Салат з цвітної капусти – 8 рецептів приготування

Коли тільки кольорова капуста з’явилася в нашій країні, вона коштувала дуже дорого. Її могли дозволити собі тільки заможні люди. У наш час цей овоч можна купити в будь-якому магазині за доступною ціною. Найпоширеніша страва – салат з цвітної капусти. Є маса варіантів приготування, найвдаліші вивчайте в нашій добірці.

Салат з цвітної капусти та брокколі

Корисне, вітамінне блюдо виходить дуже смачним.

Інгредієнти:

  • брокколі – 210 г;
  • сіль;
  • капуста цвітна – 210 г;
  • соус соєвий – 1 ст. ложка;
  • перець чорний;
  • паприка;
  • цибуля – 110 г ріпчаста;
  • зелень – 23 г;
  • часниковий порошок;
  • цибулевий порошок;
  • майонез – 110 мл

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Для приготування використовуйте півкільця.
  • Подрібнити брокколі.
  • Нарізати на шматки цвітну капусту.
  • Перемішати овочі.
  • Майонез залити соєвим соусом.
  • Посипати цибульним порошком і часниковим.
  • Приправити перцем.
  • Присипати зеленню сушеної.
  • Присолити. Розмішати.
  • Заправити отриманою сумішшю овочі. Перемішати.
  • Рецепт приготування на зиму

    Ще влітку слід подбати про заготовках корисних овочів на зиму. Капуста цвітна допоможе вам зберегти прекрасну фігуру в будь-який час року.

    Щоб салат вийшов смачним, необхідно правильно вибирати капусту. Всі суцвіття повинні мати однаковий світлий окрас. Для салату на кожен день можна використовувати всі суцвіття, а для святкового меню вибирайте тільки верхні частини овоча.

    Інгредієнти:

    • цукор – 110 г;
    • капуста – 1450 р кольорова;
    • оцет – 120 мл (9%);
    • томати – 970 г;
    • кріп – 110 г;
    • перець солодкий – 1 шт.;
    • морквина – 210 г;
    • масло рослинне – 250 мл;
    • часник – 110 г;
    • сіль – 45 г;
    • петрушка – 110 р.

    Приготування:

  • Капусту слід розібрати на окремі суцвіття.
  • Закинути в киплячу воду. Проварити п’ять хвилин.
  • Моркву подрібнити. Повинні вийти брусочки.
  • Томати закинути в м’ясорубку. Подрібнити.
  • Перець болгарський знадобиться тонкою соломкою.
  • Нашаткувати зелень.
  • Помістити в каструльку всі підготовлені овочі, крім суцвіть.
  • Залити олією.
  • Влити оцет.
  • Засипати цукром.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Закип’ятити.
  • Закинути суцвіття.
  • Поварити чверть години.
  • Наповнити підготовлені банки, які заздалегідь пройшли процес стерилізації.
  • Накрити кришками, які були попередньо підготовлені.
  • Сховати під плед. Дочекатися охолодження.
  • Дивіться також:  Салат з селерою і яблуком – 7 рецептів смачного і корисного салату

    Вітамінний варіант з болгарським перцем

    Якщо ви хочете приготувати корисний, легкий і в той же час смачний гарнір, те зробіть за цим рецептом.

    Інгредієнти:

    • капуста цвітна – качан;
    • перець мелений чорний;
    • перець болгарський – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • кешью – 25 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • соус соєвий – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Промити качан. Розподілити на суцвіття.
  • Закинути в киплячу солону воду. Відварити. Потрібно хвилин шість.
  • Зрізати серединку у перцю. Видалити все насіння.
  • Нарізати шматочками. Вони повинні бути дрібними.
  • Нашаткувати цибулину. Вийдуть дрібні кубики.
  • Закинути в сковорідку, яка до цього моменту розпечена.
  • Протушкувати. Потрібно чотири хвилини.
  • Закинути в блендер кешью. Перемолоти.
  • Змішати з суцвіттями і болгарським перцем.
  • Подрібнити часник.
  • Закинути до овочів.
  • Посипати чорним перцем.
  • Полити соусом.
  • Перемішати.
  • Гострий салат по-корейськи

    Ця страва припаде до смаку всім любителям корейської їжі. Гострий салат з цвітної капусти по-корейськи сподобається навіть самим вибагливим гурманам. Підходить для святкового столу і для звичайного обіду в якості закуски.

    Інгредієнти:

    • сіль морська – 1 ст. ложка;
    • перець чорний – 1 ч. ложка;
    • качан – 870 м;
    • коріандр – 1 ч. ложка;
    • морква – 1 шт. сирої;
    • вода – 680 мл;
    • олія соняшникова – 45 мл;
    • часник – 2 зубки;
    • оцет – 55 мл (9%);
    • цукор – 120 р.

    Приготування:

  • Відокремити суцвіття. Закинути в окріп. Проварити три хвилини.
  • Воду злити. Охолодити суцвіття.
  • Взяти спеціальну тертці для моркви по-корейськи. Моркву подрібнити.
  • У воду (обсяг вказано в рецепті) залити масло.
  • Присолити.
  • Залити оцтом. Перемішати. Закип’ятити.
  • Засипати спеції. Перемішати.
  • Залити отриманою ароматною рідиною овочі.
  • Порубати часник.
  • Закинути в капусту.
  • Остудити. Настояти вісім годин на холоді.
  • З додаванням м’яса — покроковий рецепт

    Має відмінний смак і привабливий свіжий вигляд. Виходить в міру гострим.

    Дивіться також:  Салат з маринованими опеньками – 8 рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • свинина проварена – 330 г;
    • майонез – 6 ст. ложок;
    • капуста – 330 г цвітна;
    • перець чорний;
    • цибуля зелена – 23 г;
    • сіль;
    • помідори – 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • огірок – 1 шт.

    Приготування:

  • Порізати м’ясо.
  • Проварити в солоній рідини суцвіття цвітної капусти.
  • Остудити, подрібнити.
  • Томати нарізати. Вийдуть кубики.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Порубати огірок. Вийдуть дрібні кубики.
  • Змішати всі інгредієнти.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Розмішати.
  • Залити майонезом.
  • Перемішати.
  • З сирої цвітної капусти з сиром

    Салат з сирої цвітної капусти виходить хрустким з великим вмістом вітамінів. Виходить не тільки смачне, але і красиве страву.

    Інгредієнти:

    • морква – 1 шт.;
    • капуста цвітна – вилок;
    • майонез – 1 ст. ложка;
    • перець болгарський – 2 шт.;
    • петрушка – 33 г;
    • часник – 2 зубки.

    Приготування:

  • Відокремити суцвіття.
  • Моркву потерти. Використовувати терку великого розміру.
  • Перець подрібнити. Вийде соломка.
  • Порубати часник.
  • Нашаткувати петрушку.
  • Перемішати продукти.
  • Присолити.
  • Покласти майонез. Змішати.
  • З консервованим тунцем

    Цю страву можна вживати не тільки як салат, але і як гаряче друге блюдо.

    Інгредієнти:

    • перець;
    • капуста цвітна – качан;
    • сіль;
    • зелень – 20 г;
    • олія оливкова – 2 ст. ложки;
    • цибулю зелений – 15 г;
    • тунець консервований – 220 р.

    Приготування:

  • Проварити в солоній воді суцвіття.
  • Порубати часник. Закинути в сковорідку. Засмажити.
  • Змішати з тунцем.
  • Залити оливковою олією.
  • Присипати сіллю.
  • Поперчити.
  • Нашаткувати цибулю. Закинути до тунцу.
  • Розмішати.
  • Помістити на блюдо суцвіття.
  • Зверху розмістити тунець.
  • Присипати зеленню нашаткованої.
  • З курячою грудкою

    Це легка і смачна закуска, на приготування якої йде небагато часу.

    Інгредієнти:

    • грудка куряча – 430 г;
    • зелень – 45 г;
    • часник – 1 зубець;
    • капуста цвітна – вилок;
    • соус соєвий – 1 ст. ложка;
    • томат – 3 шт.;
    • огірки – 2 шт.;
    • йогурт – 3 ст. ложки;
    • зелений горошок – 210 р.
    Дивіться також:  Салат з маринованими грибами – 10 рецептів приготування

    Приготування:

  • Закинути у воду грудку. Проварити.
  • У киплячу воду закинути суцвіття. Проварити три хвилини.
  • Нарізати курку. Потрібні порційні шматочки.
  • Порубати на шматочки огірки. Якщо шкірка дуже жорстка, то заздалегідь краще обрізати.
  • Нарізати помідори.
  • Нашаткувати зелень.
  • Порізати часник.
  • В соєвий соус залити йогурт. Перемішати.
  • З’єднати всі підготовлені продукти.
  • Засипати горох.
  • Перемішати.
  • Прокрутка до верху