Задумалися над тим, який салат приготувати і подати на святковий стіл? Спробуйте зробити салат з вареної куркою. Він дуже ситний, корисний, смачний, і в той же час не жирний.
Салат з куркою і грибами
Класичне поєднання продуктів подарує приємний смак і ніжний аромат.
Склад рецепта:
- яйце – 3 шт.;
- молочний сир – 160 гр;
- куряче філе – 0,3 кг;
- законсервована кукурудза – 110 гр;
- майонез – 120 гр.
Покрокове приготування:
- Заздалегідь відваріть м’ясо курки, підсолюємо воду. Нам потрібно, щоб до моменту приготування салату філе було вже захололим.
- Зваріть яйця в невеликій каструльці, поставте їх остигати.
- Курку нарубайте дрібними шматочками.
- Шматок сиру подрібніть за допомогою терки.
- Очищені від шкаралупи яйця наріжте дрібно ножем.
- З’єднайте підготовлені інгредієнти в салатниці, додайте кукурудзу, попередньо злив з банки рідину.
- Заправити все майонезом, змішайте компоненти і салат готовий. Подавайте на стіл.
З червоною консервованою квасолею
Вам знадобиться:
- цибуля – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- курка – 700 гр;
- червона квасоля – 400 гр;
- яйце – 2 шт.;
- дві моркви;
- три солоних огірка;
- соус майонез – 200 гр.
Алгоритм дій:
- Вже зварене м’ясо дрібно шаткуємо на кубики.
- Виймаємо з банки мариновані огірки і подрібнюємо ножем.
- Всі овочі чистимо. Морква обробляємо на тертці, а цибулю розрізаємо на шматочки.
- Курячі яйця варимо круто, а після дрібно шаткуємо.
- Відкриваємо консервну банку з квасолею, прибираємо воду.
- Всі готові продукти з’єднуємо у великій мисці або салатниці.
- Можна посипати трохи солі, ллємо майонез, все перемішуємо. Приємного апетиту!
Ніжний рецепт з куркою, ананасами і кукурудзою
В салаті чудово поєднуються овочі, фрукти, м’ясо і яйця. Але закуска залишається дуже легкою, ніжною і смачною.
Список продуктів:
- три варених яйця;
- майонезний соус – 150 гр;
- консервований ананас – 300 гр;
- одна куряча грудка;
- кукурудза консервована – 300 гр.
Як зробити салат з вареної куркою і кукурудзою:
- Нарізати варене куряче м’ясо квадратиками.
- Можна купити готові консервовані ананаси шматочками – тоді просто злийте з них сік. Або візьміть цілий ананас, почистіть і поріжте його.
- Оброблені подрібнені інгредієнти помістіть в гарний посуд.
- Залишається викласти туди кукурудзу, налити майонез і все перемішати ложкою.
- Можна підсипати трохи солі і прикрасити закуску свіжою петрушкою. Приємного апетиту!
З брокколі та сиром
Легкий варіант перекусу для тих, хто стежить за своєю вагою.
Інгредієнти рецепту:
- один вилок капусти броколі;
- майонез з сіллю за смаком;
- дві грудки птиці;
- сир молочний 250 гр.
Покрокова інструкція:
- Заздалегідь зваримо м’ясо птиці в підсоленій воді.
- Як тільки він охолоне, відщипуємо від нього невеликі шматочки.
- В іншу каструлю завантажуємо брокколі, наливаємо води і насипаємо сіль. Готуємо 4 хвилини.
- Остигнула капусту ділимо на суцвіття.
- У велику салатницю викладаємо курку, шматочки брокколі, Насипаємо подрібнений на тертці сир. Для пікантності можна продавити зубчик часнику.
- Додаємо майонез, олію. Все перемішати і поживний дієтичний салат готовий!
Листковий салат з вареної куркою
Дуже смачне блюдо, яке буде красиво виглядати на святковому столі.
Вам знадобиться:
- гриби – 100 гр;
- сир – 50 гр;
- майонезний соус – 200 гр;
- чотири морквини;
- курка – 400 гр;
- яйце – 2 шт.;
- три бульби картоплі.
Алгоритм дій:
- Зваріть в каструлі почищені коріння моркви, картоплю, яйця.
- Відварені продукти і сир подрібніть на тертці.
- Відокремте половину протертих інгредієнтів, підготуйте красиву прозору салатницю і починайте викладати шари: картопля, морква, яйця, сир. Полийте майонезом.
- Відварене куряче м’ясо наріжте шматочками. Ми викладаємо їх на майонез.
- Далі йдуть гриби.
- У нас залишилася половина всіх інгредієнтів. Закладаємо їх зверху в тій же послідовності.
- Прикрасьте страву зеленню і приберіть в холодильник на 3 години.
- За цей час салат придбає форму. Приємного апетиту!
З копченим сиром
Основні інгредієнти рецепту:
- сир косичкою – 200 гр;
- п’ять солоних огірків;
- сухарі – 60 г;
- майонез за смаком;
- три помідора;
- філе птиці – 300 гр;
- три яйця;
- сіль і зелень за смаком.
Варіант приготування:
- Відварюємо куряче м’ясо і, коли воно охолоне, шаткуємо шматочками.
- Протягом 15 хвилин варимо на плиті яйця. Після цього поміщаємо їх у холодну воду.
- Остиглі почищені яйця ріжемо на половинки.
- Помиті помідори і мариновані огірки подрібнюються ножем.
- Сир косичкою ділимо на волокна і ріжемо на шматочки.
- З’єднайте продукти в чашу, додайте щіпку солі, вилийте майонез як ви любите, посипте салат сухариками, перемішайте.
- Прикрасити закуску зеленню і подавайте пряна страва до столу.
Салат «наречена» – покроково
Склад рецепта:
- один плавлений сирок;
- два картоплі;
- майонез — 180 гр;
- цибулина – 1 шт.;
- щіпка чорного перцю;
- відварена курка – 300 гр;
- яйце – 3 шт.
Готуємо смачний красивий салат:
- Готове відварене м’ясо курки ріжемо ножем на маленькі кубики.
- Зваримо почищену картоплю і покрошим на шматочки.
- Окремо доводимо до кипіння воду, в неї викладаємо курячі яйця. Через 10 хвилин виймаємо, остуджуємо, відокремлюємо білки і жовтки, і обробляємо їх на тертці.
- Подрібнюємо овочерізкою цибулю.
- Тертку не прибираємо, а обробляємо з її допомогою плавлений сир.
- Залишилося викласти продукти шарами в глибоку ємність. Кожен шар салату обмазуємо майонезом.
- Першим шаром йде курка, за нею цибулю, потім картопля, жовтки, сир і білки.
- І справді салат виходить схожий на білу фату нареченої.
Курочка-Снігурочка з китайською капустою
Вам знадобиться:
- сметана – 40 г;
- дві часточки часнику;
- варене філе птиці – 0,3 кг;
- половина качана китайської капусти;
- жовтий болгарський перець;
- червоний солодкий перець;
- соєвий соус – 15 мл;
- дві цибулини;
- щіпка солі;
- гірчиця – 10 г;
- три стрілки зеленої цибулі.
Як приготувати:
- Розбираємо куряче м’ясо на волокна. Викладаємо їх у чашу.
- Болгарські перці обробити і порізати у формі соломки. Перекласти до птаха.
- Очищену цибулину перетворити на тонкі півкільця і скласти в ту ж ємність.
- Перебрати пекінську капусту нашаткувати і додати в салат.
- Інгредієнти перемішати між собою.
- Тепер робимо заправку.
- Для цього з’єднуємо соєвий соус, сметану, подрібнений часник і гірчицю.
- Перекладаємо ці продукти в банку з кришкою, закриваємо її, струшуємо і поливаємо сумішшю салат. Приємного апетиту!
Рецепт салату «Соняшник»
Такий салат прикрасить ваш святковий стіл і припаде до смаку гостям.
Базові інгредієнти:
- сир молочний – 100 гр;
- чіпси – 100 гр;
- курка – 0,2 кг;
- маслини – 70 гр;
- гриби – 0,3 кг;
- соус майонез – 90 гр;
- яйце – 3 шт.;
- три жовтки окремо.
Покрокова інструкція:
- Закуска соняшник укладається в глибоку чашу шарами.
- Перший шар – дрібні шматочки відвареного курячого м’яса.
- Другим шаром викладаються обсмажені нашатковані гриби. Бажано печериці.
- Наступний пласт – протерті на тертці варені яйця.
- За ним йде шар тертого сиру.
- Кожен з шарів ми просочуємо майонезним соусом.
- Завершальний акорд салату – пом’яті ложкою варені жовтки. Мазати цей шар майонезом не потрібно.
- Виймаємо з банки маслини, розрізаємо їх на дві шматочки і викладаємо на жовтки. Це наші соняшникове насіння.
- Закриваємо блюдо в холодильник на 8 годин. За цей час салат просочиться майонезом і придбає стійку форму.
- Залишилося взяти чіпси і прикрасити ними салат по краях. Це пелюстки.
Пікантний салат з куркою і огірками
Нам знадобиться:
- одне куряче яйце;
- часточка часнику;
- гірчиця – 5 гр;
- філе курки – 60 гр;
- сіль за смаком;
- огірки свіжі – 0,2 кг;
- оцет – 10 г;
- олія для заправки;
- три стрілки зеленої цибулі;
- соєвий соус – 80 мл;
- цукор – 5 гр.
Варіант приготування:
- Остуджуємо відварене філе птиці. Ріжемо м’ясо тонкими смужками.
- Розбиваємо в чашку куряче яйце, збовтуємо віночком. Його ми переливаємо в сковороду і смажимо у вигляді омлету.
- Почищені огірки шаткуємо півкільцями.
- Подрібнюємо зелені цибульні пір’я.
- Пересипаємо шматочки огірків до курки, кришимо зелений лук, кладемо гірчицю.
- Заправляємо салат соєвим соусом, олією і оцтом. Все перемішуємо.
- Насипаємо трохи солі і цукру. Прибираємо страва в холодильник на годину.
- Підсмажене яйце дуже дрібно кришимо ножем і посипаємо їм холодний салат. Приємного апетиту!
Класичний «Цезар» з філе
Легкий, ароматний пікантний цезар буде прикрасою на кожному столі.
Що потрібно взяти:
- гірчиця – 20 гр;
- помідори сорту черрі – 250 гр;
- качана салату Романо;
- майонез – 90 гр;
- філе курки – 500 гр;
- сметана – 230 гр;
- сир молочний – 100 гр;
- щіпка солі;
- грінки:
- часточка часнику;
- один білий батон;
- прованські сухі трави;
- оливкова олія і сіль за смаком.
Покрокове приготування:
- Спочатку зробимо грінки. Хліб нарізаємо маленькими квадратиками, викладаємо на дно дека, часник подрібнюємо. Поливаємо батон маслом, додаємо сіль, часник і трави.
- Запікаємо в духовій шафі до рум’яної скоринки.
- Промиваємо качан, потрошимо його на листочки. Їх ми рвемо руками і складаємо в салатницю.
- Зварене філе поділяємо на волокна і перекладаємо до салатним листям.
- Поділяємо помідори на половинки і відправляємо до курки.
- Готуємо соус для заправки. Продавлюємо через прес часник. Кришимо його в суміш сметани, гірчиці і майонезу. Солимо і перемішуємо.
- Поливаємо соусом. Лопаткою перемішуємо інгредієнти. Насипаємо подрібнений на тертці сир і подаємо до столу з грінками в окремій тарілочці. Приємного апетиту!