Існує величезна кількість різноманітних закусок у вигляді салатів, бутербродів, рулетів та інших страв, які можна приготувати не тільки до свята, але і на повсякденний стіл. Салат з сухариками і кукурудзою відноситься саме до подібних закусок, які припадуть до місця в будь-якій ситуації.
Салат з сухариками, кукурудзою та квасолею
Це простий і дуже апетитний салат, рецепт якого виявиться дуже до речі, коли гості вже на порозі.
Для створення легкої закуски необхідні:
- за банку червоної квасолі і солодкої кукурудзи;
- огірок;
- сухарики без різких смакових добавок;
- пучок столової зелені;
- класичний майонез;
- звичайна сіль і спеції.
Готуємо з сухариками і кукурудзою та квасолею:
- Вміст банок по черзі відкидається на друшляк.
- Огірки нарізати кубиками, а зелень дрібно рубається.
- Овоч, зелень і консервовані продукти змішуються, солятся і приправляється.
- Закуска заправляється майонезом і подається разом з сухариками, якими вона притрушивается вже в порційних піалах.
Готуємо з ковбасою
Ковбаса різного виду – популярний інгредієнт присутній у багатьох закусках. Цей рецепт – не виняток.
Для його виконання необхідні:
- 50 г сухарів з житнього тесту;
- 200 г напів – або копченої ковбаси;
- стільки ж сиру твердих сортів;
- трохи більше помідорів;
- 1⁄2 банки кукурудзи;
- майонез, сіль і спеції.
Черговість дій:
- Ковбасний шматочок нарізається кубиками.
- З помідорів при потужності гострого ножа, який не буде м’яти плоди, готуються невеликі брусочки.
- Сир треться.
- Із приблизно однакових за розміром сухариків відсіваються крихти.
- З банки витягується половина кукурудзи.
- Всі підготовлені інгредієнти змішуються з додаванням солі, спецій і майонезній заправки.
З корейською морквою
Любителям азіатської кухні, відрізняється яскравістю смаку, точно припаде до душі рецептура закуски, до складу якої входить корейська морква.
Інгредієнти на півкіло шинки:
- кукурудза;
- 800 г маринованої моркви;
- 2 упаковки негострих сухариків;
- класичний майонез.
Алгоритм приготування:
- З шматочка ковбасного вироби виготовляються кубики.
- Сухарики просіваються – крихти не повинні потрапити в готову страву.
- В одній посуді змішуються проціджена від рідини кукурудза, кубики шинки, сухарики і гостра морквина.
- Закуска заправляється нежирним соусом.
Салат: сухарики, консервована кукурудза, курка
Це неймовірно ніжний і легкий салат, який завдяки курятині у складі відрізняється ситні і поживністю.
Складові на 400 г курятини:
- до 300 г сиру;
- стільки ж білого хліба;
- 3 яйця;
- солодка кукурудза;
- класичний майонез, дрібна сіль і мелений перець.
Етапи створення:
- М’ясо і яйця відварюють, після чого готові продукти нарізати кубиками і відправляються в миску.
- Кукурудза відкидається на друшляк і змішується з вже подрібненими складовими.
- Хлібні шматочки нарізають невеликими кубиками, які підсушуються в духовій шафі до золотистого кольору.
- Сухарики відправляються в миску.
- Закуска підсолювати, приправляється і присмачується майонезним соусом перед самою подачею, щоб хлібні шматочки не розм’якли.
З крабовими паличками
Чудовий рецепт салату з хрусткими сухариками, який обов’язково візьмуть на замітку присутні гості.
Щоб втілити рецепт в життя, потрібні:
- пачка сухариків;
- 2 яйця;
- пачка крабових паличок вагою до 200 г;
- 1⁄2 банки кукурудзи;
- майонез і листя салату.
Етапи приготування:
- Палички звільняються від індивідуальних упаковок і нарізати кубиками.
- Яйця, після того як отварятся і охолонуть, дрібно ріжуться.
- Подрібнені інгредієнти змішуються і доповнюються позбавленими від зайвої вологи кукурудзяними зернами.
- Закуска промащується нежирним майонезом, викласти на велике блюдо, покрите салатними листям, і в останню чергу посипається сухариками.
Рецепт для тих, хто постить
Пісний салат припаде до смаку не тільки людям, що дотримують пости і дотримуються вегетаріанського раціону. Також він стане чудовою вечерею в літню спеку.
Заздалегідь підготуйте:
- 300 г капусти;
- банка кукурудзи;
- цибулина;
- пачка сухариків без гострих добавок;
- півсклянки нежирного майонезу;
- пучок зелені;
- сіль і перець.
Щоб перекусити легким салатом, потрібно виконати лише кілька простих дій:
- Овочі шинкують тонкою соломкою.
- Капустяна стружка обов’язково солиться і розминається руками, щоб виділився сік.
- Зерна кукурудзи відкидаються в друшляк, а зелень подрібнюється.
- Хрусткі шматочки хліба витягуються з пачки і перебираються так, щоб в салат потрапили скибочки однакового невеликого розміру.
- Підготовлені компоненти змішуються в салатнику, де заправляються пісним майонезом.
Бразильський салат з сухариками і кукурудзою
Оригінальна закуска, рецепт якої запозичений у народів Південної Америки, відрізняється яскравістю і насиченістю смаку.
Для приготування салату знадобляться:
- кукурудза консервована;
- квасоля консервована;
- зелень – пучок;
- сухарики з житнього тіста – 100 г;
- огірок – 1 шт.;
- соняшникова олія;
- сіль;
- зелена цибуля;
- майонез.
Основні кроки приготування закуски:
- Огірок подрібнюється кубиками.
- Пучок зелені і цибулю кришаться.
- Вміст банок відкидається на друшляк і змішується.
- Далі до консервованих продуктів додаються вже підготовлені раніше.
- Салат поливається маслом, підсолювати і заправляється майонезним соусом.
З пекінською капустою
Пекінська капуста – овоч, багатий великою кількістю вітамінів, які особливо гостро потрібні організму в зимовий і весняний сезони.
Закуска з пекінською капустою проста в приготуванні і доступна для раціону протягом усього року.
Щоб приготувати легкий і поживний салат, слід підготувати:
- 1 качан пекінської капусти;
- 1⁄2 банки консервованої кукурудзи;
- 3 яйця;
- шматочок сиру;
- 70 г сухариків;
- 50 мл майонезу;
- сіль і спеції.
Щоб наситити організм вітамінами:
- Береться качан середнього розміру, який промивається і шинкуется тонкою стружкою.
- Консервована кукурудза відкидається на друшляк, щоб з неї злилася вся рідина.
- Шматочок сиру нарізається кубиками.
- Яйця відварюють і після охолодження ріжуться крупно.
- У великому салатнику збирається закуска: нашаткована капуста, кукурудза, яєчні кубики, сир і сухарі.
- Традиційно салат заправляється майонезом. Для пікантності та гостроти смаку заправку можна зробити з соєвого соусу з подрібненим часником.
Незвичайний варіант з маслинами
Це салат з оригінальним смаком, що гармонійно поєднує у своєму складі кукурудзу і «заморську дивину» – маслини.
Щоб приготувати таку закуску до святкового столу або просто в якості самостійного блюда для легкої вечері, знадобляться:
- філе куряче;
- банку маслин;
- 2 помідори;
- пачка сухариків;
- 50 г консервованої кукурудзи;
- трохи майонез для заправки, петрушка, сіль і спеції.
Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:
- Філе відварюється, остуджується і нарізається кубиками. М’ясо викласти першим шаром на дно порційних тарілок.
- Курка солиться, приправляється і покривається майонезній сіткою.
- Далі розподіляються кубики помідорів, які також солятся і змазується майонезом.
- Потім йдуть шари сухариків і порізаних кружечками маслини, між якими робиться майонезна прошарок.
- Салат покривається майонезом і прикрашається за допомогою кукурудзи і подрібненої петрушки.
Рада! Щоб сухарики не розм’якли, збирати салат безпосередньо перед подачею на стіл.
З морепродуктами
Нижче представлений рецепт закуски, володіє чудовим смаком і високою харчовою цінністю.
Для приготування страви підготуйте:
- солодку кукурудзу;
- пару пачок негострих сухариків;
- до 400 грам кальмарів;
- вдвічі меншу кількість інших морепродуктів (наприклад, мідій);
- твердий сир – 100 г;
- сметану і кріп.
У процес створення закуски:
- Морепродукти відварюються до м’якості, після чого нарізати шматочками і відправляються в миску.
- Сир натирається і також викладається в загальну ємність.
- Слідом відправляється заздалегідь вигнута назовні на друшляк кукурудза і сухарики.
- Салат заправляється сметаною і прикрашається кропом.
Розглянувши безліч варіацій салатів з використанням кукурудзи і сухариків, кожна господиня знайде найбільш вподобаний варіант і зможе доповнити його за своїм смаком.