Салат з вареної куркою – 11 рецептів

Задумалися над тим, який салат приготувати і подати на святковий стіл? Спробуйте зробити салат з вареної куркою. Він дуже ситний, корисний, смачний, і в той же час не жирний.

Салат з куркою і грибами

Класичне поєднання продуктів подарує приємний смак і ніжний аромат.

Склад рецепта:

  • яйце – 3 шт.;
  • молочний сир – 160 гр;
  • куряче філе – 0,3 кг;
  • законсервована кукурудза – 110 гр;
  • майонез – 120 гр.

Покрокове приготування:

  • Заздалегідь відваріть м’ясо курки, підсолюємо воду. Нам потрібно, щоб до моменту приготування салату філе було вже захололим.
  • Зваріть яйця в невеликій каструльці, поставте їх остигати.
  • Курку нарубайте дрібними шматочками.
  • Шматок сиру подрібніть за допомогою терки.
  • Очищені від шкаралупи яйця наріжте дрібно ножем.
  • З’єднайте підготовлені інгредієнти в салатниці, додайте кукурудзу, попередньо злив з банки рідину.
  • Заправити все майонезом, змішайте компоненти і салат готовий. Подавайте на стіл.

З червоною консервованою квасолею

Вам знадобиться:

  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • курка – 700 гр;
  • червона квасоля – 400 гр;
  • яйце – 2 шт.;
  • дві моркви;
  • три солоних огірка;
  • соус майонез – 200 гр.

Алгоритм дій:

  • Вже зварене м’ясо дрібно шаткуємо на кубики.
  • Виймаємо з банки мариновані огірки і подрібнюємо ножем.
  • Всі овочі чистимо. Морква обробляємо на тертці, а цибулю розрізаємо на шматочки.
  • Курячі яйця варимо круто, а після дрібно шаткуємо.
  • Відкриваємо консервну банку з квасолею, прибираємо воду.
  • Всі готові продукти з’єднуємо у великій мисці або салатниці.
  • Можна посипати трохи солі, ллємо майонез, все перемішуємо. Приємного апетиту!

Ніжний рецепт з куркою, ананасами і кукурудзою

В салаті чудово поєднуються овочі, фрукти, м’ясо і яйця. Але закуска залишається дуже легкою, ніжною і смачною.

Список продуктів:

  • три варених яйця;
  • майонезний соус – 150 гр;
  • консервований ананас – 300 гр;
  • одна куряча грудка;
  • кукурудза консервована – 300 гр.

Як зробити салат з вареної куркою і кукурудзою:

  • Нарізати варене куряче м’ясо квадратиками.
  • Можна купити готові консервовані ананаси шматочками – тоді просто злийте з них сік. Або візьміть цілий ананас, почистіть і поріжте його.
  • Оброблені подрібнені інгредієнти помістіть в гарний посуд.
  • Залишається викласти туди кукурудзу, налити майонез і все перемішати ложкою.
  • Можна підсипати трохи солі і прикрасити закуску свіжою петрушкою. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет з куркою – 8 покрокових рецептів

З брокколі та сиром

Легкий варіант перекусу для тих, хто стежить за своєю вагою.

Інгредієнти рецепту:

  • один вилок капусти броколі;
  • майонез з сіллю за смаком;
  • дві грудки птиці;
  • сир молочний 250 гр.

Покрокова інструкція:

  • Заздалегідь зваримо м’ясо птиці в підсоленій воді.
  • Як тільки він охолоне, відщипуємо від нього невеликі шматочки.
  • В іншу каструлю завантажуємо брокколі, наливаємо води і насипаємо сіль. Готуємо 4 хвилини.
  • Остигнула капусту ділимо на суцвіття.
  • У велику салатницю викладаємо курку, шматочки брокколі, Насипаємо подрібнений на тертці сир. Для пікантності можна продавити зубчик часнику.
  • Додаємо майонез, олію. Все перемішати і поживний дієтичний салат готовий!

Листковий салат з вареної куркою

Дуже смачне блюдо, яке буде красиво виглядати на святковому столі.

Вам знадобиться:

  • гриби – 100 гр;
  • сир – 50 гр;
  • майонезний соус – 200 гр;
  • чотири морквини;
  • курка – 400 гр;
  • яйце – 2 шт.;
  • три бульби картоплі.

Алгоритм дій:

  • Зваріть в каструлі почищені коріння моркви, картоплю, яйця.
  • Відварені продукти і сир подрібніть на тертці.
  • Відокремте половину протертих інгредієнтів, підготуйте красиву прозору салатницю і починайте викладати шари: картопля, морква, яйця, сир. Полийте майонезом.
  • Відварене куряче м’ясо наріжте шматочками. Ми викладаємо їх на майонез.
  • Далі йдуть гриби.
  • У нас залишилася половина всіх інгредієнтів. Закладаємо їх зверху в тій же послідовності.
  • Прикрасьте страву зеленню і приберіть в холодильник на 3 години.
  • За цей час салат придбає форму. Приємного апетиту!

З копченим сиром

Основні інгредієнти рецепту:

  • сир косичкою – 200 гр;
  • п’ять солоних огірків;
  • сухарі – 60 г;
  • майонез за смаком;
  • три помідора;
  • філе птиці – 300 гр;
  • три яйця;
  • сіль і зелень за смаком.

Варіант приготування:

  • Відварюємо куряче м’ясо і, коли воно охолоне, шаткуємо шматочками.
  • Протягом 15 хвилин варимо на плиті яйця. Після цього поміщаємо їх у холодну воду.
  • Остиглі почищені яйця ріжемо на половинки.
  • Помиті помідори і мариновані огірки подрібнюються ножем.
  • Сир косичкою ділимо на волокна і ріжемо на шматочки.
  • З’єднайте продукти в чашу, додайте щіпку солі, вилийте майонез як ви любите, посипте салат сухариками, перемішайте.
  • Прикрасити закуску зеленню і подавайте пряна страва до столу.

Салат «наречена» – покроково

Склад рецепта:

  • один плавлений сирок;
  • два картоплі;
  • майонез — 180 гр;
  • цибулина – 1 шт.;
  • щіпка чорного перцю;
  • відварена курка – 300 гр;
  • яйце – 3 шт.
Дивіться також:  Салат з селерою і яблуком – 7 рецептів смачного і корисного салату

Готуємо смачний красивий салат:

  • Готове відварене м’ясо курки ріжемо ножем на маленькі кубики.
  • Зваримо почищену картоплю і покрошим на шматочки.
  • Окремо доводимо до кипіння воду, в неї викладаємо курячі яйця. Через 10 хвилин виймаємо, остуджуємо, відокремлюємо білки і жовтки, і обробляємо їх на тертці.
  • Подрібнюємо овочерізкою цибулю.
  • Тертку не прибираємо, а обробляємо з її допомогою плавлений сир.
  • Залишилося викласти продукти шарами в глибоку ємність. Кожен шар салату обмазуємо майонезом.
  • Першим шаром йде курка, за нею цибулю, потім картопля, жовтки, сир і білки.
  • І справді салат виходить схожий на білу фату нареченої.

Курочка-Снігурочка з китайською капустою

Вам знадобиться:

  • сметана – 40 г;
  • дві часточки часнику;
  • варене філе птиці – 0,3 кг;
  • половина качана китайської капусти;
  • жовтий болгарський перець;
  • червоний солодкий перець;
  • соєвий соус – 15 мл;
  • дві цибулини;
  • щіпка солі;
  • гірчиця – 10 г;
  • три стрілки зеленої цибулі.

Як приготувати:

  • Розбираємо куряче м’ясо на волокна. Викладаємо їх у чашу.
  • Болгарські перці обробити і порізати у формі соломки. Перекласти до птаха.
  • Очищену цибулину перетворити на тонкі півкільця і скласти в ту ж ємність.
  • Перебрати пекінську капусту нашаткувати і додати в салат.
  • Інгредієнти перемішати між собою.
  • Тепер робимо заправку.
  • Для цього з’єднуємо соєвий соус, сметану, подрібнений часник і гірчицю.
  • Перекладаємо ці продукти в банку з кришкою, закриваємо її, струшуємо і поливаємо сумішшю салат. Приємного апетиту!

Рецепт салату «Соняшник»

Такий салат прикрасить ваш святковий стіл і припаде до смаку гостям.

Базові інгредієнти:

  • сир молочний – 100 гр;
  • чіпси – 100 гр;
  • курка – 0,2 кг;
  • маслини – 70 гр;
  • гриби – 0,3 кг;
  • соус майонез – 90 гр;
  • яйце – 3 шт.;
  • три жовтки окремо.

Покрокова інструкція:

  • Закуска соняшник укладається в глибоку чашу шарами.
  • Перший шар – дрібні шматочки відвареного курячого м’яса.
  • Другим шаром викладаються обсмажені нашатковані гриби. Бажано печериці.
  • Наступний пласт – протерті на тертці варені яйця.
  • За ним йде шар тертого сиру.
  • Кожен з шарів ми просочуємо майонезним соусом.
  • Завершальний акорд салату – пом’яті ложкою варені жовтки. Мазати цей шар майонезом не потрібно.
  • Виймаємо з банки маслини, розрізаємо їх на дві шматочки і викладаємо на жовтки. Це наші соняшникове насіння.
  • Закриваємо блюдо в холодильник на 8 годин. За цей час салат просочиться майонезом і придбає стійку форму.
  • Залишилося взяти чіпси і прикрасити ними салат по краях. Це пелюстки.
Дивіться також:  Як приготувати грецький салат в домашніх умовах

Пікантний салат з куркою і огірками

Нам знадобиться:

  • одне куряче яйце;
  • часточка часнику;
  • гірчиця – 5 гр;
  • філе курки – 60 гр;
  • сіль за смаком;
  • огірки свіжі – 0,2 кг;
  • оцет – 10 г;
  • олія для заправки;
  • три стрілки зеленої цибулі;
  • соєвий соус – 80 мл;
  • цукор – 5 гр.

Варіант приготування:

  • Остуджуємо відварене філе птиці. Ріжемо м’ясо тонкими смужками.
  • Розбиваємо в чашку куряче яйце, збовтуємо віночком. Його ми переливаємо в сковороду і смажимо у вигляді омлету.
  • Почищені огірки шаткуємо півкільцями.
  • Подрібнюємо зелені цибульні пір’я.
  • Пересипаємо шматочки огірків до курки, кришимо зелений лук, кладемо гірчицю.
  • Заправляємо салат соєвим соусом, олією і оцтом. Все перемішуємо.
  • Насипаємо трохи солі і цукру. Прибираємо страва в холодильник на годину.
  • Підсмажене яйце дуже дрібно кришимо ножем і посипаємо їм холодний салат. Приємного апетиту!

Класичний «Цезар» з філе

Легкий, ароматний пікантний цезар буде прикрасою на кожному столі.

Що потрібно взяти:

  • гірчиця – 20 гр;
  • помідори сорту черрі – 250 гр;
  • качана салату Романо;
  • майонез – 90 гр;
  • філе курки – 500 гр;
  • сметана – 230 гр;
  • сир молочний – 100 гр;
  • щіпка солі;
  • грінки:
  • часточка часнику;
  • один білий батон;
  • прованські сухі трави;
  • оливкова олія і сіль за смаком.

Покрокове приготування:

  • Спочатку зробимо грінки. Хліб нарізаємо маленькими квадратиками, викладаємо на дно дека, часник подрібнюємо. Поливаємо батон маслом, додаємо сіль, часник і трави.
  • Запікаємо в духовій шафі до рум’яної скоринки.
  • Промиваємо качан, потрошимо його на листочки. Їх ми рвемо руками і складаємо в салатницю.
  • Зварене філе поділяємо на волокна і перекладаємо до салатним листям.
  • Поділяємо помідори на половинки і відправляємо до курки.
  • Готуємо соус для заправки. Продавлюємо через прес часник. Кришимо його в суміш сметани, гірчиці і майонезу. Солимо і перемішуємо.
  • Поливаємо соусом. Лопаткою перемішуємо інгредієнти. Насипаємо подрібнений на тертці сир і подаємо до столу з грінками в окремій тарілочці. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху