Салати — різновид страв, складові основну частину святкового столу, здатних урізноманітнити щоденне меню, стати повноцінним вечерею чи сніданком. Один з легких і популярних видів — салат з сухариками і копченою ковбасою. Ця закуска доречно буде виглядати і на святі, і на сімейне застілля.
Простий салат з сухариками і копченою ковбасою
- житні сухарі — 50 г;
- майонез — 2 стіл. л.;
- копчена ковбаса — 200 г;
- огірок свіжий;
- яйце варене — 2.
Приготування дуже просте — ковбасу, огірок і яйця нарізаємо невеликим кубиком, перемішуємо між собою і заправляємо майонезом. Перед подачею додаємо сухарики, перемішуємо.
На замітку. Для всіх рецептів актуальна рекомендація — сухарики додавати безпосередньо перед подачею, або подавати в окремій піалі, так як вони швидко розмокають від заправки і соковитих компонентів у вигляді овочів.
З корейською морквою
- корейська морква — 100 г;
- ковбаса копчена — 60 г;
- огірки свіжі — 60 г (1 плід);
- огірки мариновані — 80 г (1 плід);
- цибуля — 1 маленька головка;
- сухарі — 30 г;
- майонез — 1-2 стіл. л.
Варіант приготування рецепту:
- З ковбаси зняти упаковку та необхідну кількість нарізати кубиком.
- Цибулю почистити, нашаткувати тонкими половинками колечок. Щоб прибрати гіркоту, рекомендується на декілька хвилин залити його окропом, потім просто злити через сито рідина.
- Огірки нашаткувати тонкими брусочками.
- Перемішати всі компоненти і заправити майонезом.
На замітку. Краще всього підходять для салатів сухарики з часником. Також непогано підкреслюють смак сухарики з паприкою або зі смаком цибулі і зелені. Можна приготувати домашні сухарики, окропивши їх маслом і підсушивши в духовці з пряними травами.
Готуємо з кукурудзою
Варіант салату з копченою ковбасою, сухариками та кукурудзою не займе у приготуванні більше 10-ти хвилин, що робить його популярним рецептом з розряду «на швидку руку». Він володіє приємною солодкістю завдяки кукурудзі, що також позитивно впливає на його популярність.
Знадобляться наступні продукти:
- ковбаса копчена або варено-копчена — 250 г;
- кукурудза конс. — 1 маленька банку;
- корейська морква готова — 180-200 г;
- майонез легкий — 2-3 стіл. л.;
- часникові пшеничні сухарики, 50-70 р.
Мабуть, один з найбільш простих і смачних салатів: ріжемо соломкою ковбасу, перемішуємо з іншими компонентами і подаємо до столу. Сіль і прянощі можна не додавати — морквина надає закуски досить гостроти, а ковбаса — насиченості.
На замітку. Даний варіант можна подавати в тарталетках, в якості легкої закуски.
Салат: квасоля, копчена ковбаса і сухарики
Ситний салат, в який входять квасоля, копчена ковбаса, сухарики, а також деяка кількість овочів, додають соковитість. Дуже подобається представникам сильної половини людства.
Для нього візьміть:
- ковбаса — 300 г;
- червона конс. квасоля без соку — 200 г;
- морква свіжа — 8 середніх коренеплодів;
- цибуля — 4 маленьких головки;
- огірок консервований — 3 середніх плода;
- часник — 2 зубки;
- олію раст. — 100 г;
- майонез — 200 г;
- сіль, перець, зелень — за смаком;
- сухарики для подачі — 30 р.
Приготування смачного салату наступне:
- Всі овочі почистити. Цибулю нарізати половинками колечок, моркву можна натерти, або подрібнити комбайном. Обсмажити їх в олії до повного розм’якшення. На цьому етапі можна додати трохи солі і перцю, підійде також щіпка паприки або куркуми.
- У салатнику змішати між собою квасоля без соку, обсмажені овочі, видавити до них часникові часточки.
- Ковбасу нарізати тоненькою соломкою і викласти до вже приготовленої маси, де буде зручно перемішувати. Те ж саме повторити з огірками. Компоненти добре перемішати, заправити сіллю, спеціями і майонезом, повторно перемішати. Подавати, посипавши сухарями.
З помідорами і сиром
Салатик, в якому томати надають деяку свіжість і легкість, готується з такого поєднання продуктів:
- копчена ковбаса — 150 г;
- середній помідор;
- твердий сир — 50 г;
- сіль — пара пучок;
- майонез «Легкий» — 50 р;
- сухарики пшеничні зі смаком копченостей або часникові — 80 г;
- часник — 1 зубок;
- кріп — 2-3 гілочки.
Спосіб приготування салату:
- В першу чергу знімаємо з ковбаси упаковку, нарізаємо її кружальцями, а кільця — соломкою. Товщина — до 5 мм.
- Помідори миємо, нарізаємо невеликим кубиком, щоб гармонійно виглядали з ковбасної соломкою.
- Сир просто грубо трьом.
- Часникову часточку чистимо і пропускаємо через прес.
- Все перемішуємо в глибокому салатнику, солимо, заправляємо майонезом. Сухарики можна поставити поруч з салатницей, щоб кожен міг сам собі їх додати, або посипати ними блюдо зверху. Зелень — для прикраси.
Зі свіжим огірком і горошком
Приготувати салат з сухариками і копченою ковбасою можна в поєднанні з горошком і огірком. Він буде не таким солодким, як з додаванням кукурудзи, але також добре насичує.
Для двох порцій знадобиться наступне кількість продуктів:
- копчена ковбаса — 150 г;
- часникові сухарі — 50 г;
- горошок конс. — 4 стіл. л. з гіркою;
- огірок свіжий;
- майонез — 2 стіл. л.;
- сіль — за смаком.
Процес приготування наступний:
- Ковбасу почистити і подрібнити у формі кубиків невеликого розміру, огірок — також.
- Перемішати ковбасні та огіркові кубики з горошком, посолити і заправити.
- Перед тим, як подати страву, додати сухарики і перемішати все разом.
Подавати салат рекомендується відразу, як тільки він був приготований — так огірок не встигне занадто сильно розмокнути, і закуска буде дуже смачною.
Листковий салат з сухариками і копченою ковбасою
Листкові салати дуже популярні на свята. Вони красиво виглядають в прозорому салатнику, їх можна прикрасити, вирізавши з продуктів фігурки.
Пропонуємо листковий варіант страви:
- 200 г копченої ковбаси;
- 200 г твердого сиру;
- 200 г крабових паличок;
- 2 середніх свіжих огірка;
- 100 г плавленого злив. сиру;
- 200 р майонезу в тюбику;
- петрушка і кріп;
- 50 г житніх сухариків.
Приготування листкового салату полягає в викладанні продуктів в такому порядку:
- Першим шаром ріжемо тонкою соломкою ковбасу, зверху з майонезу робимо сіточку.
- Другий шар — плавлений сир, тертий на крупну тертку.
- Далі йде шар з сухариків.
- Четвертим йде тертий на крупній тертці огірок, його теж покриваємо майонезній сіточкою.
- П’ятий шар — крупно натерті палички, також покриваються майонезом.
- Шостий йде твердий сир, тертий на крупну тертку. Його можна залишити як прикраса, не покриваючи майонезом, або ж намалювати акуратну сітку. Зелень використовувати для прикраси, дрібно порубавши або виклавши листочки візерунком.
Важливо подавати салат відразу, так як сухарики можуть швидко розмокнути під соком огірка і майонезом. Краще брати сухарики з темної муки — вони набагато щільніше і довше будуть розмокати. При цьому вони повинні бути великими — соломкою або невеликим кубиком, приблизно 5-7 мм завтовшки.