Шинка – чудовий продукт для салатів, який допоможе зробити блюдо поживніше та корисніше. Цей інгредієнт добре поєднується з будь-якими видами грибів, сиром, томатами і перцем. Салат з шинкою швидко готується і виходить дуже смачним.
Простий салат з шинкою, сиром і огірками
Виходить ситним і поживним. За цим рецептом страву готують у багатьох сім’ях на свята.
Інгредієнти:
- сіль;
- листя салату – 170 г;
- яйце – 2 шт.;
- шинка – 160 г;
- перець чорний;
- винний оцет – 2 ст. ложки;
- огірок – 1 шт.;
- перець – 1 шт. болгарського;
- французька гірчиця – 1 ч. ложка;
- черрі – 260 г;
- оливкова олія – 4 ст. ложки;
- сир – 120 г твердого.
Приготування:
- Порізати шинку (потрібні кубики). Подрібнити перець.
- Залити яйця водою, проварити. Зняти шкаралупу і порізати.
- Сир натерти, огірок порізати.
- Черрі розрізати навпіл. Порвати руками листя салату. Салат різати ножем не можна, інакше шматки потемніють, аромат загубиться і стане некрасивою зовнішній вигляд.
- Оливкова масло залити оцтом. Додати гірчицю і присипати перцем. Підсолити і перемішати соус.
Порубані продукти змішати і залити соусом.
Готуємо з пекінською капустою
Салат з пекінською капустою і шинкою виходить легким і ситним.
Інгредієнти:
- перець чорний;
- горошок – 0,5 банки консервованого;
- капуста – 420 г пекінської;
- яйце перепелине – 5 шт.;
- шинка – 200 г;
- лимон – 0,5 шт.;
- сіль;
- перець болгарський – 1 шт.;
- масло – 4 ст. ложки оливкової.
Приготування:
- Проварити перепелині яйця. Остудити і позбавити від скорлупок.
- Нарізати капусту. Зробити це потрібно у вигляді кубиків. Присолити.
- Віджати сік з лимона, полити їм овоч і розмішати.
- Перець нашаткувати. По виду потрібна соломка. З’єднати з капустою.
- Шинку нарізати і отриману соломку відправити до овочів. Насипати горошок і перемішати.
- Влити масло, присолити і підсипати перець мелений. Розмішати.
Яйце розрізати на четвертинки і прикрасити страву.
Салат з квасолею і шинкою
Ця варіація швидка і проста. Квасоля для приготування підходить будь — колір ніякої ролі не грає. Головне, беріть боби у власному соку, без додавання томатного соку.
Інгредієнти:
- часник – 2 зубки;
- шинка – 220 г;
- майонез -85 мл;
- сухарики – пачка;
- кріп – 25 г;
- сіль;
- квасоля – банку.
Приготування:
- Із квасолі злити рідину і промити під водою боби.
- Порізати шинку. Отримані кубики відправити бобів.
- Подрібнити часникові зубки і змішати з майонезом. Кріп порубати, відправити до майонезом і перемішати.
- Заправити отриманою масою шинку з бобами, присолити і знову перемішати.
Залишилося посипати закуску сухариками і відразу ж подавати.
Ситна закуска з грибами
У салат з шинкою і грибами кладуть консервовані печериці. Завдяки цьому не доведеться витрачати багато часу на приготування страви.
Інгредієнти:
- шинка – 220 г;
- майонез;
- шампіньйони – 1 банка;
- сіль;
- масло – 3 ст. ложки оливкової;
- томат – 2 шт.;
- цибуля – 1 цибулина.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Цибульні півкільця помістити в сковороду з маслом і смажити.
- Злити рідину з банки, нарізати гриби і відправити до цибулі. Потомити три хвилини і остудити.
- Порізати шинку і отриману соломку змішати з засмажкою.
- Порізати помідори і закинути томатні кубики до шинки.
- Присолити закуску, залити майонезом і перемішати.
З кукурудзою
Салат з шинкою і кукурудзою виходить яскравим і святковим.
Інгредієнти:
- кукурудза – банку;
- сіль;
- шинка – 320 г;
- сир – 130 г;
- сухарики – пачка;
- цибуля – 50 р зеленого;
- майонез – 160 р.
Приготування:
- Нарізати у вигляді кубиків шинку. Нашаткувати цибулю і змішати інгредієнти.
- Злити маринад з банки і з’єднати вміст з підготовленими продуктами.
- Сир нарізати кубиками, засипати в салат і підсолити. Залити майонезом і перемішати.
- Перед тим як ставити на стіл закуску, слід змішати її з сухариками.
Рецепт з болгарським перцем
Цю закуску вигідно готувати влітку, коли на городі ростуть усі необхідні овочі.
Інгредієнти:
- перець болгарський – 2 шт.;
- шинка – 350 г;
- сир – 120 г;
- кріп – 45 г;
- сіль;
- огірок – 2 шт.;
- майонез;
- томат – 2 шт.;
- цибуля – 45 г зеленого.
Приготування:
- Порізати перець. Подрібнити томати. Нарізати огірки. Нашаткувати зелень.
- Змішати підготовлені продукти.
- Соломкою порізати шинку, з’єднати з овочами і підсолити. Залити майонезом і перемішати.
Якщо бажаєте отримати більш легке блюдо, то заправте сметаною. Можна використовувати йогурт.
Салат «Коктейль»
Повністю змінити ставлення до салатів допоможуть додані фрукти, які надають закуски солодкуваті нотки. Таке блюдо виходить дуже соковитим.
Інгредієнти:
- огірок – 1 шт.;
- курка відварена – 320 г;
- сіль;
- шинка – 170 г;
- ківі – 2 шт.;
- петрушка – 20 г;
- сир – 55 г;
- майонез – 120 мл;
- яйце – 3 шт.;
- кукурудза – 55 г;
- кріп – 20 р.
Приготування:
- У вигляді соломки потрібно куряче м’ясо, шинка і ківі.
- Нашаткувати зелень. Зварити яйця і нарізати. Сир перетерти, використовуючи крупну тертку.
- Розкласти підготовлені продукти шарами, промазуючи майонезом.
Щоб страва справило ефект, використовуйте прозору форму для подачі.
Проста закуска з сухариками
Підготувавши мінімум продуктів, можна отримати чудовий результат.
Інгредієнти:
- шинка – 320 г;
- сіль;
- сир – 120 г копченого;
- кукурудза консервована – банку;
- салат зелений – 45 г;
- яйце – 5 шт.;
- майонез;
- зелень – 25 г;
- сухарики – 75 р.
Приготування:
- Помістити у воду яйця, проварити і охолодити. Прибрати шкаралупу і порубати.
- Нарізати шинку. Отримані кубики відправити до яєць.
- Нарізати сир (зробіть шматочки дрібніші). Порубати зелень.
- Злити рідину з банки і кукурудзу відправити до шинки. Додати сир, присипати зеленню, підсолити і перемішати.
- Влити майонез, присипати половиною сухариків і розмішати. Заключною частиною прикрасити страву.
Салат з шинкою і сиром і помідорами
Приголомшлива, смачна закуска, в якій продукти укладаються шарами.
Інгредієнти:
- яйце – 4 шт.;
- зелень;
- шинка – 220 г;
- цибуля – 1 шт.;
- томат – 3 шт.;
- майонез;
- сир – 170 р.
Приготування:
- Зварити яйця і нарізати (повинні вийти кубики).
- Нашаткувати цибулю і облити окропом, щоб прибрати гіркоту.
- Шинка потрібна у вигляді кубків, які слід помістити в салатник і залити майонезом.
- Розкласти цибулю, підсолити, укрити яйцями і змастити майонезом.
- Подрібнити томати. Викласти на яйця.
- Натерти сир, використовуючи тільки крупну тертку. Присипати блюдо.
- Порубати зелень і притрусити нею закуску.
«Російська красуня» з куркою і шинкою
Нагодуйте гостей такою закускою, і всі захочуть дізнатися у вас рецепт страви.
Інгредієнти:
- сіль;
- куряча грудка – 1 шт. копченої;
- шинка – 250 г;
- майонез;
- сир – 270 г;
- яйце – 3 шт.;
- огірок – 1 шт.
Приготування:
- Грудку порізати, необхідні кубики.
- У киплячу воду помістити яйця, проварити, охолодити і нарізати.
- Якщо у огірка шкірка міцна, то її необхідно зрізати. Овоч дрібно порубати.
- Шинка потрібно соломкою.
- Змішати продукти, додати майонез, присолити і перемішати. Настояти півгодини.
Закуска з додаванням кальмарів
Якщо ви належите до любителів морепродуктів, то можете побалувати себе смачним салатом.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- печериці – 160 г;
- сіль;
- кукурудза – 130 г консервованої;
- шинка – 220 г;
- кальмари – 220 г;
- майонез – 120 мл;
- яйце – 3 шт. відварених;
- перець мелений.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Півкільця закинути в окріп, через хвилину дістати.
- Гриби порубати і змішати з кукурудзою.
- Нарізати шинку. Отримані кубики відправити до кукурудзі і засипати цибулею.
- Видалити оболонку з кальмарів, закинути їх у вируючу воду і витримати в ній три хвилини. Охолодити і перетворити на соломку.
- Дрібно подрібнити яйця і відправити разом з кальмарами до грибів.
- Підсолити, присипати перцем, залити майонезом і перемішати.
Салат «Ніжність»
«Родзинкою» цієї закуски є яйця. На відміну від більшості варіантів приготування, їх не відварюють, а засмажують, як млинці.
Інгредієнти:
- цибуля – 3 шт.;
- курка – 550 г копченої;
- сіль;
- яйця – 7 шт.;
- шинка – 220 г;
- масло;
- майонез – 220 мл
Приготування:
- Порубати куряче м’ясо.
- Нашаткувати цибулю і помістити в окріп. Витримати чверть години — за цей час гіркоту з овоча піде.
- Розмішати вінчиком одне яйце, вилити в сковороду з маслом і смажити. Повторити процес з усіма яйцями і нарізати отримані яєчні заготовки.
- Шинку подрібнити.
- Підготовлені продукти підсолити, залити майонезом і перемішати.
Готуємо з ананасами на швидку руку
Особливий, солодкуватий присмак закуски додадуть ананаси.
Інгредієнти:
- огірок – 2 шт.;
- шинка – 220 г;
- сіль;
- ананаси – 170 г;
- кедровий горіх – 50 г;
- майонез – 120 мл
Приготування:
- Нарізати у вигляді кубиків ананаси. Такої ж форми потрібно шинка. Змішати.
- Порізати огірки. Кубики відправити до шинки.
- Підсолити, залити майонезом і перемішати. Для краси та аромату присипати горіхами.
Італійський салат з макаронами, шинкою, помідорами і сиром
Мало хто готує салати з додаванням макаронів, тому саме час спробувати зробити нове блюдо і пригостити такої незвичайної закускою друзів.
Інгредієнти:
- перець болгарський – 2 шт.;
- шинка – 320 г;
- сіль;
- помідори – 2 шт.;
- сир – 220 г;
- майонез;
- макарони – 420 г;
- кукурудза – 300 г консервованої.
Приготування:
- Для страви використовуйте макарошки-спіральки. Їх треба відварити згідно до інструкції на пачці. Головне, не перетримати. Злити воду і остудити.
- Перець і томати потрібні кубиками. Шинка – тонкими скибочками.
- Сир перетерти, використовуючи крупну тертку.
- З кукурудзи злити маринад.
- Змішати всі компоненти, підсолити, заправити майонезом і перемішати.
Салат «Гніздо глухаря»
Блюдо, яке гарно оформлено і викликає апетит з першого погляду.
Інгредієнти:
- огірок – 260 г;
- шинка – 550 г;
- перепелине яйце – 4 шт. відварених;
- яйце – 5 шт. відварених;
- оливкова олія;
- зелень;
- майонез;
- картопля – 550 г;
- сіль;
- цибуля – 110 р.
Приготування:
- Нарізати подрібніше шинку.
- Цибулю нашаткувати. Залити окропом. Витримати чверть години і злити рідину.
- Картоплю натерти за допомогою терки для овочів по-корейськи.
- Влити багато масла в сковорідку, покласти картоплю і засмажити. Щоб овочеві шматочки в процесі приготування не злипалися, можна смажити їх малими порціями.
- Огірки порізати (потрібна тонка соломка).
- Білки перетерти, як можливо дрібно.
- Нашаткувати зелень.
- До картоплі закинути огірки, шинку, цибулю і білки. Підсолити і перемішати. Частину картоплі заздалегідь відкласти для прикраси.
- Залити майонезом і перемішати.
У центр засипати зелень, а по краях викласти картоплю. На зелену галявину» помістити очищені перепелині яйця. Якщо перепелиних яєць немає, то решта жовтки розім’яти, перемішати з майонезом і зліпити яйця.
Салат «Дамський Каприз» свинячого мови з шинкою
Неймовірне, насичене і вишукане блюдо, яке доставить насолоду самим вибагливим гурманам.
Інгредієнти:
- перець – 1 болгарський;
- свинячий язик – 420 г;
- майонез – 170 мл;
- гриби – 220 г;
- масло.
- огірок – 2 шт. маринованих;
- шинка – 170 р.
Приготування:
- Відварити мову, очистити і нарізати. Вийде соломка.
- Подрібнити гриби, відправити на сковорідку, залити олією і засмажити.
- Нарізати на шматочки огірки.
- Перець знадобиться соломкою. Шинка — в такому ж вигляді.
- Перемішати продукти, залити майонезом, підсолити і перемішати.
Цей салат необхідно подавати відразу ж — при витримуванні погіршуються смакові якості.