Салат з скумбрії консервованої – 9 рецептів приготування

Багато люблять морепродукти та страви, приготовані на їх основі. Скумбрія здатна наділяти страви пікантним смаком. При правильному додавання інгредієнтів виходить дивна на смак страву. Пропонуємо найкращі варіанти салату зі скумбрії консервованої.

Простий салат з консервованої скумбрії з рисом

Чудова закуска, на яку не потрібно багато часу. Салат вийде не тільки смачним, але і корисним.

Поставтеся відповідально до вибору консерви. Вивчіть терміни і стан банки. На ній не повинно бути вм’ятин, дефектів, патьоків і темних плям. Зверніть увагу на дно й кришку – вони повинні бути плоскими і без здуття.

Інгредієнти:

• рис – 2/3 гуртки;
• сіль;
• консервована скумбрія – банку;
• яйце – 2 шт.;
• оливкова олія;
• зелена цибуля – 45 р.

Приготування:

1. Розім’яти скумбрію. Шматочки повинні вийти маленькими.
2. Нарізати цибулю. Змішати з рибою.
3. Проварити рис. Дотримуйтесь рекомендацій на упаковці. Не можна переварювати зерна. Остудити.
4. Проварити яйця. Остудити. Нарізати. Відправити до цибулі. Помістити рис. Перемішати.
5. Влити олію. Підсолити і перемішати.

Як приготувати з квасолею

Квасоля ідеально поєднується з рибою. Закуска виходить незвичайної за смаковими якостями і дуже смачною. Ідеально підходить для святкового столу.

Інгредієнти:

• скумбрія – 1 банка;
• сіль;
• зелень;
• консервована кукурудза – 1 банка;
• майонез;
• квасоля біла консервована – 1 банка;
• часник – 2 зубки;
• сир – 120 р.

Приготування:

1. Взяти вилку. Розім’яти рибний продукт.
2. Злити розсіл з квасолі і кукурудзи. Відправити продукти до риби.
3. Порубати часникові зубчики. Додати в салат. Натерти сир. Надіслати до риби. Підсолити.
4. Порубати зелень. Додати в закуску. Залити майонезом. Перемішати.

Рибна закуска з кукурудзою

Закуска виходить легкою і дуже ситною. Завдяки кукурудзі салат набуває пікантні нотки і стає більш соковитим.

Дивіться також:  Класичний салат «Ненажера» – 10 рецептів приготування

Інгредієнти:

• консервована скумбрія – 1 банка;
• майонез – 230 мл;
• сіль;
• картопля – 4 бульби;
• кукурудза консервована – 1 банка;
• огірок – 1 шт. свіжий.

Приготування:

1. Відварити картоплю. З кукурудзи злити розсіл. Огірок порізати.
2. Нарізати картоплю. Додати огірок. Насипати кукурудзу. Розім’яти за допомогою вилки рибу. Додати до картоплі. Підсолити.
3. Залити майонез. Перемішати.

Салат Мімоза з скумбрії, картоплі і яєць

Блюдо виходить апетитним і дивно ароматним. Салат зі скумбрії з картоплею підкорить зовнішнім виглядом з перших хвилин і порадує смаком.

Інгредієнти:

• скумбрія консервована – 1 банка;
• зелень – 50 г;
• яйце – 3 шт. відварне;
• салатні листя – 3 шт.;
• сир – 150 г;
• цибуля – 0,5 шт.;
• морква – 1 шт. відварна;
• майонез – 210 мл;
• картопля – 2 шт. відварна.

Приготування:

1. Порізати картоплю. Нарізати моркву. Білок натерти, окремо жовток.
2. Натерти сир. Листя салату розкласти на блюдо.
3. Розім’яти рибний продукт. Нашаткувати цибулю. Порубати зелень.
4. На салатні листя помістити білок. Посипати цибулею. Викласти картоплю. Підсолити. Промазати майонезом.
5. Розкласти рибний продукт. Розподілити морквину. Підсолити. Промазати майонезом.
6. Посипати сирної стружкою. Промазати майонезом. Присипати жовтком і зеленню.

З корейською морквою

Салат зі скумбрії з яйцем і корейською морквою стане окрасою свята і по праву займе почесне місце на столі.

Інгредієнти:

• консервована скумбрія – 1 банка;
• майонез;
• маслини – 2 ст. ложки;
• яйце варене – 5 шт.;
• сир – 55 г;
• сіль;
• морква по-корейськи – 130 г;
• кріп – 10 г;
• цибуля – 1 шт.

Дивіться також:  Салат з буряка з часником – 8 рецептів приготування

Приготування:

1. Виделкою прим’яти рибу. Нарізати яйця. Нашаткувати цибулину. Маслини розрізати.
2. Натерти сир. Кріп порубати. З’єднати продукти.
3. Додати корейську моркву. Підсолити. Налити майонез. Перемішати.

Вінегрет зі скумбрією

Пропонуємо змінити і урізноманітнити звичний смак вінегрету за допомогою консервованої риби. Корисне страву наситить організм вітамінами і принесе задоволення смаком.

Інгредієнти:

• консервована скумбрія – 1 банка;
• кабачок маринований – 200 г;
• сіль;
• бурак – 1 шт. вареної;
• цибуля зелена – 20 г;
• морква – 2 шт. відварна;
• кукурудза – 1 банка;
• картопля – 4 шт. відварна.

Приготування:

1. Нарізати моркву і картоплю. Кабачок порізати.
2. Бурак натерти. Нашаткувати цибулю. Злити маринад з кукурудзи. Нарізати рибний продукт.
3. З’єднати продукти. Налити олію з рибної банки. Підсолити. Перемішати.

Готуємо з помідорами

Закуска з насиченим смаком, легка в приготуванні. Добре підходить для щоденного раціону.

Інгредієнти:

• майонез;
• консервована скумбрія – 1 банка;
• мелений перець;
• яйце – 3 шт. відварне;
• сіль;
• помідори – 320 г;
• кріп – 7 г;
• сир – 55 р.

Приготування:

1. Яйце нарізати. Порізати рибу. Додати до яєць. Посипати перцем.
2. Нарізати помідори. Надіслати до риби. Нашаткувати кріп. Посипати закуску. Підсолити. Перемішати.
3. Натерти сир. Отриманої стружкою прикрасити страву.

Салат з консервованої скумбрією і огірками

Завдяки огіркам салат вийде особливо свіжим і соковитим. Вживати рекомендується відразу. Огірок має властивість виділяти сік, тому на наступний день смакові якості закуски будуть гірше.

Інгредієнти:

• картопля – 2 шт.;
• консервована скумбрія – 1 банка;
• яйце – 3 шт. відварне;
• сіль;
• зелень – 10 г;
• майонез;
• огірок – 2 шт.

Приготування:

1. Нарізати картоплю. Подрібнити огірки. Розім’яти рибу.
2. Натерти яйця. Нашаткувати зелень. Змішати. Присолити.
3. Полити майонезом. Перемішати.

Дивіться також:  Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

З яблуком

Ще одна цікава варіація, яку легко приготувати після робочого дня.

Інгредієнти:

• яблуко – 130 г;
• консервована скумбрія – 160 г;
• сіль;
• огірок – 130 г;
• горошок консервований – 1 банка;
• майонез – 2 ст. ложки;
• яйце – 3 шт. відварне.

Приготування:

• Порубати яблуко. Розім’яти рибу за допомогою виделки.
• Нарізати огірок. Злити маринад з горошку. Натерти яйця.
• Змішати продукти. Підсолити. Залити майонезом. Перемішати.

Поради

1. При виборі консерви зупиняйте свій вибір на скумбрії у власному соку. Такий продукт соковитіше, ніж консервований в олії, тому салат з такою рибою виходить смачніше.
2. Перед подачею на стіл, потримайте салат в холодильнику. За півгодини компоненти почнуть взаємодіяти, і розкриється вся гамма смаків.
3. При покупці звертайте увагу на термін придатності консерви. Краще всього брати продукт з найбільшим терміном придатності.
4. Звертайте увагу на етикетку. Якщо етикету погано і нещільно прилягає до банку – велика ймовірність того, що підроблений продукт.
5. В складі не повинно бути консервантів та харчових добавок.
6. Урізноманітнити зовнішній вигляд і смакові якості салату допоможуть прикраси із зерен гірчиці, насіння льону, кунжуту або рубаних горіхів.
7. Сіль у закуски можна замінити соєвим соусом. Він здатний наситити салат і надати йому неповторний присмак.
8. Якщо ви не любите жирні страви, то перед тим як додати рибу в салат, слід злити маринад з консерви.
9. Заготовлювати про запас салат з помідорами і огірками не варто. На наступний день рибна закуска з додаванням овочів втратить свої смакові якості і стане занадто рідкою з-за виділяється соку.

Прокрутка до верху