Салат з виноградом – 8 смачних рецептів приготування

Салат з виноградом зробить святковий стіл багатшими. У ньому химерно поєднується солодко-кислуватий присмак винограду і насичений аромат м’яса. Обов’язково спробуйте один із запропонованих варіантів, щоб збагатити культуру побуту!

Салат «Тіффані» з виноградом і курячою грудкою

Список компонентів:

  • молочний сир – 0,2 кг;
  • грудка куряча – 2 шт.;
  • майонез;
  • чотири сільські яйця;
  • виноград – 200 гр;
  • приправа каррі;
  • смажений мигдаль – 100 гр;
  • оливкова масло для піджарки.

Для приготування салату з виноградом і куркою діємо поетапно:

  • Промийте курячі грудки, обваляйте їх в каррі, викладіть на дно сковороди, налийте оливкова олія. Смажимо м’ясо до утворення рум’яної скоринки.
  • Остудіть грудки і поріжте їх на маленькі шматочки.
  • Окремо в каструлі відваримо яйця, остудимо, почистимо і покрошим дрібно ножем.
  • Молочний сир ріжемо на невеликі кубики, кожен з них натираємо на тертці.
  • Беремо зелений виноград сорту кишмиш, промиваємо, розрізаємо ягоди уздовж.
  • Горіхи подрібнюємо блендером.
  • Салат оформляємо у широкій плоскій тарілці.
  • Пошарово кладемо: курячі кубики, тонким шаром розподіляємо майонез, зверху насипаємо сир.
  • Далі йдуть подрібнені курячі яйця. Їх також обробляємо шаром майонезу. Насипаємо зверху мелений мигдаль.
  • Потім видавлюємо майонез, рівномірно розподіляємо. Зверху салат покриваємо половинками виноградних ягід.

Перший сніг – рецепт з ягодами

Темні виноградини дуже красиво виглядають на білій, наче перший сніг, верхівці наїдки.

Вам знадобляться:

  • волоські горіхи – 40 г;
  • сіль – 4 гр;
  • куряче м’ясо – 200 гр;
  • три сільські яйця;
  • сир – 80 гр;
  • гроно темного винограду;
  • майонез.

Поетапне приготування:

  • Варимо яйця в каструлі 10-15 хвилин.
  • Очищені яйця та курятину шаткуємо соломкою.
  • Подрібнюємо сир на тертці.
  • Розколюємо волоські горіхи і перемелюємо в чаші блендера.
  • Кожен продукт викладаємо в окрему миску і змішати з майонезом.
  • Залишаємо жменю тертого сиру в стороні. Він нам знадобиться для прикраси.
  • Залишилося викласти почергово інгредієнти на плоске блюдо. Спочатку йде курка, за нею горіхи, сир і далі курячі яйця.
  • Краю страви присипаємо шаром тертого сиру.
  • Готуємо виноград, кожну ягідку розрізаємо на дві частини.
  • Оформляємо їх гіркою на верхівку салату. Викладаємо серед них ниточки тертого сиру у вигляді сніжинок.
Дивіться також:  Як капусту посолити швидко і смачно в домашніх умовах?

З копченою куркою

Продукти рецепту:

  • яйце – 4 шт.;
  • майонез;
  • сир молочний – 400 гр;
  • виноград червоний – 400 гр;
  • копчене куряче м’ясо – 0,5 кг.

Як зробити салат з виноградом і копченою куркою:

  • У посуд наливаємо воду, опускаємо яйця варимо десять хвилин.
  • Промитий виноград розрізати ножем уздовж на дві частини.
  • Копчене м’ясо нашаткувати невеликими кубиками.
  • Жовтки і білки розкладаємо в різні миски і подрібнюємо на тертці.
  • Ту ж операцію проробляємо з шматками сиру.
  • Починаємо формувати листковий салат.
  • Викладаємо на тарілку яєчні білки, кубики м’яса, подрібнені жовтки і сир. Кожен шар ми промазуємо майонезом.
  • Залишилося прикрасити верхівку страви половинками ягід. Салат можна відразу подавати до столу.

З шинкою

Нам знадобиться:

  • одна гілочка винограду;
  • сир – 110 гр;
  • один болгарський перець;
  • шинка – 0,4 кг;
  • майонез.

Готуємо покроково:

  • Ріжемо тонкими смужками шинку.
  • Ягоди зеленого винограду добре промиваємо.
  • Сир шаткуємо маленькими кубиками.
  • Видаляємо з болгарського перцю насіння і перегородки, все інше ріжемо смужками.
  • З’єднуємо компоненти в глибокій салатниці, виливаємо майонез. Все перемішуємо. Смачний швидкий салат готовий.
  • Головне, щоб шинка була якісною й натуральною.

Салат «Смарагдовий»

Красива літня закуска буде притягувати погляди на вашому святковому столі.

Основні інгредієнти:

  • волоські горіхи – 50 гр;
  • одна грудка птиці;
  • сир – 90 гр;
  • зелене листя салату – 4 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • великий зелений виноград – 200 гр;
  • майонез.

Покрокова інструкція:

  • Відваримо до м’якості куряче м’ясо в каструлі. Остуджуємо і ріжемо його на тонкі смужки.
  • В іншій каструльці відваримо круто яйця, очищаємо від шкірки, розрізаємо дрібними кубиками.
  • Кришимо ножем очищені волоські горіхи.
  • Шматки сиру проводимо через тертку.
  • Промиті виноградини розрізати на половинки.
  • На дно великої плоскої тарілки викладаємо промиті салатні листя.
  • На них висипаємо половину курячого м’яса, посипати трохи солі і змастіть майонезом.
  • Викладаємо зверху половину всієї кількості подрібнених яєць, знову солимо і обробляємо майонезом і посипаємо горіхами.
  • Третім шаром йде половина кількості протертого сиру. Зверху наливаємо майонез і розподіляємо його.
  • Потім всі верстви повторюються в тій же послідовності.
  • Закуска прикрашається половинками ягід. Прибираємо в холодильник на годину, щоб страва промокло.
Дивіться також:  Салат з консервованою кукурудзою – 16 рецептів смачного приготування

Оригінальна закуска з ананасом

Список продуктів:

  • шматочок вершкового масла – 45 гр;
  • волоські горіхи – 50 гр;
  • виноград без кісточок – 0,1 кг;
  • сир – 150 гр;
  • куряче філе – 0,3 кг;
  • сіль;
  • одна часточка часнику;
  • щіпка чорного перцю;
  • консервовані ананаси – 1 банка;
  • майонез.

Готуємо страву покроково:

  • Філе птиці рубаємо невеликими шматочками. Обвалюємо кожен з них в суміші чорного перцю, солі і пасерувати на сковороді 5 хвилин.
  • Викладаємо їх на тарілку і охолодити.
  • Зливаємо з банки з ананасами рідина. М’якоть ріжемо на невеликі кубики.
  • Промиті ягоди винограду ріжемо четвертинками.
  • Молочний сир шаткуємо кубиками.
  • Змішуємо подрібнені продукти в красивій глибокої салатниці, додаємо рубані волоські горіхи.
  • Окремо робимо заправку. Часниковий зубчик пропускаємо через прес і з’єднуємо його з майонезом. Суміш виливаємо в салат. Все перемішати.

Салат з виноградом, капустою і помідорами

Вам знадобиться:

  • сир молочний – 90 гр;
  • філе курки – 200 гр;
  • сіль – 5 гр;
  • капуста біла – 100 гр;
  • оливкова олія – 80 мл;
  • сметана – 0,3 л;
  • один помідор;
  • виноград – 200 гр;
  • пучок зеленої цибулі;
  • гірчиця – 4 гр.

Алгоритм дій:

  • Варимо куряче м’ясо до м’якості, дрібно ріжемо ножем.
  • Потрібну кількість капусти шаткуємо на тонкі смужки.
  • Насипати сіль і прим’яти руками.
  • Дрібно рубаємо помитий зелений лук.
  • Ріжемо виноградини на дві половинки кожну.
  • Помідори розрізаємо невеликими кубиками.
  • Тепер робимо заправку. З’єднуємо гірчицю, сіль, оливкову олію і сметану, перемішуємо.
  • Викладаємо по шарах на тарілку: курку, соус, капусту, помідори, зелена цибуля, соус, більшу частину винограду, сир, соус. Верхівку прикрашаємо залишилися виноградом.

Гроно винограду

  • синій великий виноград – 0,3 кг;
  • трохи свіжої петрушки;
  • копчене куряче філе – 0,4 кг;
  • майонез;
  • сир – 0,3 кг;
  • яйце -3 шт.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і шинкою – 8 рецептів

Готуємо салат гроно винограду, діючи покроково:

  • Ножем перетворюємо куряче м’ясо на маленькі кубики.
  • Варені яйця остуджуємо, відокремлюємо білки і жовтки, подрібнити їх окремо на тертці.
  • Так само подрібнюємо шматочки сиру.
  • Починаємо формувати салат по верствам. Спочатку йдуть яєчні білки, потім курячі шматочки, подрібнені жовтки, сир. Кожен шар обробляємо майонезом.
  • На верхівці салат викладаємо виноградини у вигляді грона.
  • Прикрашаємо ласощі рубаною зеленню, закриваємо в холодильнику на 60 хвилин. Подавати на стіл у холодному вигляді.

Прокрутка до верху