Коли тільки кольорова капуста з’явилася в нашій країні, вона коштувала дуже дорого. Її могли дозволити собі тільки заможні люди. У наш час цей овоч можна купити в будь-якому магазині за доступною ціною. Найпоширеніша страва – салат з цвітної капусти. Є маса варіантів приготування, найвдаліші вивчайте в нашій добірці.
Салат з цвітної капусти та брокколі
Корисне, вітамінне блюдо виходить дуже смачним.
Інгредієнти:
- брокколі – 210 г;
- сіль;
- капуста цвітна – 210 г;
- соус соєвий – 1 ст. ложка;
- перець чорний;
- паприка;
- цибуля – 110 г ріпчаста;
- зелень – 23 г;
- часниковий порошок;
- цибулевий порошок;
- майонез – 110 мл
Приготування:
Рецепт приготування на зиму
Ще влітку слід подбати про заготовках корисних овочів на зиму. Капуста цвітна допоможе вам зберегти прекрасну фігуру в будь-який час року.
Щоб салат вийшов смачним, необхідно правильно вибирати капусту. Всі суцвіття повинні мати однаковий світлий окрас. Для салату на кожен день можна використовувати всі суцвіття, а для святкового меню вибирайте тільки верхні частини овоча.
Інгредієнти:
- цукор – 110 г;
- капуста – 1450 р кольорова;
- оцет – 120 мл (9%);
- томати – 970 г;
- кріп – 110 г;
- перець солодкий – 1 шт.;
- морквина – 210 г;
- масло рослинне – 250 мл;
- часник – 110 г;
- сіль – 45 г;
- петрушка – 110 р.
Приготування:
Вітамінний варіант з болгарським перцем
Якщо ви хочете приготувати корисний, легкий і в той же час смачний гарнір, те зробіть за цим рецептом.
Інгредієнти:
- капуста цвітна – качан;
- перець мелений чорний;
- перець болгарський – 1 шт.;
- часник – 2 зубки;
- кешью – 25 г;
- цибуля – 1 шт.;
- соус соєвий – 1 ст. ложка.
Приготування:
Гострий салат по-корейськи
Ця страва припаде до смаку всім любителям корейської їжі. Гострий салат з цвітної капусти по-корейськи сподобається навіть самим вибагливим гурманам. Підходить для святкового столу і для звичайного обіду в якості закуски.
Інгредієнти:
- сіль морська – 1 ст. ложка;
- перець чорний – 1 ч. ложка;
- качан – 870 м;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- морква – 1 шт. сирої;
- вода – 680 мл;
- олія соняшникова – 45 мл;
- часник – 2 зубки;
- оцет – 55 мл (9%);
- цукор – 120 р.
Приготування:
З додаванням м’яса — покроковий рецепт
Має відмінний смак і привабливий свіжий вигляд. Виходить в міру гострим.
Інгредієнти:
- свинина проварена – 330 г;
- майонез – 6 ст. ложок;
- капуста – 330 г цвітна;
- перець чорний;
- цибуля зелена – 23 г;
- сіль;
- помідори – 2 шт.;
- часник – 3 зубки;
- огірок – 1 шт.
Приготування:
З сирої цвітної капусти з сиром
Салат з сирої цвітної капусти виходить хрустким з великим вмістом вітамінів. Виходить не тільки смачне, але і красиве страву.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- капуста цвітна – вилок;
- майонез – 1 ст. ложка;
- перець болгарський – 2 шт.;
- петрушка – 33 г;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
З консервованим тунцем
Цю страву можна вживати не тільки як салат, але і як гаряче друге блюдо.
Інгредієнти:
- перець;
- капуста цвітна – качан;
- сіль;
- зелень – 20 г;
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- цибулю зелений – 15 г;
- тунець консервований – 220 р.
Приготування:
З курячою грудкою
Це легка і смачна закуска, на приготування якої йде небагато часу.
Інгредієнти:
- грудка куряча – 430 г;
- зелень – 45 г;
- часник – 1 зубець;
- капуста цвітна – вилок;
- соус соєвий – 1 ст. ложка;
- томат – 3 шт.;
- огірки – 2 шт.;
- йогурт – 3 ст. ложки;
- зелений горошок – 210 р.