Сьогодні салат з кириешки і копченою ковбасою знайомий багатьом. Його неймовірна популярність пояснюється двома факторами: по-перше, це блюдо дуже швидко і досить просто готується, а по-друге, в якості вихідних інгредієнтів можна використовувати практично будь-які продукти, які є в будинку. На підтвердження сказаного пропонується розглянути кілька найбільш цікавих рецептів цього унікального салату.
Салат з кириешки, копченою ковбасою та квасолею
Цей варіант салату з кириешки і копченою ковбасою вважається, мабуть, найпростішим.
Звичайно, адже для роботи знадобиться:
- 100 г будь-копченої ковбаси;
- 2 солоних огірка (можна брати мариновані);
- 100 г вареної квасолі (можна консервованої);
- 2 аркуша свіжого салату;
- 20 г кириешек (або звичайних житніх сухарів);
- пару гілочок петрушки;
- перець;
- 50 г майонезу.
Для приготування страви ці продукти не потрібно піддавати додатковій термічній обробці.
Необхідно лише виконати кілька простих операцій:
- Огірки і ковбасу акуратно нарізати кубиками (або соломкою). Все буде залежати від форми наявних кириешек.
- Крупно порубати петрушку і порвати руками салатні листя.
- Процідити квасоля. Додаткова рідина в салаті не потрібна. Якщо використовується консервована квасоля, то треба просто розкрити банку і злити з неї весь розсіл. Квасоля в томаті для цього салату не підійде.
- Всі підготовлені продукти скласти в тарілку, поперчити, полити майонезом і добре перемішати.
- Готову страву посипати кириешки.
Їсти такий салат краще відразу, поки сухарі не розмокли. При необхідності страву можна трохи підсолити.
З корейською морквою
На базі попереднього рецепту можна приготувати абсолютно новий салат з сухариками і копченою ковбасою. Достатньо замість квасолі взяти корейську моркву, а зелень і салатні листя замінити ріпчастою цибулею. Ці компоненти додадуть страві відсутню гостроту і зроблять його смак більш пікантним.
Для роботи знадобиться:
- 80 г копченої ковбаси;
- 1 невелика цибулина;
- 200 г моркви по-корейськи;
- ½ Банки консервованої квасолі;
- 2 пачки будь-яких сухариків;
- майонез.
Готується такий салатик буквально за лічені хвилини:
- Дрібно нарізати цибулю і ковбасу. Форма заготовок в даному випадку значення не має.
- Подрібнені продукти перекласти в тарілку.
- Додати до них моркву і проціджену квасоля.
- Заправити салат майонезом і перемішати.
- Поставити блюдо в холодильник на кілька годин. Воно має добре настоятися, щоб інгредієнти змогли обмінятися ароматами.
- Безпосередньо перед вживанням додати сухарі і перемішати.
Для прикраси такого салату можна використовувати свіже листя петрушки або рубаний зелений лук.
Готуємо з помідорами
Щоб зробити салат з кириешки і копченою ковбасою більш соковитим, його рецептурний склад можна ввести свіжі томати.
Крім того, завдяки цьому компоненту готову страву відразу стане яскравим і дуже привабливим. Його неможливо буде не помітити на столі. Є один чудовий варіант, в якому використовуються лише п’ять компонентів: квасоля, кириешки, ковбаса копчена, помідори і майонез. Все дуже просто.
Вихідні продукти необхідно взяти в наступних кількостях:
- 1 баночка консервованої квасолі;
- 2 середніх помідора;
- 200 г напівкопченої ковбаси;
- 1 пачка кириешек;
- трохи майонезу.
Методика приготування страви, в принципі, залишається колишньою:
- Ковбасу нарізати соломкою.
- Томати покришити кубиками.
- Квасоля дістати з банки і процідити.
- Всі компоненти скласти в салатник.
- Полити їх майонезом і перемішати.
Ця страва ідеально підходить для швидкого перекусу, коли немає часу довго чаклувати над приготуванням складних страв.
Салат: копчена ковбаса, кириешки і кукурудза
При бажанні салат з кириешки і копченою ковбасою можна приготувати і в іншій кольоровій гамі. Для цього знадобиться лише змінити набір продуктів.
Наприклад, непоганим варіантом буде суміш, до складу якої входять:
- 200 г копченої ковбаски;
- 80 г сухариків «Кириешки»;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- 100 грам картоплі фрі;
- майонез.
Як правильно готувати такий салат:
- Ковбасу акуратно нарізати соломкою.
- Якщо готового картоплі фрі немає, то його можна зробити самостійно: для цього потрібно лише очистити і подрібнити тонкою соломкою картоплю, а потім обсмажити її у великій кількості олії (у фритюрі) і остудити.
- Всі продукти скласти в салатник і заправити майонезом.
На столі такий салатик виглядає дуже святково. Правда деякі стверджують, що така страва дуже шкідливий. Так, дійсно, це так. Але іноді так хочеться побалувати себе чимось смачним, хоч і не дуже корисним.
Зі свіжим огірком
Кириешки – це досить солоні сухарики з великою кількістю гострих приправ. Трохи полегшити їх присутність в салаті можна за допомогою свіжого огірочка. При цьому страва не втрачає своєї хрусткою здібності. Для такого варіанту ідеально підійде рецепт, який в кулінарних книгах відомий під назвою «Смачний». У ньому використовуються копчена ковбаса, свіжий огірок, сир, кириешки, а також кукурудза, яйця і часник. Зовні такий салатик чимось нагадує «Цезар». Але, по суті, він являє собою суміш зовсім іншого характеру.
Для такої страви треба взяти:
- 3 яйця;
- 150 г копченої ковбаси;
- 300 г консервованої кукурудзи;
- 1 пачку кириешек ” (бажано зі смаком бекону);
- 2 зубчики часнику;
- 50 г будь-якого сиру твердих сортів;
- майонез.
Щоб приготувати салат, потрібно виконати кілька нескладних дій:
- Огірки вимити і очистити від оболонки ковбасу.
- Нарізати обидва цих продукту соломкою.
- Яйця спочатку відварити, а потім після остигання очистити і покришити кубиками.
- Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
- Часник дрібно порубати ножем.
- Дістати кукурудзу з банки, попередньо зливши з неї розсіл.
- Всі підготовлені інгредієнти (разом з кириешки) зібрати в одній тарілці.
- Полити їх рясно майонезом і перемішати.
Блюдо виходить досить ситним і цілком підійде для повноцінного вечері.
Рецепт з копченим сиром
Для більш гармонійного поєднання продуктів в салат з кириешки і копченою ковбасою добре додати не звичайний твердий, а саме копчений сир. За смаковими характеристиками для такої суміші він підійде найкраще.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- 200 г копченої ковбаси;
- 4 зубчики часнику;
- 1 пачка сухариків (бажано брати саме з ароматом копчення);
- 1 великий помідор;
- 200 г ковбасного сиру;
- майонез.
Покрокова інструкція приготування салату:
- Ковбасу порізати дрібною соломкою.
- Томати акуратно нарізати кубиками.
- Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
- Часник просто порубати ножем.
- Всі ці продукти зібрати в одну миску, полити їх злегка майонезом і добре перемішати.
- Перед самою подачею посипати салат сухарями. Раніше цього робити не варто: в іншому випадку вони розм’якнуть, і страва буде остаточно зіпсовано.
Такий салат не варто готувати про запас. Суміш повинна бути свіжою і хрусткою.
Святковий салат «Козел на городі»
Щоб здивувати гостей для святкового столу можна приготувати салат, який в народі іноді називають «Козел на городі».
Останнім часом він користується величезною популярністю. Методика приготування страви полягає в тому, що всі його компоненти спочатку подрібнюються, а потім акуратно викладаються горбиками по всьому периметру тарілки.
Для найпростішого варіанта цього оригінального салату потрібно взяти:
- 150 г копченої ковбаси і стільки ж твердого сиру;
- 2 відварених курячих яйця;
- 1 свіжий помідор;
- 100 г сухариків.
З приготуванням цієї страви впорається навіть дитина.
Процес складається з двох етапів:
- Основні продукти (сир, ковбасу, яйця і томати) нарізати середньої соломкою.
- Викласти їх купками на плоску тарілку. Поруч так само насипати сухарики.
У такому вигляді подається салат на стіл. Поруч з ним обов’язково треба поставити піалу з яким-небудь соусом (краще взяти майонез). Всі інгредієнти можна вживати окремо або перемішати їх в тарілці, заправивши ароматним соусом.