Відмінним доповненням до вечері буде салат з руколою. Втім, він може бути не тільки додатковим стравою, а й основним. Великий плюс представлених рецептів – простота приготування, при цьому інгредієнти для них можна знайти в будь-якому супермаркеті.
Простий салат з руколою і курячою грудкою
Продукти для салату з руколою і курячою грудкою:
- рукола – 100 г;
- мандарини – 3 шт.;
- мед – 2 ч. л.;
- куряча грудка – 260 г;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- спеції – за смаком.
Як готувати — покроковий рецепт:
- Рукола обрізається від стебел і викладається на тарілку.
- Мандарини чистяться, діляться на невеликі частини і викладаються поверх листів рукколи.
- Куряча грудка розрізається на невеликі шматочки, обвалюється в спеціях і відправляється обсмажуватися на рослинному маслі 6-8 хвилин.
- Курятина викладається на тарілку поверх фруктових шматочків.
- Цибулю слід нарізати півкільцями або кільцями і викласти на м’ясо.
- Змішуються олія оливкова, спеції, мед, гірчиця і сік лимона. Цією сумішшю поливається салат.
Святкова закуска з креветками
Складові салату з руколою і креветками:
- рукола – 100 г;
- черрі – 8 шт.;
- кедрові горішки – 25 г;
- сир – 100 г;
- креветки – 250 г;
- часник – 2 зубчики;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- мед – 2 ч. л.;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 2 ст. л.
Інструкція для приготування страви:
- Рукола викладається на тарілку.
- Черрі розрізають на половинки і викладаються на зелені листи.
- Креветки чистяться, обсмажуються трохи і відправляються в тарілку.
- Сир натирається на крупній тертці поверх майже готового салату.
- Оливкову олію, мед, соєвий соус і сік лимона змішуються. Цим соусом поливається блюдо.
Смачний салат з тунцем і руколою
Продукти для салату з тунцем і руколою:
- рукола – 100 г;
- томати – 3 шт.;
- консервований тунець – 1 банка;
- авокадо – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- оцет винний – 1 ст. л.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- зелень і кунжут – «на око».
Як готується даний салат:
- Яйця відварюють круто і діляться на чотири частини.
- Листя руколи викладаються на тарілку.
- Томати розрізають на часточки або кубики і поміщаються на зелень. Сюди ж викладаються шматочки яєць.
- Авокадо чиститься від шкірки і нарізають скибочками, якими прикрашається тарілка по краях.
- Тунець розминається прямо в банку і викладається на тарілку.
- Оцет і оливкове масло змішуються. Сумішшю поливаються всі складові.
- І без того гарний салат посипається кунжутом і зеленню.
Готуємо з в’яленими помідорами
Салат з в’яленими помідорами і руколою складається з:
- оливок – 1 банка;
- цибулі – 1 шт.;
- рукколи – 100 г;
- в’ялених томатів – 50 г;
- соку лимона – 1 ст. л.;
- олії оливкової олії – 2 ст. л.;
- сиру– 50 г;
- оцет винний – 1 ч. л.;
- спецій – за смаком.
Спосіб приготування наступний:
- Листи рукколи кладуться на салатну тарілку.
- Оливки діляться на кілька частин і викладаються до зелені. Кілька штук залишити для прикраси.
- Цибулю нарізати півкільцями або кільцями.
- Томати діляться навпіл або на чотири частини. Всі інгредієнти зустрічаються в тарілці.
- Сік лимона, олія оливкова, оцет і спеції слід змішати.
- Сумішшю полити салат і прикрасити рештою оливками.
- Сир натерти прямо в готову страву або нарізати тонкими пластинами.
Рецепт з кедровими горішками
Для салату з кедровими горішками необхідні:
- рукола – 100 г;
- сир – 50 г;
- черрі – 4 шт.;
- в’ялені томати – 20 г;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- винний оцет – 1 ч. л.;
- кедрові горішки – 30 р.
Покроковий рецепт:
- Рукола викладається на тарілки порційно.
- Черрі розрізають на половинки або чотири частини і прикрашають їх окантовку.
- В’ялені томати ріжуться на смужки і теж викладають на тарілку.
- Кедрові горішки очищаються і відправляються туди ж. Для пікантного смаку їх можна обсмажити на сухій сковороді пару хвилин.
- Спеції, олія оливкова оцет змішуються. Сумішшю поливається салат.
- Сир натирається поверх всіх інгредієнтів.
З помідорами чері та Моцарелою
Салат з руколою, помідорами чері та Моцарелою вимагає такий набір продуктів:
- Моцарелла – 300 г;
- рукола – 100 г;
- черрі – 10 шт.;
- оцет (винний або яблучний) – 1 ст. л.;
- олія оливкова – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Сир нарізати кубиками.
- Черрі діляться навпіл.
- Рукола рветься на частини.
- Оцет, олію і спеції змішуються.
- Все перемішується в салатниці і розкладається по тарілках.
З морепродуктами
Вам знадобляться:
- маслини – 50 г;
- томати – 3 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- мідії – 125 г;
- рукола – 100 г;
- огірки – 2 шт.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- спеції – за смаком.
Готувати будемо так:
- Мідії розморожуються і заливаються окропом на 15 хвилин. Не варто тримати їх довше, інакше вони стануть жорсткими.
- Сік лимона, олія оливкова, часник і спеції змішуються.
- Рукола викладається в салатницю.
- Маслини (звичайно, без кісточок) цілком поміщаються в салатницю.
- Огірки і томати шинкують скибочками і відправляються до іншим складовим.
- Мідії висипаються в салатницю. При бажанні, ви можете їх подрібнити.
- Заправка додається до інших інгредієнтів і все перемішується.
Теплий салат з яловичиною і руколою
Що знадобиться:
- яловичина – 250 г;
- черрі – 5 шт.;
- рукола – 150 г;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- винний оцет – 1 ч. л.;
- соєвий соус – 1 ст. л.;
- спеції – за смаком;
- кунжут – на-віч.
Як готується:
- М’ясо розморожується, нарізається тонкими смужками і маринується в соєвому соусі і маслі хвилин 30. Після цього обсмажується хвилин 10-15.
- На тарілку викладається рукола, а поверх неї смужки м’яса.
- Черрі діляться на дві частини і розподіляються по поверхні м’ясного шару.
- Змішується масло, соус, спеції і оцет.
- Цією сумішшю поливається готова закуска і посипається кунжутом.
Незвичайна закуска з курячою печінкою
Продукти:
- печінка куряча 250 г;
- рукола – 100 г;
- салатні листя – пучок;
- черрі – 5 шт.;
- яблучний оцет – 2 ст. л.;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- спеції – за смаком.
Готуємо:
- Печінку нарізати на невеликі шматочки, маринують в оцті з часником і відправляється обсмажуватися на сковороду до готовності. Печінка смажиться досить швидко, тому не відходьте далеко від сковорідки.
- Черрі діляться на дві половинки.
- Змішується масло, часник, оцет і спеції.
- Листи салату поміщаються на тарілку, рукола розкладається поверх них.
- Після викладається печінка, шматочки помідорів і все поливається заправкою.
Салат з тигровими креветками та авокадо руколою
Для салату з креветками та авокадо руколою необхідно заздалегідь підготувати:
- креветки – 12 шт.;
- сир – 50 г;
- авокадо – 1 шт.;
- рукола – 100 г;
- черрі – 6 шт.;
- мед – 25 г;
- кедрові горішки – 20 г;
- сік лайма – 1 ст. л.;
- соєвий соус – 2 ст. л.;
- оцет винний – 1 ч. л.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- спеції – за смаком.
Поетапне приготування:
- Рукола промивається і викладається на поверхню тарілки.
- Сік лайма, мед, соєвий соус, оцет і спеції змішуються.
- Авокадо очищається і нарізати на кубики невеликого розміру.
- Помідори-черрі необхідно розділити навпіл або на чотири частини.
- Сир можна натерти або тонко порізати.
- Креветки очищаються і обсмажуються деякий час на сковороді. Якщо хочете зменшити калорійність, просто відваріть їх хвилину в солоному окропі з лимонним соком і приправами.
- Всі складові змішуються з заправкою і викладаються на рукколу.
- Залишається лише посипати екзотичний салат кедровими горішками.
Рецепт з руколи з гірчицею і волоськими горіхами
З чого необхідно готувати:
- гірчиця – 3 ч. л.;
- оцет винний – 3 ч. л.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- горіхи волоські – 25 г;
- рукола – 100 г;
- щільні черрі – 6 шт.;
- спеції – за смаком.
Як правильно готувати:
- Рукола викладається на тарілку.
- Волоські горіхи очищаються, кришаться і обсмажуються нетривалий час на сковороді. Після появи аромату, вони знімаються і подрібнюються в крихту. Масло в сковороду можна не додавати — його достатньо в самих горіхах.
- Змішуються оцет, гірчиця, олія оливкова та спеції.
- Черрі слід розділити на дві половинки і викласти на рукколу.
- Тепер залишилося лише посипати закуску горіхами і полити заправкою.
Вітамінний салат з додаванням полуниці
Потрібні продукти в такому складі:
- рукола – 100 г;
- полуниця – 200 г;
- спаржа зелена – 5 стебел;
- оцет винний – 1 ст. л.;
- олія оливкова – 3 ст. л.;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- спеції – за смаком.
Як будемо готувати:
- Половину ягід полуниці необхідно порізати і подрібнити в блендері в рідину. Її змішати з оцтом, оливковою олією та спеціями.
- Спаржа очищається, промивається і вариться на малому вогні близько 6 хвилин. Після чого остуджується і ріжеться на невеликі шматочки.
- Рукола рветься на великі частини і розподіляється по дну тарілки.
- Залишилася полуницю нарізати подрібніше або, якщо хочете відчувати її смак більш яскраво, пластинами. Ягідну масу викладайте на рукколу.
- Все рясно поливається соусом, приготованим заздалегідь в першому кроці.
З грушею і лимонним соком
Для приготування потрібні такі продукти:
- рукола – 100 г;
- шинка – 150 г;
- груша – 1 шт.;
- кедрові горішки – 30 г;
- сік лимона – 1 ст. л.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- спеції – за смаком.
Поетапне приготування:
- Шинку необхідно нарізати тонко і на невеликі шматочки. Краще всього виглядатимуть в такому салаті шинкові смужки.
- Груша миється, чиститься і нарізається кубиками середнього розміру. Щоб вони не втратили апетитний зовнішній вигляд, можна збризнути їх соком лимона.
- Кедрові горішки очищаються і обсмажуються на сковороді до золотистого стану. На це потрібно не більше 6-8 хвилин.
- Змішуються оливкова олія, сік лимона і спеції — заправка готова.
- Рукола складається на дно тарілки.
- На зелень поміщаються шматочки шинки.
- Після, викладаються шматочки груші.
- Посипається всі волоськими горішками і поливається заправкою.