Салат з сухариками – 17 рецептів приготування смачного салату в домашніх умовах

Смачний салат з сухариками – відмінне доповнення для святкового столу. Основу таких закусок можна приготувати заздалегідь, а ось крутони — засипати безпосередньо перед подачею гостям. Далі зібрані кращі рецепти салатів з білими і чорними сухариками.

Як приготувати сухарики для салату з чорного, білого хліба?

Готувати сухарики для обговорюваних закусок можна кількома способами. Зручніше за все робити це в духовій шафі або на звичайній сковороді. Вибраний чорний або білий хліб нарізати рівними невеликими кубиками. Далі він висипається у велику каструлю, поливається оливковою або соняшниковою олією, присипається невеликою кількістю солі, сухим часником і будь-якими іншими спеціями за смаком. Ємність добре струшується, щоб хліб покрився приправами і жиром.

Далі підготовлені кубики підсушуються або на широкій сухій сковороді або на листі в духовці при частому перемішуванні. Як тільки хліб вкриється легким рум’яною скоринкою, його можна пересипати в салатницю і остуджувати.

Класичний «Цезар» з куркою і сухариками

Інгредієнти: півкіло філе курки, 40 г пармезану, жменя саморобних білих сухариків, жовток курячого яйця, пучок свіжого салатних листків,1 – 3 зуб. часнику, 6 – 8 ст. л. олії оливи, половинка лимона, 8 – 9 шт. черрі, 2 ст. л. солодкуватою гірчиці, сіль, перець.

  • Філе ріжеться невеликими шматочками, посипається сіллю, перцем і залишають на декілька хвилин. Далі м’ясо обсмажується до рум’яності на парі ложок розігрітого масла з цілими зубками часнику (2 шт.). Сам чесок викидається.
  • Сир нарізати невеликими найтоншими пластинками, черрі – половинками.
  • Яйце на хвилинку опускається в окріп. Далі буде використовуватися лише його жовток. Останній розтирається з рештою олією, соком лимона, сіллю, гірчицею, перцем.
  • Для складання «Цезаря» першим ділом крупно рвуться промиті і підсушені салатні листя. Вони відразу викладаються в широку миску.
  • Зверху розподіляються м’ясні шматочки, половинки чері та сир.
  • Закуска щедро поливається заправкою.

При подачі салат посипається білими сухариками. Перемішувати його не потрібно.

Рецепт приготування салату квасоляного

Інгредієнти: банку квасолі (консерви) червоного кольору, пиалка темних житніх сухариків, 3 невеликі цибульні головки, 3 – 4 морквини, півкіло копченої ковбаси, 80 г сиру, майонез, сіль.

  • Морквина ріжеться тонкою соломкою, після чого до золотавості обсмажується на розігрітому маслі.
  • Таким же чином (але у вигляді дрібних кубиків) готується цибулю.
  • Готові овочі викладаються на друшляк, щоб з них скло зайве масло, після чого переміщуються в салатник.
  • Квасоля позбавляється від рідини, висипається до решти інгредієнтів.
  • Залишилося додати в миску тертий сир, бруски копченої ковбаси і темні крутони.

Заправляється салат з червоною квасолею і сухариками підсоленій порцією майонезу.

З копченою ковбасою

Інгредієнти: 160 г ковбаси, 70 м темних сухариків з часником, свіжий великий огірок, 4 – 5 ст. л. зеленого горошку (консерви), кухонна сіль, майонез.

Дивіться також:  Салат олів’є – класичний рецепт з ковбасою та 7 варіантів

  • Ковбаса очищається від тонкої верхньої оболонки і нарізається мініатюрними кубиками.
  • До м’ясного продукту висипаються темні часникові сухарики. Можна купити готові житні або вибрати саморобні компоненти.
  • Огірок миється, після чого спочатку ріжеться на 4 частини вздовж, а потім поперек.
  • Разом з горошком без розсолу огірочок висипається до інших інгредієнтів.

Готовий салат з сухариками і копченою ковбасою заправляється підсоленим майонезом або іншим відповідним соусом.

Готуємо з пекінською капустою і кукурудзою

Інгредієнти: 320 г китайської капусти, 70 м темних сухариків, 120 г копченої ковбаси, 80 г зерен солодкої консервованої кукурудзи, майонез, сіль.

  • Пекинка обполіскується холодною водою, струшується від зайвої рідини і дрібно нарізати. Вона першою висипається в салатницю.
  • До капусти додаються кукурудзяні зерна без розсолу.
  • Туди ж переміщуються кубики копченої ковбаси і готові сухарики.
  • Складові поливаються солоним майонезом і перемішуються.

Готовий салат з пекінською капустою і сухариками відразу подається гостям, поки хліб не намок.

Простий салат «Кармен» з шинкою

Інгредієнти: 220 філе курки, 130 г курячої шинки, пара листочків зеленого салату, 2 помідори, 60 г білих сухариків, зубок часнику, 1 мал. ложка аджики, 80 г майонезу, сіль.

  • Томати разом зі шкіркою, сире м’ясо і шинку нарізати довгою тонкою соломкою.
  • Спочатку на розігрітому маслі обсмажується курка. Потім пару хвилин вона готується разом з шинкою. Можна присипати м’ясні продукти будь-якими ароматними травами.
  • Для заправки майонез змішується з аджикою, сіллю і розчавленим часником.
  • Залишилося по черзі висипати всі продукти на плоске блюдо, застелене зеленим салатом, полити заправкою.

Перед подачею гостям закуска прикрашається білими сухариками.

Закуска з корейською морквою

Інгредієнти: 180 г копченої курки і морквини по-корейськи, 80 г солодкої кукурудзи (консерви), 40 г білих сухариків, половинка цибулини, соус, сіль.

  • З кісток зрізається куряча м’якоть і мельчится кубиками.
  • Морква і кукурудзяні зерна позбавляються від розсолу.
  • Цибуля очищається і нарізане тонкими полуколечками.
  • Підготовлені інгредієнти змішуються, до них додаються сухарі, сіль. Можна висипати в закуску ще й дрібку меленого чорного перцю.

Готовий салат з сухариками і кукурудзою подається відразу, заправивши відповідним соусом.

Салат з сухариками, помідорами і сиром

Інгредієнти: 170 г шинки, 80 г сиру, пара зубків свіжого часнику, 80 г білих сухариків, дрібна сіль, соус.

  • Шинка мельчится брусочками.
  • Помідори ріжуться соломкою.
  • Сир крупно треться.
  • Складові змішуються, до них додаються крутони.

Закуска заправляється солоним соусом. Підійде для закуски, приготованої за таким рецептом, і звичайний майонез.

Королевська закуска з крабовими паличками

Інгредієнти: 6 великих варених яєць, 220 г якісних крабових паличок, 170 г солодких зерен консервованої кукурудзи, пара часникових зубков, великий апельсин, півсклянки майонезу, жменю білих сухарів, сіль.

Дивіться також:  Салат з руколою і креветками – 8 рецептів

  • Крабові палички при необхідності розморожуються і дрібно ріжуться. Краще використовувати для салатів охолоджений продукт – він більш соковитий.
  • Варені яйця остуджувати, мельчатся середніми кубиками.
  • Апельсин чиститься від шкірки, ділиться на часточки. Її м’якоть дрібно ріжеться. Робити це потрібно акуратно, щоб не видавити з фруктових скибочок весь сік.
  • Всі продукти з’єднуються, до них висипаються кукурудзяні зерна і сухарики.

Заправляється закуска соусом з майонезу, солі і розчавленого часнику.

Грибний салат

Інгредієнти: 330 г філе курятини, 130 г асорті маринованих грибів, 80 г сиру, 70 г світлих часникових сухарів, сіль, майонез.

  • М’ясо відварюється в підсоленому окропі близько півгодини. Далі воно довільно дрібно ріжеться. Бульйон, що залишився можна використовувати для інших страв.
  • Кубиками (за розміром рівними частинами курятини) ріжеться сир.
  • Гриби промиваються від зайвого оцту, при необхідності ріжуться. Дрібні компоненти можна залишити цілими.
  • Складові поєднуються в салатнику, до них висипаються сухарі.

Частування заправляється майонезом.

Святкова закуска зі шпротами

Інгредієнти: 90 г шпротів в олії, 2 варених яйця, дрібна луковичка, 60 г сиру, жменя білих сухариків, кухонна сіль, соус.

  • Цибулинка мельчится кубиками і обдается крутим окропом.
  • У миску до овочу викладаються шматочки варених яєць і тертий твердий або напівтвердий сир.
  • Залишається додати розім’яті виделкою шпроти без голів і хвостів, висипати білі сухарики.
  • Закуска заправляється будь-яким підходящим підсоленим соусом. Наприклад, легким майонезом.

Такий салатик можна викладати шарами, починаючи від риби і закінчуючи сиром.

Незвичайний «Грецький» салат з сухариками

Інгредієнти: 2 свіжих томата, червона цибулина, 2 огірки, солодкий болгарський перець, 80 г сиру фета, 6 – 7 маслин, щіпка сушеного орегано, 25 мл олії оливи, миска білих сухариків, пучок салатних листків, 1 мал. ложка соку лайма.

  • Овочі довільно досить крупно нарізати. Фіолетовий цибулю – полуколечками.
  • До овочів викладаються кубики сиру фета.
  • Складові солятся за смаком, поливаються сумішшю масла, лаймового соку і орегано.
  • Маса викладається на блюдо, застелене салатними листям.

Зверху закуска прикрашається половинками маслин і білими сухариками.

Готуємо з курячими яйцями

Інгредієнти: 3 – 4 варених яйця, 130 г вареної ковбаси, 80 г свіжих огірків, половина пучка свіжої петрушки, жменя білих сухариків, соус, сіль.

  • Яйця і ковбаса ріжуться середніми кубиками.
  • Зелень дрібно шинкуется.
  • Огірки подрібнюються соломкою.

Продукти з’єднуються, присипаються сухариками і заправляються присолене соусом.

Салат «Обжорка» з сухариками

Інгредієнти: 380 г курячого філе, 3 цибулини, 4 морквини, склянка сметани, піала білих сухарів, сіль, спеції, жирний майонез.

Дивіться також:  Салат «Обжорка» з куркою – 7 рецептів приготування

  • Курятина відварюється заздалегідь. Коли філе охолоне, воно рветься руками на волокна.
  • На будь-якому розігрітому жирі до прозорості обсмажуються цибульні полуколечки. Далі вони вже готуються з соломкою моркви.
  • Продукти змішуються в остиглому стані, до них висипаються сухарі.

Заправляється блюдо майонезом зі спеціями і сіллю.

Варіант з білою квасолею і кириешки

Інгредієнти: 130 г кириешек, по банку квасолі (консерви) білого кольору і цукрової кукурудзи, пучок зеленого цибулі й кропу, сіль, легкий майонез, жменя солоних житніх сухариків.

  • У салатниці змішуються консервовані продукти, з яких попередньо зливається рідина.
  • У закуску всипати сухарі.
  • Додається дуже дрібно порізана зелень.

Залишилося посолити салат з квасолею та сухариками і заправити його легким соусом.

Хрусткий салат з ананасами і куркою

Інгредієнти: 120 г сухариків з білого хліба, по 190 г консервованих ананасів і напівтвердого сиру, 310 г філе курятини, соус, дрібна сіль.

  • Першим ділом потрібно зайнятися м’ясом – філе ріжеться середніми шматочками і обсмажується на суміші вершкового і рослинного олії до рум’яності.
  • Кільця фрукта витягуються з сиропу і нарізаються мініатюрними шматочками.
  • Сир за смаком можна дрібнити кубиками або крупно терти.
  • Для заправки використовується будь підсолений соус. Можна взяти і звичайний легкий майонез.

Гостям салат з сухариками і куркою подається відразу після перемішування всіх компонентів.

Швидка закуска «Сирний день»

Інгредієнти: 90 г твердого солоного сиру, пачка магазинних сухариків з сирним смаком, банку солодкої консервованої кукурудзи, свіжий часник за смаком, сіль, домашній майонез.

  • По містку чашку висипаються кукурудзяні зерна, попередньо откинутые на друшляк і позбавлення від маринаду.
  • В цю ж ємність відправляється дрібно натертий сир. Деякі господині вважають за краще різати його невеликими кубиками (за розміром приблизно рівні зерен кукурудзи).
  • Домашній майонез змішується з розчавленим часником. Кількість останнього регулюється за смаком.

Змішані компоненти з перших двох кроків присипаються сухариками і поливаються заправкою. Після перемішування закуску можна пробувати.

Пивний салат з сухариками

Інгредієнти: 270 г копченої ковбаси, 190 г солоного сиру, 130 г світлих часникових сухариків, 4 варених яйця, 4 – 6 часникових зубков, суміш перців, сіль, солодкий болгарський перець, майонез.

  • Сир крупно треться і викладається на кут плоскої тарілки з невисокими бортиками. Можна використовувати і копчений продукт, нарізаючи його кубиками.
  • Поряд з сиром гіркою розташовуються брусочки копченої ковбаси.
  • Таким чином поряд розкладаються «купки» тертих варених яєць, часникових сухариків і кубиків солодкого перцю.
  • Для соусу змішується майонез, подрібнений часник, сіль. Отримана маса викладається в самий центр тарілки.

Готовий не замішаний салат подається як закуска до пива.

Прокрутка до верху