Салати на основі руколи і курячого м’яса виходять низькокалорійними і легкими. Для прихильників стежити за своїм здоров’ям такий салат буде знахідкою. Основним компонентом є рукола, яка корисна для людського здоров’я. У ній міститься багато корисних речовин, що роблять позитивний вплив на людський організм.
Вишуканий салат з курячою грудкою, руколою і грейпфрутом
Час на приготування салату витрачається небагато. Найскладнішим є підготовка м’яса, а все інше робиться досить легко і швидко. Салат робиться ще смачніше від додавання грейпфрута, петрушки, м’яти і підсмажених кунжутного насіння.
Час приготування – півгодини.
Порції – 4.
Склад продуктів для вишуканого салату з курячою грудкою, руколою і грейпфрутом:
1. Половина пучка м’яти.
2. 100 г руколи.
3. 100 мл соєвого соусу.
4. 2 ст. л. оливкової олії.
5. Грудка курки – 500 р.
6. 1 грейпфрут.
7. Петрушка.
8. 1,5 ст. л. кунжуту.
Приготування вишуканого салату з курячою грудкою, руколою і грейпфрутом
Спочатку обробляється філе курочки. Вона вимивається і нарізати на невеликі кубики. М’ясо змішують з соєвим соусом і отставляется на півгодини для маринування. За цей час можна підготувати інші продукти.
Кунжутне насіння обсмажують на сковорідці без масла. Вони повинні придбати світло-коричневий відтінок. М’ята і петрушка змішуються і дрібно нарізати. Грейпфрут обробляється, видаляється шкірка, білі плівки і насіння. Фрукт нарізати невеликими шматочками. Після того як курка замаринувалась соєвий соус необхідно злити.
Сковорідка з оливковою олією добре розігрівається. На неї викладається куряча грудка і обсмажується до рум’яного кольору. Зверху м’яса повинна утворитися рум’яна кірочка.
На тарілку викладається рукола, яка посипається петрушкою і м’ятою. Далі до інгредієнтів додається грейпфрут з курячим м’ясом. Салат посипається насінням кунжуту і сбрызгивается оливковою олією.
Салатик можна вживати і в гарячому, і в холодному вигляді.
Рецепт салату з руколою і курячою грудкою
Час приготування – 1 ч.
Порції – 4.
Склад продуктів для салату з руколою і курячою грудкою:
1. 300 г філе курки.
2. 100 г руколи.
3. 5 середніх помідорів.
4. 1 солодкий перець.
5. 1 червона цибулина.
6. 1 лимон.
7. М’ята.
8. Сіль.
9. Перець.
10. Олія оливкова.
11. 2 ст. л. кунжутних насіннячок.
Приготування салату з руколою і курячою грудкою
Філе курочки вимивається і обсушивается за допомогою паперового рушника. Часник очищається і витискається часничницею. Грудка солиться, перчится, змащується часником і сбрызгивается лимонним соком (половина лимона). М’ясо залишають на 15 хвилин для маринування.
Після того як грудка замаринувалась, загортаємо її у фольгу і ставимо в гарячу духовку на півгодини для запікання. Після цього м’ясо повинно охолонути. Нарізаємо його на брусочки.
Цибулина очищається, промивається і ріжеться на тонкі півкільця. Перець вимивається, очищується від насіння і нарізати на брусочки. Помідори вимиваються і нарізати на великі шматочки. Насіння кунжуту підсушуються на сухій сковорідці, поки не знайдуть легкий золотистий колір.
Рукола перекладається в салатницю. До неї додаються підготовлені овочі. Салат солиться і перчится за смаком. Інгредієнти сбрызгиваются лимонним соком і оливковою олією. Салатик дуже акуратно перемішується. В кінці додаються кунжутне насіння і м’ята.
Салат чудовий на смак, низькокалорійний і дуже корисний.