Салат з виноградом зробить святковий стіл багатшими. У ньому химерно поєднується солодко-кислуватий присмак винограду і насичений аромат м’яса. Обов’язково спробуйте один із запропонованих варіантів, щоб збагатити культуру побуту!
Салат «Тіффані» з виноградом і курячою грудкою
Список компонентів:
- молочний сир – 0,2 кг;
- грудка куряча – 2 шт.;
- майонез;
- чотири сільські яйця;
- виноград – 200 гр;
- приправа каррі;
- смажений мигдаль – 100 гр;
- оливкова масло для піджарки.
Для приготування салату з виноградом і куркою діємо поетапно:
- Промийте курячі грудки, обваляйте їх в каррі, викладіть на дно сковороди, налийте оливкова олія. Смажимо м’ясо до утворення рум’яної скоринки.
- Остудіть грудки і поріжте їх на маленькі шматочки.
- Окремо в каструлі відваримо яйця, остудимо, почистимо і покрошим дрібно ножем.
- Молочний сир ріжемо на невеликі кубики, кожен з них натираємо на тертці.
- Беремо зелений виноград сорту кишмиш, промиваємо, розрізаємо ягоди уздовж.
- Горіхи подрібнюємо блендером.
- Салат оформляємо у широкій плоскій тарілці.
- Пошарово кладемо: курячі кубики, тонким шаром розподіляємо майонез, зверху насипаємо сир.
- Далі йдуть подрібнені курячі яйця. Їх також обробляємо шаром майонезу. Насипаємо зверху мелений мигдаль.
- Потім видавлюємо майонез, рівномірно розподіляємо. Зверху салат покриваємо половинками виноградних ягід.
Перший сніг – рецепт з ягодами
Темні виноградини дуже красиво виглядають на білій, наче перший сніг, верхівці наїдки.
Вам знадобляться:
- волоські горіхи – 40 г;
- сіль – 4 гр;
- куряче м’ясо – 200 гр;
- три сільські яйця;
- сир – 80 гр;
- гроно темного винограду;
- майонез.
Поетапне приготування:
- Варимо яйця в каструлі 10-15 хвилин.
- Очищені яйця та курятину шаткуємо соломкою.
- Подрібнюємо сир на тертці.
- Розколюємо волоські горіхи і перемелюємо в чаші блендера.
- Кожен продукт викладаємо в окрему миску і змішати з майонезом.
- Залишаємо жменю тертого сиру в стороні. Він нам знадобиться для прикраси.
- Залишилося викласти почергово інгредієнти на плоске блюдо. Спочатку йде курка, за нею горіхи, сир і далі курячі яйця.
- Краю страви присипаємо шаром тертого сиру.
- Готуємо виноград, кожну ягідку розрізаємо на дві частини.
- Оформляємо їх гіркою на верхівку салату. Викладаємо серед них ниточки тертого сиру у вигляді сніжинок.
З копченою куркою
Продукти рецепту:
- яйце – 4 шт.;
- майонез;
- сир молочний – 400 гр;
- виноград червоний – 400 гр;
- копчене куряче м’ясо – 0,5 кг.
Як зробити салат з виноградом і копченою куркою:
- У посуд наливаємо воду, опускаємо яйця варимо десять хвилин.
- Промитий виноград розрізати ножем уздовж на дві частини.
- Копчене м’ясо нашаткувати невеликими кубиками.
- Жовтки і білки розкладаємо в різні миски і подрібнюємо на тертці.
- Ту ж операцію проробляємо з шматками сиру.
- Починаємо формувати листковий салат.
- Викладаємо на тарілку яєчні білки, кубики м’яса, подрібнені жовтки і сир. Кожен шар ми промазуємо майонезом.
- Залишилося прикрасити верхівку страви половинками ягід. Салат можна відразу подавати до столу.
З шинкою
Нам знадобиться:
- одна гілочка винограду;
- сир – 110 гр;
- один болгарський перець;
- шинка – 0,4 кг;
- майонез.
Готуємо покроково:
- Ріжемо тонкими смужками шинку.
- Ягоди зеленого винограду добре промиваємо.
- Сир шаткуємо маленькими кубиками.
- Видаляємо з болгарського перцю насіння і перегородки, все інше ріжемо смужками.
- З’єднуємо компоненти в глибокій салатниці, виливаємо майонез. Все перемішуємо. Смачний швидкий салат готовий.
- Головне, щоб шинка була якісною й натуральною.
Салат «Смарагдовий»
Красива літня закуска буде притягувати погляди на вашому святковому столі.
Основні інгредієнти:
- волоські горіхи – 50 гр;
- одна грудка птиці;
- сир – 90 гр;
- зелене листя салату – 4 шт.;
- яйце – 3 шт.;
- великий зелений виноград – 200 гр;
- майонез.
Покрокова інструкція:
- Відваримо до м’якості куряче м’ясо в каструлі. Остуджуємо і ріжемо його на тонкі смужки.
- В іншій каструльці відваримо круто яйця, очищаємо від шкірки, розрізаємо дрібними кубиками.
- Кришимо ножем очищені волоські горіхи.
- Шматки сиру проводимо через тертку.
- Промиті виноградини розрізати на половинки.
- На дно великої плоскої тарілки викладаємо промиті салатні листя.
- На них висипаємо половину курячого м’яса, посипати трохи солі і змастіть майонезом.
- Викладаємо зверху половину всієї кількості подрібнених яєць, знову солимо і обробляємо майонезом і посипаємо горіхами.
- Третім шаром йде половина кількості протертого сиру. Зверху наливаємо майонез і розподіляємо його.
- Потім всі верстви повторюються в тій же послідовності.
- Закуска прикрашається половинками ягід. Прибираємо в холодильник на годину, щоб страва промокло.
Оригінальна закуска з ананасом
Список продуктів:
- шматочок вершкового масла – 45 гр;
- волоські горіхи – 50 гр;
- виноград без кісточок – 0,1 кг;
- сир – 150 гр;
- куряче філе – 0,3 кг;
- сіль;
- одна часточка часнику;
- щіпка чорного перцю;
- консервовані ананаси – 1 банка;
- майонез.
Готуємо страву покроково:
- Філе птиці рубаємо невеликими шматочками. Обвалюємо кожен з них в суміші чорного перцю, солі і пасерувати на сковороді 5 хвилин.
- Викладаємо їх на тарілку і охолодити.
- Зливаємо з банки з ананасами рідина. М’якоть ріжемо на невеликі кубики.
- Промиті ягоди винограду ріжемо четвертинками.
- Молочний сир шаткуємо кубиками.
- Змішуємо подрібнені продукти в красивій глибокої салатниці, додаємо рубані волоські горіхи.
- Окремо робимо заправку. Часниковий зубчик пропускаємо через прес і з’єднуємо його з майонезом. Суміш виливаємо в салат. Все перемішати.
Салат з виноградом, капустою і помідорами
Вам знадобиться:
- сир молочний – 90 гр;
- філе курки – 200 гр;
- сіль – 5 гр;
- капуста біла – 100 гр;
- оливкова олія – 80 мл;
- сметана – 0,3 л;
- один помідор;
- виноград – 200 гр;
- пучок зеленої цибулі;
- гірчиця – 4 гр.
Алгоритм дій:
- Варимо куряче м’ясо до м’якості, дрібно ріжемо ножем.
- Потрібну кількість капусти шаткуємо на тонкі смужки.
- Насипати сіль і прим’яти руками.
- Дрібно рубаємо помитий зелений лук.
- Ріжемо виноградини на дві половинки кожну.
- Помідори розрізаємо невеликими кубиками.
- Тепер робимо заправку. З’єднуємо гірчицю, сіль, оливкову олію і сметану, перемішуємо.
- Викладаємо по шарах на тарілку: курку, соус, капусту, помідори, зелена цибуля, соус, більшу частину винограду, сир, соус. Верхівку прикрашаємо залишилися виноградом.
Гроно винограду
- синій великий виноград – 0,3 кг;
- трохи свіжої петрушки;
- копчене куряче філе – 0,4 кг;
- майонез;
- сир – 0,3 кг;
- яйце -3 шт.
Готуємо салат гроно винограду, діючи покроково:
- Ножем перетворюємо куряче м’ясо на маленькі кубики.
- Варені яйця остуджуємо, відокремлюємо білки і жовтки, подрібнити їх окремо на тертці.
- Так само подрібнюємо шматочки сиру.
- Починаємо формувати салат по верствам. Спочатку йдуть яєчні білки, потім курячі шматочки, подрібнені жовтки, сир. Кожен шар обробляємо майонезом.
- На верхівці салат викладаємо виноградини у вигляді грона.
- Прикрашаємо ласощі рубаною зеленню, закриваємо в холодильнику на 60 хвилин. Подавати на стіл у холодному вигляді.