Салат з волоськими горіхами – 10 рецептів дуже смачних салатів

Салат з волоськими горіхами допомагає зміцнити імунітет і підняти настрій. Можна готувати овочеві, м’ясні, легкі і висококалорійні салати. Діапазон вибору великий, віддайте перевагу найбільш відповідного варіанту приготування.

Салат з волоськими горіхами, куркою та ананасом

Дуже легко перетворити ананас з куркою і волоськими горіхами в чудовий салат, який займе гідне місце на святковому столі.

Інгредієнти:

  • ананас, консервований в кільцях – 5 шт.;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • консервована кукурудза – 120 г;
  • волоський горіх – 55 г;
  • сіль;
  • сир – 55 р.

Приготування:

  • Відварити курку. Остудити, нарізати кубиками. Насипати кукурудзу і перемішати.
  • Натерти сир і подрібнити у вигляді кубиків ананас. Перемішати і відправити до курки.
  • Влити майонез. Підсолити і перемішати. Посипати порубаними горіхами.

Святкова закуска з яловичиною

Є різні рецепти салатів з волоським горіхом. З мінімальним набором продуктів, в поєднанні горіхів і яловичини, закуска вийде дивовижною на смак і зовнішній вигляд.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • яловичина відварена без кістки – 650 г;
  • майонез – 160 мл;
  • волоський горіх – 80 г;
  • перець;
  • часник – 4 зубки;
  • сир – 90 р.

Приготування:

  • Нарізати кубиками яловиче м’ясо. Порубати ядра горіхів. Натерти на крупній тертці сир.
  • Подрібнити часникові зубки і змішати з майонезом.
  • Змішати м’ясо з горіхами і залити соусом. Перемішати. Посипати сіллю і перцем. Розмішати. Посипати шаром сирної стружки. Прибрати в холодильник на дві години просочитися.

Рецепт приготування з чорносливом

Закуска з чорносливом і грецькими горіхами заслуговує особливої уваги. Дивовижно гармонійне поєднання курки, яблук і сиру, доповнене неповторним присмаком чорносливу і горіхів не зможе нікого залишити байдужим.

Інгредієнти:

  • чорнослив – 110 г;
  • куряче філе – 220 г відварене;
  • сіль;
  • яйце – 4 шт. відварене;
  • волоський горіх – 85 м;
  • сир – 90 г;
  • майонез – 150 мл;
  • яблуко – 1 шт.

Приготування:

  • Подрібнити чорнослив. Нарізати кубиками філе. Порубати горіхи.
  • Натерти сир на тертці. Очистити яблуко і нарізати шматочками.
  • Викласти на дно страви філе. Підсолити і промазати майонезом.
  • Розкласти яблука. Вкрити чорносливом.
  • Нарізати на шматочки яйця і викласти наступним шаром. Підсолити. Промазати тонким шаром майонезу. Посипати горіхами і зверху присипати сиром.
Дивіться також:  Салат з ананасом – 9 рецептів

Салат: буряк, чорнослив, волоський горіх і часник

До складу салату входять чорнослив, волоський горіх, часник. Виходить ніжним, трохи солодкий, злегка хрусткою.

Інгредієнти:

  • чорнослив – 23 шт.;
  • бурак – 5 шт.;
  • сіль;
  • рубані волоські горіхи – 120 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • майонез – 130 мл.

Приготування:

  • Відварити бурак. Остудити і натерти на дрібній тертці.
  • Чорнослив дрібно порубати. Подрібнити часникові зубки.
  • Змішати всі продукти. Полити майонезом. Підсолити і перемішати. Посипати горіхами.

Готуємо по-грузинськи

Цей салат можна зустріти в грузинських ресторанах. Подають його в різних закладах по-різному. Десь салат поливають заправкою, а де-то відразу всі разом перемішують.

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 65 г;
  • винний оцет – 2 ст. ложки;
  • томати – 4 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • огірки – 4 шт.;
  • гострий перець – 1 стручок;
  • свіжий кріп – 35 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода;
  • свіжий базилік – 35 г;
  • свіжа кінза – 35 р.

Приготування:

  • Огірки нарізати кільцями. Томати – півкільцями. Нашаткувати цибулю.
  • Порвати зелень руками.
  • Помістити в чашу блендера горіхи, часник, сіль і гострий перець. Подрібнити. Залити винним оцтом. Розмішати. Влити воду. Густота заправки повинна вийти як у сметани. Сильно густий не робіть, адже потрібно буде поливати салат.
  • Змішати зелень з овочами. Полити заправкою.

Для приготування вибирайте ядра горіхів тільки рівні, тверді, міцні, які мають коричнево-золотистого забарвлення. Вони не повинні бути зморщеними. Навіть один зіпсований горіх здатний зіпсувати смак всього салату.

З селерою і яблуками

Корисний вітамінний салат заправляють майонезом, але якщо хочете приготувати дієтичне блюдо, то в якості заправки підійде сметана або йогурт.

Інгредієнти:

  • стебло селери – 320 г;
  • лимонний майонез – 3 ст. ложки;
  • яблуко – 210 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • волоський горіх – 140 р.
Дивіться також:  Квашена капуста з хріном, 8 дуже смачних рецептів

Приготування:

  • Яблука нарізати часточками. Селеру подрібнити. Порубати горіхи.
  • Змішати селера з яблуками. Налити майонез і сік. Перемішати. Посипати горіхами.

Черепашка з куркою та горіхами

Кумедний вигляд салату викличе захват у дітей. Побачивши на святковому столі оригінальну закуску, всі гості захочуть її швидше спробувати. Свіжість і легкість страви допомагають надати кисло-солодкі яблука, терпкі і пікантні нотки салат набуває завдяки горіхам. Закуска виходить з ніжним і виразним смаком, одночасно легкої і ситної.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • куряче філе – 250 г відварене;
  • майонез;
  • відварене яйце – 3 шт.;
  • волоські горіхи – 85 м;
  • сир – 160 г;
  • кисло-солодке яблуко – 2 шт.

Приготування:

  • Горіхи подрібнювати не треба. Для приготування знадобляться цілі ядра, які допоможуть надати салату оригінальний зовнішній вигляд.
  • Дрібно порубати куряче м’ясо. Нашаткувати цибулю.
  • Взяти велику тертку і натерти білки. Одне яйце відкласти. Окремо розтерти жовтки. На цій же тертці натерти сир, потім яблука.
  • Викласти яйця. Вкрити куркою. Підсолити і промазати майонезом. Вкрити цибулею, потім яблуками. Промазати майонезом. Присипати сиром. Останній шар – жовтки.
  • За допомогою майонезу намалювати панцир майбутньої черепашку. У кожну намальовану клітинку помістити горіх.
  • З відкладеного яйця зробити голову і лапки. Подавати салат черепашка охолодженим.

З додаванням гранатових зерен

Незважаючи на малу кількість простих інгредієнтів, ця закуска підкорить своїм смаком.

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 шт.;
  • майонез;
  • зерна половини граната;
  • сіль;
  • волоські горіхи – 120 р.

Приготування:

  • Залити водою філе. Підсолити. Відварити до готовності. Головне не перетримати курку, інакше вона стане жорсткою. Злити рідину і остудити м’ясної шматок. Нарізати кубиками.
  • Викласти на сковорідку горіхи і підсмажити постійно перемішуючи.
  • Розібрати на зернятка гранат.
  • У філе додати зерна і горіхи. Залити майонезом. Перемішати.

Закуска з баклажанів

Салат можна подавати теплим або охолодженим. В будь-якому вигляді він буде поживним і принесе задоволення смаком всій родині.

Дивіться також:  Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • рослинна олія;
  • волоські горіхи – 0,5 гуртки;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • часник – 2 зубки;
  • зелень;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • На кубики нарізати баклажани. Помістити в сковороду, де заздалегідь розігріли масло. Обсмажити.
  • Потовкти горіхи. Нашаткувати цибулю і смажити в олії на сковорідці. Порізати подрібніше зелень. Подрібнити часник. Перемішати. Влити оцет. Посолити. Посипати перцем. Додати баклажани і перемішати.

Дуже смачний салат з грибами

Закуска володіє чудовими смаковими якостями. Завдяки додаванню курячого м’яса, страва виходить дієтичним. При бажанні майонез можна замінити натуральним йогуртом.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 420 г;
  • рослинна олія;
  • печериці – 420 г;
  • чорний мелений перець;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • волоські горіхи – 120 г;
  • майонез;
  • сир – 160 г твердого.

Приготування:

  • Гриби нарізати соломкою. Нашаткувати цибулю.
  • Розігріти сковороду. Влити олію. Додати гриби. Обсмажити. Рідина, що виділяється з печериць повинна повністю випаруватися.
  • Додати цибулю. Підсолити. Посипати перцем. Засмажити.
  • Помістити у воду куряче м’ясо. Підсолити і відварити. Охолодити і нарізати кубиками.
  • Подрібнити сир. За формою знадобляться квадратики.
  • Поламати на дрібні шматки горіхи. Помістити в сковороду і постійно перемішуючи прожарити.
  • Викласти на блюдо м’ясні шматочки. Підсолити і промазати майонезом. Вкрити грибами. Викласти сир. Змастити майонезом. Посипати горіхами.

Корисна інформація

  • Якщо готуєте салат з курячим м’ясом, то використовуйте тільки філе або гомілку.
  • Для приготування вибирайте помідори тільки твердого сорту.
  • Щоб салат вийшов смачніше, зелень рекомендується рвати руками, а не рубати ножем.
  • Листкові салати перед тим як подавати обов’язково потримайте півгодини в холодильнику. За цей час вони просочаться і стануть набагато смачніше. Якщо готуєте перемішані салати, то рекомендується заправляти безпосередньо перед подачею на стіл.
  • Щоб горіхи залишалися хрусткими, посипати блюдо перед подачею на стіл.
Прокрутка до верху