Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів

Різні салати з вареною ковбасою готуються легко і швидко. Це відмінний варіант закуски для випадків, коли немає часу довго стояти біля плити, а хочеться нагодувати сім’ю смачно і різноманітно. Головне, вибрати якісну варену ковбасу.

Простий салат з вареною ковбасою

Інгредієнти:

  • 100 г порізаного смужками сиру;
  • 150 г вареної ковбаси без сала;
  • 50 г салямі;
  • маринований огірок свіжий;
  • 2 ст. л. підсоленій сметани.

Приготування:

  • Свіжий огірок вимити, розрізати навпіл. Нарубати півколами.
  • Два види ковбаси порізати середніми кубиками. Також подрібнити і маринований огірочок.
  • Брусочки сиру повинні бути трохи більше, ніж нарізка усіх інших продуктів.
  • Змішати складові закуски в загальній посуді.

Заправити салат підсоленою сметаною, добре перемішати.

З пекінською капустою

Інгредієнти:

  • 250 – 300 г китайської капусти;
  • 2 заздалегідь зварені яйця;
  • 200 – 250 г ковбаси;
  • 1 ст. л. класичного майонезу;
  • кухонна сіль за смаком.

Приготування:

  • Дрібно нашаткувати капусту. Присипати її великої кухонної сіллю і добре розім’яти руками. Це зробить овоч м’якше і ніжніше.
  • Охолоджені варені яйця і ковбасу порізати акуратними рівними кубиками. Вони повинні вийти приблизно однакового розміру.
  • Підсолити майонез. За бажанням смак соусу можна зробити більш оригінальним з розчавленим часником і різними спеціями.
  • Заправити все майонезом змішані продукти.

Основою для соусу можна зробити також нежирну сметану.

Готуємо з грибами

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г якісної вареної ковбаси;
  • 300 г грибів;
  • 2 середніх томата;
  • 1 шт. цибулі;
  • 3 варені яйця;
  • 150 г тертого сиру;
  • зелень;
  • сіль;
  • майонез.

Приготування:

  • З грибів краще використовувати печериці. Дрібно порізати їх і обсмажити разом з подрібненим ріпчастою цибулею. Обов’язково використовувати для цього суху антипригарну сковороду без масла, інакше готовий салат вийде дуже жирним.
  • Вимити свіжі томати і порізати кубиками. За бажанням можна спочатку зняти з них шкірку.
  • Охолоджені яйця потерти.
  • Ковбасу очистити від плівки і порізати невеликими кубиками.
  • Першим шаром салату зробити грибну обжарку з підсоленим майонезом.
  • Потім розподілити томати, ковбасу, яйця і сир. За смаком шари промащувати солоним соусом.

Прикрасити отриманий салат зеленню.

Салат з вареною ковбасою і кукурудзою

Інгредієнти:

  • 400 г ковбаси (вареної);
  • 1 банку цукрової кукурудзи у вигляді консервів;
  • салатний перець;
  • 2 огірка (свіжих);
  • 3 варених столові яйця;
  • сіль і класичний майонез.
Дивіться також:  Салат з капусти з морквою — 9 смачних рецептів приготування

Приготування:

  • У вимитих огірків з двох сторін зрізати кінчики. Інші частини спочатку розрубати навпіл, потім подрібнити довільними шматочками. Зсипати в салатницю.
  • Перець звільнити від плодоніжки, насіння і всього зайвого. Решту порізати акуратними смужками.
  • Ковбасу без плівки порізати тонкими довгими брусочками.
  • Варені яйця порізати довільними середніми скибочками.
  • З кукурудзи злити рідину.
  • Змішати підготовлені компоненти.

Заправити салат з вареною ковбасою і кукурудзою солоним майонезом. Можна використовувати будь-який інший соус.

Класичний Олів’є з огірками

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г вареної ковбаси;
  • 3 варені картоплини в шкірці;
  • 1 свіжий огірочок;
  • 1 варена морква;
  • 3 варені яйця;
  • 1 ст. зеленого горошку в консервованому вигляді;
  • класичний майонез, сіль і перець.

Приготування:

  • Заздалегідь зварені і охолоджені коренеплоди позбавити від щільної шкірки. Залишилися м’які частини порізати акуратними однаковими кубиками. Можна полегшити собі завдання спеціальними овочерізками.
  • Також нарізати ковбасу, свіжий огірок, яйця.
  • Змішати продукти. Всипати до них горох без маринаду.

Полити салат майонезом, посолити, перемішати. Злегка охолодити закуску перед зняттям проби.

Рецепт приготування з квасолею

Інгредієнти:

  • 1 томат;
  • 100 – 150 г вареної ковбаси;
  • 1 стручок солодкого перцю;
  • половина склянки червоної квасолі (консерви);
  • 1 цибулина;
  • 1 пучок різної зелені;
  • сіль і майонез.

Приготування:

  • Промити боби від рідини.
  • Ковбасу порізати соломкою.
  • Помідори очистити від шкірки і подрібнити кубиками.
  • Перець порубати довільними середніми шматочками.
  • Зелень промити, струсити від вологи і дрібно порубати.
  • Цибуля позбавити від лушпиння і подрібнити невеликими кубиками.
  • Все змішати й посолити.

Заправити страву з вареною ковбасою і квасолею майонезом.

Смачний салат з вареною ковбасою і сиром

Інгредієнти:

  • 250 – 300 г вареної ковбаси;
  • 2 зварені яйця;
  • 1 салатний жовтий перець;
  • 1 міцний свіжий огірочок;
  • 200 г солоного твердого сиру;
  • спеції, зелень, сіль і соус.

Приготування:

  • Варені яйця очистити від шкаралупи і порізати кубиками.
  • Таким же чином подрібнити солоний сир, ковбасу, всі овочі.
  • Зсипати складові в загальну посуд. Полити будь-яким соусом. Посолити і додати спеції.
Дивіться також:  Салат з морепродуктами – 10 простих та дуже смачних рецептів на святковий стіл

Для заправки салату з вареною ковбасою і сиром підійде і звичайний майонез. Прикрасити його можна свіжою зеленню.

З помідорами

Інгредієнти:

  • 150 – 200 г вареної ковбаси;
  • 300 г свіжих томатів;
  • ріпчаста цибулина;
  • пучок кропу;
  • 1/3 ст. среднежирной сметани;
  • 1 ст. л. малинового оцту;
  • 0,5 щіпки універсальної приправи;
  • 1 щіпка дрібної солі;
  • 1 ст. л. соняшникової олії.

Приготування:

  • Дрібні кубики цибулю обсмажити на розігрітій олії. Присипати приправою.
  • Ковбасу порізати брусочками. Відправити до цибулі і обсмажити разом.
  • До остиглої обсмажування додати кубики помідорів без шкірки, подрібнений кріп.
  • Перемішати інгредієнти. Досолити за смаком.

Заправити закуску сумішшю з сметани і малинового оцту.

Закуска з сухариками

Інгредієнти:

  • 1 пачка світлих пшеничних сухарів;
  • 150 г ковбаси;
  • 100 г сиру;
  • 3 варені яйця;
  • 2 помідори;
  • сіль і легкий майонез.

Приготування:

  • Промиті помідори разом з шкіркою нарізати соломкою середнього розміру.
  • Також нарізати ковбасу, яйця і твердий/напівтвердий сир.
  • У центр плоского круглого блюда викласти порцію підсоленого легкого майонезу.
  • Навколо соусу розподілити невеликими купками сухарики і всі підготовлені вище інгредієнти.

Змішувати салат потрібно після подачі на загальному блюді.

Салат з вареною ковбасою і картоплею

Інгредієнти:

  • 400 г вареної картоплі;
  • 250 г свіжої зеленої квасолі;
  • 250 г вареної ковбаси;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 пучок зелені петрушки;
  • 1 пучок редиски;
  • 1 ст. л. не гострої гірчиці;
  • 2 ст. л. винного оцту;
  • 2 ст. л. жирних вершків;
  • 1/3 ст. будь-якого рафінованого рослинного масла;
  • 1 сирий яєчний жовток;
  • сіль, суміш перців.

Приготування:

  • Зварити квасолю до готовності. Нарізати її зручними для салату шматочками.
  • Порубати промиту і підсушену зелень петрушки.
  • Ковбасу нарізати тонкими смужками, а варену картоплю – круглими скибочками.
  • Ріпчасту цибулю подрібнити найтоншими полуколечками, редис – кружечками.
  • Гірчицю, масло, жовток яйця, жирні вершки і винний оцет відправити в чашу блендера. Перебити компоненти до однорідного стану.

Змішати в загальній посуді всі підготовлені компоненти. Заправити їх приготованим соусом з блендера. Додати сіль і перець за бажанням.

З горошком і селерою

Інгредієнти:

  • 200 г молодої білокачанної капусти;
  • половина банки консервованого зеленого горошку;
  • 2 стебла селери;
  • 1 гілочка зелені селери;
  • 100 – 150 г вареної ковбаси без сала;
  • оливкова олія;
  • сіль, сухий часник і перець.
Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Приготування:

  • Капусту дуже дрібно нашаткувати гострим ножем. Присипати її сіллю і ретельно розім’яти в мисці руками. На цьому етапі до овочевої соломки можна додавати перець або будь-які спеції за власним смаком. Відразу засипати підготовлену капусту під місткий салатник.
  • Ковбасу позбавити від плівки і нарізати тонкими довгими брусочками.
  • Стебла селери дрібно порубати довільно.
  • Обидва інгредієнта з минулих кроків висипати до капусти.
  • Зелений горошок з банки відправити на друшляк. За бажанням можна також злегка промити його проточною водою від розсолу. Додати горошок, з якого стекла зайва рідина в салат.
  • В кінці відправити у закуску подрібнену зелень.
  • Для заправки такого салату можна використовувати самі різні соуси. Щоб зробити його малокалорійним, потрібно просто змішати оливкову олію з сіллю і сухим часником.

Подавати частування до столу відразу після з’єднання компонентів.

Тепла закуска з яєчними млинцями

Інгредієнти:

  • 2 великі яйця;
  • 1 великий свіжий огірок;
  • 1 ст. л. борошна найвищого гатунку;
  • 150 – 200 г ковбаси без сала;
  • класичний майонез;
  • невелику кількість рослинного масла для смаження млинців;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Збити яйця будь-яким зручним способом до появи легкої пінки. Додати до нього сіль за смаком і всю просіяну муку.
  • Добре перемішати тісто.
  • Випекти з нього тонкий великий млинець на промасленим сковорідці. Обсмажувати його потрібно з обох сторін. Остудити корж і нарізати тонкою довгою соломкою.
  • Таким же чином свіжий огірок подрібнити разом зі шкіркою, нарізати варену ковбасу, яку можна злегка обсмажити на що залишився в сковороді олії. Шматочки ковбаси повинні зарум’янитися.
  • Змішати інгредієнти закуски. За смаком посолити.

Заправити салат майонезом і подати його теплим.

Для будь-яких перерахованих вище закусок краще вибирати ковбасу вищого сорту. Наприклад, докторську або молочну. Погано підійде для салатів м’ясний продукт з великими вкрапленнями сала. Що стосується соусів, то звичний майонез завжди можна замінити малокалорійним йогуртом зі спеціями, нежирної сметаною з часником або будь олійною заправкою.

Прокрутка до верху