Салат з тунцем – поширена, проста та бюджетна закуска. Тунець багатий на білок і в цілому вважається дуже корисною рибою, тому його можна і потрібно включати до свого раціону. Салат відмінно впишеться у повсякденне меню, а також оригінально виглядатиме на святковому гулянні. Причому варіації поєднань продуктів можуть бути різноманітними.
Класичний салат з консервованим тунцем та яйцем
Класичний салат з консервованим тунцем та яйцем – швидка та ситна закуска з оригінальним смаком. Готується він за лічені хвилини і дуже сподобається вашим гостям. За основу салату береться будь-який консервований тунець у олії чи власному соку.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Огірок – 2 шт.
- Тунець консервований – 100 гр.
- Олія оливкова – 2 ст.л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Пряні трави – за смаком
- Яйце куряче – 2 шт. (варених
- Сік лимонний – за смаком
Процес приготування:
Класичний салат з консервованим тунцем готується просто і швидко. Заздалегідь зваріть круто яйця, для цього опустіть їх у холодну воду і варіть приблизно 8-9 хвилин від моменту закипання.
Огірки промийте холодною водою, просушіть і наріжте кубиками.
Охолоджені варені яйця очистіть від шкаралупи, потім наріжте кубиками. Це можна зробити за допомогою спеціального пристрою.
Розкрийте банку рибних консервів, злийте олію та розімніть філе тунця вилкою.
Приготуйте заправку салату. У мисці змішайте оливкову олію, дижонську гірчицю, лимонний сік, сіль та прянощі.
Салат збиратимемо шарами. Але можна просто змішати всі подрібнені продукти в мисці. На плоску страву встановіть кільце сервіровки. Першим шаром покладіть огірки, полийте заправкою.
Далі рівномірним шаром покладіть філе тунця, полийте заправкою.
Третім шаром викладіть курячі яйця.
Перед тим, як подати салат з тунцем та яйцем на стіл, приберіть кільце і прикрасьте на свій смак. Смачного!
Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком
Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком ніколи не втрачав своєї актуальності. У нього нескладний та збалансований склад, оригінальний смак та висока поживна цінність. Таким салатом можна перекусити та заповнити сили протягом дня.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Зелень – до смаку.
- Тунець консервований – 1 банк.
- Майонез – для заправки.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі та зелень вимийте проточною водою. Промокніть огірки паперовими серветками та наріжте невеликими кубиками.
Крок 2. Заздалегідь відваріть курячі яйця круто, потім остудіть і очистіть від шкаралупи. Варені яйця наріжте кубиками, як і огірки.
Крок 3. Розкрийте консерви, злийте рідину. Шматочки тунця розімніть вилкою і викладіть у миску з огірками та яйцями.
Крок 4. Зелень можна взяти будь-яку: петрушку, кріп, базилік, зелену цибулю. Порубайте її ножем і додайте салат.
Крок 5. Заправте салат з консервованим тунцем, яйцем та огірком майонезом, посоліть до смаку і подавайте на стіл. Смачного!
Салат з тунцем, яйцем, огірком та пекінською капустою.
Салат з тунцем, яйцем, огірком та пекінською капустою – соковитий та смачний салат, який впишеться у будь-яке меню. Його можна подавати разом з рисовою кашею та печеною картоплею на обід чи вечерю, а також робити салат основою аперитиву для урочистостей.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 1 банк.
- Капуста пекінська – 0,5 кг.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Оливкова олія – за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте пекінську капусту, огірки та зелену цибулю. Капусту наріжте тонкою смужкою. Перекладіть нарізку в миску.
Крок 2. Свіжі огірки наріжте брусками, додайте миску до капусти.
Крок 3. Курячі яйця помийте гарячою водою, покладіть у каструлю, залийте холодною водою і поставте варитися. Від моменту закипання засікайте 8-10 хвилин, остудіть яйця у дуже холодній воді. Потім очистіть від шкаралупи та наріжте невеликими кубиками.
Крок 4. Зелень порубати гострим ножем і пересипте в миску до інших інгредієнтів.
Крок 5. Розкрийте консерви, злийте олію і розімніть шматочки риби вилкою.
Крок 6. Салат заправте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте салат з тунцем, яйцем, огірком та пекінською капустою в охолодженому вигляді. Смачного!
Салат з тунцем, кукурудзою, яйцем та огірком
Салат з тунцем, кукурудзою, яйцем та огірком – ситний, трохи солодкий та соковитий салат. У тунці відсутній холестерин, проте великий вміст Омеги 3, а також вітамінів і мінералів, корисних для організму. Поживне філе тунця дуже вдало доповнює цукрова кукурудза, нейтральне за смаком яйце та соковитий огірочок.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 1 банк.
- Кукурудза консервована – 300 грн.
- Майонез – 2 ст.л.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Зелень – до смаку.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування цього чудового салату з консервованим тунцем підготуйте всі продукти, які вказані у списку.
Крок 2. Один крупний або кілька середніх свіжих огірків добре помийте і наріжте кубиками.
Крок 3. З консервованої кукурудзи злийте сік і пересипте в миску до огірків.
Крок 4. Розкрийте консервований тунець, злийте масло. Самі шматочки риби розімніть вилкою.
Крок 5. Зваріть круто курячі яйця, для цього перекладіть їх у каструльку, залийте холодною водою. Після закипання води варіть яйця протягом 8-9 хвилин. Коли яйця охолонуть, очистіть їх від шкаралупи та наріжте кубиками.
Крок 6. Залишилося тільки заправити салат майонезом, посолити, приправити до смаку і додати рубану зелень. Перемішайте і салат із тунцем готовий. Подавати закуску можна одразу. Смачного!
ПП салат з тунцем та авокадо
ПП салат з тунцем та авокадо добре насичує організм, наповнює силами та збагачує необхідними мікроелементами. З такою стравою ви цілком можете влаштувати собі корисне перекушування вдень або легку вечерю наприкінці дня. Причому готується салат дуже просто та швидко.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти :
- Тунець консервований – 100 гр.
- Авокадо – 100 г.
- Салат – 100 гр.
- Огірки – 50 грн.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Цибуля червона ріпчаста – 0,5 шт.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помийте всі необхідні овочі та зелень. З|із| лимона видавіть сік.
Крок 2. Листя салату просушіть і порвіть на невеликі шматки. Покладіть зелень на гарне блюдо салату.
Крок 3. Огірок наріжте півкухлями і покладіть поверх салату.
Крок 4. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку та зріжте шкірку. Потім м’якоть наріжте часточками. Додайте авокадо до салату.
Крок 5. З консервованого тунця злийте олію. Потім трохи розімніть філе вилкою. Поверх овочів та авокадо покладіть шматочки тунця.
Крок 6. Червона цибуля частіше використовується для салату, тому що його смак солодший і приємніший. Наріжте голівку тонкими півкільцями та додайте до інших продуктів. ПП салат полийте оливковою олією та лимонним соком і подавайте на стіл. Смачного!
Салат з консервованим тунцем, яйцем та зеленим горошком.
Салат із консервованим тунцем, яйцем та зеленим горошком – чим не закуска для новорічного столу? Усі інгредієнти можна перемішати у салатниці або викласти їх шарами та змастити майонезом. Закуска виходить дуже ситною, адже до її складу входить багате білком філе тунця та горох, а також яйця.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти :
- Яйце куряче – 2 шт.
- Тунець консервований – 160 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Огірок маринований – 100 гр.
- Горошок зелений – 200 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю помийте зі щіткою від землі та пилу. Потім викладіть у каструлю, залийте водою і відваріть у мундирі. Після цього остудіть і почистіть картоплю, наріжте кубиками.
Крок 2. Рибні консерви акуратно розкрийте ключем і злийте олію. Тунця розімніть вилочкою і додайте в миску до картоплі.
Крок 3. Наріжте мариновані огірочки невеликими кубиками чи брусками, як найбільше подобається. Якщо при вирізанні виділиться багато соку, злийте його в раковину.
Крок 4. Зваріть курячі яйця круто, остудіть, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками.
Крок 5. Консервований зелений горошок відкиньте на сито і дайте сік соку. Потім пересипте його до інших інгредієнтів. Зелень, яку ви вибрали, помийте і дрібно порубайте ножем.
Крок 6. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте перцем на смак, перемішайте і можна подавати на стіл. Смачного!
Салат з консервованим тунцем, солоним огірком і яйцем
Салат з тунцем консервованим, солоним огірком і яйцем – варіація салату, яка заслуговує на вашу увагу. Всі продукти більш ніж доступні і не вдарять по сімейному бюджету. Смак у салату виходить багатим та насиченим.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти :
- Тунець консервований – 100 гр.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Цибуля зелена подрібнена – 2 ст.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Майонез – для заправки.
- Сир твердих сортів – 30 грн.
- Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
- Картопля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть головку цибулі, обмийте її. Наріжте цибулю кубиками і залийте окропом на 2-3 хвилини. Потім воду злийте через сито і дайте охолонути цибулі.
Крок 2. Зваріть картоплю, моркву та куряче яйце. Ці інгредієнти очистіть та натріть на тертці з великими отворами. Також кубиками наріжте солоний огірок.
Крок 3. Філе тунця розімніть вилкою на дрібні шматочки.
Крок 4. Щоб салат виглядав красиво на столі, зберіть шарами. Для цього візьміть спеціальну форму. Першим шаром покладіть картоплю, трохи посоліть і промажте майонезом.
Крок 5. Далі покладіть філе консервованого тунця.
Крок 6. Третім шаром покладіть варене яйце з цибулею, злегка утрамбуйте, змастіть майонезом.
Крок 7. Потім покладіть подрібнений солоний огірочок, додайте трохи майонезу.
Крок 8. Морквяний шар покладіть на огірковий, його змастіть невеликою кількістю майонезу.
Крок 9. Завершіть салат стружкою твердого сиру, цей шар майонезом не потрібно змащувати.
Крок 10. Залишіть салат для просочення на 30 хвилин, потім акуратно заберіть форму. Прикрасьте салат із консервованим тунцем зеленню та фігурками з моркви. Смачного!
Дієтичний салат з тунцем без майонезу
Дієтичний салат із тунцем без майонезу – легка, але поживна закуска із простого набору продуктів. Такий салат, замість майонезу, можна заправити оливковою олією, соєвим соусом, грецьким йогуртом або сметаною невисокої жирності. Свіжі нотки смак можна внести за допомогою огірків, лимонного соку та зелені.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти :
- Тунець консервований – 150 гр.
- Помідори дрібні – 3 шт.
- Яйце куряче варене – 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Соус соєвий – 1 ст.
- Перець солодкий – 0,5 шт.
- Олія рослинна без запаху – 1 ст.л.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Помийте помідори, огірок та солодкий перчик. Куряче яйце заздалегідь необхідно зварити круто. А консерви розкрити і злити олію.
Крок 2. Огірки наріжте півкухлями, а помідори часточками. Перекладіть овочі на тарілку.
Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте смужками, додайте його до подрібнених овочів.
Крок 4. Яйце очистіть від шкаралупи, наріжте часточками та додайте до овочів.
Крок 5. Філе консервованого тунця розламайте на частини та додайте до решти інгредієнтів. У мисочці змішайте соєвий соус, олію та лимонний сік. Отриманим соусом заправте салат, посоліть і приправте його за смаком.
Крок 6. Готовий дієтичний салат із консервованим тунцем посипте рубаною зеленню та подавайте на стіл. Смачного!
Салата з тунцем та квасолею
Салату з тунцем та квасолею можна включати у повсякденне меню. А також такий салат буде дуже цікавий тим людям, які вважають калорії та загалом стежать за тим, що вони їдять. Склад закуски такий, що в ньому багато клітковини, білка та зовсім мало жирів.
Час приготування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти :
- Тунець консервований – 1 банк.
- Квасоля консервована – 1 банка.
- Помідори – 2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль кухонна – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Майонез – 1 ст.л.
- Яйця курячі варені – 3 шт.
- Сметана – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Помийте овочі та просушіть їх. Заздалегідь зваріть яйця круто.
Крок 2. Розкрийте консерви. З квасолі злийте сік і перекладіть її в салатницю. Філе тунця витягніть із олії, видаліть кісточки і розламайте на невеликі шматочки. Варені яйця очистіть від шкаралупи та наріжте великими кубиками.
Крок 3. Огірок наріжте півкухлями, а помідори тонкими часточками. Додайте овочі до салатниці. Зелень промийте під краном і порубайте ножем.
Крок 4. Сметану змішайте із майонезом. Отриманою сумішшю заправте салат, перемішайте.
Крок 5. Спробуйте салат на смак і при необхідності посолити і додати мелений перець. Салат з тунцем та квасолею можна подавати відразу після приготування. Смачного!
Салат з консервованим тунцем та рисом
Салат з консервованим тунцем та рисом – чудове поєднання продуктів, яке забезпечить вам смачний та поживний перекус. Такий салат не підходить для тривалого зберігання в холодильнику, тому робити його краще в невеликій кількості і їсти свіжим.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 200 грн.
- Рис – 1/2 ст.
- Яйця курячі варені – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Майонез – 3 ст.л.
- Зелень – до смаку.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім відваріть до готовності із невеликою кількістю солі. Рис повинен повністю охолонути, для цього відкиньте його на сито та відставте убік.
Крок 2. Курячі яйця так само заздалегідь зваріть круто. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками.
Крок 3. Половинку головки цибулі очистіть від лушпиння, дрібно порубайте його ножем і відправте в миску.
Крок 4. Консервовану кукурудзу відкиньте на ситечко і повністю дайте сік соку. Потім пересипте кукурудзу в миску до інших інгредієнтів.
Крок 5. Кріп помийте під краном і дрібно порубайте його ножем.
Крок 6. Шматочки консервованого тунця витягніть з олії і розімніть вилкою. Рибну масу викладіть у миску.
Крок 7. Коли всі інгредієнти будуть у салатниці, додайте до них майонез, посоліть та приправте до смаку.
Крок 8. Добре перемішайте. Перед подачею салат з консервованим тунцем та рисом можна потримати 10-15 хвилин у холодильнику для охолодження. Смачного!