Салат з рисом і рибними консервами – 7 рецептів приготування

Щоб урізноманітнити щоденне меню, господиня може приготувати для своїх домочадців ніжний і дуже апетитний салат з рисом і рибними консервами. А, завдяки своїм основним вихідним компонентам, він ще й досить корисним. Приготувати таку страву можна по-різному. Для прикладу можна розглянути кілька найбільш цікавих рецептів.

Простий салат з рисом і рибними консервами

Насамперед варто звернути увагу на самий простий і легкий у приготуванні салат з рисом і рибними консервами.

Його по праву можна віднести до бюджетних варіантів, так як для приготування страви знадобиться мінімальний набір інгредієнтів:

  • 1 банку будь-яких рибних консервів;
  • 1 цибулина;
  • трошки солі;
  • 130-150 грам рису;
  • перець;
  • свіжа зелень.

Зробити такий простенький салатик можна буквально за кілька хвилин.

Треба лише:

  • Відварити рис. Він повинен вийти розсипчастим. Для цього можна скористатися будь-якою відомою методикою.
  • Поки крупа буде варитися, необхідно очистити і максимально подрібнити цибулю. Зробити це можна за допомогою спеціальних пристроїв або звичайним кухонним ножем.
  • Довільно порубати зелень.
  • Відкрити ключем жерстяну банку, консерви викласти в миску шматочки риби і розім’яти виделкою.
  • Додати інші компоненти по рецептурі і гарненько все перемішати. Кількість солі і перцю підбирати за смаком.

Цей ситний і дуже поживний салат буде хорошим доповненням до обіду або найпростішим варіантом швидкого вечері.

Як приготувати «Мімозу»

Сьогодні салат «Мімоза» вважається одним з найбільш популярних святкових страв. Зробити його можна по-різному. Наприклад, в класичному варіанті для приготування цього салату використовується відварну картоплю. Але при бажанні його можна замінити рисом, який, як відомо, чудово поєднується з рибою.

Для такого варіанту знаменитого страви потрібно:

  • 240 грам консервованої риби;
  • 2 моркви;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 велика цибулина;
  • 100 грам рису;
  • сіль;
  • 200 грам будь-якого твердого сиру;
  • 100 грам майонезу;
  • зелень.

«Мімоза» є листковим салатом, тому готувати його треба поетапно:

  • Спочатку потрібно відварити до готовності рис, а потім промити його і відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода.
  • Окремо зварити моркву. Після охолодження очистити і подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Сир потерти на середній тертці.
  • Дрібно покришити цибулю і порубати зелень.
  • Зварити і очистити від шкаралупи яйця. Білки і жовтки окремо потерти на дрібній тертці.
  • Рибу вийняти з банки і розім’яти виделкою. Попередньо можна видалити з неї всі великі кісточки. Так салат вийде більш м’яким.
  • Викладати продукти в глибоку ємність шарами в певній послідовності: рис – морква – цибуля – білок – риба – сир – жовток. Кожен інгредієнт (за винятком останнього) злегка підсолити і рясно змастити майонезом.
Дивіться також:  Капуста по-грузинськи з буряком – 7 рецептів приготування

Готовий салат після цього залишиться тільки прикрасити свіжою зеленню. Для цього ідеально підійде петрушка і зелений пір’яний цибулю.

Італійський рецепт з солоними огірками

Італійці знають толк в їжі. Правда, місцеві кулінари іноді використовують для приготування різних страв не зовсім звичайне поєднання продуктів. Наприклад, в рибний салат з рисом вони часто додають солоний огірок або каперси. Блюдо виходить свіжим, соковитим і досить пікантним.

Щоб зробити такий салатик будинку, необхідно взяти:

  • 1 баночку будь консервованої рибки (це може бути тунець, горбуша або навіть звичайна скумбрія);
  • 3 яйця;
  • 2 солоних огірка;
  • 175 грам рису;
  • мелений перчик;
  • сіль;
  • трохи майонезу.

Готується страва дуже швидко:

  • Спочатку потрібно поставити варити рис. Після закипання воду треба обов’язково підсолити. Рис потрібно робити розсипчастим.
  • Окремо відварити яйця, а потім очистити їх і дрібненько покришити.
  • Солоні огірочки нарізати невеликими кубиками.
  • Рибу вийняти з консервної банки і розім’яти її, використовуючи звичайну столову вилку.
  • Готовий остиглий рис перекласти в салатник.
  • Додати до нього інші компоненти і перемішати. Кількість солі і перцю краще підбирати індивідуально.

На приготування такого салату йдуть лічені хвилини. Причому паралельно можна займатися і іншими стравами.

Салат: рис, рибні консерви і яйця

Деякі господині вважають, що салат буде набагато смачніше, якщо використовувати для його приготування багато різних інгредієнтів. Щоб спростувати таке помилкова думка, варто хоча б один раз приготувати простенький салатик, в якому присутні тільки рибні консерви, рис, яйце і невелика цибулина. Виходить оригінальна суміш, яку можна використовувати як самостійно блюдо або намазувати його на бутерброд.

Для роботи знадобиться:

  • 1 баночка консервованих сардин (в олії);
  • 4 яйця;
  • 110 грам рисової крупи;
  • 1 середня цибулина;
  • будь-які спеції;
  • свіжа зелень;
  • пару ложок майонезу.
Дивіться також:  Салат з кукурудзою — 17 рецептів приготування в домашніх умовах

Як правильно робити такий салат:

  • Відварити, а потім подрібнити яйця. Їх, звичайно, можна просто порубати. Але для спрощення роботи краще скористатися великою теркою. Частина білка потрібно відкласти в сторону. Він знадобиться для прикраси.
  • Відварити рис. Зробити це можна заздалегідь або використовувати залишився після вечері гарнір.
  • Порізати дрібними кубиками цибулю. Ті, кому не подобається його гіркота, можуть обдати вже подрібнені шматочки окропом.
  • Зібрати всі інгредієнти в одній тарілці і ретельно перемішати.

Готовий салат повинен мати пастоподібну консистенцію. Його можна подавати на листках салату, присипавши залишками білка, або намазати на шматочки обсмаженого тостів. В обох випадках результат буде чудовий.

Готуємо з кукурудзою

У салат з консервованої риби крім інших інгредієнтів добре додавати кукурудзу. Вона надає страві особливу пікантність і робить його більш красивим.

Для найпростішого варіанта потрібно:

  • 240 грам рибних консервів (бажано у власному соку);
  • 75 грам рису;
  • 1 невелика червона цибулина;
  • 4 курячих яйця;
  • 170 грам консервованої кукурудзи;
  • 20 грамів лимонного соку;
  • трохи солі;
  • 50-60 грам майонезу;
  • перець мелений.

Робити таке блюдо зовсім не складно:

  • Спочатку необхідно відкрити банку і перекласти шматочки рибних консервів в тарілку. Їх потрібно розім’яти, а потім злегка полити розсолом і скропити соком лимона.
  • Додати нарізану маленькими кубиками цибулю.
  • Зварити круто яйця. Дрібно покришити їх і також відправити в тарілку.
  • Рис відварити, а потім промити водою і процідити. Додати його до решти компонентів.
  • Ввести кукурудзу, попередньо злив розсіл з банки.
  • Заправити все це майонезом і перемішати. Сіль і спеції додаються за смаком.

Цей салат можна подавати в одній тарілці або порційно, розклавши його по маленьким пісочним тарталеткам. У такому вигляді страва буде виглядати на столі дуже ефектно.

Зі свіжими огірками

Для приготування салатів краще брати благородну рибу на зразок тунця або лосося. З такою основою страву в будь-якому випадку вийде смачним і поживним. Є один непоганий варіант швидкого салату, секрет якого полягає в тому, що основні компоненти беруться в однаковій кількості.

Дивіться також:  Салат з руколою — 12 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Для роботи потрібно:

  • 4 яйця;
  • по 200 грамів консервованого лосося, відвареного рису і свіжих огірків;
  • 100 грам майонезу.

Готується такий салат дуже просто:

  • Дістати з банки шматочки лосося, перекласти їх в салатник і гарненько розім’яти виделкою. Заливка тут не потрібно.
  • Відварити розсипчастий рис і додати до риби.
  • Зварити круто яйця, порізати їх кубиками і також відправити в салатник.
  • Додати свіжі огірочки. Їх також потрібно нарізати невеликими кубиками.
  • Полити інгредієнти майонезом і добре перемішати.

Такий салат з рисом і рибними консервами виходить свіжим і дуже легким. Для оригінальної подачі його можна викласти на тарілку, використовуючи спеціальні кулінарні кільця, і прикрасити готову конструкцію гілочками свіжої петрушки.

Салат-коктейль з рибними консервами і бананом

На святковому столі добре буде виглядати салат-коктейль. Від звичайного страви він відрізняється тим, що всі компоненти укладаються по черзі рядами у великий келих або креманку, а потім поливаються зверху заздалегідь приготованою заправкою. Причому в цьому випадку продукти не перемішуються.

Розглянемо один цікавий рецепт, для якого потрібно взяти:

  • 300 грам рибних консервів (без рідини);
  • 1 свіжий томат;
  • 200 грам відварного рису;
  • 1 банан.

Для заправки:

  • 20 грам соку лимона;
  • кухонна сіль;
  • 45 грам столового оцту;
  • перець.

Щоб зробити такий незвичайний салат з консервованої риби, потрібно:

  • Заздалегідь зварити крупу. Щоб рис вийшов розсипчастим, краще брати длиннозерненый або пропарений.
  • З помідорів зняти шкірку, обдавши його окропом, а потім видалити серединку з насінням. М’якоть порізати кубиками.
  • М’якоть банана також нарізати кубиками. Щоб заготовки не почорніли, їх потрібно злегка збризнути лимонним соком.
  • Шматочки риби довільно поламати ложкою або виделкою.
  • Приготувати заправку, змішавши оцет із сіллю і перцем.
  • Підготовлені продукти скласти в келих шарами: рис – томат – банан – риба.
  • Полити все це приготовленої заправкою.

Прикрасити вміст келиха можна гілочкою свіжого кропу або петрушки.