Салат з рибою – 15 дуже смачних рецептів приготування

Смачні і апетитні салати з рибою можна готувати з вареного, копченого, солоного і навіть консервованого продукту. Такі закуски мають оригінальний смак і гідні навіть святкового столу. Важливо лише правильно підібрати для обговорюваних страв рибу – смачну, без запаху твані і дрібних кісточок.

Салат з червоною рибою і авокадо

Інгредієнти:

• 200 г малосоленой сьомги;
• 2 десертні ложки дрібно посіченого кропу;
• 1 стигле авокадо;
• 200 г вареної картоплі;
• 2/3 ст. м’якого сирного сиру з нейтральним смаком;
• 2 десертні ложки класичного майонезу;
• 3 – 4 пера зеленого цибулі;
• 5 ст. л. червоної ікри для прикраси готового частування.

Приготування:

1. Рибу очистити від шкірки, вибрати виявлені кісточки і решту порізати середніми кубиками.
2. Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку. Решту порізати крупно.
3. Очищену варену картоплю довільно дрібно порубати.
4. Змішати всі підготовлені компоненти в загальній посуді і відправити до них кріп.
5. Заправити страву сумішшю з майонезу та кисломолочного сиру. При необхідності можна досолити салат.
Прикрасити готову закуску з червоною рибою і авокадо ікрою, рубаним зеленим луком.

З відвареної риби

Інгредієнти на третину кіло тріски:

• головка цибулі;
• 4 – 5 шт. маринованих огірків;
• 1 ст. горошку;
• 100 г солонуватого сиру;
• 3 крутих яйця;
• 1 ст. класичного майонезу;
• по дрібці солі з перцем;
• масло.

Алгоритм дій:

1. Зварити тріску, остудити і порізати невеликими шматочками.
2. Очищену цибулину помити, порізати півкільцями і обсмажити на будь-якому маслі до золотистого відтінку. Викласти готовий овоч на паперовий рушник.
3. Відварну тріску розподілити по дну ємності для салату.
4. Зверху відправити смажену цибулю без зайвого масла, середні кубики варених яєць, дрібні шматочки маринованих огірків і консервований горошок без розсолу.
5. Кожен шар промащувати майонезом, змішаним із сіллю і перцем. Зверху закуска засипається тертим сиром.
Отриманий салат з відвареної риби перед зняттям проби слід добре охолодити.

«Мімоза» з консервованої сайри

Інгредієнти:

• банка сайри (без томату);
• 6 заздалегідь зварених яєць;
• 3 варених морквини;
• голівка білої цибулі;
• 4 відварених картоплини;
• 1 ст. класичного майонезу;
• 1 ч. л. цукру;
• 1/3 ч. л. яблучного оцту;
• сіль за смаком.

Алгоритм приготування:

1. Варені коренеплоди остудити і обробити теркою з середніми отворами.
2. Так само подрібнити охолоджені варені яйця. Але попередньо їх потрібно розділити на складові.

Білки і жовтки яєць для «Мімози» труться окремо.

3. Дрібні шматочки цибулі посипаються сіллю, цукром і заливаються оцтом. У суміш додається невелика кількість окропу. У такому вигляді цибульні кубики залишаються на чверть години, а потім віджимаються від рідини.
4. Рибу слід перебрати від кісточок, а м’якоть розтерти виделкою і викласти в салатницю. Зверху розсипати білки.
5. Далі потрібно розподілити: терту моркву, віджатий цибулю, картоплю, жовтки.
6. Шари доповнити сіллю і соусом до смаку.
Відразу подати до столу готовий салат з консервованої риби. Якщо є час, можна дати йому настоятися близько півгодини.

Салат з рибою гарячого копчення

Заздалегідь на 200 грам риби гарячого копчення підготуйте такий продуктовий набір:

• стільки ж картоплі;
• 4 – 5 шт. солоних огірків;
• головка цибулі (шалот);
• 3 ст. л. нежирного майонезу;
• 1 ст. л. лаймового соку;
• свіжий кріп;
• сіль.

Алгоритм дій:

1. Картопля обернути фольгою і запекти в духовці.

Овоч не повинен бути дуже розсипчастим. Потрібно, щоб він легко ріжеться і добре тримав форму.

Порізати картоплю кубиками.
2. Шматочками приблизно такого ж розміру порізати обрану рибу гарячого копчення. Підійде будь-яка, на смак кулінара.
3. Дуже дрібно порізати цибулю, корнішони і кріп.
4. Все змішати в загальній посуді.
Заправити салат з рибою гарячого копчення сумішшю з домашнього майонезу, лаймового соку і солі.

Дивіться також:  Капуста маринована швидкого приготування — 7 рецептів

Оселедець «під шубою» – класичний рецепт

Інгредієнти:

• 2 шт. середніх солоних оселедців;
• 3 – 4 шт. картоплі;
• 2 шт. буряка;
• 1 цибулина;
• 4 варених яйця;
• 1 повний стакан оливкового майонезу;
• дрібна сіль.

Приготування:

1. Всі коренеплоди зварити або запекти в духовці до м’якості. Остиглі компоненти крупно потерти.
2. Цибулю і вже холодні яйця порізати дрібними кубиками.
3. Рибу очистити від усього зайвого – голови, хвоста, шкірки, плавників, кісток. Решту м’яку частину порізати середніми шматочками.
4. Викласти салат в заданій послідовності: риба – картопля – цибуля – морква – яйця – буряк.
5. Шари солятся і промащуються оливковим майонезом. Соусу в салаті не повинно бути занадто багато.
Готова риба під шубою з овочів та яєць охолоджується і тільки після цього подається до столу в красивій прозорій посуді.

З тунцем і пекінською капустою

Інгредієнти:

• 200 – 250 г тунця у власному соку;
• 1,5 ст. зерен консервованої цукрової кукурудзи;
• половина качана китайської капусти;
• сіль;
• половина червоної цибулини;
• 2 свіжих огірка;
• 2/3 склянки несолодкого нежирного йогурту;
• 1 ч. ложка гірчиці;
• 2 десертні ложки лаймового соку;
• маленька щіпка цукру.

Приготування:

1. Крупно нашаткувати китайську капусту. Огірок разом з шкіркою порізати великими шматочками. Цибулю дрібно порізати.
2. Тунця розтерти виделкою.
3. Продукти змішати. Всипати до них кукурудзу.
4. Для соусу часник подрібнити, розтерти з цукром і сіллю. Влити до нього лаймовий сік і додати натуральний йогурт.
Розкласти салат по пиалкам і полити кожну порцію часниковим соусом.

Рибний салат з єврейської кухні

Інгредієнти:

• 200 г вареної білої безкісткової риби;
• 4 зварених перепелиних яйця;
• 2 листи салату;
• 5 – 6 шт. оливки без кісточок;
• 100 г вареної спаржі;
• 2 стиглих томатів;
• 1 десертна ложка масла волоського горіха;
• сіль, лаврове листя.

Приготування:

1. Краще всього використовувати для салату свіжу річкову рибу. Її потрібно зварити разом з лаврушкой в солоній воді, готовий продукт остудити, зняти м’якоть з кісток і нарізати її акуратними шматочками.
2. Перепелині яйця розрізати на половинки, а помідори – великими скибочками.
3. У глибокій тарілці змішати продукти, всипати до них шматочки оливок і порвані руками листя салату.
4. Додати варену спаржу.
Салат посолити і заправити маслом волоського горіха. Подати охолодженим.

Закуска «Лисяча шубка»

Інгредієнти:

• 200 г з/з оселедця;
• 2 варені картоплини;
• 150 – 200 г грибів;
• половина цибулини;
• майонезний соус;
• сіль;
• масло;
• 1 велика морквина;
• 2 варених яйця.

Приготування:

1. Посмажити дрібні шматочки грибів з цибулею на олії. Готову обжарку остудити.
2. Очистити сиру моркву потерти і відправити овочеву стружку в сковорідку з невеликою кількістю води. Згасити до м’якості.
3. Першим шаром частування викласти шматочки філе з/з оселедця.
4. Зверху розподілити терту картоплю з майонезним соусом і сіллю.
5. Далі розкласти: подрібнені зручним чином яйця (кубиками/терті), грибну обжарку і стружку моркви.
За смаком шари слід підсолювати і змащувати соусом. Без майонезу залишити тільки моркву.

Готуємо з шпротів

Інгредієнти:

• півбуханки «Бородінського» хліба;
• 2 – 4 зуб. часнику;
• 1 банка шпротів;
• 2/3 банки консервованої квасолі (білого/червоного);
• 1 стакан консервованих зерен цукрової кукурудзи;
• 2/3 склянки тертого напівтвердого сиру;
• майонезний соус, сіль, зелень.

Дивіться також:  Салат лисяча шубка – 5 рецептів з оселедцем і грибами

Приготування:

1. Злити з банки з рибою все масло в окремий посуд. Самі шпроти позбавити від хвостиків і розділити навпіл.
2. Видалити дрібні кісточки, які можуть неприємно хрустіти у вже готовому столі. Залишилися рибні частини порізати середніми шматочками.
3. З бородінського хліба зрізати скоринку і порубати кубиками. Запікати в духовці на деко, попередньо окропивши маслом, чверть години.
4. Полити готові сухарики злитим «рибним» маслом і залишити просочуватися на 5 хвилин.
5. У салатник відправити кукурудзяні зерна і квасоля без рідини. Перекласти до них рибу.
6. Додати розім’яту часник з подрібненим сиром, все присипати сіллю і зеленню.
7. Заправити закуску майонезним соусом.
Подати салат з ароматними сухариками з «Бородінського» хліба.

Пісний салат з рибою

Інгредієнти:

• 3 – 5 варених картоплин (залежно від розміру);
• половина кореня селери;
• 1 синя цибулинка;
• 1 ст. консервованого тунця;
• 3 десертні ложки олії;
• по 1 десертній ложці червоного і білого сухого вина;
• 0,5 ч. л. солодкої гірчиці;
• сіль, сушена петрушка і базилік.

Приготування:

1. Варену картоплю порізати невеликими скибочками.
2. Селера відварити і порізати подрібніше.
3. М’ясо розібрати на окремі шматочки.
4. Залишився від консервів соус змішати з маслом, гірчицею, вином, сіллю, базиліком і петрушкою.
5. Цибулю покришити довільними шматочками.
6. З’єднати в загальній посуді всі підготовлені складові майбутнього салату і залити їх соусом.
7. Залишити в такому вигляді на пару годин, щоб частування настоялося.
Перед подачею до столу салат обов’язково потрібно витримати в прохолодному місці. Щоб зробити смак соусу до закуски більш цікавим, можна додати в нього свіжовичавлений лаймовий/лимонний сік.

Хе з риби

Інгредієнти:

• кіло свіжої червоної риби;
• 2 – 3 білих цибулини;
• 4 – 6 зуб. часнику;
• соєвий соус;
• червоний мелений перець;
• 3 десертні ложки оцтової есенції;
• зелень кінзи;
• сіль.

Приготування:

1. Свіже філе червоної риби очистити від хребта і шкіри. Видалити з нього кісточки.
2. Порізати частину риби невеликими смужками. Розмір кожної повинен вийти приблизно 3 на 1 див.
3. Порізане рибне філе висипати в ємність з щільно закривається кришкою і залити зазначеною кількістю оцтової кислоти.

Використання цього компонента дозволяє готувати рибу швидко. Якщо взяти звичайний столовий оцет, то наполягати її потрібно всю ніч.

4. Рибу в кислоті щільно закрити кришкою і залишити на 35 – 45 хвилин. В процесі кілька разів слід перемішати закуску.
5. Цибулю очистити і порізати кільцями. Змішати з подрібненою кінзою, червоним перцем і дрібними шматочками часнику.
6. Коли риба посвітлішає (потрібно перевірити шматочки і всередині), додати до неї інгредієнти з минулого кроку. Все залити невеликою кількістю соєвого соусу і за бажанням досолити.
Залишити салат хе гарненько просочитися в прохолоді ще приблизно на годину.

«Цезар» з червоною рибою

Інгредієнти:

• 400 м з/з червоної риби;
• 100 – 150 г листового салату;
• 2 жмені білих сухариків;
• 50 г подрібненого Пармезану;
• 2 жовтки;
• 10 шт. черрі;
• 1 ч. ложка діжонської гірчиці;
• ½ Лимона;
• оливкова олія, сіль, перець, гранульований часник.

Приготування:

1. Якщо риба солона, то її достатньо буде зняти з шкіри і порізати шматочками. Якщо використовується свіжий продукт, то його потрібно посолити, збризнути лимонним соком, запекти до готовності і тільки після цього порубати невеликими скибочками.
2. Кубики пшеничного хліба обсмажити до золотистого кольору в невеликій кількості олії.
3. Порвати руками салатні листя.
4. З половинки лимона вичавити сік, змішати його з жовтками, гранульованим часником, перцем, сіллю і гірчицею. Збити. До потрібної консистенції розбавити соус оливковою олією.
5. На тарілку висипати шматочки салатного листя. Зверху викласти половинки чері та шматки підготовленої риби.
6. Додати сир і сухарі.
Заправити салат з червоною рибою отриманим гірчично-масляним соусом і присипати подрібненим пармезаном.

Дивіться також:  Салат з ківі — 12 рецептів приготування

Салат з риби «Совіньйон»

Інгредієнти:

• 800 – 850 г білого рибного філе;
• 2 ст. білого сухого вина «Совіньйон»;
• 1 банка маслин;
• 1 банка консервованого горошку;
• ½ Склянки соку лимона;
• 4 помідори;
• 1 цибулина;
• 1 кабачок;
• зелень петрушки і кропу;
• сіль;
• 1/3 ст. винного оцту;
• 2 стебла селери;
• ¼ Ст. рослинного масла;
• перець.

Приготування:

1. Для такого салату потрібно вибрати білу рибу з мінімальною кількістю кісточок. Її слід очистити від шкірки і всього зайвого, порізати невеликими шматочками.
2. У невелику каструлю вилити біле вино і варити в ньому рибні шматочки 20 – 25 хвилин.
3. Перекласти готовий продукт в салатницю.
4. Помідори, стебла селери, цибулю і кабачок очистити від шкірки. Все дрібно порізати.
5. Змішати овочі з рибою, додати подрібнену зелень і горошок без рідини.
6. Всі присолити і поперчити.
Заправити вийшов незвичайний салат сумішшю з масла, цитрусового соку і винного оцту. Останніми викласти вже на готове блюдо маслини без кісточок.

Святкова закуска з ікрою

Інгредієнти:

• 150 – 200 г червоної якісної ікри;
• 100 г сухого довгого рису;
• 5 заздалегідь відварених яєць;
• 200 – 250 г червоної с/з риби;
• 1 солодка біла цибулина;
• 50 г салатних листків;
• 1 ст. майонезного соусу.

Приготування:

1. Зварити рис до розм’якшення. Головне, не довести крупу до розварювання, вона не повинна перетворитися на кашу.
2. Яйця остудити, почистити і нарізати невеликими шматочками.
3. Солодкий цибуля очистити і дуже дрібно нашаткувати.
4. Рибне філе порізати кубиками (трохи більші, ніж всі інші інгредієнти).
5. Змішати продукти в загальній посуді. Заправити майонезним соусом і за бажанням посолити.
Викласти готову закуску на салатні листя, прикрасити червоною ікрою. Дуже ефектно подавати такий салат в тарталетках. Можна виконати такий салат з копченою рибою – його смак буде вельми пікантним.

З молоки лососевих риб

Інгредієнти:

• 800 – 850 г молоки лососевих риб;
• 2 шт. вареної картоплі;
• 2 солоних огірка;
• 2 середні морквини;
• 2 головки цибулі;
• майонезний соус;
• масло;
• зелень петрушки і кропу.

Приготування:

1. Промити рибні молоки крижаною водою. Відправити їх в окріп і варити в солоній рідини 6 – 8 хвилин після закипання. Відкинути на друшляк, щоб продукт повністю охолов.
2. Очищений цибулю нарізати півкільцями.
3. Моркву і солоні огірки подрібнити за допомогою терки з середніми отворами. Обсмажити продукти на будь-якому маслі.
4. Остиглі молоки порізати пластинками і змішати з овочевою піджаркою. Остання повинна бути вже повністю охолола.
5. Додати до інших інгредієнтів дрібні кубики вареної картоплі.
6. Посолити закуску і заправити майонезним соусом.
Прикрасити вийшло блюдо подрібненою зеленню.
Будь-рибний салат перед подачею варто залишити трохи настоятися. Тоді продукти просочаться ароматами доданих до них спецій і добре змішаються з обраним соусом. Виняток становлять варіанти зі свіжими овочами і олійними заправками, на кшталт «Цезаря».

Прокрутка до верху