Салат з сухариками і копченою ковбасою – 7 рецептів, як приготувати смачний салат

Салати — різновид страв, складові основну частину святкового столу, здатних урізноманітнити щоденне меню, стати повноцінним вечерею чи сніданком. Один з легких і популярних видів — салат з сухариками і копченою ковбасою. Ця закуска доречно буде виглядати і на святі, і на сімейне застілля.

Простий салат з сухариками і копченою ковбасою

  • житні сухарі — 50 г;
  • майонез — 2 стіл. л.;
  • копчена ковбаса — 200 г;
  • огірок свіжий;
  • яйце варене — 2.

Приготування дуже просте — ковбасу, огірок і яйця нарізаємо невеликим кубиком, перемішуємо між собою і заправляємо майонезом. Перед подачею додаємо сухарики, перемішуємо.

На замітку. Для всіх рецептів актуальна рекомендація — сухарики додавати безпосередньо перед подачею, або подавати в окремій піалі, так як вони швидко розмокають від заправки і соковитих компонентів у вигляді овочів.

З корейською морквою

  • корейська морква — 100 г;
  • ковбаса копчена — 60 г;
  • огірки свіжі — 60 г (1 плід);
  • огірки мариновані — 80 г (1 плід);
  • цибуля — 1 маленька головка;
  • сухарі — 30 г;
  • майонез — 1-2 стіл. л.

Варіант приготування рецепту:

  • З ковбаси зняти упаковку та необхідну кількість нарізати кубиком.
  • Цибулю почистити, нашаткувати тонкими половинками колечок. Щоб прибрати гіркоту, рекомендується на декілька хвилин залити його окропом, потім просто злити через сито рідина.
  • Огірки нашаткувати тонкими брусочками.
  • Перемішати всі компоненти і заправити майонезом.

На замітку. Краще всього підходять для салатів сухарики з часником. Також непогано підкреслюють смак сухарики з паприкою або зі смаком цибулі і зелені. Можна приготувати домашні сухарики, окропивши їх маслом і підсушивши в духовці з пряними травами.

Готуємо з кукурудзою

Варіант салату з копченою ковбасою, сухариками та кукурудзою не займе у приготуванні більше 10-ти хвилин, що робить його популярним рецептом з розряду «на швидку руку». Він володіє приємною солодкістю завдяки кукурудзі, що також позитивно впливає на його популярність.

Дивіться також:  Салат з тунцем -19 рецептів смачного приготування

Знадобляться наступні продукти:

  • ковбаса копчена або варено-копчена — 250 г;
  • кукурудза конс. — 1 маленька банку;
  • корейська морква готова — 180-200 г;
  • майонез легкий — 2-3 стіл. л.;
  • часникові пшеничні сухарики, 50-70 р.

Мабуть, один з найбільш простих і смачних салатів: ріжемо соломкою ковбасу, перемішуємо з іншими компонентами і подаємо до столу. Сіль і прянощі можна не додавати — морквина надає закуски досить гостроти, а ковбаса — насиченості.

На замітку. Даний варіант можна подавати в тарталетках, в якості легкої закуски.

Салат: квасоля, копчена ковбаса і сухарики

Ситний салат, в який входять квасоля, копчена ковбаса, сухарики, а також деяка кількість овочів, додають соковитість. Дуже подобається представникам сильної половини людства.

Для нього візьміть:

  • ковбаса — 300 г;
  • червона конс. квасоля без соку — 200 г;
  • морква свіжа — 8 середніх коренеплодів;
  • цибуля — 4 маленьких головки;
  • огірок консервований — 3 середніх плода;
  • часник — 2 зубки;
  • олію раст. — 100 г;
  • майонез — 200 г;
  • сіль, перець, зелень — за смаком;
  • сухарики для подачі — 30 р.

Приготування смачного салату наступне:

  • Всі овочі почистити. Цибулю нарізати половинками колечок, моркву можна натерти, або подрібнити комбайном. Обсмажити їх в олії до повного розм’якшення. На цьому етапі можна додати трохи солі і перцю, підійде також щіпка паприки або куркуми.
  • У салатнику змішати між собою квасоля без соку, обсмажені овочі, видавити до них часникові часточки.
  • Ковбасу нарізати тоненькою соломкою і викласти до вже приготовленої маси, де буде зручно перемішувати. Те ж саме повторити з огірками. Компоненти добре перемішати, заправити сіллю, спеціями і майонезом, повторно перемішати. Подавати, посипавши сухарями.

З помідорами і сиром

Салатик, в якому томати надають деяку свіжість і легкість, готується з такого поєднання продуктів:

  • копчена ковбаса — 150 г;
  • середній помідор;
  • твердий сир — 50 г;
  • сіль — пара пучок;
  • майонез «Легкий» — 50 р;
  • сухарики пшеничні зі смаком копченостей або часникові — 80 г;
  • часник — 1 зубок;
  • кріп — 2-3 гілочки.
Дивіться також:  Ріпа — 13 рецептів приготування

Спосіб приготування салату:

  • В першу чергу знімаємо з ковбаси упаковку, нарізаємо її кружальцями, а кільця — соломкою. Товщина — до 5 мм.
  • Помідори миємо, нарізаємо невеликим кубиком, щоб гармонійно виглядали з ковбасної соломкою.
  • Сир просто грубо трьом.
  • Часникову часточку чистимо і пропускаємо через прес.
  • Все перемішуємо в глибокому салатнику, солимо, заправляємо майонезом. Сухарики можна поставити поруч з салатницей, щоб кожен міг сам собі їх додати, або посипати ними блюдо зверху. Зелень — для прикраси.

Зі свіжим огірком і горошком

Приготувати салат з сухариками і копченою ковбасою можна в поєднанні з горошком і огірком. Він буде не таким солодким, як з додаванням кукурудзи, але також добре насичує.

Для двох порцій знадобиться наступне кількість продуктів:

  • копчена ковбаса — 150 г;
  • часникові сухарі — 50 г;
  • горошок конс. — 4 стіл. л. з гіркою;
  • огірок свіжий;
  • майонез — 2 стіл. л.;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування наступний:

  • Ковбасу почистити і подрібнити у формі кубиків невеликого розміру, огірок — також.
  • Перемішати ковбасні та огіркові кубики з горошком, посолити і заправити.
  • Перед тим, як подати страву, додати сухарики і перемішати все разом.

Подавати салат рекомендується відразу, як тільки він був приготований — так огірок не встигне занадто сильно розмокнути, і закуска буде дуже смачною.

Листковий салат з сухариками і копченою ковбасою

Листкові салати дуже популярні на свята. Вони красиво виглядають в прозорому салатнику, їх можна прикрасити, вирізавши з продуктів фігурки.

Пропонуємо листковий варіант страви:

  • 200 г копченої ковбаси;
  • 200 г твердого сиру;
  • 200 г крабових паличок;
  • 2 середніх свіжих огірка;
  • 100 г плавленого злив. сиру;
  • 200 р майонезу в тюбику;
  • петрушка і кріп;
  • 50 г житніх сухариків.
Дивіться також:  Італійський салат з макаронами – 7 рецептів

Приготування листкового салату полягає в викладанні продуктів в такому порядку:

  • Першим шаром ріжемо тонкою соломкою ковбасу, зверху з майонезу робимо сіточку.
  • Другий шар — плавлений сир, тертий на крупну тертку.
  • Далі йде шар з сухариків.
  • Четвертим йде тертий на крупній тертці огірок, його теж покриваємо майонезній сіточкою.
  • П’ятий шар — крупно натерті палички, також покриваються майонезом.
  • Шостий йде твердий сир, тертий на крупну тертку. Його можна залишити як прикраса, не покриваючи майонезом, або ж намалювати акуратну сітку. Зелень використовувати для прикраси, дрібно порубавши або виклавши листочки візерунком.

Важливо подавати салат відразу, так як сухарики можуть швидко розмокнути під соком огірка і майонезом. Краще брати сухарики з темної муки — вони набагато щільніше і довше будуть розмокати. При цьому вони повинні бути великими — соломкою або невеликим кубиком, приблизно 5-7 мм завтовшки.

Прокрутка до верху