
- сіль;
- майонез.
Алгоритм дій:
- Досолити майонез змішати з размятым часником.
- Варені яйця розділити на жовту і білу частину.
- На тарілку викласти шар хрустких крекерів, зверху потерти білки і промазати їх солоним майонезом.
- Далі розподілити: черговий шар крекерів, розім’яту рибу з майонезом, шматочки зеленого цибулі, крекери, сир з соусом і знову крекери.
- Верхній шар густо промазати майонезом і присипати розтертими просто руками жовтками.
На просочення салату потрібно не менше 2 годин в теплі.
З консервами з тунця і листям салату
Склад продуктів:
- 1 банку тунця (консерви);
- 2 м’ясистих помідора;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 зварених заздалегідь яйця;
- пучок салатних листків;
- сіль;
- 2 десертні ложки якісного масла оливи;
- 0,5 ч. ложки соку лайма.
Алгоритм дій:
- Розтерти рибу ложкою з рідиною з банки.
- Додати до тунцу довільно нарізану ріпчасту цибулю. Перемішати, посолити.
- На тарілку висипати порвані руками, промиті і обсушені салатні листя.
- Зверху висипати гіркою рибу з цибулею.
- Розкласти на салат слайсы томатів і шматочки заздалегідь зварених яєць.
Для такої закуски в якості заправки ідеально підходить суміш з лаймового соку і масла. Можна додати за смаком сіль.
Незвичайний смак з чорносливом
Склад продуктів:
- будь-які консерви з риби в олії;
- класичний майонез;
- кам’яна сіль;
- 3 заздалегідь зварені курячі яйця;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 50 г сиру;
- 6 – 8 шт. в’яленого чорносливу без кісточок.
Алгоритм дій:
- Злити з риби рідину і розтерти виделкою. Зробити консерви першим шаром салату на плоскій тарілці.
- Зверху висипати дрібні цибульні кубики, за яким намалювати майонезну сітку.
- Далі розподілити подрібнені жовтки, дрібно тертий сир і тонку соломку заздалегідь розмоченого чорносливу з майонезом.
- Закрити закуску білками, перетертими і сдобренными соусом.
Салату потрібно дати настоятися не менше півгодини.