Для прихильників здорової та смачної їжі, яка містить багато поживних речовин, підійде салат з руколою і креветками. Він припаде до смаку всім. Це страва прикрасить урочистий вечір і порадує на обід.
Салат з руколою, креветками та авокадо
Замініть перевантажені майонезными соусами важкі закуски на легкий насичений вітамінами салат.
Інгредієнти:
- рукола – пучок;
- горіх – 25 г кедровий;
- часник – 2 зубки;
- черрі – 11 шт.;
- сир – 25 г;
- креветки – 260 р.
Заправка:
- масло – 50 г оливкова;
- мед – 10 г рідкий;
- соус соєвий – 20 мл;
- сік лиману – 20 мл
Приготування:
- Промити рукколу. Просушити.
- Розкласти гіркою.
- Креветки почистити. Обсмажити.
- Черрі розрізати.
- Надіслати до зелені разом з креветками.
- Взяти дрібну тертку. Подрібнити сир.
- Присипати закуску.
- В масло залити мед.
- Додати соєвий соус.
- Залити соком. Перемішати.
- Отриманою рідиною полити закуску.
- Присипати горіхами.
Екзотичний варіант приготування з помело
Легке блюдо, яке внесе різноманітність під час посту.
Інгредієнти:
- креветки – 430 г;
- перець;
- огірок — 2 шт. довгий;
- пармезан – 35 г;
- сіль;
- помело – 3 зубчики;
- олія оливкова – 3 ст. ложки;
- рукола – пучок;
- оцет бальзамічний – 2 ст. ложки.
Приготування:
- В масло влити оцет.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Нарізати огірок смужками.
- Видалити плівки з помело.
- Розібрати шматками.
- Креветки залити окропом. Витримати кілька хвилин.
- Очистити.
- Присипати сіллю.
- Обсмажити. Присипати перцем.
- Змішати підготовлені продукти.
- Порвати рукколу.
- Закинути в закуску.
- Залити соусом.
- Настругати пармезан.
- Посипати заготовку.
З помідорами черрі
Простий у приготуванні салат рукола з креветками і помідорами черрі ідеально поєднуються. Такий закускою можна доповнити будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- перець;
- черрі – 320 г;
- рукола – 45 г;
- креветки – 850 м;
- оцет бальзамічний;
- сіль;
- олія оливкова.
Приготування:
- Почистити морепродукт.
- Розжарити сковорідку.
- Залити масло.
- Просмажити креветки. Вони повинні стати рум’яними.
- Черрі розрізати половинками.
- Порвати рукколу.
- З’єднати з томатами.
- Змішати з креветками.
- Залити оцтом.
- Приправити.
- Підсолити.
- Перемішати.
Ситна і незвичайна закуска з сиром моцарелла
Припаде до смаку любителям морепродуктів. Виходить красивим зовнішнім виглядом і чарівним за смаком.
Інгредієнти:
- креветки – 570 р заморожені;
- сіль морська;
- сир – 120 г моцарелла;
- черрі – 12 шт.;
- перець;
- рукола – 45 г;
- оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
- базилік – 2 гілки;
- олія соняшникова;
- цибуля – 0,2 шт. червоний.
Приготування:
- Морепродукти розморозити. Щоб креветки швидше розморозилися, слід залити їх гарячою водою. За п’ять хвилин вони будуть готові до вживання.
- Порвати рукколу.
- Додати листочки базиліка.
- Черрі розрізати.
- Нашаткувати цибулю.
- Надіслати до зелені.
- Нарізати моцарелу кубиками.
- Надіслати до зелені.
- Зняти панцир з морепродукту. Можна скористатися очищеними, але вони не такі смачні.
- Помістити в салат.
- Залити оцет.
- Присолити.
- Підсипати перець.
- Залити оливковою олією.
- Розмішати.
Теплий салат з руколою, креветками і печерицями
Цей салат здатний замінити повноцінний обід. Незважаючи на легке приготування, він виходить дуже ситним.
Інгредієнти:
- печериці – 320 г;
- черрі – 15 шт.;
- креветки – 530 р заморожені;
- пармезан – 120 г;
- сир – 220 г фета;
- рукола – 45 р.
Заправка:
- олія оливкова 50 мл;
- перець;
- гірчиця – 15 г французька;
- майоран;
- сік – 30 мл лимонний.
Приготування:
- Морепродукти розморозити.
- Пармезан натерти.
- В масло влити сік.
- Присипати перцем.
- Покласти гірчицю.
- Підсолити.
- Розмішати.
- Порвати рукколу. Різати ножем не варто. При нарізуванні зелень буде гірчити і зіпсує смак страви.
- Залити частиною заправки.
- Черрі розрізати.
- Помістити на рукколу.
- Фету нарізати кубиками.
- Надіслати до томатів.
- Очистити креветки.
- Нарізати гриби.
- Обсмажити з використанням олії.
- У гарячому вигляді закинути в салат.
- Залити заправкою.
- Обсипати пармезаном.
- Подавати, поки не охолов.
З додаванням базиліка
Ця варіація для тих, хто приділяє особливу увагу фігурі.
Інгредієнти:
- креветки – 220 г;
- сіль;
- олія оливкова;
- рукола – 45 г;
- базилік – 30 г;
- філе куряче – 160 г відварене;
- насіння кунжутне;
- перець – 2 шт.;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Морепродукт закинути в окріп.
- Відварити п’ять хвилин.
- Нарізати перець смужками.
- Морква знадобиться по формі, як перець.
- Курку порубати маленькими шматками.
- Підготовлені продукти покласти в сковорідку.
- Влити олію.
- Обсмажити.
- Відправити на тарілку. Присолити.
- Перемішати.
- Порвати рукколу.
- Базилік подрібнити.
- Помістити в салат.
- Перемішати.
З манго
Закуска вийде смачною, якщо додати фрукти. Таким блюдом не соромно порадувати гостей. Креветки чудово поєднуються з манго.
Інгредієнти:
- мандарин – 2 шт.;
- креветки – 470 г;
- рукола – 45 г;
- яйце – 4 шт.;
- майонез – 85 мл;
- сир – 120 г;
- сіль;
- яблуко – 1 шт.;
- манго – 160 р.
Приготування:
- Закинути в окріп креветки.
- Витримати шість хвилин.
- Очистити.
- Проварити яйця.
- Натерти на крупній тертці.
- Нарізати яблука часточками.
- Розібрати на окремі часточки мандарини.
- Натерти сир.
- Порвати рукколу.
- Розкласти креветки.
- Підсолити.
- Промазати майонезом.
- Обсипати яйцем.
- Викласти манго.
- Розкласти руколлу.
- Помістити інші фрукти.
- Розтерти майонез.
- Присипати сиром.
Пікантний варіант салату з гарбузом
Яскравий, сонячний, веселий. Ця закуска підкорить своєю вишуканістю та красою.
Інгредієнти:
- гарбуз – 320 г;
- приправи;
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- креветки – 11 шт.;
- оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
- перець;
- рукола – 45 г;
- сіль;
- насіння – 55 г гарбузове;
- часник – 4 зубки;
- пармезан – 120 р.
Соус:
- оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
- масло – 2 ст. ложки оливкова;
- перець;
- масло – 2 ст. ложки гарбузова;
- сіль.
Приготування:
- Прогріти духовку.
- Температура потрібно 200 гр.
- Зрізати шкірку з гарбуза.
- Нарізати дрібними квадратами.
- У засипати сіль перець.
- Порубати часник.
- Відправити в суху суміш.
- Влити оцет.
- Залити олією. Розмішати.
- Промазати соусом гарбуз.
- Розкачати фольгу.
- Розкласти гарбуз.
- Загорнути.
- Відправити запікатися.
- Витримати півгодини.
- Відкрити фольгу. Зарумянить овоч.
- Насіння засмажити.
- Підсмажити креветки.
- Змішати продукти для соусу.
- Руколлу помістити в салатницю.
- Розкласти гарбуз.
- Присипати приправами.
- Помістити креветки.
- Вкрити насінням.
- Натерти сир.
- Отриману стружку відправити в салат.
- Залити соусом. Розмішати.