Салат з руколою — 12 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Відмінним доповненням до вечері буде салат з руколою. Втім, він може бути не тільки додатковим стравою, а й основним. Великий плюс представлених рецептів – простота приготування, при цьому інгредієнти для них можна знайти в будь-якому супермаркеті.

Простий салат з руколою і курячою грудкою

Продукти для салату з руколою і курячою грудкою:

  • рукола – 100 г;
  • мандарини – 3 шт.;
  • мед – 2 ч. л.;
  • куряча грудка – 260 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • спеції – за смаком.

Як готувати — покроковий рецепт:

  • Рукола обрізається від стебел і викладається на тарілку.
  • Мандарини чистяться, діляться на невеликі частини і викладаються поверх листів рукколи.
  • Куряча грудка розрізається на невеликі шматочки, обвалюється в спеціях і відправляється обсмажуватися на рослинному маслі 6-8 хвилин.
  • Курятина викладається на тарілку поверх фруктових шматочків.
  • Цибулю слід нарізати півкільцями або кільцями і викласти на м’ясо.
  • Змішуються олія оливкова, спеції, мед, гірчиця і сік лимона. Цією сумішшю поливається салат.

Святкова закуска з креветками

Складові салату з руколою і креветками:

  • рукола – 100 г;
  • черрі – 8 шт.;
  • кедрові горішки – 25 г;
  • сир – 100 г;
  • креветки – 250 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • мед – 2 ч. л.;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.

Інструкція для приготування страви:

  • Рукола викладається на тарілку.
  • Черрі розрізають на половинки і викладаються на зелені листи.
  • Креветки чистяться, обсмажуються трохи і відправляються в тарілку.
  • Сир натирається на крупній тертці поверх майже готового салату.
  • Оливкову олію, мед, соєвий соус і сік лимона змішуються. Цим соусом поливається блюдо.

Смачний салат з тунцем і руколою

Продукти для салату з тунцем і руколою:

  • рукола – 100 г;
  • томати – 3 шт.;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • авокадо – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • оцет винний – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • зелень і кунжут – «на око».

Як готується даний салат:

  • Яйця відварюють круто і діляться на чотири частини.
  • Листя руколи викладаються на тарілку.
  • Томати розрізають на часточки або кубики і поміщаються на зелень. Сюди ж викладаються шматочки яєць.
  • Авокадо чиститься від шкірки і нарізають скибочками, якими прикрашається тарілка по краях.
  • Тунець розминається прямо в банку і викладається на тарілку.
  • Оцет і оливкове масло змішуються. Сумішшю поливаються всі складові.
  • І без того гарний салат посипається кунжутом і зеленню.
Дивіться також:  Салат з курячої грудки – 13 рецептів простих і смачних

Готуємо з в’яленими помідорами

Салат з в’яленими помідорами і руколою складається з:

  • оливок – 1 банка;
  • цибулі – 1 шт.;
  • рукколи – 100 г;
  • в’ялених томатів – 50 г;
  • соку лимона – 1 ст. л.;
  • олії оливкової олії – 2 ст. л.;
  • сиру– 50 г;
  • оцет винний – 1 ч. л.;
  • спецій – за смаком.

Спосіб приготування наступний:

  • Листи рукколи кладуться на салатну тарілку.
  • Оливки діляться на кілька частин і викладаються до зелені. Кілька штук залишити для прикраси.
  • Цибулю нарізати півкільцями або кільцями.
  • Томати діляться навпіл або на чотири частини. Всі інгредієнти зустрічаються в тарілці.
  • Сік лимона, олія оливкова, оцет і спеції слід змішати.
  • Сумішшю полити салат і прикрасити рештою оливками.
  • Сир натерти прямо в готову страву або нарізати тонкими пластинами.

Рецепт з кедровими горішками

Для салату з кедровими горішками необхідні:

  • рукола – 100 г;
  • сир – 50 г;
  • черрі – 4 шт.;
  • в’ялені томати – 20 г;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • винний оцет – 1 ч. л.;
  • кедрові горішки – 30 р.

Покроковий рецепт:

  • Рукола викладається на тарілки порційно.
  • Черрі розрізають на половинки або чотири частини і прикрашають їх окантовку.
  • В’ялені томати ріжуться на смужки і теж викладають на тарілку.
  • Кедрові горішки очищаються і відправляються туди ж. Для пікантного смаку їх можна обсмажити на сухій сковороді пару хвилин.
  • Спеції, олія оливкова оцет змішуються. Сумішшю поливається салат.
  • Сир натирається поверх всіх інгредієнтів.

З помідорами чері та Моцарелою

Салат з руколою, помідорами чері та Моцарелою вимагає такий набір продуктів:

  • Моцарелла – 300 г;
  • рукола – 100 г;
  • черрі – 10 шт.;
  • оцет (винний або яблучний) – 1 ст. л.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Сир нарізати кубиками.
  • Черрі діляться навпіл.
  • Рукола рветься на частини.
  • Оцет, олію і спеції змішуються.
  • Все перемішується в салатниці і розкладається по тарілках.

З морепродуктами

Вам знадобляться:

  • маслини – 50 г;
  • томати – 3 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • мідії – 125 г;
  • рукола – 100 г;
  • огірки – 2 шт.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • спеції – за смаком.

Готувати будемо так:

  • Мідії розморожуються і заливаються окропом на 15 хвилин. Не варто тримати їх довше, інакше вони стануть жорсткими.
  • Сік лимона, олія оливкова, часник і спеції змішуються.
  • Рукола викладається в салатницю.
  • Маслини (звичайно, без кісточок) цілком поміщаються в салатницю.
  • Огірки і томати шинкують скибочками і відправляються до іншим складовим.
  • Мідії висипаються в салатницю. При бажанні, ви можете їх подрібнити.
  • Заправка додається до інших інгредієнтів і все перемішується.
Дивіться також:  Як правильно і смачно готувати вінегрет

Теплий салат з яловичиною і руколою

Що знадобиться:

  • яловичина – 250 г;
  • черрі – 5 шт.;
  • рукола – 150 г;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • винний оцет – 1 ч. л.;
  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • спеції – за смаком;
  • кунжут – на-віч.

Як готується:

  • М’ясо розморожується, нарізається тонкими смужками і маринується в соєвому соусі і маслі хвилин 30. Після цього обсмажується хвилин 10-15.
  • На тарілку викладається рукола, а поверх неї смужки м’яса.
  • Черрі діляться на дві частини і розподіляються по поверхні м’ясного шару.
  • Змішується масло, соус, спеції і оцет.
  • Цією сумішшю поливається готова закуска і посипається кунжутом.

Незвичайна закуска з курячою печінкою

Продукти:

  • печінка куряча 250 г;
  • рукола – 100 г;
  • салатні листя – пучок;
  • черрі – 5 шт.;
  • яблучний оцет – 2 ст. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • спеції – за смаком.

Готуємо:

  • Печінку нарізати на невеликі шматочки, маринують в оцті з часником і відправляється обсмажуватися на сковороду до готовності. Печінка смажиться досить швидко, тому не відходьте далеко від сковорідки.
  • Черрі діляться на дві половинки.
  • Змішується масло, часник, оцет і спеції.
  • Листи салату поміщаються на тарілку, рукола розкладається поверх них.
  • Після викладається печінка, шматочки помідорів і все поливається заправкою.

Салат з тигровими креветками та авокадо руколою

Для салату з креветками та авокадо руколою необхідно заздалегідь підготувати:

  • креветки – 12 шт.;
  • сир – 50 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • рукола – 100 г;
  • черрі – 6 шт.;
  • мед – 25 г;
  • кедрові горішки – 20 г;
  • сік лайма – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • оцет винний – 1 ч. л.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • спеції – за смаком.

Поетапне приготування:

  • Рукола промивається і викладається на поверхню тарілки.
  • Сік лайма, мед, соєвий соус, оцет і спеції змішуються.
  • Авокадо очищається і нарізати на кубики невеликого розміру.
  • Помідори-черрі необхідно розділити навпіл або на чотири частини.
  • Сир можна натерти або тонко порізати.
  • Креветки очищаються і обсмажуються деякий час на сковороді. Якщо хочете зменшити калорійність, просто відваріть їх хвилину в солоному окропі з лимонним соком і приправами.
  • Всі складові змішуються з заправкою і викладаються на рукколу.
  • Залишається лише посипати екзотичний салат кедровими горішками.
Дивіться також:  «Оселедець під шубою» рулетом – 7 покрокових рецептів салату

Рецепт з руколи з гірчицею і волоськими горіхами

З чого необхідно готувати:

  • гірчиця – 3 ч. л.;
  • оцет винний – 3 ч. л.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • горіхи волоські – 25 г;
  • рукола – 100 г;
  • щільні черрі – 6 шт.;
  • спеції – за смаком.

Як правильно готувати:

  • Рукола викладається на тарілку.
  • Волоські горіхи очищаються, кришаться і обсмажуються нетривалий час на сковороді. Після появи аромату, вони знімаються і подрібнюються в крихту. Масло в сковороду можна не додавати — його достатньо в самих горіхах.
  • Змішуються оцет, гірчиця, олія оливкова та спеції.
  • Черрі слід розділити на дві половинки і викласти на рукколу.
  • Тепер залишилося лише посипати закуску горіхами і полити заправкою.

Вітамінний салат з додаванням полуниці

Потрібні продукти в такому складі:

  • рукола – 100 г;
  • полуниця – 200 г;
  • спаржа зелена – 5 стебел;
  • оцет винний – 1 ст. л.;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • спеції – за смаком.

Як будемо готувати:

  • Половину ягід полуниці необхідно порізати і подрібнити в блендері в рідину. Її змішати з оцтом, оливковою олією та спеціями.
  • Спаржа очищається, промивається і вариться на малому вогні близько 6 хвилин. Після чого остуджується і ріжеться на невеликі шматочки.
  • Рукола рветься на великі частини і розподіляється по дну тарілки.
  • Залишилася полуницю нарізати подрібніше або, якщо хочете відчувати її смак більш яскраво, пластинами. Ягідну масу викладайте на рукколу.
  • Все рясно поливається соусом, приготованим заздалегідь в першому кроці.

З грушею і лимонним соком

Для приготування потрібні такі продукти:

  • рукола – 100 г;
  • шинка – 150 г;
  • груша – 1 шт.;
  • кедрові горішки – 30 г;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • спеції – за смаком.

Поетапне приготування:

  • Шинку необхідно нарізати тонко і на невеликі шматочки. Краще всього виглядатимуть в такому салаті шинкові смужки.
  • Груша миється, чиститься і нарізається кубиками середнього розміру. Щоб вони не втратили апетитний зовнішній вигляд, можна збризнути їх соком лимона.
  • Кедрові горішки очищаються і обсмажуються на сковороді до золотистого стану. На це потрібно не більше 6-8 хвилин.
  • Змішуються оливкова олія, сік лимона і спеції — заправка готова.
  • Рукола складається на дно тарілки.
  • На зелень поміщаються шматочки шинки.
  • Після, викладаються шматочки груші.
  • Посипається всі волоськими горішками і поливається заправкою.
Прокрутка до верху