Салат з сухарикими і копченою ковбасою – 7 рецептів

Сьогодні салат з кириешки і копченою ковбасою знайомий багатьом. Його неймовірна популярність пояснюється двома факторами: по-перше, це блюдо дуже швидко і досить просто готується, а по-друге, в якості вихідних інгредієнтів можна використовувати практично будь-які продукти, які є в будинку. На підтвердження сказаного пропонується розглянути кілька найбільш цікавих рецептів цього унікального салату.

Салат з кириешки, копченою ковбасою та квасолею

Цей варіант салату з кириешки і копченою ковбасою вважається, мабуть, найпростішим.

Звичайно, адже для роботи знадобиться:

  • 100 г будь-копченої ковбаси;
  • 2 солоних огірка (можна брати мариновані);
  • 100 г вареної квасолі (можна консервованої);
  • 2 аркуша свіжого салату;
  • 20 г кириешек (або звичайних житніх сухарів);
  • пару гілочок петрушки;
  • перець;
  • 50 г майонезу.

Для приготування страви ці продукти не потрібно піддавати додатковій термічній обробці.

Необхідно лише виконати кілька простих операцій:

  • Огірки і ковбасу акуратно нарізати кубиками (або соломкою). Все буде залежати від форми наявних кириешек.
  • Крупно порубати петрушку і порвати руками салатні листя.
  • Процідити квасоля. Додаткова рідина в салаті не потрібна. Якщо використовується консервована квасоля, то треба просто розкрити банку і злити з неї весь розсіл. Квасоля в томаті для цього салату не підійде.
  • Всі підготовлені продукти скласти в тарілку, поперчити, полити майонезом і добре перемішати.
  • Готову страву посипати кириешки.

Їсти такий салат краще відразу, поки сухарі не розмокли. При необхідності страву можна трохи підсолити.

З корейською морквою

На базі попереднього рецепту можна приготувати абсолютно новий салат з сухариками і копченою ковбасою. Достатньо замість квасолі взяти корейську моркву, а зелень і салатні листя замінити ріпчастою цибулею. Ці компоненти додадуть страві відсутню гостроту і зроблять його смак більш пікантним.

Для роботи знадобиться:

  • 80 г копченої ковбаси;
  • 1 невелика цибулина;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • ½ Банки консервованої квасолі;
  • 2 пачки будь-яких сухариків;
  • майонез.
Дивіться також:  Червона капуста маринована швидкого приготування – 7 смачних рецептів

Готується такий салатик буквально за лічені хвилини:

  • Дрібно нарізати цибулю і ковбасу. Форма заготовок в даному випадку значення не має.
  • Подрібнені продукти перекласти в тарілку.
  • Додати до них моркву і проціджену квасоля.
  • Заправити салат майонезом і перемішати.
  • Поставити блюдо в холодильник на кілька годин. Воно має добре настоятися, щоб інгредієнти змогли обмінятися ароматами.
  • Безпосередньо перед вживанням додати сухарі і перемішати.

Для прикраси такого салату можна використовувати свіже листя петрушки або рубаний зелений лук.

Готуємо з помідорами

Щоб зробити салат з кириешки і копченою ковбасою більш соковитим, його рецептурний склад можна ввести свіжі томати.

Крім того, завдяки цьому компоненту готову страву відразу стане яскравим і дуже привабливим. Його неможливо буде не помітити на столі. Є один чудовий варіант, в якому використовуються лише п’ять компонентів: квасоля, кириешки, ковбаса копчена, помідори і майонез. Все дуже просто.

Вихідні продукти необхідно взяти в наступних кількостях:

  • 1 баночка консервованої квасолі;
  • 2 середніх помідора;
  • 200 г напівкопченої ковбаси;
  • 1 пачка кириешек;
  • трохи майонезу.

Методика приготування страви, в принципі, залишається колишньою:

  • Ковбасу нарізати соломкою.
  • Томати покришити кубиками.
  • Квасоля дістати з банки і процідити.
  • Всі компоненти скласти в салатник.
  • Полити їх майонезом і перемішати.

Ця страва ідеально підходить для швидкого перекусу, коли немає часу довго чаклувати над приготуванням складних страв.

Салат: копчена ковбаса, кириешки і кукурудза

При бажанні салат з кириешки і копченою ковбасою можна приготувати і в іншій кольоровій гамі. Для цього знадобиться лише змінити набір продуктів.

Наприклад, непоганим варіантом буде суміш, до складу якої входять:

  • 200 г копченої ковбаски;
  • 80 г сухариків «Кириешки»;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 100 грам картоплі фрі;
  • майонез.

Як правильно готувати такий салат:

  • Ковбасу акуратно нарізати соломкою.
  • Якщо готового картоплі фрі немає, то його можна зробити самостійно: для цього потрібно лише очистити і подрібнити тонкою соломкою картоплю, а потім обсмажити її у великій кількості олії (у фритюрі) і остудити.
  • Всі продукти скласти в салатник і заправити майонезом.
Дивіться також:  Грибний салат – 7 дуже смачних покрокових рецептів

На столі такий салатик виглядає дуже святково. Правда деякі стверджують, що така страва дуже шкідливий. Так, дійсно, це так. Але іноді так хочеться побалувати себе чимось смачним, хоч і не дуже корисним.

Зі свіжим огірком

Кириешки – це досить солоні сухарики з великою кількістю гострих приправ. Трохи полегшити їх присутність в салаті можна за допомогою свіжого огірочка. При цьому страва не втрачає своєї хрусткою здібності. Для такого варіанту ідеально підійде рецепт, який в кулінарних книгах відомий під назвою «Смачний». У ньому використовуються копчена ковбаса, свіжий огірок, сир, кириешки, а також кукурудза, яйця і часник. Зовні такий салатик чимось нагадує «Цезар». Але, по суті, він являє собою суміш зовсім іншого характеру.

Для такої страви треба взяти:

  • 3 яйця;
  • 150 г копченої ковбаси;
  • 300 г консервованої кукурудзи;
  • 1 пачку кириешек ” (бажано зі смаком бекону);
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г будь-якого сиру твердих сортів;
  • майонез.

Щоб приготувати салат, потрібно виконати кілька нескладних дій:

  • Огірки вимити і очистити від оболонки ковбасу.
  • Нарізати обидва цих продукту соломкою.
  • Яйця спочатку відварити, а потім після остигання очистити і покришити кубиками.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Часник дрібно порубати ножем.
  • Дістати кукурудзу з банки, попередньо зливши з неї розсіл.
  • Всі підготовлені інгредієнти (разом з кириешки) зібрати в одній тарілці.
  • Полити їх рясно майонезом і перемішати.

Блюдо виходить досить ситним і цілком підійде для повноцінного вечері.

Рецепт з копченим сиром

Для більш гармонійного поєднання продуктів в салат з кириешки і копченою ковбасою добре додати не звичайний твердий, а саме копчений сир. За смаковими характеристиками для такої суміші він підійде найкраще.

Дивіться також:  Салат з дайкона — 11 найбільш смачних рецептів

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 г копченої ковбаси;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 пачка сухариків (бажано брати саме з ароматом копчення);
  • 1 великий помідор;
  • 200 г ковбасного сиру;
  • майонез.

Покрокова інструкція приготування салату:

  • Ковбасу порізати дрібною соломкою.
  • Томати акуратно нарізати кубиками.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Часник просто порубати ножем.
  • Всі ці продукти зібрати в одну миску, полити їх злегка майонезом і добре перемішати.
  • Перед самою подачею посипати салат сухарями. Раніше цього робити не варто: в іншому випадку вони розм’якнуть, і страва буде остаточно зіпсовано.

Такий салат не варто готувати про запас. Суміш повинна бути свіжою і хрусткою.

Святковий салат «Козел на городі»

Щоб здивувати гостей для святкового столу можна приготувати салат, який в народі іноді називають «Козел на городі».

Останнім часом він користується величезною популярністю. Методика приготування страви полягає в тому, що всі його компоненти спочатку подрібнюються, а потім акуратно викладаються горбиками по всьому периметру тарілки.

Для найпростішого варіанта цього оригінального салату потрібно взяти:

  • 150 г копченої ковбаси і стільки ж твердого сиру;
  • 2 відварених курячих яйця;
  • 1 свіжий помідор;
  • 100 г сухариків.

З приготуванням цієї страви впорається навіть дитина.

Процес складається з двох етапів:

  • Основні продукти (сир, ковбасу, яйця і томати) нарізати середньої соломкою.
  • Викласти їх купками на плоску тарілку. Поруч так само насипати сухарики.

У такому вигляді подається салат на стіл. Поруч з ним обов’язково треба поставити піалу з яким-небудь соусом (краще взяти майонез). Всі інгредієнти можна вживати окремо або перемішати їх в тарілці, заправивши ароматним соусом.

Прокрутка до верху