Відмінна ідея для свята – це салат з солоними грибами. Подібні страви не заборонено готувати і у звичайні дні. Продукти можуть бути найрізноманітнішими, але їх купівля несильно спустошить гаманець.
З курячим філе
Приготувати смачний салат легко. Найчастіше його роблять з солоними грибами і куркою. І не даремно, адже вони ідеально підходять до більшості продуктів.
Цей рецепт вимагає:
- Куряче філе – 500 р.
- Солоні гриби – 200 р.
- Твердий сир – 300 р.
- Консервований горошок – 1 банку.
- Сметана – за смаком.
- Зелень.
- Сіль.
Як готувати:
- М’ясо відварюється, бажано в злегка підсоленій воді. Потім остуджується і ріжеться на шматочки середнього розміру, які легко прожувати.
- З банки з горошком виливається зайва рідина.
- Великі гриби нарізати. Якщо ж вони дрібні, це не обов’язково.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Зелень промивається, просушується і дрібно шинкуется.
- Продукти з’єднуються в мисці, додається сметана і сіль, страва перемішується.
Сметану можна замінити майонезом, або зробити якийсь незвичайний соус.
Готуємо з шинкою
Багато хто недооцінюють шинку, вважаючи, що вона годиться тільки для закусок, але її можна покласти і в салат.
Потрібно:
- Куряча грудинка – 200 р.
- Консервований ананас – 1 банка.
- Шинка – 200 р.
- Солоні огірки – 200 р.
- Солодкий перець – 200 р.
- Майонез – за смаком.
- Сіль, перець.
Етапи готування:
- Промивається і відварюється грудинка, після чого нарізають на шматки невеликого розміру.
- Шинка, ананас, солоні огірочки, солодкий перець подрібнюються.
- Складові змішуються в глибокій мисці, перчатся і солятся.
- За деякий час до подачі салат заправляється майонезом і добре перемішується.
Довго блюдо зберігати не рекомендується, краще з’їсти його в той же день.
Салат з солоними грибами і огірками
Картопля, гриби, солоні огірки – це ідеальне поєднання продуктів для смачного салату. Кожен компонент доповнює смак іншого і зовсім не затьмарює його смакові якості.
Будуть потрібні:
- Солоні гриби – 200 р.
- Картопля – 200 р.
- Солоні огірки – 200 р.
- Цибуля – 1 шт.
- Гіркий перець – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль, перець.
- Зелень.
Поетапна готування:
- Для початку необхідно нашаткувати гриби кубиками середнього розміру. Якщо спочатку вони здаються пересоленными, слід замочити в холодній воді.
- У цей час можна відварити картоплю в мундирі, остудити. Після цього з бульб знімається шкірка.
- Цибулю нарізати півкільцями і висипається до грибів.
- Огірки нарізати тонкими кружальцями або дрібними кубиками, перекладаються до солених грибів і цибулі.
- Перець гіркий шинкуется кружечками або кубиками. Краще використовувати кінчик плоду, щоб салат був з остринкой, але без перебору.
- Зелень промивається і дрібно шинкуется, потім вирушає до решти інгредієнтів.
- Картоплю нарізати на кубики, покласти в блюдо.
- Салат приправляється перцем і сіллю, вливається масло.
- Страва добре перемішується і перекладається на красиву тарілку для подачі.
Якщо огірки здаються занадто солоними, їх можна промити так само, як і гриби або замінити маринованими.
Рецепт приготування з сиром
Любителі будь-яких видів сиру будуть в захваті від цієї страви. Воно в міру незвичайне і володіє неймовірним смаком.
Для салату потрібно:
- Солоні гриби – 200 р.
- Яблука – 2 шт.
- Твердий сир – 200 р.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
- Листя салату – 7 шт.
- Майонез – за смаком.
- Зелень.
- Сіль, перець.
Спосіб готування:
- Листя салату рвуться на шматки середнього розміру, акуратно укладаються на дно тарілки, на якій страва буде подаватися до столу.
- Солоні гриби дрібно нарізати.
- Яблуко і сир натираються на крупній тертці.
- Цибуля дрібно шинкуется, як і зелень.
- Складові висипаються в глибоку миску, приправляють сіллю і перцем. Туди ж відправляється цибулька.
- Салат заправляється майонезом і переміщується на тарілку з листям свіжого салату, зверху посипається зеленню.
Від вибору листя салату багато в чому залежить смак страви. Необхідно віддавати перевагу сортам з нейтральними смаковими якостями.
З крабовими паличками
Якщо набридли прості і звичні страви, варто додати в салат крабові палички.
Потрібно:
- Солоні гриби – 500 р.
- Крабові палички – 200 р.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
- Сіль, перець.
Етапи готування:
- Солоні грибочки шинкують, якщо вони дуже великі.
- Цибулька очищається, промивається і кришиться ножем.
- Картопля відварюється і натирається на крупній тертці.
- Крабові палички виймаються з упаковки і дрібно нарізати.
- Попередньо відварена і охолола морквина натирається на крупній тертці.
- Яйця варяться, очищаються і дрібно нарізати.
- У тарілку великого розміру послідовно викладаються підготовлені складові: гриби, цибуля, картопля, крабові палички, морква, яйця.
Не варто забувати, що шари салату не тільки змазується майонезом, але і посипаються зеленню.
Листковий салат з солоними грибами
Салати, зроблені шарами, користуються найбільшою популярністю, і не дарма. Такі страви неймовірно красиві і смачні.
Для приготування потрібні:
- Солоні гриби – 300 р.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яловичина – 250 г
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир – 100 р.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Майонез – за смаком.
Як готувати:
- Необхідно зварити яловиче м’ясо. Щоб воно набуло ніжний смак і соковитість, слід класти його у воду після закипання. Варена яловичина подобається не всім, тому наступним етапом буде нарізка м’яса невеликими шматками і підсмажування.
- Картоплю, моркву і яйця відварюють і натираються на крупній тертці.
- Цибуля очищається від лушпиння, промивається і нарізати на дрібні кубики.
- Сир подрібнюється на тертці в «крихітку».
- Солоні гриби висипаються на друшляк, промиваються під проточною холодною водою, дрібно нарізати.
- Формується салат: гриби, картопля, цибуля, яловичина, морква, яйця. Шари змазується майонезом.
Наостанок блюдо посипається сиром і прикрашається зеленню, а потім настоюється в холодному місці кілька годин і подається до столу.
Закуска з кукурудзою
Відмінними смаковими якостями володіє кукурудза (навіть консервована), її прекрасно доповнюють огірочки.
Для такого незвичайного салату потрібні:
- Солоні гриби – 200 р.
- Куряче філе – 200 р.
- Цибуля – 1 шт.
- Консервована кукурудза – 1 банку.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Зелень.
- Сіль, перець.
Як готувати:
- Спочатку потрібно відварити курочку, яка після нарізається кубиками.
- З банки з кукурудзою зливається зайва рідина.
- Гриби відкидаються на друшляк і промиваються проточною водою. Після вони подрібнюються, якщо занадто великі.
- Яйця відварюють, очищаються від шкаралупи і нарізаються.
- Цибуля очищається, промивається і ріжеться півкільцями.
- Складові викладають у салатницю, приправляють сіллю і перцем, додається майонез.
Після цього страву перемішується і подається до столу в красивій салатниці.
Салати улюблені всіма, може, навіть більше, ніж інші страви. А для приготування страв за цими рецептами не потрібні дорогі продукти, і весь процес не займе багато часу.