Салат з солоними грибами – 7 смачних рецептів

Відмінна ідея для свята – це салат з солоними грибами. Подібні страви не заборонено готувати і у звичайні дні. Продукти можуть бути найрізноманітнішими, але їх купівля несильно спустошить гаманець.

З курячим філе

Приготувати смачний салат легко. Найчастіше його роблять з солоними грибами і куркою. І не даремно, адже вони ідеально підходять до більшості продуктів.

Цей рецепт вимагає:

  • Куряче філе – 500 р.
  • Солоні гриби – 200 р.
  • Твердий сир – 300 р.
  • Консервований горошок – 1 банку.
  • Сметана – за смаком.
  • Зелень.
  • Сіль.

Як готувати:

  • М’ясо відварюється, бажано в злегка підсоленій воді. Потім остуджується і ріжеться на шматочки середнього розміру, які легко прожувати.
  • З банки з горошком виливається зайва рідина.
  • Великі гриби нарізати. Якщо ж вони дрібні, це не обов’язково.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Зелень промивається, просушується і дрібно шинкуется.
  • Продукти з’єднуються в мисці, додається сметана і сіль, страва перемішується.

Сметану можна замінити майонезом, або зробити якийсь незвичайний соус.

Готуємо з шинкою

Багато хто недооцінюють шинку, вважаючи, що вона годиться тільки для закусок, але її можна покласти і в салат.

Потрібно:

  • Куряча грудинка – 200 р.
  • Консервований ананас – 1 банка.
  • Шинка – 200 р.
  • Солоні огірки – 200 р.
  • Солодкий перець – 200 р.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль, перець.

Етапи готування:

  • Промивається і відварюється грудинка, після чого нарізають на шматки невеликого розміру.
  • Шинка, ананас, солоні огірочки, солодкий перець подрібнюються.
  • Складові змішуються в глибокій мисці, перчатся і солятся.
  • За деякий час до подачі салат заправляється майонезом і добре перемішується.

Довго блюдо зберігати не рекомендується, краще з’їсти його в той же день.

Дивіться також:  Салат з консервованими печерицями – 8 смачних рецептів

Салат з солоними грибами і огірками

Картопля, гриби, солоні огірки – це ідеальне поєднання продуктів для смачного салату. Кожен компонент доповнює смак іншого і зовсім не затьмарює його смакові якості.

Будуть потрібні:

  • Солоні гриби – 200 р.
  • Картопля – 200 р.
  • Солоні огірки – 200 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гіркий перець – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль, перець.
  • Зелень.

Поетапна готування:

  • Для початку необхідно нашаткувати гриби кубиками середнього розміру. Якщо спочатку вони здаються пересоленными, слід замочити в холодній воді.
  • У цей час можна відварити картоплю в мундирі, остудити. Після цього з бульб знімається шкірка.
  • Цибулю нарізати півкільцями і висипається до грибів.
  • Огірки нарізати тонкими кружальцями або дрібними кубиками, перекладаються до солених грибів і цибулі.
  • Перець гіркий шинкуется кружечками або кубиками. Краще використовувати кінчик плоду, щоб салат був з остринкой, але без перебору.
  • Зелень промивається і дрібно шинкуется, потім вирушає до решти інгредієнтів.
  • Картоплю нарізати на кубики, покласти в блюдо.
  • Салат приправляється перцем і сіллю, вливається масло.
  • Страва добре перемішується і перекладається на красиву тарілку для подачі.

Якщо огірки здаються занадто солоними, їх можна промити так само, як і гриби або замінити маринованими.

Рецепт приготування з сиром

Любителі будь-яких видів сиру будуть в захваті від цієї страви. Воно в міру незвичайне і володіє неймовірним смаком.

Для салату потрібно:

  • Солоні гриби – 200 р.
  • Яблука – 2 шт.
  • Твердий сир – 200 р.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Листя салату – 7 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень.
  • Сіль, перець.

Спосіб готування:

  • Листя салату рвуться на шматки середнього розміру, акуратно укладаються на дно тарілки, на якій страва буде подаватися до столу.
  • Солоні гриби дрібно нарізати.
  • Яблуко і сир натираються на крупній тертці.
  • Цибуля дрібно шинкуется, як і зелень.
  • Складові висипаються в глибоку миску, приправляють сіллю і перцем. Туди ж відправляється цибулька.
  • Салат заправляється майонезом і переміщується на тарілку з листям свіжого салату, зверху посипається зеленню.
Дивіться також:  Салати без майонезу – 15 рецептів приготування, пальчики оближеш

Від вибору листя салату багато в чому залежить смак страви. Необхідно віддавати перевагу сортам з нейтральними смаковими якостями.

З крабовими паличками

Якщо набридли прості і звичні страви, варто додати в салат крабові палички.

Потрібно:

  • Солоні гриби – 500 р.
  • Крабові палички – 200 р.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Сіль, перець.

Етапи готування:

  • Солоні грибочки шинкують, якщо вони дуже великі.
  • Цибулька очищається, промивається і кришиться ножем.
  • Картопля відварюється і натирається на крупній тертці.
  • Крабові палички виймаються з упаковки і дрібно нарізати.
  • Попередньо відварена і охолола морквина натирається на крупній тертці.
  • Яйця варяться, очищаються і дрібно нарізати.
  • У тарілку великого розміру послідовно викладаються підготовлені складові: гриби, цибуля, картопля, крабові палички, морква, яйця.

Не варто забувати, що шари салату не тільки змазується майонезом, але і посипаються зеленню.

Листковий салат з солоними грибами

Салати, зроблені шарами, користуються найбільшою популярністю, і не дарма. Такі страви неймовірно красиві і смачні.

Для приготування потрібні:

  • Солоні гриби – 300 р.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яловичина – 250 г
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 100 р.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Майонез – за смаком.

Як готувати:

  • Необхідно зварити яловиче м’ясо. Щоб воно набуло ніжний смак і соковитість, слід класти його у воду після закипання. Варена яловичина подобається не всім, тому наступним етапом буде нарізка м’яса невеликими шматками і підсмажування.
  • Картоплю, моркву і яйця відварюють і натираються на крупній тертці.
  • Цибуля очищається від лушпиння, промивається і нарізати на дрібні кубики.
  • Сир подрібнюється на тертці в «крихітку».
  • Солоні гриби висипаються на друшляк, промиваються під проточною холодною водою, дрібно нарізати.
  • Формується салат: гриби, картопля, цибуля, яловичина, морква, яйця. Шари змазується майонезом.
Дивіться також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Наостанок блюдо посипається сиром і прикрашається зеленню, а потім настоюється в холодному місці кілька годин і подається до столу.

Закуска з кукурудзою

Відмінними смаковими якостями володіє кукурудза (навіть консервована), її прекрасно доповнюють огірочки.

Для такого незвичайного салату потрібні:

  • Солоні гриби – 200 р.
  • Куряче філе – 200 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Консервована кукурудза – 1 банку.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень.
  • Сіль, перець.

Як готувати:

  • Спочатку потрібно відварити курочку, яка після нарізається кубиками.
  • З банки з кукурудзою зливається зайва рідина.
  • Гриби відкидаються на друшляк і промиваються проточною водою. Після вони подрібнюються, якщо занадто великі.
  • Яйця відварюють, очищаються від шкаралупи і нарізаються.
  • Цибуля очищається, промивається і ріжеться півкільцями.
  • Складові викладають у салатницю, приправляють сіллю і перцем, додається майонез.

Після цього страву перемішується і подається до столу в красивій салатниці.

Салати улюблені всіма, може, навіть більше, ніж інші страви. А для приготування страв за цими рецептами не потрібні дорогі продукти, і весь процес не займе багато часу.

Прокрутка до верху