Мабуть, усі іноді у житті стикалися з бажанням з’їсти що-небудь смачненьке. Звичайні рецепти трохи набридли, хочеться урізноманітнити своє повсякденне і святкове меню. Салат з солоними огірками – це не тільки смачно, але і економно, адже практично кожна сім’я робить запаси на зиму у вигляді різних маринадів і солінь. Додати в блюдо солоних огірків – відмінний спосіб привнести в кулінарний шедевр трохи пікантності.
Салат з курячою печінкою і солоними огірками
Можна подати його на святковий стіл або просто на вечерю.
Інгредієнти:
- 1 великий буряк;
- 2 морквини;
- близько 300 г курячої печінки;
- з 3 курячих яйця і солоних огірка;
- цибулина.
Заправляти цей салат будемо майонезом.
Як приготувати:
- Печінку ретельно промиваємо. Вибираємо і вирізаємо жилки і зайві жирові шматки, щоб поліпшити смакові якості продукту і уникнути неприємного гіркуватого присмаку. Печінку попередньо можна замочити у воді на третину години, щоб з неї вийшла зайва кров.
- Нарізаємо її, обсмажуємо на сковорідці, додавши вершкове масло. Особливий момент — довго печінка готувати не можна, інакше вона придбає небажану твердоватую консистенцію. Час приготування — приблизно, 15 хвилин.
- Викладаємо печінку на плоску тарілку, трохи змащуючи майонезом.
- Дрібно шаткуємо цибулю, розподіляємо поверх печінки.
- Те ж саме робимо з солоними огірками. Кладемо продукти шарами, кожен змащуємо майонезом.
- Моркву і буряк моєму, відварюємо.
- Яйця, зварені круто, охолодити.
- Трьом всі продукти, що залишилися на тертці з великими отворами, викладаємо на печінку пошарово.
- Верхній шар з буряка змащуємо майонезом.
- Прикрашене зеленню і натертим жовтком страва буде виглядати дуже ошатно.
Його подають до столу після витримки в холодильнику. Достатньо двох годин.
Класичний вінегрет в домашніх умовах
Це — класика кулінарії, блюдо для свята і на кожен день.
Інгредієнти:
- за 3 картоплини і солоних огірка;
- по 2 моркви і буряків (її вибираємо середньої величини);
- цибулина;
- 150 – 200 г квашеної капусти з кислинкою;
- зелений горошок – 350 р.
Для приготування заправки знадобиться пісне масло. Приправимо вінегрет перцем і не забудемо посолити.
Як приготувати:
- Варимо овочі в шкірці, даємо їм охолонути.
- Очищені коренеплоди ріжемо невеликими кубиками, перемішуємо.
- Додаємо нарізані таким же чином огірки і горошок.
- Заправляємо олією, сіллю і перцем.
- Віджимаємо квашену капусту, додаємо в салат, перемішуємо.
Щоб всі інгредієнти зберігали свій природний колір і не забарвлювалися буряком, її слід нарізати і викладати в салат останньої.
Салат з куркою і солоними огірочками
Солоні огірки в цьому блюді цілком можна замінити маринованими.
Інгредієнти:
- 300 г м’яса курки (краще, грудки);
- 3 – 4 солоних огірка;
- цибулина;
- 250 г свіжих грибів (бажано, печериць);
- 30 г вершкового масла.
Заправляємо салат майонезом, а для любителів гостренького – і чорним перцем.
Як приготувати:
- Щоб куряча грудка повністю зварилася, достатньо всього 0,5 години.
- Промиті гриби ріжемо кубиками, а цибулю для цього рецепта нарізаємо півкільцями.
- Обсмажуємо його 3 – 4 хвилини на сковороді, додавши вершкове масло. Викладаємо печериці і продовжуємо доводити до готовності приблизно 7 – 8 хвилин. Постійно помішуємо.
- Додаємо отриману обжарку до курки.
- Нарізаємо солоні овочі кубиками, додаємо до м’яса і все ретельно перемішуємо.
- Додаємо майонез і перець за смаком. Салат готовий.
Закуска з відвареної яловичиною
Цей салат з вареної яловичини — варіація на тему класичного олів’є. Відмінне блюдо для святкового столу!
Інгредієнти:
- з 3 курячих яйця, солоних огірка і картоплини;
- цибулина;
- 2 морквини;
- 350 г зеленого горошку (приблизно, 1 банку).
Заправляємо майонезом.
Як приготувати:
- Яловичину промиваємо у воді, позбавляємося від жилок, якщо вони є.
- Відварюємо м’ясо з невеликим додаванням солі. Приблизний час варіння становить 40 хвилин.
- Коренеплоди миємо й відварюємо до готовності, даємо охолонути.
- Моркву, картоплю нарізаємо кубиками й викладаємо до м’яса.
- Додаємо консервований горошок, попередньо зливши воду з банки.
- Варимо яйця круто, охолодити, дрібно нарізаємо.
- Ріпчасту цибулю подрібнюємо і додаємо в салат. Так само чинимо з огірками.
- Вливаємо майонез і перемішуємо.
Салат з квасолею та солоними огірками
Цей салат відрізняється пікантним смаком і підійде для любителів гострого.
Інгредієнти:
- для салату підійде як червоний, так і біла квасоля, але, обов’язково, у власному соку – 1 банка;
- солоні огірки – 3 шт.;
- пачка сухариків, що мають гострий смак (відмінно підійдуть сухарики зі смаком холодцю і хрону);
- сир – 150 г (бажано, твердого сорту);
- яйця – 3 шт., їх треба відварити;
- пекінської капусти – 1 качан великий або 2 поменше;
- часник – 3 – 4 зубки, а для любителів його гострого смаку і більше.
Заправляємо майонезом.
Як приготувати:
- Моєму і дрібно шаткуємо пекінську капусту, тиснемо її руками трохи, щоб вона стала м’якою.
- З квасолі зливаємо сік і викладаємо її на капусту. Туди ж кладемо рубані яйця.
- Солоні огірки кришимо кубиками, а сир натираємо на тертці з самими дрібними отворами (при бажанні, солоні огірки можна замінити маринованими).
- Перемішуємо їх з квасолею.
- Часник продавлюємо через прес в салатницю.
- Додаємо сухарики, заправляємо майонезом, перемішуємо.
- Щоб сухарики просочилися часником і майонезом, витримуємо салат близько години в холодильнику.
Рецепт з додаванням ковбаси
Цей простий салат з додаванням ковбаси готується без картоплі. Незвичайний смак додає йому зажарка з овочів.
Для виконання такої страви нам знадобляться:
- 3 або більше солоних огірка (кількість залежить від розміру);
- варена ковбаса – 200 грамів;
- цибулина;
- великий солодкий перець;
- 2 яйця.
Заправимо майонезом, а обсмажувати овочі будемо на пісному маслі.
Як приготувати:
- На сковороді з олією і обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю, він повинен зарум’янитися.
- Поки смажиться цибуля, також ріжемо перець і, додавши його до цибулі, обсмажуємо овочі разом протягом 8 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Поки зажарка остигає, нарізаємо інші продукти кубиками.
- З’єднуємо їх з обсмаженими овочами, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
Салат «Віолетта» з буряком і солоними огірками
Ідеальний варіант для любителів простих, але смачних і оригінальних страв.
Інгредієнти:
- буряк варена – 2 – 3шт.;
- солоні огірки – 3 шт.;
- плавлений сирок «Дружба» або будь-який схожий – 1 шт.;
- півбанки зеленого горошку.
Заправка: часник, майонез, перець, сіль.
Як готувати:
- Відварюємо буряк, даємо їй охолонути, чистимо, натираємо на борщовий тертці.
- Солоні огірки (а можна і мариновані), кришимо дрібною соломкою, додаємо до буряка.
- Туди ж викладаємо зелений горошок і тертий на крупній тертці сирок.
- Для заправки трьом часник або тиснемо пресом.
- Приправляємо перцем, сіллю і заливаємо салат майонезом.
Простий варіант картопляного салату
Він відрізняється ситністю, простотою і економічністю. Ідеальний, як самостійне блюдо і як гарнір.
Необхідні інгредієнти:
- солоні огірки – три штуки;
- картопля – чотири середніх або три великих коренеплоду;
- одна велика червона цибулина (можна замінити звичайним цибулею);
- 100 р солоних грибів (можна використовувати печериці в будь-якому вигляді).
Заправляємо сумішшю з 3 ст. ложок олії та соку половини лимона. Її приправляємо сіллю і перцем.
Як приготувати:
- Картоплю ретельно миємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо в мундирі».
- Воду зливаємо, картоплю остуджуємо. Чистимо її і ріжемо невеликими однаковими кубиками, викладаємо в глибокий салатник.
- Так само чинимо з огірками.
- Цибулю дрібно кришимо.
- Якщо гриби вже в готовому вигляді, тоді просто нарізаємо соломкою і додаємо в салат. Якщо сирі — ріжемо так само і обсмажуємо з додаванням олії близько 8 хвилин. Остиглі гриби додаємо в салатник.
- Готуємо заправку і виливаємо її в майже готову закуску.
- Після перемішування салат готовий.
«Шахтарський» салат з солоними огірками
Секрет відмінного смаку цього салату — ідеальне співвідношення кількості головних компонентів. Якщо їх буде порівну, то страва буде дивовижним, і цілком можливо, що надалі цей салат стане родзинкою вашого святкового столу. У будь-якому випадку, будьте впевнені, ви не раз приготуєте його для себе і своїх гостей.
Інгредієнти:
- нежирне свиняче або яловиче м’ясо – близько 350 м;
- по 300 г цибулі і солоних огірків;
- за 2 зубки часнику і лаврових листа;
- 2 ст. ложки олії;
- ст. ложка оцту;
- перець, сіль.
Як приготувати:
- М’ясо необхідно промити, обсушити. Нарізаємо його соломкою, закладаємо в глибоку сковороду і заливаємо водою рівно настільки, щоб вона покривала м’ясо повністю. Кладемо лавровий лист.
- Тушкуємо м’ясо, поки вся рідина не випарується, підтримуючи середній вогонь.
- Додаємо в сковороду масло, а також заздалегідь нарізану півкільцями цибулю.
- Додаємо вогонь і продовжуємо смажити, поки овоч не стане м’яким, а м’ясо не придбає кірочку золотистого кольору. Заважати потрібно часто.
- Виймаємо лавровий лист. Злегка остуджуємо засмажку.
- Ріжемо огірки соломкою, викладаємо до них обсмажене м’ясо.
- Для заправки змішуємо масло і оцет, приправляємо їх перцем і не забуваємо про сіль. Виливаємо соус в салат і перемішуємо. Салат-закуска готовий! Особливо смачний він буде з гарніром з картоплі.
Готуємо з індичкою та овочами
Перед вами рецепт дивовижного варіанти гарячої закуски.
Інгредієнти:
- філе індички – 300 грам;
- 2 часникових зубки і стільки ж огірків;
- цибулина;
- 1 великий солодкий перець;
- половина стручка перцю чилі;
- мед – ст. ложка;
- насіння кунжуту – 1 – 2 ст. ложки;
- сік половинки лимона;
- сіль.
Як приготувати:
- Індичку промиваємо, нарізаємо довгастими шматочками і обсмажуємо (достатньо 2 хвилин).
- Цибулю, солодкий перець і чилі ріжемо півкільцями і додаємо до м’яса і пасеруємо до появи золотистого кольору.
- Додаємо до страви огірки, нарізані соломкою, і перемішуємо.
- Дрібно ріжемо, але не тиснемо, часник. Перемішуємо його з кунжутом, медом і соком лимона. Відправляємо суміш на сковорідку і смажимо ще протягом 3 хвилин.
- Приправляємо закуску спеціями, сіллю і подаємо до столу.
Простий рецепт з морквою і солоними огірками
Інгредієнти:
- солоний огірок – 2 шт.;
- корейська морква – 200 грам;
- половинка цибулини;
- лимонний сік – 2 ложки.
Як приготувати:
- Цибулю шаткуємо півкільцями, збризкуємо лимонним соком, солимо і тиснемо до появи соку.
- Додаємо огірок, нарізаний соломкою.
- Висипаємо корейську моркву і перемішуємо.
Оригінальна грибна закуска
Інгредієнти:
- свіжі гриби – 300 грам;
- цибулина;
- солоний огірок.
Як приготувати:
- Гриби промиваємо і відварюємо в підсоленій воді, куди додані перець горошком і лаврове листя. Відціджуємо.
- Цибулю і солоні овочі ріжемо, додаємо гриби. Заливаємо все оцтом і даємо настоятися півгодини.
- Зливаємо рідину, заправляємо олією та перцем.
Салат з серцем і солоними огірками
Інгредієнти:
- серце – 300 г;
- по 2 яйця і солоних огірка;
- цибуля і морква.
Цей салат заправляють олією або майонезом, не забувши про сіль і перець.
Як приготувати:
- Яйця і серце відварюємо в різних ємностях.
- Моркву натираємо на борщовий тертці, цибулю кришимо дрібними кубиками.
- Обсмажуємо їх разом, поки не стануть золотистими
- Яйця, огірок і субпродукт подрібнюємо соломкою.
- Перемішуємо з обсмаженими овочами і заправляємо обраної заправкою.
Варіант з додаванням зеленого горошку
Даний варіант схожий на картопляний салат, але часник і кріп надають йому своєрідний присмак.
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- по одному свіжому і солоного огірка;
- зубок часнику;
- пучок кропу;
- консервований горошок – півбанки.
Для заправки: 2 ст. ложки майонезу і сметани.
Як приготувати:
- Зварену «в мундирі» картоплю ріжемо кубиками.
- Обидва огірка подрібнюємо таким же чином і змішуємо з шматочками коренеплоду.
- Зливаємо рідину з банки і додаємо горошок до овочів. Перемішуємо.
- Готуємо заправку: дрібно подрібнюємо кріп і часник, змішуємо зі сметаною, майонезом і перцем, солимо за бажанням. Всі трохи збиваємо виделкою.
- Заправляємо салат, перемішуємо всі інгредієнти. Готово!
Так, з абсолютно тривіального набору продуктів і пари солоних огірків можна приготувати чудові салати — хоч просто до вечері, хоч на святковий стіл.