Рибні салати з консервів користується великою популярністю із-за зручності приготування і відмінного смаку. Яскравим прикладом є класичний рецепт салату з консервованого тунця, який з часом зазнав змін і сьогодні має безліч варіацій.
Класичний рецепт
Яскравий представник раціону людей, які дотримуються правильного харчування.
Для виконання потрібні:
- банку консервованої риби;
- 2 великих томата;
- 2 середніх огірка;
- цибулина;
- третина лимона;
- зелень, сіль, цукор, бальзамічний оцет.
Рибна закуска готується наступним чином:
- Цибулю нарізати кубиками, які за допомогою лимонного соку і щіпки цукру маринуються близько 10 хвилин.
- З помитих і обсушену томатів, огірків готуються невеликі кубики.
- У ємність викладаються овочі, риба з банки і мелкорубленая зелень.
- Після ретельного перемішування салат підсолювати і заправляється бальзамічним оцтом, надає пікантну гостроту.
З тунцем, огірком і яйцем
Салат з тунця з яйцем – проста і легка закуска.
Для її приготування необхідний склад продуктів:
- тунець – 1 банка;
- огірок – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- цибулина – 1 шт.;
- оливкова олія та лимонний сік для заправки.
Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:
- Кубики цибулі мнуть руками і маринуються в лимонному соку протягом 15 хвилин.
- Огірок і відварені яйця ріжуться дрібними шматочками.
- У салатнику змішуються овочі, яйця і консервований тунець, після чого вони заправляються маслом.
З солоними огірками і кукурудзою
Варіацію закуски з використанням солоних огірочків, доповнених кукурудзою можна приготувати зі складу компонентів:
- банки консервованої риби;
- 4 маринованих огірків;
- цибулини;
- ½ Банки кукурудзи;
- 4 середніх яєць;
- 100 г майонезу;
- зелені і солі.
Основні етапи виконання рецепту:
- У миску викладається консервована риба, в яку додається натертий лук.
- Відварені яйця і огірки так само натираються на крупній тертці і викладаються в миску.
- З банки витягується половина кукурудзи і відкидається на друшляк, після чого додається до решти інгредієнтів.
- Салат притрушивается зеленню, солиться і заправляється майонезом.
Класичне виконання з рисом
Поживна і швидка закуска з основою з рису ідеально підходить для ситної вечері.
Для виконання рецепта знадобиться:
- яйця – 5 шт.;
- кукурудза – 1 банка;
- рис – 1 склянка;
- тунець – 2 банки;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез для заправки;
- сіль, перець і зелень.
Салат з тунця з рисом готується за наступною схемою:
- Рис і яйця відварюють.
- Тунець і кукурудза відкидаються на друшляк.
- Цибулю і яйця ріжуться кубиками.
- У салатнику змішуються всі підготовлені компоненти, після чого притрушиваются рубаною зеленню, солятся, перчатся і заправляються майонезним продуктом.
Покроковий рецепт від Юлії Висоцької
Проста у виконанні закуска, яка може урізноманітнити дієтичне меню.
Для підготовки салату використовуються:
- консервований тунець і кукурудза – 1 банку;
- помідори сорту черрі – 150 г;
- сир «Моцарелла» – 100 г;
- листя салату для оформлення;
- оливкова олія і сік лимона для заправки;
- сіль і перець.
Щоб насолодитися пікантним смаком багатого поживними елементами салату діємо поетапно:
- Дно салатника вистилається листям салату.
- Помідори ріжуться на 4 частини, а сир кубиками.
- В окремому посуді змішуються сир, томати, риба, олія, сік, сіль і перець, після чого закуска викладається в підготовлений салатник.
Салат «Нісуаз»
Історичною батьківщиною салату є знаменитий місто Ніцца, багатий яскравими фарбами і культурою.
Для підготовки закуски слід придбати:
- банку тунця;
- 1 качан салату;
- 4 томата;
- 3 середніх яйця;
- 3 солодкі цибулини;
- 150 г анчоусів;
- ½ Частина солодкого перцю;
- 200 г стручкової квасолі;
- кілька зубчиків часнику;
- оливкова олія;
- трохи маслин, соку лимона, винного оцту, солі і спецій.
Спосіб приготування:
- З 100 мл олії, 20 мл оцту, солі і перцю готується заправка.
- Квасоля відварюється 5 хвилин у киплячій воді, після чого відкидається на друшляк.
- 30 мл олії розігріваються і змішуються з розчавленим часником і відвареною квасолею.
- Коли квасоля розм’якшиться, вона знімається з вогню і остуджується.
- Качан розбирається на листя, які рвуться і поміщаються на дно салатника.
- Далі викладаються цибульні кільця, які покриваються кубиками томатів.
- Поверх помідорів викладаються шматочки квасолі і смужки перцю.
- Овочева маса заправляється заливкою.
- Перед подачею на закуску викладаються розім’ятим тунець, четвертинки яєць, маслини і філе анчоуса.
Ситна закуска з квасолею
Салат швидкого приготування, для підготовки якого потрібно складу компонентів:
- 2 банки консервованого тунця;
- 1 банку консервованої квасолі;
- ¼ Червоної цибулі;
- 50 г дрібно нарізаної петрушки;
- 50 мл оливкової олії;
- сік половини лимона;
- сіль, перець.
Процес підготовки полягає у виконанні наступних дій:
- З олії, соку, солі і перцю готується соус.
- В глибокому салатнику змішуються розім’ятим тунець, вигнута назовні на друшляк квасоля, подрібнену цибулю і петрушка.
- Салат заправляється підготовленим соусом.
З пекінською капустою
Щоб побалувати себе і своїх домочадців цікавим салатом з пікантною гостротою, необхідно підготувати:
- по банку тунця і кукурудзи;
- половину пекінської капусти;
- 2 свіжих огірка;
- половину цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- 170 мл йогурту;
- трохи гірчиці, соку лимона, солі і спецій.
Готується вітамінна закуска просто і швидко:
- Пекінська капуста нарізати невеликими кубиками.
- З огірка готуються скибочками.
- Цибуля подрібнюється як можна дрібніше.
- Тунець давиться виделкою.
- Підготовлені складові змішуються в салатник і заправляють соусом, який готується з перетертого з сіллю часнику, соку лимона 10 г гірчиці.
Як приготувати з картоплею
Завдяки прекрасним смаковим якостям тунця, що дає можливість йому поєднуватися з різними овочами, можна приготувати ситну закуску з додаванням картоплі.
Для цього беруться:
- тунець – 1 банка;
- картопля – 200 г;
- цибуля – 2 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- огірки солоні – 3 шт.;
- зелень, сіль і перець.
При приготуванні варто дотримуватися наступної схеми:
- Цибуля подрібнюється і змішується з тунцем.
- У миску з рибою викладаються кубики відварених картоплі та яєць.
- Огірки ріжуться скибочками, які також надсилаються в миску з салатом.
- У фіналі закуска притрушивается рубаною зеленню, солиться і перчится за смаком.
Овочевий салат з консервованим тунцем
Коли настає спекотна пора, трудноперевариваемая їжа не викликає апетиту, хочеться побалувати себе легкою закускою. Овочевий салат з додаванням багатого різноманітними поживними елементами тунця стане відмінним рішенням.
Щоб приготувати страву необхідні наступні складові:
- листя салату – 100 г;
- огірки – 2 шт.;
- помідори – стільки ж;
- яйця – 3 шт.;
- цибулина;
- консервована риба – 1 банка;
- сіль, спеції і оливкове масло.
Щоб насолодитися смаком літа:
- Яйця відварюють і розрізаються на 4 скибочки.
- Огірки та помідори нарізати невеликими кубиками.
- З лука готуються тонкі кільця.
- Дно салатника вистилається рваними листям салату, на які викладаються овочі, яйця, чавлений тунець.
- Салат солиться, приправляється і заправляється оливковою олією.
З кедровими горішками і помідорами черрі
Приготувавши цей салат і відчувши його смак, подумки занурюєшся в італійську атмосферу, з притаманними їй веселощами і колоритністю.
Для виконання рецепта слід обзавестися:
- 5 листами салату;
- банкою тунця;
- ½ Частиною банки з квасолі;
- 10 помідорами сорту черрі;
- 50 г кукурудзи;
- 100 р кедрових горішків;
- 2 яйцями;
- оливковою олією і яблучним оцтом;
- зеленню, сіллю і спеціями.
Спосіб приготування:
- Кедрові горішки висипаються на суху сковороду і обсмажують разом з сіллю до золотистої скоринки при постійному помішуванні, щоб не допустити пригорання.
- Відварені й охолоджені яйця ріжуться на 4 частини.
- Помідори діляться навпіл.
- Квасоля, кукурудза і тунець відкидають на друшляк для звільнення продуктів від зайвої рідини.
- Салатні листя рвуться невеликими шматками.
- В окремому посуді змішуються листя салату, помідори, квасоля, кукурудза, обсмажені кедрові горішки, сіль і спеції.
- Зверху викладаються яєчні четвертинки, після чого закуска заправляється оливковою олією і невеликою кількістю оцту.
Готуємо з додаванням печінки тріски
Що таїть у роті закуска не відніме у кухаря багато часу, зате урізноманітнює навіть святкову сервіровку.
Для втілення рецепта в життя необхідно підготувати наступні складові:
- риба – 1 банка;
- печінка тріски – 1 банка;
- рис – 120 г;
- сир плавлений і твердий – 100 г;
- яйце – 4 шт.;
- помідор – 3 шт.;
- майонез для заправки;
- спеції, сіль, зелений лук.
У процесі створення закуски:
- Помідори і відварені яйця ріжуться кубиками.
- Рис відварюється зі спеціями і сіллю до готовності.
- Печінка розминається з подрібненою цибулею.
- Сир треться на крупній тертці.
- Салат викладається шарами, кожен з яких покривається майонезній сіточкою: помідори, ⅔ рису, печінка з цибулею; плавлений сир, ½ частина яєць, залишок рису, тунець з цибулею, твердий сир, яйця, що залишилися з зеленим цибулею.
Таким чином, існує безліч простих у виконанні рецептів приготування салату з тунцем, з яких кожна господиня зможе вибрати найбільш смачний для неї та її близьких.