Поєднання шинки і сиру в салаті нікого не залишить байдужим. З такою закускою можна бути впевненим, що гості точно не підуть додому голодними. А готується салат з шинкою і сиром дуже просто з найбільш доступних продуктів.
Салат з шинкою і сиром — базовий рецепт
Інгредієнти: 200 грам шинки з курятини, стільки ж сиру, пара варених яєць, 3 міцних свіжих огірка, сіль, соус.
- М’ясо з овочем нарізаються витонченої соломкою.
- Сир крупно треться.
- Охолоджені яйця ріжуться довільними шматочками.
- Продукти змішуються.
- Закуска заправляється підсоленим соусом. Відмінно підійде для цієї мети майонез на перепелиних яйцях.
Традиційний набір для такого салату: шинка, сир, огірок, яйце. Але його можна змінювати на свій смак, додаючи, наприклад, зелене листя салату, солодкий перець та інші улюблені інгредієнти.
З огірками
Інгредієнти: 2 великих свіжих огірка, 3 крутих яйця, 160 г свіжих печериць, 80 г сиру, цибуля-ріпка, 230 г будь шинки, майонез, дрібна сіль.
- Шинка нарізати середніми кубиками. Також мельчатся охолоджені яйця і сир.
- Цибулю і гриби довільно дрібно ріжуться, після чого смажаться на будь-якому жирі до готовності.
- Піджарка, кубики яєць і шинки змішуються. Заправляються підсоленим майонезом.
- Огірки нарізати тонкими кружечками.
Закуска готова викласти гіркою на широке плоске блюдо. Починаючи з верху салату, скибочки свіжих огірків по черзі вдавлюються в страва до самого низу. Рухатися потрібно за годинниковою стрілкою. В результаті на тарілку виявиться гарний і смачний «квітка».
Салат «Коктейль»
Компоненти: 190 г шинки з свинини, великий свіжий огірок, стручок солодкого перцю, пара зварених яєць, 90 г класичного майонезу, 70 г сиру, пучок свіжої зелені, сіль.
- Шинка рубається тонкою соломкою.
- Так само нарізати і вимитий, позбавлений від шкірки, свіжий огірок.
- Вимитий і обсушенный перець рубається брусочками. Аналогічно подрібнюються охолоджені яйця.
- Сир треться на тертці дрібно. Можна використовувати в цьому рецепті і копчений продукт.
- Дно креманок змащується майонезом. У них викладається шинка. Далі висипаються підсолені огірки і малюється сіточка з класичного майонезу.
- Потім розташовуються яйця з соусом і солодкий перець.
Прикрашається закуска тертим сиром. Зверху висипається і щіпка свіжої подрібненої зелені. Готовий салат-коктейль з шинкою і сиром відразу подається гостям.
Закуска з додаванням помідорів
Інгредієнти: 2 щільних помідора, 160 г будь шинки, 40 г напівтвердого сиру, 4 кислих огірка, 2 варених яйця, половина курячої грудки, пучок зелені, соус.
- Грудка відварюється з приправами і сіллю. Остуджується, довільно ріжеться.
- Охолоджені яйця крупно труться, шинка рубається соломкою.
- Кубиками нарізати кислі огірки і помідори разом з шкіркою.
- Сир дрібно треться.
- Зелень і ретельно промивається шинкуется.
Інгредієнти змішуються, солятся, поливається соусом. Найкраще до такого салату з додаванням помідорів підходить поєднання сметани і солодкої гірчиці.
Салат з шинкою, ананасами і сиром
Інгредієнти: 230 г курячої шинки, 90 г твердого сиру, 160 г ананаса в консервованому вигляді, 1 шт. салатного перцю, 3 зубчики часнику, морська сіль дрібного помелу, оливковий майонез.
- Куряча шинка красиво і акуратно нарізається брусочками.
- Сир твердих сортів крупно треться. Краще всього вибирати такий продукт з горіховим ароматом.
- Верхівка перцю зрізати разом з плодоніжкою. М’якоть без насіння ріжеться смужками.
- З банки з фруктами зливається сироп. Залишилися кружечки ананаса нарізати дрібними кубиками.
- Часник чиститься, роздавлюється і змішується з оливковим майонезом. У соус додається і сіль.
Всі продукти перемішуються. Салат з шинкою та ананасами заправляється отриманим майонезним соусом.
Готуємо з болгарським перцем
Інгредієнти: 80 г напівтвердого сиру, 190 г шинки, половинка солодкого м’ясистого болгарського перцю, великий помідор, часник за смаком, класичний майонез, велика сіль.
- Цей варіант салату завжди готується з болгарським перцем. Бажано, вибирати червоний овоч, щоб він добре гармоніював з томатом зі складу. Томат найкраще взяти м’ясистий, щоб його м’якоть виразно відчувалася в готовому блюді.
- Перчина ріжеться кубиками. Так само нарізається шинка, сир і помідори разом з шкіркою.
- Якщо томати в процесі подрібнення дали багато соку, його обов’язково злити і тільки потім додавати овочеві кубики в закуску.
- Часник дрібно ріжеться, перетирається з сіллю і додається в класичний майонез.
Всі компоненти з’єднуються і заправляють соусом.
Салат з шинкою, грибами і сиром
Інгредієнти: 180 г будь шинки, 4 варених яйця, 70 г картопляних чіпсів зі смаком сметани, сиру чи грибів, оливковий майонез, 90 г моркви по-корейськи, 140 г сиру, 110 г будь-яких маринованих грибів, сіль. Як приготувати такий салат з грибами, розповідається нижче.
- Гриби і шинку дрібно ріжуться. Наприклад, соломкою або кубиками.
- Яйця і сир крупно труться. Пікантна морквина при необхідності коротшає.
- Закуска викладається в красиву миску шарами. Спочатку йде гостра морквина без маринаду. Далі розташовуються нарізані гриби і раскрошенные чіпси. Частина останніх відкладається для прикраси.
- Слідом за крихтою чіпсів викладається шинка, тертий сир і яйця.
- Всі продукти в процесі промащуються підсоленим оливковим майонезом. Покривається соусом і верхній шар закуски.
Блюдо посипається залишилася крихтою чіпсів і залишають настоятися в прохолоді перед подачею гостям.
З квасолею і сухариками
Інгредієнти: банка квасолі, консервованої в с/з, 230 г шинки, 2 кислих огірка, пачка житніх сухариків з сирним смаком, 3 варених яйця, часниковий соус, сіль, чорний перець.
- З бобових зливається рідина, після чого вони висипаються у велику миску разом з соломкою шинки.
- Туди ж переміщуються терті варені яйця і кубики кислих огірків.
- Закуска заправляється часниковим соусом, за смаком солиться і перчится.
Перед самою подачею салат посипається житніми сирними грінками.
Салат: шинка, сир, свіжий огірок, яйце
Інгредієнти: 230 г шинки з свинини, великий свіжий огірок, 130 г консервованого горошку, 130 г напівтвердого сиру, 3 яйця, сіль, майонез на перепелиних яйцях.
- Шинка рубається тонкою довгою соломкою і висипається в глибоку прозору миску.
- До м’яса переміщуються брусочки свіжих огірків. Якщо овочі горячат, з них обов’язково потрібно зрізати шкірку.
- З консервованого горошку зливається рідина. Він висипається до інших інгредієнтів.
- Залишається додати тонкі платівки сиру і кубики охололих яєць.
- Закуска солиться за смаком.
Готовий салат з шинкою і сиром, огірками смачно заправляти майонезом на перепелиних яйцях.
Італійська закуска з овочами
Інгредієнти: 420 г дрібних макаронних виробів, 340 г шинки, 2 червоних солодких перцю, 2 томата, 320 г солодких кукурудзяних зерен (консервованих), 220 г сиру, сіль, класичний майонез.
- Макаронні вироби варяться до повної готовності у солоному окропі. При цьому не можна їх перетримати на вогні, щоб продукт не розварився.
- Поки макарони остигають, овочі ріжуться кубиками, а м’ясо і сир – тонкою соломкою.
- Продукти змішуються в загальній мисці. До них висипаються цукрові кукурудзяні зерна.
Закуска заправляється солоним майонезом.
«Ніжність»
Інгредієнти: 70 г шинки, 40 г сиру, 60 г маринованих огірків, варене яйце, сіль, соус зі сметани і майонезу, свіжа зелень.
- Шинка ріжеться тонкою соломкою і висипається в пластикове кільце для салатів, встановлене на плоскій широкій тарілці. Цей шар поливається солоним соусом і ущільнюється ложкою.
- Зверху труться варені яйця. Вони так само утрамбовували і промащуються соусом.
- Далі йдуть терті мариновані огірки. Продукт після подрібнення віджимається від зайвої рідини.
- Останнім висипається дрібно тертий сир. Він швидко «заветривается», тому готову закуску потрібно відразу подавати до столу.
Страви з акуратно знімається кільце. Салат прикрашають свіжою зеленню.
«Блондинка»
Інгредієнти: 230 г черрі, по 160 г шинки і сиру, 3 картоплини, 2 ст. л. сметани, стільки ж майонезу, сіль, часник за смаком.
- Картопля ріжеться найтоншої соломкою, промивається холодною водою і обсушивается на рушник з паперу.
- Далі овоч невеликими порціями обсмажується в розпеченому маслі на сковороді або у фритюрниці.
- На велику тарілку висипаються половинки чері. Вони промащуються соусом зі сметани, солі, майонезу і роздавленого часнику.
- Далі йде соломка шинки. Знову повторюється шар соусу.
- Потім висипається тертий сир. Розподіляється залишилася заливка.
- Останній викладається обсмажений картопля.
Закуска буде просочуватися в прохолоді 40 – 50 хвилин.
«Гніздо глухаря»
Інгредієнти: 220 г філе курятини, по 120 г шинки і маринованих печериць, білки трьох варених яєць, 3 картоплини, листя салату, кілька варених перепелиних яєць, сіль, оливковий майонез.
- Філе курятини вариться до готовності. Після чого розбирається на волокна. Шинка ріжеться довгастими шматочками, а мариновані гриби – тонкими слайсами.
- Білки яєць крупно труться.
- Підготовлені продукти змішують, солятся, заправляються оливковим майонезом.
- Закуска викладається на блюдо, застелене свіжими листям салату. Посередині гірки робиться поглиблення.
- Картопля треться на корейській тертці і невеликими порціями обсмажується в киплячому маслі. Овочева соломка має стати золотистої і хрусткою. Нею посипається вся конструкція з салату.
- У заглиблення викладаються варені перепелині яйця.
Таку закуску не варто робити заздалегідь, так як картопля швидко втратить свою хрусткость.
«Красуня»
Інгредієнти: 250 г сиру, 350 г вареної телятини, 250 г шинки, склянка майонезу, 50 г сметани, 5 варених яєць, 4 кислих огірка, 3 помідори, пучок петрушки, сіль.
- Всі м’ясні продукти ріжуться великими кубиками. Так само подрібнюються кислі огірки, помідори.
- Сир і варені яйця крупно труться.
- Продукти будуть викладатися в роз’ємну форму шарами. Спочатку – телятина і огірки, потім – шинка і помідори.
- Останніми на салат висипаються терті сир і яйця.
- Шари за смаком солятся і промащуються соусом з майонезу зі сметаною.
Прикрашається закуска свіжою петрушкою.
«Снігова королева» з крабовими паличками
Інгредієнти: 300 г соковитих крабових паличок, 200 г шинки, 100 г арахісу, 1,5 ст. майонезу, цибулина, сіль, 2 плавлених сирка, 6 варених яєць, кисло-солодке зелене яблуко, щіпка цукру, по 2 ст. л. столового оцту і води.
- Цибулина ріжеться мініатюрними кубиками, залити сумішшю води і столового оцту, присипається цукром і сіллю. У такому вигляді овоч буде маринуватися 15 – 17 хвилин.
- Шинка і крабові палички рубаються кубиками.
- Охолоджені яйця поділяються на складові. Білки крупно труться, жовтки дрібно кришаться.
- Першим шаром закуски стануть крупно терті підморожені сирки, змащені солоним майонезом.
- Другим – жовтки з соусом.
- Далі висипається цибулю, віджатий від маринаду, крабові палички із заправкою і стружка зеленого яблука.
- Останніми викладаються кубики шинки з майонезом, подрібнений в крихту арахіс і терті білки.
Закуска стане особливо ніжною і смачною після тривалої просочення в прохолоді.
З корейською морквою
Інгредієнти: 300 г шинки, 200 г сиру, 100 – 150 г корейської моркви, середній свіжий огірок, 2 варені яйця, будь соус, сіль.
- Сир крупно треться.
- Шинка мельчится довгою соломкою.
- Огірок крупно треться і руками віджимається від зайвої рідини.
- Охолоджені яйця позбавляються від шкаралупи і ріжуться дуже дрібними кубиками.
- Кожен шар салату потрібно підсолювати і поливати соусом. На тарілку викладається по черзі тертий сир, м’ясна соломка, тертий огірок, кубики яєць і корейська морква без маринаду.
Можна повторити шари два рази.
З копченим сиром і шинкою
Інгредієнти: 200 г копченого сиру, червоний болгарський перець, свіжий огірок, 250-300 г шинки, сіль, зелень, майонез.
- Всі інгредієнти, крім зелені, нарізаються середньої довгою соломкою.
- Зелень дрібно рубається.
- Продукти з першого кроку солятся, поливаються майонезом і добре перемішуються.
Закуска прикрашається подрібненою зеленню.
Будь салат з сиром і шинкою виявиться смачніше, якщо зняттям проби прибрати його в холодильник. Настоюватися закуска буде мінімум 1 годину. Сухарики і картопля фрі додаються в блюдо перед подачею гостям, щоб ці інгредієнти не розмокли.